Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Generátor drevoplynu
Moderátor: rival
Cenový teror benzínového kartelu
Raz a navždy bolo ukončené kriminálne zvyšovanie cien benzínu a teror čerpacích staníc. Benzínový kartel sa zmieta v smrteľných kŕčoch.
Navrhujem založiť ligu pre podporu benzínového kartelu. Pomôžeme im?
Wood Gas micro turbine engine
Zaujímavý nápad ako konvertovať drevoplyn na elektrickú energiu.
http://www.berr.gov.uk/files/file29972.pd
aj ked mikroturbíny majú elektrickú účinnosť iba cca 20-30% a klasické spaľovacie motory resp. kogeneračná jednotka má ele. úč. cca 28-38%, tak ten rozdiel nie je až tak markantný.
Navrhujem založiť ligu pre podporu benzínového kartelu. Pomôžeme im?
Wood Gas micro turbine engine
Zaujímavý nápad ako konvertovať drevoplyn na elektrickú energiu.
http://www.berr.gov.uk/files/file29972.pd
aj ked mikroturbíny majú elektrickú účinnosť iba cca 20-30% a klasické spaľovacie motory resp. kogeneračná jednotka má ele. úč. cca 28-38%, tak ten rozdiel nie je až tak markantný.
-
- Stálý člen
- Dostal: 10 poděkování
toto som nasiel pri upratovani
da sa to aj citat...pista
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Re: Cenový teror benzínového kartelu
Iba veľké, drahé náročné a viacstupňové. Urobiť 1-2stupňovú plynovú/spaľovaciu turbínu do 1kW nenesie so sebou najskôr ani 5 percent účinnosti. Účinnosť totiž závisí priamo aj od veľkosti.1 píše:aj ked mikroturbíny majú elektrickú účinnosť iba cca 20-30%
To sú iba naivné predstavy. Nech si niekto najprv skúsi turbínu hoci na vzduch, s výkonom pár stoviek W. Vodná para je na tom v malých výkonoch a malom počte stupňov ešte horšie.
- SEDYPETA
- Stálý člen
- Dostal: 6 poděkování
MŮJ TRAKTOR NA DŘEVOPLYN
PO PŘEČTENÍ TÉTO SEKCE JSEM USOUDIL ŽE DRTIVÁ VĚTŠINA PŘISPĚVATELŮ NEMÁ ŽÁDNÉ PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI SE SPLYNOVÁNÍM
TUHÝCH PALIV A POHONEM DOPRAVNÍCH PROSTŘEDKŮ TOUTO ALTERNATIVOU. PROTO JSEM SE ROZHODL PŘISPĚT SVOJÍ TROCHOU
DO MLÝNA NADŠENEKÉHO SNAŽENÍ.
TECHNICKÁ DATA
MOTOR Š SPARTAK
VÝKON NA BENZIN CCA 3O KW
VÝKON NA KVALITNÍ BUKOVÉ DŘEVO ZHRUBA 20 KW A MÉNĚ
GENERÁTOR
SOUPROUDÝ S PEVNÝM ROŠTEM
OBSAH NÁSYPKY 150L (STARÝ BOJLER)
S LEHKOU NOHOU VYDRŽÍ ZCELA NAPNĚNÝ KOTEL CELÝ DEN
SOUSTAVA SE SKLÁDÁ Z GENERÁTORU ,CYKLONOVÉHO ODPRAŠOVAČE, PRNÍHO CHLADIČE, DRUHÉHO CHLADIČE, FILTRU, SMĚŠOVAČE A ROZTÁPĚCÍHO VENTILÁTORKU 220 V
dal bych sem víc fotek ale do jednoho příspěvku se víc nevejde
snad příště
TUHÝCH PALIV A POHONEM DOPRAVNÍCH PROSTŘEDKŮ TOUTO ALTERNATIVOU. PROTO JSEM SE ROZHODL PŘISPĚT SVOJÍ TROCHOU
TECHNICKÁ DATA
MOTOR Š SPARTAK
VÝKON NA BENZIN CCA 3O KW
VÝKON NA KVALITNÍ BUKOVÉ DŘEVO ZHRUBA 20 KW A MÉNĚ
GENERÁTOR
SOUPROUDÝ S PEVNÝM ROŠTEM
OBSAH NÁSYPKY 150L (STARÝ BOJLER)
S LEHKOU NOHOU VYDRŽÍ ZCELA NAPNĚNÝ KOTEL CELÝ DEN
SOUSTAVA SE SKLÁDÁ Z GENERÁTORU ,CYKLONOVÉHO ODPRAŠOVAČE, PRNÍHO CHLADIČE, DRUHÉHO CHLADIČE, FILTRU, SMĚŠOVAČE A ROZTÁPĚCÍHO VENTILÁTORKU 220 V
dal bych sem víc fotek ale do jednoho příspěvku se víc nevejde
snad příště
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: MŮJ TRAKTOR NA DŘEVOPLYN
Byl by i nějaký nákres? uspořádání, přibližné rozměry, atdSEDYPETA píše:PO PŘEČTENÍ TÉTO SEKCE JSEM USOUDIL ŽE DRTIVÁ VĚTŠINA PŘISPĚVATELŮ NEMÁ ŽÁDNÉ PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI SE SPLYNOVÁNÍM
Díky, hezká práce, máš bod.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Taky oceňuji konstruktivní veci.Ilem píše:Byl by i nějaký nákres? uspořádání, přibližné rozměry, atdSEDYPETA píše:PO PŘEČTENÍ TÉTO SEKCE JSEM USOUDIL ŽE DRTIVÁ VĚTŠINA PŘISPĚVATELŮ NEMÁ ŽÁDNÉ PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI SE SPLYNOVÁNÍM
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... taktéž se připojuji ... bezva ...Ilem píše:Byl by i nějaký nákres? uspořádání, přibližné rozměry, atdSEDYPETA píše:PO PŘEČTENÍ TÉTO SEKCE JSEM USOUDIL ŽE DRTIVÁ VĚTŠINA PŘISPĚVATELŮ NEMÁ ŽÁDNÉ PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI SE SPLYNOVÁNÍM
Q: ... co se dělá s tím, co zbyde ??? ... a co s tou smradlavou vodou ??? ... dík za info ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- SEDYPETA
- Stálý člen
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Díky
Ale stejně z toho nejsem moc moudrej. Asi to bude chtít nejdřív prostudovat nějakou litaraturu.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- SEDYPETA
- Stálý člen
- SEDYPETA
- Stálý člen
- SEDYPETA
- Stálý člen
-
- Starší člen
- Dostal: 2 poděkování
interesantne
Velmi zaujimave. Asi si tiez nieco podobne zostrojim, ale ako stacionarku na vyrobu tepla a elektriny. Hlavne ma zaujal ten filter z hoblinami. Ako casto ich treba menit a co potom s nimi? Dalej som si vsimol, ze to do horenia nasava priamo studeny vzduch z vonku. Ci by nebolo vhodne tento vzduch predohrievat rekuperaciou s vystupujucim plynom, pripadne este cely reaktor tepelne izolovat, aby uniky tepla boli co najmensie. Mohlo by to zlepsit vyuzitelnost paliva, a s vlhkostou si dovolit ist trocha hore. Pri vyssich teplotach sa rozstiepi viac vody, ktora sa stane nosicom energie. Ake zapalovanie pouzivas, staci klasika? Ma zmysel ten reaktor zhotovit z nerezu?, alebo ako dlho vydrzi kym ho neprepali?
Inak, pochvala...
Inak, pochvala...
- SEDYPETA
- Stálý člen
vedgas
Hobliny ve filtru měním tak po 100 hm , pro zlepšení filtrace přidávám na vrch fitru ještě skelnou vatu.
Použité hobilny se hodí do kamen.
Co se týče izolace generátoru a předehřevu vstupního vzduchu, mám to už rozdělaný.
Ale jede to i bez toho a navíc nenám na práci jenom toto zařízení.
ať je generátor jakýkoliv, stále platí zásada čím sušší palivo tím lepší.
S nerezovým generátorem si nedělej hlavu.
pokud máš na to abys celé zařízení zhotovil, nebude pro tebe problém oravit propálené části
když použiješ třloušťku teplem namáhaných stěn 12 a více mm, propálení se nedožiješ.
Použité hobilny se hodí do kamen.
Co se týče izolace generátoru a předehřevu vstupního vzduchu, mám to už rozdělaný.
Ale jede to i bez toho a navíc nenám na práci jenom toto zařízení.
ať je generátor jakýkoliv, stále platí zásada čím sušší palivo tím lepší.
S nerezovým generátorem si nedělej hlavu.
pokud máš na to abys celé zařízení zhotovil, nebude pro tebe problém oravit propálené části
když použiješ třloušťku teplem namáhaných stěn 12 a více mm, propálení se nedožiješ.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele: