Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde... Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní.Více zde...
Nejde jen o mě, chtěl jsem trošku upozornit na možná úskalí. Dovolím si trochu polemiky. Vím, že jinou energii dodá člověku buchta, kterou pekl nasraný (omlouvám se za výraz) pekař a buchta, kterou pekl pekař s láskou. Tak si myslím, že vzhledem k povaze působení psychowalkmana může být tento vliv ještě silnější.
Druhá věc je možné zneužití. Vysíláním podprahové frekvence v době, kdy je člověku příjemě, což při přechodu do hladiny alfa je, se dá vypěstovat tzv. Pavlovův reflex. Když potom lidi slyší tuto frekvenci, půjdou i na smrt. Ta frekvence může být "zadrátována", bez ohledu na to, co zrovna poslouchám. Tyto pokusy se už dělaly. Podobně funguje i televize. Tam se dají masy ovládat neuvěřitelným způsobem.
Pokud jde o mě, já mám s hladinou alfa problém. Žádnou zatím vyzkoušenou metodou se tam neudržím déle, než pár sekund. Doknce jsem se zkoušel učit angličtinu v takový tý škebli, co má člověka dostat do alfa vln. První se mi honilo hlavou, proč tak drahou věc mají tak nedokonale udělanou, protože termostat měl dost nepříjemnou hysterezi, načež jsem usnul, jako nemluvně. No řeknu vám, byl to ten nejdražší hotel, ve kterém jsem kdy spal. Anglicky jsem se naučil asi 3 slova.
Abych se nemusel stále opakovat, tedy pokud to výslovně nezmíním, jedná se stále o mentální působení v hladině Alfa, kde si všechny popisované činnosti pouze představujeme, i když co nejživěji a se všemi detaily. Pokud "zdvihneme ruku", tedy pouze obrazně. Jestliže máme skutečně zdvihnout ruku, pak to popisuji "objektivně zdvihneme ruku".
Základem veškeré činnosti živých organizmů jsou programy, jejichž prostřednictvím na nějaký podnět nějak reagujeme. Programy probíhají zcela "automaticky", bez našeho vědomí. Každý program je něčím nastartován, nastartovaný program proběhne, čímž vykoná nějakou činnost, a sám se ukončí. Činností programu může být i nastartování dalšího programu, případně výběr, který program se nastartuje. Od přírody jsme vybaveni všemi potřebnými programy, které si učením a zkušenostmi modifikujeme a doplňujeme prakticky celý život. Některé tyto programy pak pracují v náš prospěch, jiné naopak k naší škodě. Svoje programy ovšem můžeme libovolně přizpůsobovat (pozor - už platí první věta!), a můžeme vytvářet i programy zcela nové. Spouštění těchto programů může být zcela automatickou reakcí na daný podnět, nebo můžeme vytvořit spouštěcí mechanizmus, kterým program spustíme tehdy, když to potřebujeme. Program pro konkrétní úkol vytváříme pomocí "techniky", což je postup (obdoba scriptu) pro vytvoření konkrétního programu, který se pak většinou nazývá "Kontrola <činnosti>", přičemž <činnost> konkretizuje program. Takhle to zní dost krkolomně, ale v praxi to znamená, že "technika Kontroly usínání" vytvoří program "Kontrola usínání", kterým dostaneme svoje usínání pod svou kontrolu. Doufám, že takhle už je to trochu srozumitelnější. Pokud jste to opravdu dobře pochopili, potěším Vás ještě tím, že pro některé Kontroly se vžil spíše termín Technika - asi proto, že se jedná o programy, u kterých můžeme při jejich spuštění vybrat požadovaný účinek. Asi jako když si v počítači spustíme textový editor, ale píšeme pokaždé jiný text.
Pro úplnost bude ještě asi vhodné zmínit to, že zde používáme dynamickou meditaci, to znamená vědomě a vůlí ovlivňovanou. Z toho možná plyne ne zcela přesný názor, že se jedná o autosugesci. Běžná meditace prý probíhá tak nějak "vlastní vahou" a jakýkoli pokus o "tlak" nějakým směrem ji ruší. Následně tedy uvádím přehled základního "nářadí", případně i s vysvělením.
Kontrola relaxace - fyzické a psychické uvolnění
Vstup do hladiny
Výstup z hladiny
Kontrola usínání
Kontrola probuzení - je možné se vzbudit v zadaném čase nebo po určené době i s podmínkou, v předem neznámou dobu v okamžiku vhodném pro požadovanou činnost, např. programování nebo kontakt s určitou osobou.
Kontrola bdění - v případě únavy je možné dočerpat energii a odložit nutnost spánku
Kontrola snů - zapamatování snů, získávání informací o problémech, nalézání řešení zadaných problémů - velice efektivní metoda
Kontrola bolesti hlavy - obdoba Kontroly bdění, lze použít i pro odstranění jiných potíží, např. blížícího se epileptického záchvatu
Kontrola paměti - používá paměťové háčky, pro číslice upravený systém Dr. Bruno Fursta
Technika tří prstů - zcela vyjímečná, velice oblíbená a často používaná technika, důvěrně zvaná "prstíčky". O jejím používání by se dala napsat samostatná kniha. Pro její použití není nutné vstupovat do hladiny, takže je okamžitě k dispozici. Jejím použitím získáváme v hladině Beta přístup k nižším hladinám a Informačnímu Poli včetně přímé komunikace s Vyšší Inteligencí. Není vhodná pro řešení závažných problémů, protože má z pochopitelných důvodů značná omezení, ale pro řešení drobné "bižuterie" je nenahraditelná. Usnadní hledání založených předmětů, přivolá číšníka, prodlouží zelenou fázi na semaforu, do zhruba 15ti minut dokáže vytvořit místo na zaparkování, přivolá taxíka, usnadní zapamatování, rušivých vlivů dokáže využít k lepšímu soustředění a mnoho dalšího. Dobrým příkladem z praxe je situace, kdy se mi nehodí zdržení s kontrolorem - prostě pomocí "prstíčků" projevím přání, aby mě neviděl. Nejenže mě nechá bez povšimnutí projít - jednou se dokonce stalo, že se dobrá duše, kterou za mnou kontroloval, rozčilovala, že někoho kontroluje a někoho ne. A on jí tvrdil, že kontroluje bez vyjímky každého. A že nikdo takový, jak ho popisuje, tudy ještě dneska nešel a že nikoho takového nevidí. Zřejmě tedy nejde jen o pouhé přehlédnutí nebo nevšimnutí si. Podotýkám, že mám platný kupón, takže nevím, jestli by bylo možné tímhle způsobem efektivně šetřit. Další oblastí je přímá komunikace se zvířaty i bez použití hlasu. U lidí je situace odlišná, ale dá se docílit toho, že někoho "napadne" určitá myšlenka.
Technika zrcadla mysli - využívá vizualizaci a imaginaci k vytváření programů řešících problémy, jejichž řešení je nám známé. Může souběžně pracovat na více problémech, ať již našich vlastních, nebo jiných osob. Tuto techniku je třeba provádět přesně.
Technika levitace ruky - slouží ke vstupu do hladiny Theta, ovšem přesnější formulace by měla znít: přes hladinu Theta do hladiny Alfa, v níž zůstáváme propojeni s hladinou Theta tak, že v ní můžeme působit.
Technika léčivých rukou - známá též jako přikládání rukou, působí v hladině Theta, aniž by bylo nutné do ní vstupovat. Jedná se o přímou komunikaci s orgány, jejím prostřednictvím je možné odstranit bolest a nastartovat či urychlit hojení nebo uzdravování, lze ji použít i pro zastavení krvácení, nejvhodnější pro pomoc při úrazech, kolikách a akutních zánětech.
Technika sklenice vody - velice účinná technika pro problémy, jejichž řešení neznáme. Dá se použít vždy, když potřebujeme zjistit nějakou informaci. Té se nám může dostat okamžitě nebo nejpozději do třech dnů.
Kontroly návyků - jedná se o techniky specializované na určitý návyk, např. nadváha nebo kouření, pracují obdobně.
Takže až sem se dostane absolvent v první polovině kurzu, tu druhou polovinu si necháme napříště. Slibuji, že se konečně dostaneme i k ESP, ovšem podle José Silvy, takže se může poněkud lišit od Vašich představ nebo očekávání - poota
Ahoj. ILeme u Silvovy metody ten třeba magneťák jen nahrazuje to ,co si cvičící neumí v duchu dost důrazně říct nebo to nemůže dýl udržet v mysli. A stejně jak se naučíš startovat ,tak už nebudeš potřebovat žádný berličky.Mohu dosvědčit že to funguje tak jak se tady píše a něktré věci jako třeba mentální projekce nebo kontakt s jiným mozkem fungují tak,že si připadáš jak na jiný planetě. Ostratně,kdyby byl vliv špatného naprogramování třeba toho pekaře jak píšeš tak silný,už by lidstvo nemohlo fungovat.Stejně jsme všichni pod ochranou,nebo alespoň můžeme být,a,ono se to jednou ukáže. Ahoj hezky to tady frčí.
Pokud chceš uvolnit mysl, musíš napřed uvolnit tělo. Začni pohodlnou polohou a zavři pomalu oči. Pak zvolna úplně vydechni - při tom tvé tělo opouští stres a napětí a tak to bude s každým dalším vydechnutím. Dýchej zvolna a pečlivě sleduj, jestli dýcháš skutečně tím tempem, které Tvoje tělo právě potřebuje. Až si budeš jist správným tempem, začni postupnou kontrolu, zda někde není zbytečné napětí. Začni u kořínků vlasového porostu či toho, co z něj zbylo. Pokračuj přes čelo, uvolni víčka, uvolni typický výraz svého standardního šklebu tím, že uvolníš všechny mimické svaly, zkontroluj, zda jsou všechny skutečně uvolněné a nasaď lehýnký náznak úsměvu. S ničím nespěchej a dělej to skutečně pečlivě, protože když se nesoustředíš, tak usneš. Pokračuj dál a projdi shora dolů celé tělo, všechny svaly i orgány. Pokud Tě při tom bude něco rušit, není nutné proti tomu bojovat. Klidně a bez emocí konstatuj, co Tě obtěžuje. Například: "hluk, který slyším z ulice, ruší mé soustředění ... nepřeji si aby mě rušil ... přeji si, aby mi pomáhal se lépe soustředit ... aby mě hluk z ulice vůbec nerušil, ale naopak mi pomáhal se lépe soustředit, budu počítat od pěti do jedné ... až napočítám od pěti do jedné, při čísle jedna mi bude hluk pomáhat v mém soustředění ... pět ... čtyři ... tři ... při čísle jedna mi bude hluk pomáhat v mém soustředění ... dvě ... jedna ... nyní mi hluk pomáhá se lépe soustředit.". Pak můžeš pokračovat v uvolňování.
Teprve potom, až budeš dokonale uvolněný fyzicky, můžeš začít uvolňovat i svou mysl. Když se dostaneš do hladiny Alfa, ať už jakýmkoli způsobem, využij toho a především se rovnou programuj tak, aby Tvůj další vstup do hladiny byl rychlejší, spolehlivější a přivedl Tě do ještě hlubší hladiny. Z hladiny je třeba také vystupovat některým z osvědčených způsobů, nebo je možné (večer) dovolit tělu usnout rovnou z aktivní hladiny, a ráno se normálně probudit.
Ještě chci upozornit na to, že je rozdíl mezi kmitočtem mozku a hloubkou hladiny. Kmitočet určuje, v jaké hladině nebo její části se nacházíš, hloubkou hladiny se rozumí její kvalita. Při prohlubování hladiny setrváváme na stejném kmitočtu, ale zlepšujeme kvalitu a účinnost. Radioamatér by řekl: po naladění kmitočtu zvyšujeme výkon na anténě.
Postup konstatování: stav, který chceš odstranit -> stav, kterého chceš dosáhnout -> jakým postupem toho dosáhneš (sestupné počítání pro zklidnění, vzestupné pro aktivaci) -> počítání, v polovině zopakování cíle, dopočítání -> konstatování, že cíle bylo dosaženo. Tento postup si zapamatuj, dá se použít při většině problémů.
K psychowalkmenu - podle mého by měl pouze dodávat čistou frekvenci mezi 7mi a 10ti Hz, nejspíš jako zvukové podkreslení. Předpokládám primitivní oscilátor, jehož výstup jde při přehrávání do reproduktoru, aby bylo možné poslouchat pouze kmitočet a teprve po dosažení hladiny spustit pomocí [pauzy] jakoukoli nahrávku. Pokud je to opravdu takto, nemusíš mít žádné obavy, ono se to stejně všechno vyrábí v Asii. Pokud by šlo o speciálně upravené nahrávky, mohlo by se do nich nacpat samozřejmě cokoli, což jde i do kterýchkoli jiných - na to by ovšem nebylo nutné kupovat speciální přehrávač a na samotných nahrávkách se tolik nenahrabe. Měj se krásně, nebo aspoň líp, než si zasloužíš - poota
Ahoj. Jen taková poznámka.Kdysi dávno v jednom amáru,bohužel už nevím kterém,byl návod na alfa monitor. Bylo to dost jednoduché zařízení,které jenom informovalo,že el.aktivita mozku je na kmitočtu alfa. Bohužel tam byl integráč,který v té době nebyl běžně k sehnání a proto jsem to nepostavil. Možná,že někdo tady z kolegů bude vědět kde to bylo.Já to nemůžu najít. Bylo by to možná dobrý na nějaký pokusy. Ahoj
morse59 píše:Ahoj. Jen taková poznámka.Kdysi dávno v jednom amáru,bohužel už nevím kterém,byl návod na alfa monitor. Bylo to dost jednoduché zařízení,které jenom informovalo,že el.aktivita mozku je na kmitočtu alfa. Bohužel tam byl integráč,který v té době nebyl běžně k sehnání a proto jsem to nepostavil. Možná,že někdo tady z kolegů bude vědět kde to bylo.Já to nemůžu najít. Bylo by to možná dobrý na nějaký pokusy. Ahoj
Měl by být v ARA2/79-63
Zatím jsem neměl příložitost se podívat.
Pokud najdu, dám to sem večer.
Páni zdravím Vás . ,,Merák'' ktorí som svojho času mal v rukách a mal možnosť ho používal aj Ja , bol bez akejkolvek elektroniky (nebol v ňom žiadny integráč ani tranzistor) a bol dokonca aj bez akéhokolvek ,,hmatatelného'' zdroja energie , to jest bez bateriek . Skladalo sa to z takéj ,,jednoduchéj čelenky'' (priečne vynutá mnohozávitová cievka - ,,struna'') , kovového remienka na zápestie a maléj škatulky s indikátorom . Vo vnútri téj škatulky bol ladiaci kondenzátor s ,,vyvedenou'' stupnicou a celkom jednoduchý ladený pasívný detektor s ručičkovým indikátorom taktiež so stupnicou no s nulou uprostred , takže niečo na sposob GDO .Toto velmi jednoduché zariadenie na indikovanie ,,alfa hladiny'' malo na zadnéj strane punc ,,Zdelano v CCCP'' a používalo sa pri ,,istých'' trenažéroch , gde bola nevyhnutná určitá hladina koncentrácie . PePo
Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
José Silva rozdělil výuku metody kontroly mysli do čtyřech částí. První půle základního kurzu odpovídá úrovni "Standard" a naučí absolventa základním technikám, jejichž znalost je nutná pro postup do dalších úrovní.
Druhá půle kurzu je úroveň "Speciál" - ta se zaměřuje na efektivní činnost prostřednictvím vnitřních smyslů, pro kterou dodává všechny potřebné nástroje. Další úrovně, vyučované ve zvláštních kurzech, jsou "Ultra" a "Postgraduál", které jsou zaměřeny na speciální techniky převážně pro komunikaci a napravování zdravotních problémů. Původní definice ESP "extra sensory perception" (mimosmyslové vnímání) Silvově přístupu nevyhovuje. V jeho pojetí se nejedná pouze o vnímání, ale i aktivní působení. Navíc definice "mimo smysly" není přesná, protože Silva rozlišuje smysly vnější (tj. klasických 5 smyslů pro styk s vnějším hmotným světem), a smysly vnitřní, které může člověk používat ve vnitřním duchovním světě. Ponechal tedy původní zkratku, ale pro něj znamená Effective Sensory Projection neboli Efektivní Smyslové Promítání. Na tento rozdíl upozorňuji záměrně hned na začátku, abych předešel případným nedorozuměním.
Začneme tedy oněmi vnitřními smysly. Vizualizace, imaginace, intuice, projekce a šestý smysl.
Vizualizací rozumíme vyvolání obrazu nám známé skutečnosti, to znamená, že si v mysli představíme něco, co jsme již viděli.
Imaginace je prakticky totéž s tím rozdílem, že si představujeme obraz něčeho, co (zatím) neexistuje nebo jsme to nikdy neviděli, tento obraz si tedy "vymýšlíme". Pokud se k tomuto obrazu někdy vrátíme, není to již imaginace, ale vizualizace.
Intuice je smysl, který pracuje s přenosem informací - buď je můžeme "vycítit" (empatie), nebo "vysílat" (telepatie). Obrazy, které jsme vytvořili imaginací, mohou vnímat ostatní lidé, stejně jako my můžeme vnímat obrazy vytvořené jinými lidmi.
Projekce v tomto smyslu je schopnost přenášet svoji mysl na libovolná místa této planety či celého vesmíru, tedy mimo vlastní tělo.
Šestý smysl se dosti těžko definuje. V původním pojetí se jednalo o informace, získané bez účasti fyzických pěti smyslů, tedy z podvědomí. Jako vnitřní smysl se zdá být schopností nalézat správný výsledek patřičným využitím schopností ostatních vnitřních smyslů.
Na první pohled se tato výbava může zdát chudičká, ale se stejným počtem vnějších smyslů komunikujeme s fyzickým světem bez pocitu, že bychom byli o něco ochuzeni. Naopak vjemů, které máme zpracovávat, je většinou nadbytek, takže musíme dosti pečlivě (aniž bychom si to přímo uvědomovali), příjímané informace filtrovat. Výstupy vnějších smyslů zpracovává levá polovina mozku, a v ní jsou pro ně uloženy referenční body, podle kterých se zpracovávají. Dalo by se to přirovnat ke stupnicím přístrojů: některý ze smyslů dodá výšku rtuťového sloupce, ale až po přiložení této hodnoty ke stupnici lze rozhodnout, o jak vysokou teplotu se jedná. Výstupy vnitřních smyslů zpracovává pravá polovina mozku, která je při vědomí běžně využívána velmi málo a navíc jinak, takže v ní příslušné referenční body chybí. Pro využití vnitřních smyslů jsou nejprve vytvořeny scházející referenční body, čímž se umožní efektivní využití vnitřních smyslů. Informaci můžeme získat, jestliže se na ni naladíme. Podobně ve fyzickém světě můžeme spatřit předmět až tehdy, když se podíváme jeho směrem a zaostříme zrak.
Získané informace si vizualizujeme, a pokud je chceme změnit, tedy vytvoříme nový obraz pomocí imaginace. Jde o stejný postup, jaký jsme používali v předchozích technikách, ale tentokrát nepřenášíme věci z vnější fyzikální dimenze do vnitřní duchovní dimenze. Pohybujeme se pouze ve vnitřní dimenzi, naladíme svoji mysl na žádaný bod nebo místo a vytvoříme tak spojení, kterým získáme žádanou informaci.
Často se zmiňuji o promítání nebo vytváření obrazů, ale zatím jsem neřekl, kam se promítají nebo kde se vytvářejí. Tedy plochou pro tyto obrazy je nástroj zvaný vnitřní obrazovka. Protože ji už každý máme, nemusíme ji vytvářet, ale stačí ji nalézt. V hladině Alfa, pochopitelně se zavřenýma očima, nasměrujeme oči (ne hlavu!) o dvacet stupňů výše, než se díváme normálně, a v prostoru před sebou ve vzdálenosti mezi jedním až třemi metry zpočátku spíše tušíme, než vidíme (asi jako sklo ve vodě), cosi jako povrch čirého, průhledného rosolu. Tento povrch si můžeme posunout do vhodné vzdálenosti a dát mu rozměry, jaké nám budou pro naši vnitřní obrazovku vyhovovat. Získáme tak pro práci v duchovní dimenzi zařízení, které nám slouží k přemisťování věcí mezi fyzickou a duševní dimenzí. Všechno, co je fyzickou realitou, bylo původně jenom obrazem v duchovní dimenzi. Fyzické předměty se dají měnit jenom působením fyzické síly, kterou můžeme definovat jako tlak. Převedením fyzické reality vizualizací zpátky do duchovní dimenze dostáváme obraz, který můžeme imaginací libovolně změnit a tato změna se přenese do původní fyzické reality. Imaginace je shromažďování energie ke změně všeho, co má být změněno v základní (duševní) dimenzi, aby se následně změna mohla odehrát i ve fyzickém světě. Napsal jsem, že můžeme libovolně změnit, ale není to doslova tak. Představivost použitá v duchovní dimenzi nedokáže vyvvinout stejnou sílu jako fyzikální energie, tedy takovou, která vyvozuje tlak a dokáže deformovat. Duševní energie může jen přitahovat, takže lze vyvolat pouze sílu, která působí jako tah deformity vyrovnávající. Můžeme tedy napravovat vady a problémy, přitahovat věci k dokonalosti nebo je vracet ke stavu před deformací.
Kromě ovládání hladiny Alfa a všech potřebných technik potřebujeme k úspěšnému programování ještě víru, bez ní to totiž v žádném případě nejde. Víra v tomto kontextu má tři složky, prezentované jako touha, důvěra a očekávání.
Touha je naší motivací, to proč o dotyčnou věc stojíme, jak moc ji potřebujeme a jak moc je pro nás důležitá. Touha po skutečně potřebných věcech má mnohem větší sílu, než touha po přepychu a zbytečnostech. Mysl se nerada zabývá vykonstruovanými problémy a nedůležitými hříčkami, je tu proto, aby řešila skutečné a závažné problémy. Tato skutečnost se nedá obejít dokonalostí techniky a postupů. Proto může mít i naprostý začátečník úspěch v řešení závažného problému.
Důvěra v možnost uskutečnění je nezbytná - těžko můžeme úspěšně programovat něco, o čem nejsme přesvědčeni, že je to možné. Jestliže potřebujeme zhubnout o dvacet kilo a nevěříme tomu, že je to možné, nemá smysl to programovat. V takovém případě odhadneme, o kolik kilo to reálně možné je. Řekněme že o dvě kila se dá zhubnout celkem snadno, tomu pevně věříme, a proto to také naprogramujeme. Po splnění tohoto kroku bude tedy logicky následovat další zhubnutí o další dvě kila - to je reálné, tomu věříme a navíc jsme to již jednou dokázali, takže to půjde bez problémů. Pak to stačí jenom ještě 8x zopakovat a cíle je dosaženo.
Očekávání je radostné těšení se na výsledek, a to bez jakýchkoli pochyb. Pochopitelně není možné docílit obratem nápravy něčeho, co se utvářelo delší dobu. Platí pravidlo, že jak dlouho se problém vytvářel, tak dlouho se může napravovat. Pokud jste v duševní dimenzi nějaký problém vyřešili, tak v této dimenzi to, co si přejete již bylo vytvořeno. Je to stejné, jako když si dáte objednávku a potom již jenom čekáte na dodání. Během čekání již objednávku neměníte, ale můžete ji kdykoli "urgovat" tím, že si v mysli znovu vyvoláte obraz vyřešeného problému.
poota píše: -- vnitřní smysly: Vizualizace, imaginace, intuice, projekce a šestý smysl.
Chci jen podotknout,že podle tradice jsou vnitřní smysly cosi zcela jiného..vyjmenované je klasickým "nářadíčkem" magie..tedy spíše
rozvinutím praxe práce s myslí než "smysly" jako takovými..
pozn.
Před praxí podobného typu se vyplatí v každém případě dosáhnout stavu"nelepivé"čili sattvické mysli, schopnosti vnímat okamžitý obsah vlastního myšlení i pohnutky a substituce
/bez censury -např ve smyslu "dobra a zla"../
Staří indové mluví o gunách-jako základu kvality konkrétní
individuální mysli i ve smyslu aktivity subjektu-tohle nejde "očurat" ničím
tamas-radžas-satva..
Tamas jako tupost a hutnost, neschopnost si uvědomit obsah- myšlenky,mysl jede v kolotoči konceptů,přirozený vyvážený klid v bdělém stavu je v podstatě za tohoto stavu věcí pouhá iluze
a současně paradoxně nečinnost ,lenost, Radžas jako pozice konání a akce,činnorodost,ale i zde zůstává
rovina příčinnosti a osudovosti především pro akcentované hledisko konajícího i omezené hledisko subjektivity jak nazíraného tak východisek,a s tím spojená nevyhnutelná okamžitá osudovost
navazující na akci Satva-je přirozený stav čisté mysli,je jak je,odpadlo nutkání konat,vylepšovat,hodnotit,posuzovat,teprve v tomto stavu,
když se člověk zbaví posedlosti měnit věci a ze subjektivních
pohnutek z principu "vylepšovat"dosažitelný svět vlastní zkušenosti,
je tzv."duchovní"svět -nikoli úroveň pojmu a obrazu- na dohled..