Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Proč magnetické motory nefungují

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: Fungující...MM

Příspěvek od buky »

StepanPepan píše:
buky píše:Otázka nezní, jestli nám to vyhovuje :enaughty: , ale jak to doopravdy je...
Chápeš, že vůbec nikdy nemusíme poznat, jak to doopravdy je? Konstruujeme nedokonalé teorie a snažíme se, aby co nejlépe popisovaly a vysvětlovaly realitu.
buky píše:... takové hlouposti jako, že nacpu do zdvihnutého závaží energii, energie nevzniká ani nezaniká ona sa jen proměňuje na jinej druh energie a přitom neexistuje jedinej experiment který by to dokazoval.
Tahle věta ve mně posiluje podezření, že vůbec nechápeš ani základy fyziky. Měl jsi fyziku na střední škole? Co jsi z ní míval na vysvědčení? Jak ti šly ostatní přírodní vědy, hlavně matematika? Chodil jsi vůbec na střední školu?

Když už kladu takovéhle otázky, tak na ně musím odpovědět sám - chodil jsem na gymnázium, matematika a fyzika mě bavila, měl jsem z nich jedničky a dvojky, z obou jsem maturoval.
Ak budeš konstruovat nadokonalé teorie, tak ti bude vycházet nedokonalá realita.

Jsem marťan, exot, ko..t, hlupák, laik, posluž si. Ale stejně čekám na ten experiment který potvrdí záměnu energii mezi sebou ;)

StepanPepan
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od StepanPepan »

buky píše: Jsem marťan, exot, ...
Mě ani nezajímá, jaký jsi nebo nejsi exot, mě zajímá, jestli jsi někdy byl ochotný seznámit se alespoň se základy fyziky, když o fyzice tak rád přemýšlíš. Možná by ti to ulehčilo život.
buky píše:Ale stejně čekám na ten experiment který potvrdí záměnu energii mezi sebou ;)
Jeden takový chodící experiment jseš ty sám. Sníš potravinu a energii uloženou ve vazbách látek v ní jsi schopný přeměnit na pohybovou energii krve obíhající v žilách, teplo, které tvé tělo vyzařuje, atd. Pokud popíráš přeměnu energií, měl bys okamžitě spáchat sebevraždu, abys sám s každým nedechnutím a úderem svého srdce svoje přesvědčení nepopíral.

Jiný experiment provedl před 150 ti lety pan Joule. Přeměnil vazební energii v potravině na pohyb ruky, která vynesla závaží zdola nahorů, a zavěsila ho na vlákno. Přístroj byl zajištěný, a o tom, že závaží může konat práci věděl jen Joule sám a ten krajíc chleba, co obětoval svůl život kvůli vědě v jeho žaludku.

Poté Joule uvolnil závaží a to se jalo uvolnit energii, která do něj byla předtím vložena, a přeměnit jí v rotační pohyb lopatek ve vodě. Makroskopický pohyb vířících mas vody se postupně přenášel až na mikroskopický chaotický pohyb jednotlivých molekul vody , kterému říkáme teplo.

Obrázek

buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

StepanPepan píše:
buky píše: Jsem marťan, exot, ...
Mě ani nezajímá, jaký jsi nebo nejsi exot, mě zajímá, jestli jsi někdy byl ochotný seznámit se alespoň se základy fyziky, když o fyzice tak rád přemýšlíš. Možná by ti to ulehčilo život.
buky píše:Ale stejně čekám na ten experiment který potvrdí záměnu energii mezi sebou ;)
Jeden takový chodící experiment jseš ty sám. Sníš potravinu a energii uloženou ve vazbách látek v ní jsi schopný přeměnit na pohybovou energii krve obíhající v žilách, teplo, které tvé tělo vyzařuje, atd. Pokud popíráš přeměnu energií, měl bys okamžitě spáchat sebevraždu, abys sám s každým nedechnutím a úderem svého srdce svoje přesvědčení nepopíral.

Jiný experiment provedl před 150 ti lety pan Joule. Přeměnil vazební energii v potravině na pohyb ruky, která vynesla závaží zdola nahorů, a zavěsila ho na vlákno. Přístroj byl zajištěný, a o tom, že závaží může konat práci věděl jen Joule sám a ten krajíc chleba, co obětoval svůl život kvůli vědě v jeho žaludku.

Poté Joule uvolnil závaží a to se jalo uvolnit energii, která do něj byla předtím vložena, a přeměnit jí v rotační pohyb lopatek ve vodě. Makroskopický pohyb vířících mas vody se postupně přenášel až na mikroskopický chaotický pohyb jednotlivých molekul vody , kterému říkáme teplo.

Obrázek
Tak to se mi ulevilo, máš pravdu ten krajíc chleba (palivo) je energie, akorát stím rozdílem že po uvolnění závaží koná práci gravitace a proto třením vzniká i teplo.
Přeměna energii mezi sebou může posloužit jen jako matematicko teoretický příklad který nemá z realitou nic společného.

StepanPepan
Zasloužilý člen

buky píše: ... po uvolnění závaží koná práci gravitace ...
To je omyl. Práce se vždy koná na úkor energie. Energie je definována jako schopnost konat práci. To, na čem je konána práce nebo co koná práci SE MĚNÍ. Navíc pokud jedna věc koná práci na druhé věci a zvýší tak její energii, druhá věc svou energii může klidně předat třetí věci.

Pokud někdo vytáhne do výšky břemeno, podle definice by se měla "energie gravitačního pole" zvýšit, a to by mělo být schopnější konat práci, i na jiných objektech. To však není pravda! Gravitační pole se nezmění, nezesílí. Je pořád stejné.

Gravitační silové pole je jenom PASIVNÍ PROSTŘEDÍ KOLEM HMOTNÝCH OBJEKTŮ, KTERÉ JENOM DÁVÁ MOŽNOST K PŘEMĚNÁM ENERGIE, ALE SAMO SE NEMĚNÍ A NEKONÁ PRÁCI!

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: lži nebo vzdušné zámky

Příspěvek od Akord »

buky píše:Podávám tu jeden experiment za druhým a spochybňuju to co je ve fyzice všeobecne uznáno (ne všechno) energie nevzniká ani nezaniká ona sa jen proměňuje na jinej druh energie a přitom neexistuje jedinej experiment který by to dokazoval.
Stepan Pepan: Mnoho z toho, co píšeš, bylo bukymu nejenom tady nekolikrát velmi podrobne vysvetleno, ale jemu to nevadí, porád klade stejné otázky, bez toho, aby reagoval na puvodní. To je jako hluchý když porád mluví. Totálne zamlžuje vlákna.

Ve fyzice není všeobecne uznáno, že se energie premeňuje na jiné druhy, to je jenom tak popsáno. Podstata zmeny energie je porád stejná a souvisí se zmenou hybnosti částic a usporádáním jejich pohybu. Není proto co dokazovat, nebo lépe popírat, když použitelná energie je na úrovni částic jenom jedna, a to kinetická. Každá promena energie není nic jiného, než zmena hybnosti částice včetne smeru jejího pohybu. Jde vždy o totéž, pričemž pojem energie nepredstavuje žádné objektivní médium, jde jenom o popis situace pri té zmene hybnosti.
Už dávno se o tom nejenom tady x krát psalo a buky to mlátí zpusobem 100x opakovaná lež se má stát pravdou. Jsou to lži, nic v tom smyslu, o čem píše buky se ve fyzice nevyskytuje. Mám docela dobrou sbírku fyzik, abych tohle mohl napsat. Když nekdo nepochopí, proč je 1+1=2, tak to neznamená, že bude zpochybňovat matematiku.

Dále je diskuse vedena príliš dlouho úplne MIMO TÉMA VLÁKNA. Bylo by namíste požádat o presun.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

..dotaz na S.P.

Příspěvek od martin11 »

zdravím ste.pe....
napsal jsi...cituji...
"Gravitační silové pole je jenom PASIVNÍ PROSTŘEDÍ KOLEM HMOTNÝCH OBJEKTŮ, KTERÉ JENOM DÁVÁ MOŽNOST K PŘEMĚNÁM ENERGIE, ALE SAMO SE NEMĚNÍ A NEKONÁ PRÁCI!..."
....konec citátu...

vrátím se k tematu tohoto vlákna....
....magnetické pole se dá přirovnat ...ne srovnat...!!....ke gravitaci...???....je to jen pasivní prostředí....????..../magnetické pole/
...a proto MM nemohou pracovat...???.....zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
StepanPepan
Zasloužilý člen

Re: ..dotaz na S.P.

martin11 píše:vrátím se k tematu tohoto vlákna....
....magnetické pole se dá přirovnat ...ne srovnat...!!....ke gravitaci...???....je to jen pasivní prostředí....????..../magnetické pole/
...a proto MM nemohou pracovat...???.....zdraví martin11 :lol:
Gravitační pole je silové pole kolem hmotných objektů. Magnetické pole je silové pole kolem pohybujících se elektronů. To nám dává možnosti si s ním hrát - koncentrovat magnetické pole kolem drátu s tekoucími elektrony tím, že drát stočíme do cívky, podle libosti ho změnou toku elektronů měnit, vhodně orientovat atomy s pohybujícími se elektrony a fixovat je a vytvořit tak magnet, atd. Takže podstata je stejná - pasivní pole. Magnetické pole je ale na rozdíl od gravitačního ovladatelné.

Magnetické silové pole je jenom PASIVNÍ PROSTŘEDÍ KOLEM POHYBUJÍCÍCH SE ELEKTRONŮ, KTERÉ JENOM DÁVÁ MOŽNOST K PŘEMĚNÁM ENERGIE A NEKONÁ PRÁCI! Tím, že je to prostředí kolem tak malých objektů, jejihž množství a tok dokážeme jednoduše ovlivňovat, můžeme ho měnit a možnosti přeměn energie se zvětšují.

Elektrostatické silové pole je jenom PASIVNÍ PROSTŘEDÍ KOLEM ELEKTRONŮ A PROTONŮ, KTERÉ JENOM DÁVÁ MOŽNOST K PŘEMĚNÁM ENERGIE A NEKONÁ PRÁCI!

Gravitační a elektrostatické pole si můžeme představit jako napnuté prostěradlo s kuličkou na něm.

Gravitační pole je prostěradlo, ve kterém jsou na několika místech umístěné prohlubně - tam kde jsou hmotné objekty. Pokud se hmotná kulička dostane na okraj některé, prostě do ní spadne. Můžeme jí z té prohlubně za použítí práce vytlačit kus nahoru, a pak jí zase nechat spadnout zpátky a tu práci dostat zpátky.

Elektrostatické pole je prostěradlo s prohlubněmi - tam kde jsou protony, a pahorky - kde jsou elektrony, a kulička - elektron - se bude vyhýbat pahorkům a spadne do prohlubně. Na rozdíl od gravitačního pole, které je pevné, máme možnost ty pahorky zvětšovat a zmenšovat, měnit jejich místo. Když budeme mít elektron v prohlubni a hned vedle pahorek, můžeme tím, že pahorek přeměníme v prohlubeň a naopak prohlubeň v pahorek, nechat elektron putovat z jednoho do druhého. Kdybysme pod prostěradlem dvěma rukama vytvářeli prohlubeň a pahorek a nechali mezi nima běhat kuličku, asi by nás ani nenapadlo čekat, že se nám tímhle podaří nějakou energii vyrobit navíc. Nemůžeme ani čekat, že se nám to povede s elektrostatickým nebo magnetickým polem.

Elektrostatické či gravitační pole může fungovat i ve dvou rozměrech - pohyby omezíme na plochu, takže je možné si ho představit jako to prostěradlo, na kterém jsme silové pole modelovali prohlubněmi a gravitační silou. Magnetické pole bohužel funguje pouze ve třech rozměrech, takže prostěradlová analogie neexistuje.

Mám dojem, že jsem svoje vysvětlovací schopnosti vyčerpal.
Naposledy upravil(a) StepanPepan dne sob 17 dub 2010 10:55, celkem upraveno 1 x.

StepanPepan
Zasloužilý člen

Re: ..dotaz na S.P.

...

buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

StepanPepan píše:
buky píše: ... po uvolnění závaží koná práci gravitace ...
To je omyl. Práce se vždy koná na úkor energie. Energie je definována jako schopnost konat práci. To, na čem je konána práce nebo co koná práci SE MĚNÍ. Navíc pokud jedna věc koná práci na druhé věci a zvýší tak její energii, druhá věc svou energii může klidně předat třetí věci.

Pokud někdo vytáhne do výšky břemeno, podle definice by se měla "energie gravitačního pole" zvýšit, a to by mělo být schopnější konat práci, i na jiných objektech. To však není pravda! Gravitační pole se nezmění, nezesílí. Je pořád stejné.

Gravitační silové pole je jenom PASIVNÍ PROSTŘEDÍ KOLEM HMOTNÝCH OBJEKTŮ, KTERÉ JENOM DÁVÁ MOŽNOST K PŘEMĚNÁM ENERGIE, ALE SAMO SE NEMĚNÍ A NEKONÁ PRÁCI!
A to je právě ten velkej omyl.
Když dáš experiment pana Joule (zajištěné závaží zdvihnuté nahoru), který se uskutečnil před 150 lety do bezváhového stavu (nulová gravitace), tak žádná práce se konat nebude.

Definice energie v současní době je na stredověké úrovni.

StepanPepan
Zasloužilý člen

buky píše:Když dáš experiment pana Joule (zajištěné závaží zdvihnuté nahoru), který se uskutečnil před 150 lety do bezváhového stavu (nulová gravitace), tak žádná práce se konat nebude.

To je možné, ale když Jouleův hrnec vrátíš zpátky, tak závaží opět bude schopné práci vykonat. Je úplně jedno, jestli zařízení dočasně znemožníš konat práci tím, že závaží zafixuješ, nebo s ním vyrazíš na výlet na oběžnou dráhu.
buky píše:Definice energie v současní době je na stredověké úrovni.
Středověké úrovni? Aha... Už jsem tady psal tohle:

Pohyb je docela důležitá a určující vlastnost našeho světa, nebo života, ne? Jak jinak definovat energii, než jako schopnost konat práci a práci definovat podle toho, o kolik se něco pohlo (neboli změnilo), a jaké usilí se vynaložilo na to, aby se to pohlo???

Docela by mě zajímalo, co je na tom zastaralého, a jak by jsis představoval moderní definici energie.

Ještě jednou "středověká definice":

Energie je schopnost konat práci, její velikost měříme přímo velikostí práce, která se může vykonat.
Práce se koná, pokud něco změní svoje místo v prostoru a pokud je k této změně vynaloženo nějaké úsilí. Čím větší změna a čím větší úsilí, tím větší práce. (W=F.s)
Úsilí měříme silou - na těleso působí síla, pokud se toto z klidu začne pohybovat zrychleným pohybem, čím větší zrychlení a čím větší hmotnost tělesa, tím větší síla. (F=m.a)
Co je rychlost a zrychlení by snad byla ztráta času definovat.

Pokud umím měřit vzdálenost, čas a hmotnost, umím měřit energii.

Opravdu bych rád věděl, jestli se dá vymyslet něco jednoduššího a přirozenějšího - už jsem se na to ptal jednou -takže se ptám znova.
Znova opakuju otázku - jak by jsis představoval moderní a lepší definici? Myslím konktrétní definici energie, aby se dala měřit.
Naposledy upravil(a) StepanPepan dne stř 21 dub 2010 10:01, celkem upraveno 3 x.

StepanPepan
Zasloužilý člen

...

buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

StepanPepan píše:
buky píše:Když dáš experiment pana Joule (zajištěné závaží zdvihnuté nahoru), který se uskutečnil před 150 lety do bezváhového stavu (nulová gravitace), tak žádná práce se konat nebude.

To je možné, ale když Jouleův hrnec vrátíš zpátky, tak závaží opět bude schopné práci vykonat. Je úplně jedno, jestli zařízení dočasně znemožníš konat práci tím, že závaží zafixuješ, nebo s ním vyrazíš na výlet na oběžnou dráhu.
buky píše:Definice energie v současní době je na stredověké úrovni.
Středověké úrovni? Aha... Už jsem tady psal tohle:

Pohyb je docela důležitá a určující vlastnost našeho světa, nebo života, ne? Jak jinak definovat energii, než jako schopnost konat práci a práci definovat podle toho, o kolik se něco pohlo (neboli změnilo), a jaké usilí se vynaložilo na to, aby se to pohlo???

Docela by mě zajímalo, co je na tom zastaralého, a jak by jsis představoval moderní definici energie.

Ještě jednou "středověká definice":

Energie je schopnost konat práci, její velikost měříme přímo velikostí práce, která se může vykonat.
Práce se koná, pokud něco změní svoje místo v prostoru a pokud je k této změně vynaloženo nějaké úsilí. Čím větší změna a čím větší úsilí, tím větší práce. (W=F.s)
Úsilí měříme silou - na těleso působí síla, pokud se toto z klidu začne pohybovat zrychleným pohybem, čím větší zrychlení a čím větší hmotnost tělesa, tím větší síla. (F=m.a)
Co je rychlost a zrychlení by snad byla ztráta času definovat.

Pokud umím měřit vzdálenost, čas a hmotnost, umím měřit energii.

Opravdu bych rád věděl, jestli se dá vymyslet něco jednoduššího a přirozenějšího - už jsem se na to ptal jednou - zakže se ptám znova.
Znova opakuju otázku - jak by jsis představoval moderní a lepší definici? Myslím konktrétní definici energie, aby se dala měřit.
Polož si jen jednu otázku: Jak ten pohyb vůbec vznikne.
Příklad: máme stojíci auto, je tam pohyb, práce ? Není, a v čem je uložena energie ? No přece v palivu, které tvoří benzín - kyslík.
Jeho spalováním dochází k vzniku síly (výbuch) působící na píst a tím i kpohybu, práci W=F.s
Dosať si v jakémkoli experimentu jako energii palivo a bude ti všechno do sebe zapadat, mimo gravitace tam se koná práce zadarmo.
TEPLO- není energie, ale jako fyzikální veličina a tak je i definována.

Energie je v současní době definována, jako "něco" co dává tělesa do pohybu i pohyb samotnej.
Nemáš jak dokázat že je v tělese přítomna "energie, natož jeji proměnu a zachování.

Nejakej vzoreček po mně nechtej, nejsem matematik, ale fyzika není matematika a rozhoduje experiment.

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

buky píše: Nejakej vzoreček po mně nechtej, nejsem matematik, ale fyzika není matematika a rozhoduje experiment.
Myslím, že víš, kam ses sám zařadil, chlape.

DO STŘEDOVĚKU!!!!!!!
:D :D
Takhle se přece žádný výzkum nedělá... Pokus: a pak hned matematicky potvrdit, co se děje. Jinak ho nikdy nezopakuješ a máš jen bezcenný pocit, že se něco (nevím co) nerovná - rovná něčemu (nevím čemu).....
Pak se Ti zdají i ty nejprimitivnější procesy natolik tajemné, že jim upíráš zákonitosti, podle kterých je provádíš.... Takže: Ty osobně žádné pokusy neděláš - a pokud jsi se o nějaký pokusil - taks ho sám nepopsal, jen tak jako "vokecal". A tajemno je na světě.... :roll:

Jim68
Be happy!
buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

Jim68 píše:
buky píše: Nejakej vzoreček po mně nechtej, nejsem matematik, ale fyzika není matematika a rozhoduje experiment.

DO STŘEDOVĚKU!!!!!!!
Takhle se přece žádný výzkum nedělá... Pokus: a pak hned matematicky potvrdit, co se děje. Jinak ho nikdy nezopakuješ a máš jen bezcenný pocit, že se něco (nevím co) nerovná - rovná něčemu (nevím čemu).....
Pak se Ti zdají i ty nejprimitivnější procesy natolik tajemné, že jim upíráš zákonitosti, podle kterých je provádíš.... Takže: Ty osobně žádné pokusy neděláš - a pokud jsi se o nějaký pokusil - taks ho sám nepopsal, jen tak jako "vokecal". A tajemno je na světě.... :roll:
Plně postačuje když reálne budeš předpovědet co se uděje.

A žes mi nepředložil seriozni protiargument - experiment, který by odporoval mému - zdvihnuté závaží do výšky a pak uvedeno do stavu beztíže (0 gravitace) nebude konat práci.
Kde se zařazuješ ty, do doby kamenne? :D

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

buky píše:
Jim68 píše:

DO STŘEDOVĚKU!!!!!!!
Plně postačuje když reálne budeš předpovědet co se uděje.

A žes mi nepředložil seriozni protiargument - experiment, který by odporoval mému - zdvihnuté závaží do výšky a pak uvedeno do stavu beztíže (0 gravitace) nebude konat práci.
Kde se zařazuješ ty, do doby kamenne? :D
Proto jsi tam, kde seš: ve vzduchoprázdnu...
Kdybys to chtěl vážně nazvat pokusem, začalo by to asi takhle (nejsem teda gravitační expert)
1/silou x vytahuji na dráze y závaží o váze z
2/na zajištění závaží ve zdvihnuté poloze použiji brzdu na kladku o průměru a stlačenou tlakem f
3/ pak si ho vytáhni kam chceš.....žádnou práci nekonalo ani tak...
4/až ho budeš chtít vrátit na zem, tak tu energii zase odevzdá

Kde ses prosímtě dostal k tomuhle debilnímu problému? To je jako bys natáhl hodiny (ano, gravitace je pouze přitažlivá síla země) a pak z nich to závaží (nebo pero nebo já nevím co si vymyslíš) vyndal... ;)

Magnetismus přece není záhada, a proč se nedivíš tomu, že dva magnety metr od sebe ne sebe nepůsobí...?

Jim68
Be happy!
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“