Však já se do Tebe neobouval. To sis špatně vysvětlil, jenom se to skutečně dalo horko těžko nějak přeložit do češtiny. Podívej se jak se to zlepšilobeetoven píše:Slávku...
Díky za pochvalu, již jsem zde někde psal, že nejsem skeptik a jsem ochoten
debatovat na toto téma, ale samozřejmě jen za předpokladů, že to má reálný základ
a nerad se potýkám s fanatickými rádoby vynálezci, který se za žádnou cenu nedají
ničím a nikým¨přesvětlit o svým omylu. ....
Hele Beetovene, já Ti tedy něco tady přihraju, ať neřekneš že jsem pes. Až budeš chtít vyrobit skutečně hrubé oscilace, dej si na trafo reaktorový tlumič (dimmer) na osvícení. Promiň, nevím jak se to jmenuje v češtině, ale je to dnes velice běžný pomalý vypínač třeba na světla do pokoje. Mně se s tím na trafu 110V/230V/4A/60Hz s dvěma žárovkama 110V/100W v séri na sekundáru podařilo spálit oscilacemi obě ty žárovky, ten (dimmer) vypínač na primáru specifikovaný na 600W a vyrazit 15A jistič. To jsem měl na primáru "dimmeru" jenom 36V když to spustilo. Krásně se to rozblikalo, rychleji a mohutněji, až to šlo kukat. Trafo mi vydrželo. Tím netvrdím, že šlo o nějaký zázrak, jenom že resonance na trafu se dá spáchat i s takovouhle potvorou, tedy reaktorem. Takže kdo ví, čím dělal rezonance ve velkém Pan Tesla. On taky se vším nevylezl ven. Pokud vím, nikdo kromě mně nemá například (snad Teslův) nejiskřivý vypínač S tímhle vynálezem se on taky nikdy nepochlubil, jak to zařídil.
Jinak s Tebou souhlasím, že člověk by si měl hodně našprtat (a pozor na to, a ověřit si i to nejtriviálnější) než se do něčeho moc pouští.
Ahoj, Slávek.
P.S. Ten mladík s tou disertačkou na vstupovou resonanci v trafu to má polovičatě, ale i tak velice dobré Alespoň někdo má jakž takž tuchu, co se v tom materálu jádra trafa děje. Kdyby tolik neopisoval a popřemýšlel poněkud dál, možná by mu neprošla disertačka, ale věděl by líp.