Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Na Ovčárně
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1252
- Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
- Bydliště: Svitavy
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno...
To jo, je to historie....http://www.schoenhengstgau.eu/c/archiv? ... endorf.016
Nejhorší je, že jsem sehnal osobu, co umí vyrábět neuvěřitelné sýry z jakéhokoli mléka.....
Zrající, syrečky, plísnové, s oříškama, sušenejma třešněma, borůvkama, rozinkama. Naprosto neuvěřitelná chuť , nesrovnatelná s ničím, co jsem Dosud jedl. A to už jsem sežral ledasco.A z těch uzenejch jsem málem omdlel blahem...
Tak jsem po tom šel a dnes vytvořit výrobnu sýrů je věc zcela nemožná, vzhledem k legislativě. A vytvořit zrající sýry je už na hranici trestu smrti.
shrnu to: Mám prostory, mám know how, neb jak se to píše, mám odbyt, zaměstnal bych 10 lidí a jedinej ppotíž je , že ti úřední buzeranti zatracení nedovolí, abych něco páchal....
Letos jsem udělal dárkové balení.... 6 druhů sýrů v dřevěné truhličce, k tomu dvě placačky se šlivovicí a meruňkovicí , 4 kusy jehněčích klobásek velikost xxl, a sklenice domácího povidlí.
Udělal jsem toho 20 kusů, 10 jsem rozdal rodině a 10 zkusil prodat kámoš na trhu. Má objednávku na asi 20000 těchle kouzelnejch truhliček.
jen za jeden trh.
Co z toho vyplývá???
fuck off.
Doprdele, přeci nebudu provozovat podzemní ilegální varnu sýrů..... Raději zaměstnám navara a budem ilegálně vařit pívo....
Nebo z toho udělám turecké lázně s integrovaným bordelem. Vstoupit by mohl pouze jedinec s vysokými koženými holínkami, rajtkama s kšandama a štětkou na holení za kloboukem.
Nejhorší je, že jsem sehnal osobu, co umí vyrábět neuvěřitelné sýry z jakéhokoli mléka.....
Zrající, syrečky, plísnové, s oříškama, sušenejma třešněma, borůvkama, rozinkama. Naprosto neuvěřitelná chuť , nesrovnatelná s ničím, co jsem Dosud jedl. A to už jsem sežral ledasco.A z těch uzenejch jsem málem omdlel blahem...
Tak jsem po tom šel a dnes vytvořit výrobnu sýrů je věc zcela nemožná, vzhledem k legislativě. A vytvořit zrající sýry je už na hranici trestu smrti.
shrnu to: Mám prostory, mám know how, neb jak se to píše, mám odbyt, zaměstnal bych 10 lidí a jedinej ppotíž je , že ti úřední buzeranti zatracení nedovolí, abych něco páchal....
Letos jsem udělal dárkové balení.... 6 druhů sýrů v dřevěné truhličce, k tomu dvě placačky se šlivovicí a meruňkovicí , 4 kusy jehněčích klobásek velikost xxl, a sklenice domácího povidlí.
Udělal jsem toho 20 kusů, 10 jsem rozdal rodině a 10 zkusil prodat kámoš na trhu. Má objednávku na asi 20000 těchle kouzelnejch truhliček.
jen za jeden trh.
Co z toho vyplývá???
fuck off.
Doprdele, přeci nebudu provozovat podzemní ilegální varnu sýrů..... Raději zaměstnám navara a budem ilegálně vařit pívo....
Nebo z toho udělám turecké lázně s integrovaným bordelem. Vstoupit by mohl pouze jedinec s vysokými koženými holínkami, rajtkama s kšandama a štětkou na holení za kloboukem.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1477
- Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: mno...
Tak prodávej jenom krabičky (za plnou cenu). Non
A vnitřek k tomu přidávej zadarmo.
A vnitřek k tomu přidávej zadarmo.
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1546
- Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
- Bydliště: Trnavský kraj
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: mno...
presne tak treba na tých buzerantov!
tak, ako keď zakázali 100W žiarovky - šikmookí predávali 80W + 20W grátis
alebo 100W tepelný zdroj s 90% účinnosťou (+ 10% svetelné vyžarovanie)
Jo, a na tie krabičky sa hlásim na pravidelný odber!
tak, ako keď zakázali 100W žiarovky - šikmookí predávali 80W + 20W grátis
alebo 100W tepelný zdroj s 90% účinnosťou (+ 10% svetelné vyžarovanie)
Jo, a na tie krabičky sa hlásim na pravidelný odber!
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1252
- Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
- Bydliště: Svitavy
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
- peroxid
- Stálý člen
- Příspěvky: 88
- Registrován: čtv 04 čer 2009 11:04
- Bydliště: JM
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 6 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 276
- Registrován: sob 09 kvě 2009 10:36
- Dostal: 3 poděkování
Re: Nová pravidla?
Taky mě to napadlo, snad to Jarda nějak vymyslí, už mám na tu "krabičku" chuť.
Ono na černo vařit pivo nebo dělat sýry je po stránce předpisů podobné, ale u piva je ještě spotřební daň.
To by se finančák vyřádil.
Ono na černo vařit pivo nebo dělat sýry je po stránce předpisů podobné, ale u piva je ještě spotřební daň.
To by se finančák vyřádil.
Naposledy upravil(a) jvj56 dne čtv 30 pro 2010 13:35, celkem upraveno 1 x.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 766
- Registrován: pát 25 lis 2005 19:33
- Bydliště: Morava
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Re: mno...
Jarku, tak sem se pořádně ožral a je po depce Máš šanci že se té udírny někeré rok dočkáš ....jarda ovčák píše:to mne fakt nenapadlo.
zeptám se na to právníka. ten je v tom kovanej a pak to tady písnu.
Dělám si prču, ale už je zase líp, nějak to spáchám...Takové uzené sýr taky není k zahození
Držím palce s těma krabičkama, jako fór to zní velice dobře. Tak se na ty parchanty musí
H.v.
PS- eště mě napadlo, zeptej se teho právníka aby tě pak nenapařili darovací daň-grrr Jak všichni vidíme tak sou všeho schopní
- laik
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 858
- Registrován: sob 23 úno 2008 21:41
- Bydliště: Brno
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
produkty jako dary...
Zdravím
jardo, já když mě někdo podaruje nějakým obnosem ,daruji ,nabo ho nechám aby si sám vzal za to nějakou mastičku....
takže to dělej stejně......za příspěvek na chod tvého podniku, daruj nějaký výrobek...
podobně jak když lékarny a nemocnice odpouštěli lidem 30kč za recept.....
jardo, já když mě někdo podaruje nějakým obnosem ,daruji ,nabo ho nechám aby si sám vzal za to nějakou mastičku....
takže to dělej stejně......za příspěvek na chod tvého podniku, daruj nějaký výrobek...
podobně jak když lékarny a nemocnice odpouštěli lidem 30kč za recept.....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4090
- Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
výrobna čehokoli...
...pokud nebudeš pěstovat ve sklepě konopí...tak pak se asi může všechno.....čím se třeba vyznačuje pivo.....tak to bude třeba "chmelová limonáda"
na ty sýry se těším....myslím, že když budeš, jako prodávat "jen" svoje přebytky...ne do obchodní sítě...tak to se může...viz perníkáři na poutích také nemaj souhlas z Bruselu......U nás na Mělníku o vinobraní jezdí také se sýrem.....jsou mezi řemeslníkama....přitom jako něco ukazujou.../ jak vypadá máselnice/....musí se tam , hned jak se otevírá....zájem je velkej....
máš u mě naběračku na mlíko.../ novou asi 40 let starou...hliníkovou...// bylo mě líto jí použít na barvu ...m11
na ty sýry se těším....myslím, že když budeš, jako prodávat "jen" svoje přebytky...ne do obchodní sítě...tak to se může...viz perníkáři na poutích také nemaj souhlas z Bruselu......U nás na Mělníku o vinobraní jezdí také se sýrem.....jsou mezi řemeslníkama....přitom jako něco ukazujou.../ jak vypadá máselnice/....musí se tam , hned jak se otevírá....zájem je velkej....
máš u mě naběračku na mlíko.../ novou asi 40 let starou...hliníkovou...// bylo mě líto jí použít na barvu ...m11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1252
- Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
- Bydliště: Svitavy
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno...
Díky martine.
Každopádně je všeobecně obrovský zájem o domácí sýry, domácí klobásy, domácí šnaps, a domácí pivo On to totiž vůbec nikdo nedělá.
Domácí máslo z nepasterovaného másla je zakázané c a k euromafií, stejně jako sýry z nepasterovaného mléka.....
Jak tak nad tím uvažuju, tak to bude největší sýrárna pro osobní spotřebu jediné rodiny na světě.... Vypadá to, že denně sežeru s rodinkou asi tři metráky sýrů denně.... Přebytky daruji za příspěvek na chod podniku... pokud však dodržím historický statut budovy a dobové nápisy, krajanské sdružení sudetských němců mi slíbilo nějakej konkrétní raneček na rekonstrukci budovy i zařízení....mein gott....
Natýrlich by měli zájem o echt sudeten deutsche schnaps z palírny, co budu stavět za tři roky...
Budou to chlemtat z těch klobouků s štětkou na holení a třiskat o sebe těma nablejskanejma vysokejma holínkama....
ja ja, richtig, pudu do pekla za tudle kolaboraci. Budu jim tam ty holínky pucovat nějakým echt sudetoněmeckým vixem....
Každopádně je všeobecně obrovský zájem o domácí sýry, domácí klobásy, domácí šnaps, a domácí pivo On to totiž vůbec nikdo nedělá.
Domácí máslo z nepasterovaného másla je zakázané c a k euromafií, stejně jako sýry z nepasterovaného mléka.....
Jak tak nad tím uvažuju, tak to bude největší sýrárna pro osobní spotřebu jediné rodiny na světě.... Vypadá to, že denně sežeru s rodinkou asi tři metráky sýrů denně.... Přebytky daruji za příspěvek na chod podniku... pokud však dodržím historický statut budovy a dobové nápisy, krajanské sdružení sudetských němců mi slíbilo nějakej konkrétní raneček na rekonstrukci budovy i zařízení....mein gott....
Natýrlich by měli zájem o echt sudeten deutsche schnaps z palírny, co budu stavět za tři roky...
Budou to chlemtat z těch klobouků s štětkou na holení a třiskat o sebe těma nablejskanejma vysokejma holínkama....
ja ja, richtig, pudu do pekla za tudle kolaboraci. Budu jim tam ty holínky pucovat nějakým echt sudetoněmeckým vixem....
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1739
- Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: mno...
Buď zdráv brácha v Novém roce,
A máš pravdu, kdo ochutnal domácí už nechce jinak. To se vůbec nedá srovnávat, tedy dá… Zkusil jsem svoji vyuzenou klobásku porovnat s nějakou echtčabajkou za více jak 250kč/kg, pěkně jsem na prkýnko proti sobě klobásky položil, zakrojil, ochutnal požvýkal a tu čabajku jsem vyflusnul.
Akorát ta cena i když si klobásy udělám sám je astronomická, protože tam nedávám vodu, mouku a jiný svinstva.
Když náhodou zavítám do hospody a dám si kapku je mi druhý den zle jak psovi i když se snažím pít Tullamorskou rosu a věci podobné, když si dám domácí šňaps tak mi není vůbec nic.
A máš pravdu, kdo ochutnal domácí už nechce jinak. To se vůbec nedá srovnávat, tedy dá… Zkusil jsem svoji vyuzenou klobásku porovnat s nějakou echtčabajkou za více jak 250kč/kg, pěkně jsem na prkýnko proti sobě klobásky položil, zakrojil, ochutnal požvýkal a tu čabajku jsem vyflusnul.
Akorát ta cena i když si klobásy udělám sám je astronomická, protože tam nedávám vodu, mouku a jiný svinstva.
Když náhodou zavítám do hospody a dám si kapku je mi druhý den zle jak psovi i když se snažím pít Tullamorskou rosu a věci podobné, když si dám domácí šňaps tak mi není vůbec nic.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
- peroxid
- Stálý člen
- Příspěvky: 88
- Registrován: čtv 04 čer 2009 11:04
- Bydliště: JM
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 6 poděkování
klobásy
Tak dejte kluci k dobru nějakou osvědčenou recepturu na klobásy. Nedávno jsem dělal s tátou směs do párkových střev, ale moc spokojený jsem nebyl. Maso bylo pouze vepřové plecko a jevilo se to strašně suché. Část jsem pomlel natřikrát v domnění, že to vytvoří jemné pojivo. Chuťově to nebyla žádná katastrofa, ale ani zázrak.
Když jsi zmiňoval originál čabajku, tak mnohem raději mám takové ty paprikové klobásy měkčí konzistence. Ještě teď se mi ta chuť vybaví, když zavzpomínám. Nebo jeden známý kdysi nabídl čerstvě z udírny vytažené valašské klobásy. Nezapomenutelný zážitek.
Když jsi zmiňoval originál čabajku, tak mnohem raději mám takové ty paprikové klobásy měkčí konzistence. Ještě teď se mi ta chuť vybaví, když zavzpomínám. Nebo jeden známý kdysi nabídl čerstvě z udírny vytažené valašské klobásy. Nezapomenutelný zážitek.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 766
- Registrován: pát 25 lis 2005 19:33
- Bydliště: Morava
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Re: klobásy
Ahojky,
jako nápad to nezní špatně , co kdybychom si na recepty založili sólo vlákno? ať to tu neplevelíme ....
H.v.
PS- již tak činím a dám to do sekce lidé sobě, ju?
jako nápad to nezní špatně , co kdybychom si na recepty založili sólo vlákno? ať to tu neplevelíme ....
H.v.
PS- již tak činím a dám to do sekce lidé sobě, ju?
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4090
- Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: klobásy
...na tohle tema tu máme Ultrazvukovou kuchařku....stačí nalistovat Forum.... ...nemusí se všechno cpát do ultrazvukový čističky....i když....zkusit ba se to mohlo...před uzením...protřást v ultrazvuku... m11 zdravím Lajoše a La....jaké mají zkušenosti...??...
... věřím, že se " TO " povede ......
- peroxid
- Stálý člen
- Příspěvky: 88
- Registrován: čtv 04 čer 2009 11:04
- Bydliště: JM
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 6 poděkování
Re: klobásy
Teda martine, to mě docela dostalo . Už jsem myslel, že mám fórum načteno, ale název (a téma) fóra mě velmi pobavil. Čekám ještě, kde najdu návod na výrobu drahokamů z kravské moči nebo generátor snůmartin11 píše: ...na tohle tema tu máme Ultrazvukovou kuchařku....stačí nalistovat Forum
Také bych byl rád, kdyby Lájos přidal nějaké tipy do gastronomických vláken.