Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Testatika - diskuze
Moderátor: Merlin
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Strojový překlad...
Opravdu hluboce jsem se zamyslel... a pak to smazal.
Vůči Methernitům je to dehonestující. S několika lidmi z tohoto společenství jsem hovořil a takovým překladem by jistě nadšení nebyli..
Děkuji za upřímnou snahu, ale ... sorry.
Vůči Methernitům je to dehonestující. S několika lidmi z tohoto společenství jsem hovořil a takovým překladem by jistě nadšení nebyli..
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Re: Strojový překlad...
Gewo ahojky, já přeložil jen jejich stránky na webu, myslíš si že by tam dali něco zavádějícího? I když strojový překlad není to pravé ořechové tak informaci o obsahu textu získáš.gewo píše:Opravdu hluboce jsem se zamyslel... a pak to smazal.
Re: Strojový překlad...
"Ano já píti toprá čech"kutil píše:Gewo ahojky, já přeložil jen jejich stránky na webu, myslíš si že by tam dali něco zavádějícího? I když strojový překlad není to pravé ořechové tak informaci o obsahu textu získáš.gewo píše:Opravdu hluboce jsem se zamyslel... a pak to smazal.
K základnímu obsahu ano, ale některá slova vyjdou značně zkomoleně či v jiném významu.
Nedá se ti upřít snaha, ale asi by to chtělo vážně trošku lepší překlad..
Ale nebojte však na to přijdem!
mister
Když to funguje jinde, tak proč by nemělo tady?
Research complete level indicator:
[|-------------------] 1% Complete | Status: [Research]
video na googlu
Když to funguje jinde, tak proč by nemělo tady?
-
- Starší člen
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
perpetum mobile
Jen k definici a dotaz:
K tomu ze se musi jednat o uzavreny system aby platil zakon zachovani energie nemusim nic dodavat. Ale jak uzavreny?
Je tim mysleno ze nemuze dochazet k "prusakum" energie mimo system ?
1.moznost-
Pr: Pri prostupu tepla stenou (tepelna kapacita steny) se nepocita s premenou casti energie na svetlo. Je toto pr. "prusaku" ?
Je minimalni,ale je.Pokud se bude pocitat s prostupem tepla pri teplotach v radu 1000K uz bude i okem viditelny,ale pocitat se s nim stale nebude.Pritom se muze jednat o uzavreny system.A co kdyz namisto svetla dochazi k prusaku jeste i jinam a my s tim nepocitame?
Toho se prave dotyka teorie superstrun, snad se veda uz rozhoupe a zbori dosavadni myty-teorie vseho,"kamen mudrcu"..
2.moznost-
Uzavrenym systemem se v "nasi" fyzice mysli system se stavajicimi fyz. jednotkami a 3D prostorem a casem? Pricemz fyzika se "jakoby" zrika platnosti techto veci napr. pri rychlosti blizici se rychlosti svetla nebo pri jadrech hvezd atd. atd. ... Takze kdyz vezmeme vsechny tyto "vyjimky",posadime je do 4rozmerneho prostoru,tak to ma vse fungovat.. Mimochodem pri matematickych vypoctech bylo dosazeno nad 16 (mam pocit ze 34) prostoru/dimenzi ktere maji existovat.Matematicky je dokazana jejich existence (cerpano z Discovery channel)..
Aneb kdyz neni teorie vseho,udelame kompromisy.Ale jak potom muzeme rict,ze vse je 100% a ze nemuze dojit k necemu necekanemu resp. nepoznanemu? Proto by stavajici nazor na perpetum mobile mel byt zmenen.
K tomu ze se musi jednat o uzavreny system aby platil zakon zachovani energie nemusim nic dodavat. Ale jak uzavreny?
Je tim mysleno ze nemuze dochazet k "prusakum" energie mimo system ?
1.moznost-
Pr: Pri prostupu tepla stenou (tepelna kapacita steny) se nepocita s premenou casti energie na svetlo. Je toto pr. "prusaku" ?
Je minimalni,ale je.Pokud se bude pocitat s prostupem tepla pri teplotach v radu 1000K uz bude i okem viditelny,ale pocitat se s nim stale nebude.Pritom se muze jednat o uzavreny system.A co kdyz namisto svetla dochazi k prusaku jeste i jinam a my s tim nepocitame?
Toho se prave dotyka teorie superstrun, snad se veda uz rozhoupe a zbori dosavadni myty-teorie vseho,"kamen mudrcu"..
2.moznost-
Uzavrenym systemem se v "nasi" fyzice mysli system se stavajicimi fyz. jednotkami a 3D prostorem a casem? Pricemz fyzika se "jakoby" zrika platnosti techto veci napr. pri rychlosti blizici se rychlosti svetla nebo pri jadrech hvezd atd. atd. ... Takze kdyz vezmeme vsechny tyto "vyjimky",posadime je do 4rozmerneho prostoru,tak to ma vse fungovat.. Mimochodem pri matematickych vypoctech bylo dosazeno nad 16 (mam pocit ze 34) prostoru/dimenzi ktere maji existovat.Matematicky je dokazana jejich existence (cerpano z Discovery channel)..
Aneb kdyz neni teorie vseho,udelame kompromisy.Ale jak potom muzeme rict,ze vse je 100% a ze nemuze dojit k necemu necekanemu resp. nepoznanemu? Proto by stavajici nazor na perpetum mobile mel byt zmenen.
Tak kdyz uz H2 je mezi nami,ted je to o urazech..
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
testatika
začala mne testatika zajímat, ale iniciátor to zabalil, tak škoda ...
zbyde víc času na pivo ...
zbyde víc času na pivo ...
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
- martinq
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 203 poděkování
trocha teorie
Že by to, opět, nebylo nic složitého ?
Znáte "Praktickou příručku volné energie Testatika" GeWo ? Jestli ne, tak tady je ...
Znáte "Praktickou příručku volné energie Testatika" GeWo ? Jestli ne, tak tady je ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: trocha teorie
Mám na CD celou Guide. Hezké, ale... kde je replika, když je to "tak prosté"?martinq píše:Že by to, opět, nebylo nic složitého ?
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
- Edgar
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 24 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
testatika
Jeden obrázek mi tam silně připomíná Teslovo magnetem zhášené jiskřiště. Mám pocit že všechno tohle "V.E. pečivo" pochází z "jednoho zrna". Jenom dosud nevíme z jakého.
Ještě u elektrotechnickýho vesla, ňákou dobu moh by sedět Tesla.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: testatika
Žeby to byla ta věc, co už jsem tady komusi navrhoval? A už někdo vyzkoušel, jak se chová jiskřiště, když se ovlivňuje magnetem? (Podotýkám, že Tesla neměl k dispozici neodym...)Edgar píše:Jeden obrázek mi tam silně připomíná Teslovo magnetem zhášené jiskřiště. Mám pocit že všechno tohle "V.E. pečivo" pochází z "jednoho zrna". Jenom dosud nevíme z jakého.
Chtip je v tom, že než přeskočí jiskra, vytvoří se cosi jako ionizovaný kanál. Po přeskoku ten kanál ještě chvíli zůstane... a to umožní únik energie zpátečním směrem. Když ale vezmeme vhodný magnet a patřičně ho umístíme, pak...
[quote="gewo"][quote="Edgar"]Jeden obrázek mi tam silně připomíná Teslovo magnetem zhášené jiskřiště. Mám pocit že všechno tohle "V.E. pečivo" pochází z "jednoho zrna". Jenom dosud nevíme z jakého.[/quote]
Žeby to byla ta věc, co už jsem tady komusi navrhoval? A už někdo vyzkoušel, jak se chová jiskřiště, když se ovlivňuje magnetem? (Podotýkám, že Tesla neměl k dispozici neodym...)
Chtip je v tom, že než přeskočí jiskra, vytvoří se cosi jako ionizovaný kanál. Po přeskoku ten kanál ještě chvíli zůstane... a to umožní únik energie zpátečním směrem. Když ale vezmeme vhodný magnet a patřičně ho umístíme, pak... :idea: :shock: :o :!:[/quote]
potom z toho vznikne zariadenie, ktore sa vola vykonovy vypinac jedosmerneho prudu z vyfukovanim obluka pomocou mag. pola :)))
v reali sa sice pouziva elektromagnet budeny prave vypinanym prudom, toto sa nachadza v kazdej VN rozvodni ako vykonovy vypinac. Je fakt zazitok stat nedaleko takehoto vypinaca na 440kV pri vypnuti. Je to rana ako z dela
Žeby to byla ta věc, co už jsem tady komusi navrhoval? A už někdo vyzkoušel, jak se chová jiskřiště, když se ovlivňuje magnetem? (Podotýkám, že Tesla neměl k dispozici neodym...)
Chtip je v tom, že než přeskočí jiskra, vytvoří se cosi jako ionizovaný kanál. Po přeskoku ten kanál ještě chvíli zůstane... a to umožní únik energie zpátečním směrem. Když ale vezmeme vhodný magnet a patřičně ho umístíme, pak... :idea: :shock: :o :!:[/quote]
potom z toho vznikne zariadenie, ktore sa vola vykonovy vypinac jedosmerneho prudu z vyfukovanim obluka pomocou mag. pola :)))
v reali sa sice pouziva elektromagnet budeny prave vypinanym prudom, toto sa nachadza v kazdej VN rozvodni ako vykonovy vypinac. Je fakt zazitok stat nedaleko takehoto vypinaca na 440kV pri vypnuti. Je to rana ako z dela
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
A to tiez vypinaju 1000 a viacej krat za sekundu?ojozo píše:
potom z toho vznikne zariadenie, ktore sa vola vykonovy vypinac jedosmerneho prudu z vyfukovanim obluka pomocou mag. pola ))
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Chtip je v tom, že než přeskočí jiskra, vytvoří se cosi jako ionizovaný kanál. Po přeskoku ten kanál ještě chvíli zůstane... a to umožní únik energie zpátečním směrem. Když ale vezmeme vhodný magnet a patřičně ho umístíme, pak... [/quote]
Tohle snad ne.....
Tohle snad ne.....
Však ono to půjde!!!
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mim píše:Chtip je v tom, že než přeskočí jiskra, vytvoří se cosi jako ionizovaný kanál. Po přeskoku ten kanál ještě chvíli zůstane... a to umožní únik energie zpátečním směrem. Když ale vezmeme vhodný magnet a patřičně ho umístíme, pak...
Tohle snad ne..... [/quote]
Ale ano! Ne "snad", ale určitě!
V tom spočívá podstata Teslova jiskřiště, o nemž hovořil ale nikdy ho nepatentoval. Říkal mu "speciální jiskřiště". Máme to odzkoušené, jinak bych to sem nedával. Zkoušels to?
-
- Stálý člen
- Dostal: 1 poděkování
Mim píše:Chtip je v tom, že než přeskočí jiskra, vytvoří se cosi jako ionizovaný kanál. Po přeskoku ten kanál ještě chvíli zůstane... a to umožní únik energie zpátečním směrem. Když ale vezmeme vhodný magnet a patřičně ho umístíme, pak...
Tohle snad ne..... [/quote]
sranda je preto nastavit spravne vypnutie tocky, ze??? nech moze prebytocna voda odtiect? Suvisi to s Cellom?
A netreba k tomu kopnutiu ani Beardenov zazracny kondenzator, ze?
ja teda cumimmmmm..... co nas v tej skole ucia....
To je vazne tak jednoduche?