Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Záhadný dům na Rokycansku

Společenské dění u nás i ve světě.
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Reportáž

Příspěvek od chiq »

spaceball píše:... Autor toho článku to tam prsknul jen tak...
...neprsknul...

spaceball
Zasloužilý člen

Re: divnej dům

Příspěvek od spaceball »

chiq píše: Co ale může česká armáda vědět o možných aktivitách US army, jejíž kolony nákladních vozidel se nedávno v noci prohnaly přes Plzeň směrem k Brdům (kolony osobně spatřil jeden můj známý)?"
Vědět může ale musí zatloukat (dle vlastních zdrojů). Nepochybně je to radar, jehož elevace je nakolněna velmi nízko nad povrch - není vyloučen i úmyslný záměr, ale bude se jednat pravděpodobně o poruchu nebo test....

Spaceball Obrázek
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

martin11 píše:...zdravím záhadology....vracím se k problemu domu ....
,,,,nevím , jestli jste si všimli....z fotografií vyhořelých zásuvek, jak jsou vyhořelé....vždy mezi kolíkem a nulou...a to na všech ...bez vyjímky....
...předpokládám, že jsou ..byly namontované kolíkem nahoře...pokud byly správně zapojené........tak nikdy nehořely mezi kolíkem a fází...???.... :idea: ...jak by se dalo předpokládat...nikde nepíšou zda-li k hoření dochází i při odpojení sítě...
..http://www.novinky.cz/domaci/182936-zah ... triny.html
..vycházel jsem ztéto fotky.....m11 :lol:
Taky jsem už nad tím přemýšlel a měl by být přeskok mezi vodíčem PE a N pokud mají 3 vodičovou soustavu a tu mít musí protože jinak se vodič PEN propojuje s kolíkem. S radostí by se jim podíval na nulový můstek a pak na uzemnění. Indukce vlivem vf je možná, vojenská vysílačka rozsvítí žárovky v místnosti. Rozdělění vodiče PEN v nulovém můstku tvoří vlastně smyčku (dipól). Bude jim vypadávat jistě i chránič, už jsem se sekal s chráničem který vypadával i když byl připojen jenom jedním koncem (vstupy).
Osobně bych dal do každé zásuvky doutnavku mezi vodič PE a N, případně malý kondenzátor tak 100nF na 630V až kilovolt.
Myslím že vf výboj nejdříve udělá vodivou cestu v krytu (zuhlenatění), o shoření (dohoření) se už pak postará 230V. Jendou jsem frézoval bakelitový deon protože tam byly vypálený cesty a hořelo to pořát, dokud jsem nevybrousil cestičky až na holý bakelit.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Toto je rozumné. Ty zásuvky viceméně musely hořet když byli pŕipojeni k el. síti. Hoření po dopojení nejspíś neexistovalo - možná na
požádání televizního štábu... Výboj by však musel být hodně silný a určité by šel i slyšet. Každopádně :good:

Spaceball Obrázek
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

chiq píše:
spaceball píše:... Autor toho článku to tam prsknul jen tak...
...neprsknul...
..ať tak , či onak....prsknul, neprsknul.....něco o tom Matrixu musí vědět....jestli chtěl být navíc zajímavý...??... :idea: ...na seriozní popis situace mě nepřipadá, že by něco nakonec plácnul....
....jen se zeptám....to nelze připojit..do odpojeného systemu..??...nějaké záznamové zařízení k jističi a zjistit, jestli zde proběhlo nějaké elektrické pole....to samé k proudové ochraně....obé bych preventivně vyměnil...také mě padal "nový" jistič....ani jsem neřešil proč....třeba byl vyhřátý po delším provozu....
...nějaká kolona Amíků...se jen tak neutají...a aktivita s čímkoli /radary/je také trochu nadsazená...odraz energie od zrcadel....fotovoltaické elektrárny...no , kdo tomu věří....
...zajímavé je...."náhoda" porucha auta....a porucha bagru....numerologii s datumem také nebudeme řešit.... :evil: ....dle popisu situace , hoří "jen v koupelně....s tím hořícím kapesníkem u toho kluka...??...po druhé větě bych se dozvěděl, jak to bylo.....v TV...jsme viděli přeškvařenou pásku policie....a prý jakýsi igelit seškvařený na stole....???...
...když nechám hadr namočený ve fermeži někde v rohu....tak mě také chytne sám od sebe......zázrak...??? :idea: ...a jak někdo podotknul...co Sysifové...??....jsou potichu, nebo vědí....nejsme v době čarodejnic....
...k věci....jak to , že hoří "jen " zásuvky.....???....a v jednom místě....přivedl bych 220 do té koupelny prodlužovákem....z kuchyně....jestli také bude hořet.....pak bych inkriminované zásuvky odpojil od krabice...rozvodu....jinak koupelna musí mít vlastní jištěný okruh...a navíc ...pračka má být solo jistič....a solo okruh....hoří obé nebo jen jeden okruh...???...však ono se přijde na to , kde je chyba....
....expert na nedodělávky elektro je La... :bye: ...Laďo, co si o tom myslíš....m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

Matrix je viceméně informační záležitost sofistikovaného počítače napojeného do mozků subjektů a tím vytvářejí v každém z nich
virtuální realitu, kterou ke svému prospěchu vyuźívají stroje s umélou inteligencí ovládnuvší planetu. Je to symbióza mezi strojem
a človekem - jednostranná - umélá inteligence žije na úkor lidí ve "spánku".......takže plácnul. :P
ABS - to mám taky porouchané - ve śpatném počasí se mi protočí kolo a už to svítí.... vypnu motor, nastartuji a je po poruše. Jinak
to jistí ćerná lepicí páska ... :P

Martine, jednu ze svých hypotéz jsem pastnul sem - http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 1240#51240

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Příspěvek od la »

martin11 píše: ...Laďo, co si o tom myslíš....m11 :lol:

Padesát na padesát .Buď směrové mikrovlné zařízení v poruše (zpětný lalok nebo podobný odraz) ,nebo geofyzikální anomálie ,(trošku větší piezoefekt)možná se posunuly lit,žulové desky a tlačí a brzo se to bude třepat ,nebo už se to třepalo.ale škoda, že to není blíž.to by se zkoumalo. :D Ovšem proto,že ještě majitelé dejchaj tak asi mikrovlny ne ,to už by s nima bylo hodně špatný. :roll:

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

...zdravím La....nevím , jaké je podloží v dané lokalitě...ale nic se nezatřáslo...a že by piezoefekt...jen u těch lidí v koupelně...???... :idea: ...protože to může potkat kohokoli, jak by jsi řešil...hledal příčinu...jestli tam nemaj nějaký laciný zásuvky sTeska.
Tuhle jsem koupil takovou lacinou rozdvojku...hrůza . jak byla udělaná...v Číně :roll: ....zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
la
Zasloužilý člen

reportáž

Příspěvek od la »

Martine proto že se to probíjí mezi nulou a zemí tak ,že jen od oka na dálku po telefonu.
1,Uzemnění pospojovat(pořádně všechna)
2,Propojit s nulou ,(nulu přizemnit,pořádně)
3,fázový vodič vybavit přepěťovou ochranou(pro jistotu navíc pořádným jiskřištěm)
4,změřit co se dá, hlavně em. pole
5,instalovat registrační přístroje a zjistit směr(kdo u toho má furt bejt)
atd.mezi námi co ti posílaj se dá poslat upravený zpátky takový pink pong až někde něco upadne,ale nemůže se o tom moc povídat,protože je to o tom kdo se bude smát nakonec.Na to je to moc rozkecaný.Jinak bys musel použít faradayovu klec.
To by byla tak první pomoc v případě vln ale s geofyzikou by to bylo složitější,tam bych se zaměřil na infrazvuk a jiné kmitočty uvidíme co nám poví ,až tam pošlou geofyzici měřící vůz. :D (třepat se to moc ze začátku nemusí stačí když to tlačí a pomalu se to správným směrem sune.Co víš,já nevím, třeba nás to oddělí od evropy :D )
Naposledy upravil(a) la dne pon 02 lis 2009 16:59, celkem upraveno 1 x.

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

VF dum

Příspěvek od Pego »

ze by je "presvicovali" necim podobnym?
http://www.technologyreview.com/blog/arxiv/24331/

la
Zasloužilý člen

Re: VF dum

Příspěvek od la »

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Ru - Tesla - Haarp?

Příspěvek od Pego »

Take pekne "zarice"...

PS la/pdf :good:

Zpc.Elservis
Stálý člen

Re: FÁZE

Příspěvek od Zpc.Elservis »

Anonymous píše:Pokud je kolík nahoře, tak fáze je vždy vlevo. Nebo alespoň má být.
P.
Mýlíš se. M.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

spaceball píše: Matrix je viceméně informační záležitost sofistikovaného počítače napojeného do mozků subjektů a tím vytvářejí v každém z nich
virtuální realitu, kterou ke svému prospěchu vyuźívají stroje s umélou inteligencí ovládnuvší planetu. Je to symbióza mezi strojem
a človekem - jednostranná - umélá inteligence žije na úkor lidí ve "spánku".......takže plácnul. :P
ABS - to mám taky porouchané - ve śpatném počasí se mi protočí kolo a už to svítí.... vypnu motor, nastartuji a je po poruše. Jinak
to jistí ćerná lepicí páska ... :P

Martine, jednu ze svých hypotéz jsem pastnul sem - http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 1240#51240
Pojem MATRIX sa už veľmi často používa v prenesenom význame ("moderná" "globalistická" spoločnosť fungujúca vďaka tuposti jej otupených "občanov") - a tu by to možno celkom dobre pasovalo:
Brdy -- americký radar-neradar -- možné skúšky nových vojenských technológií (citát z OSUDu:"Možná bych mohl v této souvislosti ještě okrajově zmínit jinou skutečnost, kterou si nedovedu vysvětlit a která patrně též souvisí s nějakým vysokoenergetickým zářením z kosmu?!? Jsem totiž též letecký modelář, který létá s modely ovládanými vysílačem. V poslední době se při řízení modelů přechází na pásmo 2,4GHz, což jsou již mikrovlny. Zde se používají technologie, které by neměly být ničím zrušitelné (někteří odborníci, kteří používají např. přenos internetu pomocí WiFi, což je právě 2,4GHz se budou smát, až se budou za břicho popadat, co že to plácám za nesmysly). V případě řízení modelů je to ale tak, že se přenáší minimální objem dat velice častokrát opakovaně po sobě a ještě redundantně – a proto je prakticky bezporuchový přenos zajištěn. Nedávno se ale stalo, že havarovali současně dva modeláři stojící vedle sebe na tomto pásmu tak, že se oběma najednou rozpískal vysílač vysokým akustickým tónem a v tu chvíli oba ztratili spojení a havarovali. Toto trvalo tak 3 sekundy a pak se to již nikdy nestalo. Jediné vysvětlení je zásah nějakého paprsku přímo do jejich vysílačů.") -- do očí bijúci nezáujem SISYFOSu -- načasovanie "záujmu" médií práve na tzv. helovín (či halloween? neviem, ja znáju tóľka pa rúsky :D ) -- a, hlavne (!) žiadny "úkaz" v prítomnosti serióznych technikov, meračov. To svedčí o riadení, či prinajmenšom ovplyvňovaní týchto javov. Aké je ich využitie v blízkej budúcnosti?
A možno si niekto priniesol "hračku" z cesty po japonsku a chce vystrnadiť majiteľa z lukratívneho pozemku ;)

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

chiq píše: Pojem MATRIX sa už veľmi často používa v prenesenom význame ("moderná" "globalistická" spoločnosť fungujúca vďaka tuposti jej otupených "občanov")
I tento význam se dá aplikovat. On, jako "seriózní" reportér právě tohle neví, proto to vyznělo směšně.
- wifina a rádiem řízeným model... to je pak MATRIX jak má bejt :P

Podobná hračka dokáže dát v pulsním režimu přes 100kW - jedná se o instalovaný výkon. Čím kratší
impuls, tím více vyzářené energie (i 200GW a možná i do TW - záleží, k jakému účelu). Minimální úhel
paprsku směrového radaru je cca 0.2st. (záleží na frekv. [cca 8-12GHz] a dalších podmínkách ).
Při špatně nastavené elevaci to klidně rozsvítí celý barák nebo celou vesnici. V případě rozhlasových
silných vysílačů v sousedství stačilo vyhodit drát na střechu...

Obrázek
To svedčí o riadení, či prinajmenšom ovplyvňovaní týchto javov. Aké je ich využitie v blízkej budúcnosti?
A možno si niekto priniesol "hračku" z cesty po japonsku a chce vystrnadiť majiteľa z lukratívneho pozemku
:P :P Že by starosta poprosil vojáky aby mu tam ve vybraném místě provedli exploraci radarem? Je to možné :P :P :P

Spaceball Obrázek

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“