Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Solid State Electric Generator
Moderátor: rival
Tak určitě je třeba dbát, aby našinec neměl místo očí volská oka. Nicméně jsem přesvědčený, že se nic ven nedostane.Síla materiálu bude dostatečná. Pro všechny případy máme zajištěnou stíněnou komoru...., eventuelně dostatek jemného pletiva. Pro koumáka. Když jsem to probíral s jedním chytrým, tak mi nastíníl možnost interference mezi vf a 50hz magnetem. nejsem zase tak na tom dobře, abych tyto věci věděl. Spíše to jsou dojmy a domněnky.Je fajn, že o tom přemýšlíš....
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Lambda magnetronu je 12,5 cm (2,4 GHz). Takže lambda /4 - 31,25 mm. Z toho mi vyplívá, že 0,1mm štěrbina podmínku 10x menší než lambda/4 celkem snadno splňuje. Nebo se zase mýlím?Akord píše:Jen doufám, že v souvislosti s magnetronem je jasno, že 2 plechy s mezerou 0.1mm, nekdy i méne nepredstavují pro magnetron stínení, taková šterbina to umí vyzárit. Na drvírkách od mikrovlnky je proto šterbina lambda/4, která zabezpečí odraz i pri nedokonale tesných dvírkách. Jiná možnost je zapájet to cínem, pochybuju však, že by se to komusi chtelo, prípustné jsou jen oka/díry aspoň asi 10x menší, než (vlnová délka magnetronu lambda)/4.
Jinak ne nepravdepodobný pokus o grilování zaživa.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Jarda, pletivo musí mít oka kolem 3mm, a pájené/svarené, propletení nestačí. Ta 50Hz interference je cosi divné, není jasné, co tím kdo myslí a zda neco takové nastane.
Ilem, Napríč smeru vlny 0.1mm predstavuje anténu která muže vlnení podle situace vyzárit, tato tloušťka souvisí pouze s tloušťkou plechu, pri tenčím plechu muže být šterbina i menší a k vyzárení muže dojít. Šterbina ve vodivé ploše kolmo na smer šírení predstavuje magnetický dipól (duální k bežnému elektrickému dipólu). Lamda/4 je vždy myšleno ve smeru šírení, ne napríč. Jako šírení mezi deskama kondenzátoru ve smeru rovnobežném s deskama. Zkrat na konci takovéto lambda/4 dráhy se pak transformuje na vstupní otevrený konec jako skutečný zkrat, sežere to, odrazí vstupující vlnu. Podobné lambda/4 zápichy se delají na prírubových spojích vlnovodu radaru, a podobne na místech, kde nejde zaručit stoprocentní vodivost spoje.
Ilem, Napríč smeru vlny 0.1mm predstavuje anténu která muže vlnení podle situace vyzárit, tato tloušťka souvisí pouze s tloušťkou plechu, pri tenčím plechu muže být šterbina i menší a k vyzárení muže dojít. Šterbina ve vodivé ploše kolmo na smer šírení predstavuje magnetický dipól (duální k bežnému elektrickému dipólu). Lamda/4 je vždy myšleno ve smeru šírení, ne napríč. Jako šírení mezi deskama kondenzátoru ve smeru rovnobežném s deskama. Zkrat na konci takovéto lambda/4 dráhy se pak transformuje na vstupní otevrený konec jako skutečný zkrat, sežere to, odrazí vstupující vlnu. Podobné lambda/4 zápichy se delají na prírubových spojích vlnovodu radaru, a podobne na místech, kde nejde zaručit stoprocentní vodivost spoje.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Díky Akorde
Zase jsem trochu chytřejší, vlnovody nebyly nikdy můj šálek čaje. Zkoušku z elmag. polí jsem udělal víceméně zázrakem.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
Já nejprve uvažoval o odstínění pouze části prostoru mezi pozorovatelem a zdrojem. Takový štítek o málo větší jako zdroj neplechy.To škodlivé záření jsem si představil jako projektily, které s rostoucí vzdáleností zanikají, resp slábnou. Do zatáčky nepoletí a odraz.... to nevím.... Navíc, kdyby to bylo nebezpečné na větší vzdálenost, tak jsou na to mašinkvéry....Moji přátelé mne však rychle zbavují mé chronické lehkomyslnosti.........
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dostal: 20 poděkování
Koukám tady už se stíní a chytaj projektily,je to jistě na místě.Tak zase z jiného soudku než tam napereme magnetron(jestli vůbec).Skuste nejdříve změřit procházející proud v cívce(cívkách) s předmagnetizací a to v stativu a na samotné tyči (jádru).Možná dospějete k něčemu co mne překvapilo jako laika ale je to normální jev.Během měření v každé situaci stačí k boku tyče přiložit silný magnet,nebo na tyč navléknout silnější železný prstenec. Prosím netlouci po hlavě pokud sem dávám něco co nestojí za skoumání.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Za zkoumání stojí vše. A ti, co všechno vědí už nemají co zkoumat.....To, co popisuje aquarius ve mne evokuje vzpomínku na jakýsi čtverec či obdélník s cívkami a magnety......to mne napadlo jako první.....Ty teorie s magnetronem ber příteli s rezervou. Už se těším na první pokusy. Proběhly první neúspěšné pokusy s cu generátorkem. Vinou byla špatně definována cívka a jádro. Navar mi slíbil nápravu vstupních hodnot, tak se budeme snažit. Jináč první cu generátor replikuje jeden velice šikovný důchodce. Pán, před jehož šikovností a vitalitou blednu jako křída........A s permanentními magnety....... to by se to blblo. Co udělají magnety, když je zmrazíte????
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Zde si dovolím malou reakci. V překladu ke schématu je chyba v originále je napájení 12V a 0,1A v překladu 12V 10A.Akord píše:Stačí se opačne tvárit. S tím KU601 mnou otrásla zima. Kdysi jsem se pokoušel udelat s tím vysílač, ten tranzistor je tak sotva na 10W výkonu pri pár MHz. Je mi jasné, že autor schémy si hraje místo s tranzistory pouze s tužkou a težko nejaký vysílač postavil. Ta schéma je tak na 200mW soude podle emitorového odporu a napájení.jarda ovčák svitavy píše: Kdybychom se tvářili opačně, nebyl by jediný důvod cokoli dělat. No ne??
Tudíž tam ani teoreticky tranzistor parametrů KU601 nepřísluší, to se taky klepu zimou .
Původní tranzistor 2N706 lze nahradit normálním NPN tranzistorem třeba KF508, ten stíhá nad 100MHz tuším Pmax má 0,8W.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Ahoj Jardo a ostatní nadšencijarda ovčák svitavy píše:Za zkoumání stojí vše. A ti, co všechno vědí už nemají co zkoumat.....To, co popisuje aquarius ve mne evokuje vzpomínku na jakýsi čtverec či obdélník s cívkami a magnety......to mne napadlo jako první.....Ty teorie s magnetronem ber příteli s rezervou. Už se těším na první pokusy. Proběhly první neúspěšné pokusy s cu generátorkem. Vinou byla špatně definována cívka a jádro. Navar mi slíbil nápravu vstupních hodnot, tak se budeme snažit. Jináč první cu generátor replikuje jeden velice šikovný důchodce. Pán, před jehož šikovností a vitalitou blednu jako křída........A s permanentními magnety....... to by se to blblo. Co udělají magnety, když je zmrazíte????
Zde je ještě něco k tématu. Jak jsem vyslídil tak u prvotního oscilátoru s měděným jádrem uvádějí průměr Cu tyčinky 10-12mm s délkou 10cm. Cívky by měla mít indukčnost 0,4mH. Tedy pro ur mědi 0,99999 by to vycházelo na frekvenci 172kHz nějakých 475 závitů drátku 0,1mm pro napětí z oscilátoru 10V. Taky je tam psáno něco ve smyslu že měď má být čistá. Materiály ze kterých jsem čerpal jsem chtěl dodat v příloze ale nějak mi to nejde. Jinak http://www.adanima.org/2007/11/06/centr ... er-franta/ a http://www.fredericgauthier.com/images/cuivre.swf Možná by to stálo za překlad, je to tuším španělština a francouština. Možná bych to přeložil ale nemám na to časové a intelektuální fondy.
Přeji pěkný den
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dostal: 20 poděkování
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
další info
Zdar chlapi - jen přeposílám obrázek od jardy ovčáka.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Ohledně cu generátoru to je všechno. Víc toho nebylo prezentováno. Ten český text patří k tomu, co jsi zde vystavil. Cu generátor replikují dva přátelé, ovšem to, co popisuje meyer je pravda pouze z polovičky. Týká se to konstrukce cívek. Pokud by jsi chtěl vědět více, pošli sz navarovi. I když jsem loboval za vyzkoušení cu generátorku, byl jsem dotlačen přáteli k fe.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
aktuálna: http://www.fredericgauthier.com/energie/energie.htmlNAVAR píše:... http://www.fredericgauthier.com/images/cuivre.swf ...