Tam jsou vlbec zajímavé články, například o tom měnovém fondu, jak amíci tlačí, aby... No chce se mi blejt veličenstvo...Jim68 píše:Kdo si nakoupil levné akcie, teď je může prodat....![]()
?
http://ekonomika.idnes.cz/eko-zahranicni.asp
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Finanční krize 2008 až ....
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: kríze 2
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
MNO
Kdo před pár lety nakoupil zlato, tak má veselou mysl... Akcie začínají být docela nezajímavá komodita.
Vypadá to, že to spěje k nějakému zlomu....abychm se ještě nedivili a strachem huby nekřivili.....
Vypadá to, že to spěje k nějakému zlomu....abychm se ještě nedivili a strachem huby nekřivili.....
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: MNO
Osobně jsem přesvědčen, že i to zlato bude brzy nevhodné, cena padne, resp. se možná začne zázračně množit. Spíš bych investoval buď do stříbra nebo jiného drahého kovu, který se používá v průmyslu.jarda ovčák píše:Kdo před pár lety nakoupil zlato, tak má veselou mysl... Akcie začínají být docela nezajímavá komodita.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: MNO
Vždyť je to jenom papír a dnes vlastně už ani to ne. Cosi fiktivního binárního, spekulativně éterického uloženého kdesi v PC v bance podloženého jenom dluhy a následnou prací nás "novodobých otroků". Nemusím mít samozřejmě pravdu, ale tak to vidím já.jarda ovčák píše:Kdo před pár lety nakoupil zlato, tak má veselou mysl... Akcie začínají být docela nezajímavá komodita.
Bez vzduchu vydržíš pár minut, bez vody pár dní, bez jídla pár týdnů (ty bratře více
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jenomže dnes už jsou burzy součástí žití, možná bytí společnosti, kdo chce nechť se zůčastní, kdo nechce ať si jde svojí cestou. Nezávislost a svoboda i když je to tanec v řetězech (musí být jinak by se člověk urval ze řetězu
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
-
- Zasloužilý člen
dnes
Dnes je zlato pasé..Cena je na šestinásobku, co jsem kupoval před šesti léty....Dnes pozemky.... to je dobrá komodita. Hrát na burze lze i dnes a funguje to, enem musí jeden vědět, vocode.
Dnes mi připadá nutné investovat do své soběstačnosti, bezpečnosti a integrity jako takové....
Až to nějak sfooknu , tak se asi vrátím k těm pozemkům, ešli bude za co a od koho.....uvidíme
Dnes mi připadá nutné investovat do své soběstačnosti, bezpečnosti a integrity jako takové....
Až to nějak sfooknu , tak se asi vrátím k těm pozemkům, ešli bude za co a od koho.....uvidíme
-
- Zasloužilý člen
Re: dnes
Počkat, před šesti lety bylo zlato 2,5-3x levnější než dnes. viz. http://www.zlateslitky.cz/?pg=jarda ovčák píše:Dnes je zlato pasé..Cena je na šestinásobku, co jsem kupoval před šesti léty....Dnes pozemky.... to je dobrá komodita. Hrát na burze lze i dnes a funguje to, enem musí jeden vědět, vocode.
Je otázka kam se to pohne dál.
Kupní síla papírových peněz klesá: dolar od roku 1913 o 95 %, euro od svého zavedení v roce 2002 o 56 %. Kupní síla zlata proti tomu tendenčně stoupá.
Neřekl bych že je to pasé.
-
- Zasloužilý člen
hoj bratře
No jasně že je to pasé... Pro mne a dnes. Než kus zlata, raději pozemek u silnice a nebo nemovitost na pěkným místě....Nepředpokládám, že by zlato letělo tak nahoru jako dosud, páč dle prognoz je na řadě zemědělská půda,kterou máme nejlevnější v evropě.....Zlato se nezastaví, ale bude to chtít na ekvivalent zisku 1 mega mnohem větší injekci. A vo tom to bude.....
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zlato ,pozemek ,papání...
Zlato a jiné kovy mají ale velikou výhodu ,mužu je teoreticky nakupovat třeba postupně po tisícikoruně,jak ušetřím ,ale pozemek musím koupit celej......leda že bys mě postupně prodával pole ,každej měsíc deset metrů..
uvažujte lidi trochu reálně..málokdo má každej měsíc navíc několik desitek tisíc aby si moh koupit políčko ,pak další a další...běžnýmu člověku měsíčně zbyde tak tisíc ,dva a přemejšlí co s tím......ono kupovat nemovitosti taky nebude to nejlepší.....kdyby náhodou někdy došlo k nejhoršímu a celej systém se zhroutil na hodně dlouho ,co z pěti domy???....to je lepší mít doma nasyslenou postupně tunu mouky a za buchník chleba co upeču v kamnech na dřevo ,mě lidi ruce utrhaj ,případně i pozemek prodaj......
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
uvažujte lidi trochu reálně..málokdo má každej měsíc navíc několik desitek tisíc aby si moh koupit políčko ,pak další a další...běžnýmu člověku měsíčně zbyde tak tisíc ,dva a přemejšlí co s tím......ono kupovat nemovitosti taky nebude to nejlepší.....kdyby náhodou někdy došlo k nejhoršímu a celej systém se zhroutil na hodně dlouho ,co z pěti domy???....to je lepší mít doma nasyslenou postupně tunu mouky a za buchník chleba co upeču v kamnech na dřevo ,mě lidi ruce utrhaj ,případně i pozemek prodaj......
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
-
- Zasloužilý člen
ano...
Zlato má proti pozemkům jednu výhodu...Systém se o tom nemusí dozvědět.o pozemkách ano.Mouka je fajn, jen když víš, kolik jí budeš potřebovat a kdy. Jináč je lepší čerstvá. pozemky dle lokality stojí pár kaček metr čtverečný, takže hektárek koupíš od 30 tisíc, což tě nezabije. Lepší je domeček s pozemky, s tím už se dá něco dělat.
Kolik komu zbude z výplaty.....To je na dlouhý lokte....myslím, že to je o příležitosti, chuti , schopnostech a vůli. Taky o motivaci a lenosti.
Kolik komu zbude z výplaty.....To je na dlouhý lokte....myslím, že to je o příležitosti, chuti , schopnostech a vůli. Taky o motivaci a lenosti.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: ano...
Ač s tebou jinak obvykle souhlasím, tohle mi připomíná jedno přísloví: "Sytý hladovému nevěří"jarda ovčák píše: Kolik komu zbude z výplaty.....To je na dlouhý lokte....myslím, že to je o příležitosti, chuti , schopnostech a vůli. Taky o motivaci a lenosti.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Když se budeš snažit, budeš taky napapanýIlem píše:"Sytý hladovému nevěří"
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá rada nad zlatoPalo píše:Když se budeš snažit, budeš taky napapanýIlem píše:"Sytý hladovému nevěří"Jen to chce trochu přemýšlet a některé věci pochopit. Můžeš být pán svého času a přesto vydělávat přiměřené peníze, tedy dostačující ke spokojenosti. Jde o to jen chtít, myslet to vážně, nebýt příliš náročný a občas taky trochu něco udělat. Ale hlavně - nějak začít!
Kdybyses skutečně ocitl v nouzi, rychle bys pochopil, že pokud nemáš správné známé na správných místech, ....
Není to můj případ, ale mám kamaráda, kterému jedno klíště nakažené encefalitidou úplně zničilo život. Ale to je na dlouhé psaní.. A nikdo ho nemůže nařknout z toho, že by se nesnažil, nebo nechtěl, nebo byl náročný, nebo to nemyslel vážně, a nebo že by pro to nic neudělal. Každý nemá žaludek na to, aby byl podnikatelem. Snažil jsem se mu v rámci svých možností pomoct, ale můj příjem nestačí na to, abych živil ještě jednu pětičlennou rodinu. Práci jsem mu taky nesehnal, nemám ty správné známé.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
no jasně...
Na rány osudu je tady stát a kámoši... Jináč s ilemem souhlasím...sytý hladovému nevěří.
Chceš peníze??? Zařídíme svářečák a hajdy do němec svařovat od 12 euro na hodinku. Strop 25....
nevoní??? Tak hybaj řidičák a jezdit se zbožím či kamionem. 35 čistýho. Nevoní? Tak řidičák na traktor a vysekávat pankejty... nevoní??Tak šup na rychlokurz a do fabriky v itálii... nevoní?? Tak holt na taxislužbu... Taky se nechce?? Tož spánembohem
Jasně že to není o inteligenci či vzdělání.... Nevěřili by jste, jací idioti jsou za vodou.....
Nejsem žádnej boháč, enem nemám důvod naříkat....Vlastně mám, joj já bych skučel a bědoval, až by se hory zelenaly, ale nikdo nic za mne neudělá....co jsem si vymyslel, to dělám. A vím taky, že málokdo je ochoten přímo nést osobní zodpovědnost za svůj vlastní osud.
Jasně že postižené vyjimky jsou neoddiskutovatelné, na to je kurevsky dobře placenej stát.....
Myslel jsem si, až děcka vyrostou, tak pomůžou... fuck off....synek vypadá jak ozzy osborne, druhej jako rastafarian odkudsi z filipín a dcéra jako bárbína s půlmetrovejma nehtama......na občasnou pomoc si najímám cizí... joj, já bych naříkal, až bych se podělal....
Chceš peníze??? Zařídíme svářečák a hajdy do němec svařovat od 12 euro na hodinku. Strop 25....
nevoní??? Tak hybaj řidičák a jezdit se zbožím či kamionem. 35 čistýho. Nevoní? Tak řidičák na traktor a vysekávat pankejty... nevoní??Tak šup na rychlokurz a do fabriky v itálii... nevoní?? Tak holt na taxislužbu... Taky se nechce?? Tož spánembohem
Jasně že to není o inteligenci či vzdělání.... Nevěřili by jste, jací idioti jsou za vodou.....
Nejsem žádnej boháč, enem nemám důvod naříkat....Vlastně mám, joj já bych skučel a bědoval, až by se hory zelenaly, ale nikdo nic za mne neudělá....co jsem si vymyslel, to dělám. A vím taky, že málokdo je ochoten přímo nést osobní zodpovědnost za svůj vlastní osud.
Jasně že postižené vyjimky jsou neoddiskutovatelné, na to je kurevsky dobře placenej stát.....
Myslel jsem si, až děcka vyrostou, tak pomůžou... fuck off....synek vypadá jak ozzy osborne, druhej jako rastafarian odkudsi z filipín a dcéra jako bárbína s půlmetrovejma nehtama......na občasnou pomoc si najímám cizí... joj, já bych naříkal, až bych se podělal....
-
- Zasloužilý člen
Re: Zlato ,pozemek ,papání...
A co takhle za každý ušetřený peníz nakoupit třeba to zlato a až ho bude dosti a dobrý kurz tak jej prodat a za ztržené peníze koupit pozemek?laik píše:Zlato a jiné kovy mají ale velikou výhodu ,mužu je teoreticky nakupovat třeba postupně po tisícikoruně,jak ušetřím ,ale pozemek musím koupit celej......leda že bys mě postupně prodával pole ,každej měsíc deset metrů..![]()
-
- Zasloužilý člen
Pokud je člověk nemocný tak je takříkajíc v hajzlu, v tom máš pravdu. Dokud je člověk zdravý tak to jde. Je dobré mít 2-3 zaměstnání respektive 3 zdroje příjmu.Ilem píše:Dobrá rada nad zlatoPalo píše:Když se budeš snažit, budeš taky napapanýIlem píše:"Sytý hladovému nevěří"Jen to chce trochu přemýšlet a některé věci pochopit. Můžeš být pán svého času a přesto vydělávat přiměřené peníze, tedy dostačující ke spokojenosti. Jde o to jen chtít, myslet to vážně, nebýt příliš náročný a občas taky trochu něco udělat. Ale hlavně - nějak začít!
Kdybyses skutečně ocitl v nouzi, rychle bys pochopil, že pokud nemáš správné známé na správných místech, ....
Není to můj případ, ale mám kamaráda, kterému jedno klíště nakažené encefalitidou úplně zničilo život. Ale to je na dlouhé psaní.. A nikdo ho nemůže nařknout z toho, že by se nesnažil, nebo nechtěl, nebo byl náročný, nebo to nemyslel vážně, a nebo že by pro to nic neudělal. Každý nemá žaludek na to, aby byl podnikatelem. Snažil jsem se mu v rámci svých možností pomoct, ale můj příjem nestačí na to, abych živil ještě jednu pětičlennou rodinu. Práci jsem mu taky nesehnal, nemám ty správné známé.
Chodím do hokny jako každý jiný, pak dělám melouchy a drobné příštipkaření, občas něco vybártruji či pokšeftuji. Nepohrdnu žádným kšeftem co je nad 50kč za hodinu. Když sám potřebuji udělat neodborné práce dávám lidem na ruku 60-80kč čistého nezdaněného.
Na přilepšení úpro sebe i ostatní zahrada se zeleninou a sem tam nějaké zvíře.
Práce na 12-16h denně, někdy i více.
Protože totiž bohužel příjem mám několik let stejný, ovšem stát mi z atěch několik let zvýšil náklady asi o 40%. To že si ještě přikrádá a bude přikrádat jinde je mi jasné.