Obávám se, že rozdíly jsou zřejmé, už jen dynamikou psaného projevu atd. Navíc, uniklo vaší pozornosti, že jistou formou jsem pana UFO upozornil na kriminálni minulost a současnost fa Perendev a spol, na právní aspekty patentů, na bolševičky podvodníčky atd., čiže žádné magnetické unizono, ale adekvátní reakce na dobře napsaný příspěvek bez plev (return ani schíza nepřichází v úvahu - důrazná distance). Výše vypsaná reakce byla naprosto zbytečná a zřejmě vyplynula z letmého čtení (já rovněž trpím tímto handicapem). Tímto to považuji za vyřízené a nehodlám se tím zabývat.Magneto: Co má s tebou, bagri, společného ufo? Oba jste zaregistrovaní letos, bagri aktivní, ufo sem tam přihraje na return...
Jak jsem již někdy dříve vzpomenul, na magnety, respektive jejich projevy, v současnosti neexistují žádní \\\"magnetoví\\\" odborníci. Na zprostředkované jevy, např. pomocí hallových sond a dalších nechť mají za zásluhy své, ale vždy bude jejich předmět zájmu polem neoraným plně otevřené amatérům, kteří jsou příčinou frustrace profíků v nějakém svém cítění znevážení svého oboru. Na druhou stranu se zapomíná nad staletími ověřenými skutečnostmi - samotný magnetický projev permanentního magnetu je dán rovnováhou mezi S a N. Absencí některého ze dvou pólu magn. projev neexistuje. Clona částečně deformuje (komprimuje) magnetické pole do takové podoby a hustoty siločar, aby byla vykompenzována jejich blokace. Nepatrná vznikající či zanikající škvíra ať uzavíráním clony nebo jejím otevíráním více či méně již působí na \\\"protisoučást\\\" vznikajícím nebo zanikajícím úzkým lalokem buď s malým dosahem a velkou intenzitou, nebo s velkým dosahem a malou intenzitou. MM bez clon dá např. 3 otáčky se slušným krouticím momentem a MM s clonkami se stejným kreditem počáteční energie dá např. 9 otáček s malým krouticím momentem. Na obludnosti MM nezáleží - pouze se zákonitý tlumící účinek rozloží do času podle vlastní konstrukce MM. Aby měly clony efekt bez onoho magnetického ocasu, musí kmitat (zavírat a otevírat) rychlostí světla. Údajně je prý těmi, kteří již neblastí s překližkou a magnety z HD, zkoušeno na magnetech se clonami z částic v nějaké zatavené baňce připomínající elektronku. Zkušenější předělali své MM na MagnetGenerator kvůli neúnosným odezvám a hledajíc ten správný magn. \\\"předstih\\\" se skokovým nástupem pomocí elektroniky apod. Proto mi info od pana UFO o laboratorním točení nepřišlo vůbec divné a přešel jsem to bez komentáře nehledě k tomu, kolik by asi taková částicová clona sežrala megawatů v kontrastu např. s tyristorovým řešením ,které je také pěkný otesánek... takže jak jinak, opět na startovní čáru LOL :-))