Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Ultrazvuková mlha - oponentura
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Anonymní Péčko,
To Akord: Tvůj názor Ti neberu, ale je to opravdu jinak. Správně píšeš, že pocit křivdy je subjektivní pocit. Vznikl v minulosti a jedná se pouze o ten současný pocit a subjekt, který ho v přítomnosti cítí. Kvality a jednání původce tohoto pocitu v tom nehrají žádnou roli ani teď, ani v budoucnosti; ta křivda může být také jenom domnělá. O odpuštění nemusí původce stát, nemusí mu být přítomen a vůbec o něm nemusí ani vědět. Doporučený postup ruší pouze vazbu subjekt-křivda, čímž umožní objektivizovat vztah subjekt-původce v tom smyslu, že subjekt může nadále hodnotit původce bez předešlého předpojetí, tedy podle jeho současných kvalit. Pokud je to tedy grázl, může ho mít i nadále za grázla, ale teď je to proto, že je to grázl, a ne proto, že mu kdysi cosi provedl.
To jen tak v rychlosti na vysvětlenou - poota
To jen tak v rychlosti na vysvětlenou - poota
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: Učebnice ZŠ >> původní předmět: Karbane, já končím
Takže jak říkal Gewo, je to jenom o slovíčkaření. Víš co. Postav si GEET a dej potom vědět, za kolik vrčíš. NonKarban píše:Zapalovací soustava + základní obvody nutné pro běh motoru potřebují cca 50W, záleží na typu.aNONym píše:Výše tebou popsané je mi jasné. Ale já jsem hovořil jsem o PŘIMĚŘENÉ ZÁTĚŽI.
Už to zase začínáš převracet někam jinam??? Tož vrať se na začátek a přečti si o čem byla řeč. Non
.
Pokud vezmu jakoukoli další zátěž (i tu "přiměřenou"), pak každý další watt znamená zvýšení budícího proudu alternátoru, a tedy samozřejmě jeho vyšší mechanický odpor.
Při účinnosti celé soustavy alternátoru včetně náhonu (odhaduji cca 60%) pak určitě nelze mluvit o nějakém získání, jen o dalších ztrátách....
.
-
- Zasloužilý člen
Přestože to původně nebylo myšleno jako dvojsmysl, tak teď opravdu děkuji za ostatní diskutující (že tu jsou ) NonaNONym píše:... Dík (především za ostatní diskutující).
.
.
Ne, žádné slovíčkaření, ale každý zvýšený odběr se projeví vyšším mechanickým odporem, neboť se zvýší budící proud a to samozřejmě způsobí vyšší mechanický odpor při otáčení rotoru alternátoru.aNONym píše:Takže jak říkal Gewo, je to jenom o slovíčkaření. Víš co. Postav si GEET a dej potom vědět, za kolik vrčíš. Non
.
Takže pouze ztráty.
Tvoje odpověď je mimo...
Re: Učebnice ZŠ
Ja můžu tvrdit co mne zrovna napadne. Záleží na tom jakou potřebuješ jistotu že je to pravda. Pokud ti stačí 50/50, věř mi. Pokud ti to nestačí, tak se to pokus nějak změřit. Pak si budeš jistý i v dalších věcech.aNONym píše:Peter. Odpovíš mi proósíííím ???? Dík NonaNONym píše:Proč myslíš, že zrovna kladný??Anonymous Peter píše:Ultrazvuková mlha bude mít větší kladný náboj.
.
P.
-
- Zasloužilý člen
No, vzhledem k tomu, že se zde od samého počátku bavíme o srovnání normálního motoru a GEET dokrmovaného mlhou, tak já rozhodně mimo mísu nejsem . Jsem to myslel dobře, když jsem ti říkal VRAŤ SE NA ZAČÁTEK!!! NonKarban píše:Ne, žádné slovíčkaření, .......... Tvoje odpověď je mimo...aNONym píše:Takže jak říkal Gewo, je to jenom o slovíčkaření. Víš co. Postav si GEET a dej potom vědět, za kolik vrčíš. Non
.
.
Kdo si nezkusil funkčnost alternátoru ruční vrtačkou a málem neskončil s rukama omotanýma kolem vrtačky, tak těžko bude mít představu o tom jaký odpor vzniká při zatížení alternátoru.Karban píše:
...každý zvýšený odběr se projeví vyšším mechanickým odporem, neboť se zvýší budící proud a to samozřejmě způsobí vyšší mechanický odpor při otáčení rotoru alternátoru.
Takže pouze ztráty.
Na druhou stranu při nízkých otáčkách z větší částí kryje spotřebu akumulátor.
P.
Ano, takže jsem si vyjasnili tu část, kde tvrdíš nesmysl - čili žádná nadprodukce.aNONym píše:No, vzhledem k tomu, že se zde od samého počátku bavíme o srovnání normálního motoru a GEET dokrmovaného mlhou, tak já rozhodně mimo mísu nejsem . Jsem to myslel dobře, když jsem ti říkal VRAŤ SE NA ZAČÁTEK!!! NonKarban píše:Ne, žádné slovíčkaření, .......... Tvoje odpověď je mimo...aNONym píše:Takže jak říkal Gewo, je to jenom o slovíčkaření. Víš co. Postav si GEET a dej potom vědět, za kolik vrčíš. Non
.
.
---------------------------
A k původnímu tématu:
Ne, nikde není dalším užitým uhlovodíkem nahrazena část paliva.
Není možné využitím přídavných zařízení a vody snížit spotřebu paliva na polovinu, ať už půjde o vstřikování vody, přisávání mlhy či vodních par.
Jakékoli pokusy s tímto nemá nikdo podloženy takovým měřením, aby to mohl prokázat a stejně tak nikdo není schopen toto předvést v praxi.
Pokud chce kdokoli oponovat, nechť uvede místo a čas; velice rád se pak budu angažovat v tom, abych jeho tvrzení podpořil, bude-li se zakládat na realitě.
Vykřiknout do luftu, že mi někde cosi funguje a posléze se krouit, když to chce jiný doložit, je přinejmenším dětinské.
.
-
- Zasloužilý člen
(Zjednodušeně) Modelová situace. Zaparkované auto s rosvícenými světly. Za iks hodin totálně vymlácená baterka. Ani ťuk. Natočíš přes kabely z druhého auta. Poté necháš brmlat cca 15 minut na volnoběh (startovací kabely jsou již odpojeny). Chcípneš (motor). Zkusíš nastartovat. >>> Nastartuješ ??? Ano nebo Ne ??? NonAnonymous píše:Na druhou stranu při nízkých otáčkách z větší částí kryje spotřebu akumulátor. P.
.
-
- Zasloužilý člen
Nedoučil ses. Měj se. Lámu nad tebou hůl. NonKarban píše:Ano, takže jsem si vyjasnili tu část, kde tvrdíš nesmysl - čili žádná nadprodukce.aNONym píše:No, vzhledem k tomu, že se zde od samého počátku bavíme o srovnání normálního motoru a GEET dokrmovaného mlhou, tak já rozhodně mimo mísu nejsem . Jsem to myslel dobře, když jsem ti říkal VRAŤ SE NA ZAČÁTEK!!! NonKarban píše: Ne, žádné slovíčkaření, .......... Tvoje odpověď je mimo...
.
---------------------------
A k původnímu tématu:
Ne, nikde není dalším užitým uhlovodíkem nahrazena část paliva.
Není možné využitím přídavných zařízení a vody snížit spotřebu paliva na polovinu, ať už půjde o vstřikování vody, přisávání mlhy či vodních par.
Jakékoli pokusy s tímto nemá nikdo podloženy takovým měřením, aby to mohl prokázat a stejně tak nikdo není schopen toto předvést v praxi.
Pokud chce kdokoli oponovat, nechť uvede místo a čas; velice rád se pak budu angažovat v tom, abych jeho tvrzení podpořil, bude-li se zakládat na realitě.
Vykřiknout do luftu, že mi někde cosi funguje a posléze se krouit, když to chce jiný doložit, je přinejmenším dětinské.
.
Teda jak tady včera bylo hezky.
.
Podle stavu akumulátoru a odběru při startu.aNONym píše:(Zjednodušeně) Modelová situace. Zaparkované auto s rosvícenými světly. Za iks hodin totálně vymlácená baterka. Ani ťuk. Natočíš přes kabely z druhého auta. Poté necháš brmlat cca 15 minut na volnoběh (startovací kabely jsou již odpojeny). Chcípneš (motor). Zkusíš nastartovat. >>> Nastartuješ ??? Ano nebo Ne ??? NonAnonymous píše:Na druhou stranu při nízkých otáčkách z větší částí kryje spotřebu akumulátor. P.
.
Samozřejmě, že dobíjení může fungovat tak, že u alternátoru s dostatečným výkonem i při cca 900 ot/min motoru, cože je třeba 1400 otáček alternátoru, je akumuláor dobíjen.
Takže bez tvé odpovědi, protože bez argumentu již nemáš co říci.aNONym píše:Nedoučil ses. Měj se. Lámu nad tebou hůl. Non
Teda jak tady včera bylo hezky.
.
.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Re: Anonymní Péčko,
Opet mohu souhlasit, jen to není až takové jednoduché, protože zbývá doplnit, jak se dál chovat. Neco ve smyslu, že číňané taky nestaveli zeď kvuli tomu, že kdosi párkrát udelal nejaký nájezd a skoro nic se nedelo. Prece když kdosi uhodí kámen jednou, tak nemám povinnost čekat na druhý jen proto, že ten házející už ze zkušenosti čeká a zneužívá, že se budu chovat vlídne. Bible to taky reší dosti svojsky, ale podle mne je to spíše otevrené. Jinak bys tím vyrešil dosti velký problém a sice, kdy se má človek právo, nebo potrebu se bránit. Stačí malý príklad - nekdo bije, nebo mírí čímsi na kohosi na ulici - zamícháš se do toho, nebo ne? (Pokud to tady vadí, klidne to mužeme presunout jinam.)poota píše:Doporučený postup ruší pouze vazbu subjekt-křivda, čímž umožní objektivizovat vztah subjekt-původce v tom smyslu, že subjekt může nadále hodnotit původce bez předešlého předpojetí, tedy podle jeho současných kvalit. Pokud je to tedy grázl, může ho mít i nadále za grázla, ale teď je to proto, že je to grázl, a ne proto, že mu kdysi cosi provedl.
Re: Pro ty co umí číst :)
Ale že to má jenom těch pár francouzskejch sedláků, a nikde okolo nic.gewo píše:... Je to k ničemu, ptákovina, ti blbouni si to tam montují jen z recese, protože neví, co s časem a prachama.. zvlášť sedláci.)
Mordyje, asi to holt funguje jen ve Francii a jen v určitejch letech....
-
- Zasloužilý člen
Re: Pro ty co umí číst :)
... (není tohle náhodou "tapetování!, abych nedostal BAN ....... )gewo píše:aNONym píše:Už zase rebeluješ proti neomylné vrchnosti?...
Naposledy upravil(a) aNONym dne stř 06 kvě 2009 21:13, celkem upraveno 1 x.