Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%

Celkem hlasů: 552

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Niky píše:a to mam teraz teda zacat fajcit? ...
Nekuř. S tím se musí začít v ranném věku :D Teď už to nespoasíš. S tím Jobsem. Podíval bych se na jiného Steva a to na Steva McQueena. Ten byl z raka alternativně už vyblízán, když ho dostali do nemocnice s něčím jiným a do tří dnů bylo po něm a že prý na toho raka. Jeden člověk statistiku nedělá.

Jinak k tomu hulení, osobně hulím. První partyzánku jsem vyhulil když mi bylo 5 let a ve 13 už jsem byl považován za stálého kuřáka. Asi jsem si tím léčil svůj postoj ke společnosti, či co, to už je dnes putna. O tom, do jaké míry je to "zdravé", nemám nejmenší pochyby. Není. Něco z toho je príma, specielně je na tom jedna věc a to ta, že jak jsem se setkával s lidma, shledal jsem kuřáky v průměru o dost tolerantnější k druhým než nekuřáky, klidnější a vyrovnanější, i když vyjímky jsou samozřejmě na obou stranách. Také jsem je povětšině shledal býti lidmi kteří poněkud více tíhnuli k nějaký zásadám a kteří se nenechali vyhecovat kdejakou kravinou. Jenže to může být i obráceně a možná se kuřáky stávají spíš lidi s takovýma vlastnostma a lidi kteří nemaj až takový problém si dělat co uznaj sami za vhodné a ne to, co jim někdo nahovoří. Nevím.

Co se týče fyzického zdraví, osobně považuju hulení za spíše zdravotně závadné, než prospěšné, člověk na to musí koukat a vážit co stojí pro a co proti a největší co stojí proti je fakt, že na to nejsme fyzicky moc zařízení jako jsme zařízení třeba na jído, nebo pití, nebo dýchání. Na straně druhé dnešní hon na kuřáky považuji za záležitost politické desinformace, která se snaží na kouření svalit kde co a naprosto neprávem a odvádět pozornost od skutečných příčin našich problémů, tedy halvně vědeckého průmyslu. Už ten fakt, že mi někdo bude tvrdit, že hulení z druhé ruky někomu způsobí raka, zatímco já hulím přímo už cca 45 let a raka nemám, je nesmírně na pováženou.

O totéž se jedná s astmatem a emphysemou atp. Před cca dvěma rokama jsem začal mít "typický" kuřácký kašel a krátkost dechu. Měsíc na peroxidu a uhnal jsem do kopce syna, který nehulí, a je pokoj. Takže poučení z toho plynou minimálně dvě. Chceš-li čisté plíce míti, dejchej čerstvý vzduch. Pokud se něco děje, pomož tomu peroxidem a na doktora ani nevzpomeň, protože ten ti z toho problému vypěstuje antibiotikama i psychologicky záduchu. Bydlí tu s tou záduchou dva v baráku. Jeden kuřák byl a druhý ne. Si vyber. Rozdíl je, že oba se spolehli a spoléhají na standartního dochtora, zatím co já se spolehl na zkušenosti svéhlavých alternativců a na svůj úsudek. Proto taky ti dva chroptí mizerným zbytkem života s nerozlučnou bandaskou kyslíku po boku a šlaufkem v nose, zatímco já celkem poskakuju. Poradit si samozřejmě ode mne nedaj. Jó, kdyby se to dočetli řekněme v novinách a ještě to bylo otitulované, to pak by bylo třeba jiné kafe.

Co se týče nikotinu na odparazitování, je to vošajstlich. Nikotin je příšerně jedovatej, i když bych spíš měl říct potentní, protože půjde o dávkování. Kouřením se totiž moc nikotinu do těla nedostane, ale už vyvařením, nebo jenom snědením je to úplně jiné kafe. Mezi námi, že tu byla zmínka o kyanidu a vitamínu B17, z kouření je i kyanid. Jenže děsně málo a terapeutické účinky z toho spíš nebudou. Osobně bych na zkoušení nkotinu jako odparazitovací prostředek ani nepomyslel. Otrava nikotinem je hlavně o trávícím systému, tělo ho přes něj nechce moc brát a díky tomu je jasné, že pokud zabere, je to jen o střevech a dávkování je neznámé a může být individuální a čert ví, jak jsou na tom dnes parasiti s nikotinem díky kuřákum, kteří je ochotně pěstují s nikotinovou závislostí :D

Je toho tu dost od Pala atd. na to, včetně zkušeností dost lidí na to, aby soudný člověk byl schopen si protiparasitickou kůru sesumírovat z prostředků, které jsou dostupné a které mají dobré výsledky. Buďto si chceš pomoct, pak tu je jak, nebo chceš bečet, pak beč.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

poota píše: Jestli má Tvoje úvaha naznačovat, že tím pádem nemáme žádnou šanci najít lepší postupy, než nabízí současná oficiální medicína, tak to Tě s ní pošlu ...
Nemám pocit, že ta úvaha toto naznačovala. Spíš jakési zoufalství nad tím, že není stoprocentní cesta, jak se z těch věcí vyhrabat a taky nad tím, že zde skutečně dochází k tomu, že se na parasity svaluje úplně všecko. Ono to sice je asi velikánská část problému, ale všecko to asi nebude. Ti parasiti jsou oportunisti stejně jako lidi a bakterie a kde je jim dobře, tam se množí. Hmm, i když, pokud je lidem někde přiliš dobře, množit se přestávaj a degenerujou :shock: Divné. Ahoj, Slávek.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Niky píše:.. tymto som hlboko sklamana. nevedela som, ze tu sa smie pisat len s cim suhlasi vacsina, ...
Opravdu si zřejmě trochu nerozumíme.
"Konstruktivní" neznamená, že je to odsouhlasené většinou - znamená to spíš to, že je v tom něco nového a přínosného.
Pravidlem je, že na takovou věc obyčejně přicházívá osamělý jedinec a nikoli stádo = většina. Právě ta novou myšlenku se značným zpožděním a většinou i po urputném odporu a neochotně posléze přijímá za svou.
Omlouvám se Ti za svou nedostatečnost, ale konstruktivní myšlenka v Tvém příspěvku pro mne zůstala utajena. :oops:

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
alfka
Starší člen
Dal: 25 poděkování
Dostal: 231 poděkování

Příspěvek od alfka »

Ahoj všem,

ajaj, to je presne ten konec, za který jsem doufala, že se nikdo nechytne. Kouření cigater, jako takove z mého pohledu rozhodne ne jako lecba nebo postoj, ze kdyz kourim nemám parazity. Tak jsem to nemyslela. Chtela jsem jenom poukázat na to, že jsem se v mých myšlenkách dobrala toho, že jde u někoho o jisté uvolnění a navození pohody. U nekoho to fungovat může u druhého naopak vůbec a u zapalene cigarety se naopak vynervuje jeste víc, že si vzpomene na všechny hrůzy a nepravosti, co ho za ten den potkaly.
Jiná možnost, která mě nenapadla, bylo to žvýkání tabáku nejakých tech indiánů nebo koho. To bych celkem brala.

Spíš jsem to myslela tak a to jsem dost blbe nedorekla, ze to uvolnení a pohoda, která je zrejme důležitá, může být navozena úplne jinak a naprosto zdravou cestou, ale na to není u každého stejne resení. Každého z nás baví neco uplne jiného, čím si dokáže vytvořit vypouštěcí ventil na stres a všechno to zrychlené dění kolem nás.
O tom byl ten příběh a o tom jsem vám chtěla říct.
Když si v sobě ted tak zpetne zašťourám, psala jsem vám to tak nejak opatrne, abych nekoho nevytocila tou svou dobrou náladou a večným optimismem, ono to totiž může člověka pěkně vytočit, když máte trápení a bolesti a vlítne sem nejaká Alfka u furt píše neco o úsměvu na rtech, dobré náladě a pohodě.
Ale ona ta Alfka nebyla kdysi pořád usměvavá a veselá a neviděla sklenici poloplnou, kdysi byla protivná a negativní a nic se jí nechtělo a nedej Bože když po ní nekdo neco chtěl, to byla nepříjemná a hnusná baba. Ale nikdy jí to nic dobrého nepřineslo, jen to, co ted řeší a snaží se toho zbavit.

Jojo a az má clovek trápení a bolí ho všechno o to je tezší vykouzlit na rtech úsměv a dívat na vec z té lepší stránky. Nemluvím tu o žádném robotickém úsměvu, to memám ráda, kdyz vidím ty rádoby happy lidi, co neví který problém řešit dřív a i když pak brečí nad rozlitým mlíkem, ten křečovitý úsměv je tam furt, protože jiný výraz už ani neumí. To ne, mluvím tu o opravdovém prožitku, který jde z vašeho nitra.
A i když mi život nahází klacky pod nohy, je pro mě lepší si říct, to přece zvládnu .. a ne no to je v pr.., co ted , asi se zhroutím a nebo ještě líp zavolám kamošce, ta je správně negativní, ta me rozhodí ještě víc a přidá dalších x mozností jak být ještě víc v háji a pak se teda zhroutím at to má grády. :D
A je to taky o lidech, které máte kolem sebe, ale to neznamená, že tu negativní kámošku pošlu k šípku, ona chtěla být jen dobrou kámoškou a držet při mně.
Nechci vám tu dělat žádnou přednášku, to vůbec ne, jen jsem chtěla vysvětlit jak jsem to myslela.

Já vím, že máte trápení a bolístky a ti pitomí paraziti vám berou co je vaše, ale bez lepšího vnitřního pohledu na svět a bez výpustného ventilu si myslím, že to nejde.
Ať už je to u někoho sport, u někoho procházky se psem, u někoho děti, vaření, kutilství, zahrádka, kamarádi nebo u někoho kouření.

Mozná si říkate, co to má společného s parazitama, podle me hodne.
Podle me by si mel každý ve svém nitru zaštourat a podívat se na sebe za posledních x let zpatky, jak to vsechno bylo... a stát se, kdyby jenom pro svůj pocit, lepším člověkem, který se zase umí smát a uvolnit se i u naprosté blbosti, tak jak jsme to dělali, když nám bylo třeba 17 a celý svět patřil jenom nám.
Já vím, že máme práci nebo co hur ji nemáme a hypotéku a starosti a děti a všechno je jinak jak tenkrát, ale alespon každý den na chvíli zahodit to všechno za hlavu a dělat co nás baví a mít přirozený úsměv na tváři.

Tak toto bylo původně obsahem...

A nezlobte se prosím na me, až sem vlítnu a budu se usmívat, jinak to už neumím :jump:

Mějte se, Alfka.

Niky
Starší člen
Dal: 84 poděkování
Dostal: 81 poděkování

Příspěvek od Niky »

ja viem co znamena slovo "konstruktivny", mne to vysvetlovat netreba. a nemam pocit ze vsetky prispevky tu vo vlakne su konstruktivne. mnohe su opisy ako cloveku je a tak, nie kazdy tam vlozi nieco konstruktivne. a bola tu vyslovena ista veta a s tou vetou som nesuhlasila, tak som sa k tomu vyjadrila. myslim, ze forum je aj o tom, nie? vymienat si nazory. ale vyznelo to tak, ze tu mozu byt iba nazory za a ziadny proti, hoci som parazitne priciny nikde nespochybnila. Slavek Krepelka to pochopil, ako som to myslela. apropo, sama Dr. Hulda Clark (sice v krasnom veku 81 rokov) zomrela na rakovinu, tak asi to naozaj nie je take lahke s tou chorobou. Ospravedlnujem sa za moj dnesny pesimizmus, ale tak to je.

alfka, suhlasim, u mna je 90% vsetkeho psychikou, presviedcam sa o tom coraz viac, ze je to jeden z najdolezitejsich faktorov

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Niky píše: ... apropo, sama Dr. Hulda Clark (sice v krasnom veku 81 rokov) zomrela na rakovinu, ...
No, možná jo a možná ne. Na co člověk jako ona zemřel záleží víc na tom, kdo vystavil úmrtní list, než na příčině jejich smrti. Ono je si třeba uvědomit, že čelila snad nejsilnější opozici která se v tomto světě vyskytuje a že právě tato opozice má v rukou všechny trumfy v četně pravomoci takový list vystavit. Nebyla by první, u koho byl úmrtní list sfalšován pro politické účely. Ahoj, Slávek.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Mimo téma (offtopic)
alfka píše:Ahoj všem, ajaj, to je presne ten konec, za který jsem doufala, že se nikdo nechytne. Kouření cigater, jako takove z mého pohledu rozhodne ne jako lecba nebo postoj, ze kdyz kourim nemám parazity. Tak jsem to nemyslela. ....
:D Jsem se včera začetl do netové knížečky o VitC a nedočetl, anžto mi bylo dáno naraziti na info o vitamínu B3 = niacin = kyselina nikotinová. Je to jeden z hodně důležitějších vitamínů vyskytujících se hlavně ve rodu rostlin Solanacea, tedy stejného jako brambory.

Nedoštudoval jsem ho, ale zběžně je informace taková, že niacin vyrovnává balanc mezi LDL a HDL cholesterolem, snižuje jejich celkovou hladinu v krvi, pomáhá cévám si udržet pružnost a všeobecně zásadně snižuje riziko nemocí tepen a srdce. Dělá ještě spoustu dalších věcí, například velice podporuje hojivost tkání, ale tohle mi jaksi dloublo do žeber. Navíc jde o kyselinu nikotinovou, což není nicotin. Kyselina nikotinová se tvoří a i vyrábí okysličováním, tedy spalováním nikotinu :smoke: Připadám si při tom čtení jak Alenka v Kocourkově. Jednou stranou jazyka nám poléčitelská propopaganda tvrdí, že nám kuřákům hulení způsobuje právě tyto srdeční, cholesterolové a tepenní problémy, tedy vysoký cholesterol a srdeční choroby, a druhou stranou nám vědi tvrdí, že kyselina nikotinová, kterážto je u tabáku hlavním alkaloidem, dělá přesný opak.

Navíc, z obilnin není niacin zastoupen ve stravitelné formě pouze v kukuřici a pokud je kukuřice hlavní poživatinou, je z toho nemoc zvaná pelagra a je až smrtelná. Indiáni na to měli trik a připravovali ji nějakým připokvašením a tím v ní niacin uvolnili. Náš průmysl to dělá dnes nějak jinak. Podle vědů toho potřebujeme docela kopu denně. Je toho dost i ve všem mase, je to v podstatě všudypřítomné, ale že prej toho potřebujeme až 3g denně a to je hodně a z diety asi dnes obtížné dostat. Jde to ve dvou formách a to jako kyselina a jako amid této kyseliny a chová se to dost rozdílně, ačkoliv je to často strkáno do stejného pytle. Ten amid nemá vliv na cholesterol atd.

Terapeutické dávky jsou mezi 1.5 - 6g/den (to je samozřejmě navrch toho, co se dostane z potravy) a jedinným postranním efektem je roztahování cév (červenání), vyrážka a jaterní zátěž, která však se moc nekoná, pokud si na to dávkování člověk naběhne postupně a která stejně eventuelně odezní. To bych se docela divil, kdyby nešlo o alergickou reakci známou pod pojmem Hexheimer. Nicméně to mluvíme o terapeutických dávkách. Jedovatost prý není přesně určena, ale při předávkování je to vošajstlich a eventuelně se z niacinu stává dost prudký jed, který oddělá především játra.

Tady z anglické Wiky:
... niacin continues to be recommended as a drug for preventing cardiovascular disease in patients with diabetes.
... nadále se niacin doporučuje jakožto droga předcházející kardiovaskulárním nemocim u pacientů s cukrovkou.

To tedy zírám. To by asi docela dávalo náhled na to, proč u kuřáků, který s tím praští po dlouhých letech, dochází dost často k rapidnímu skonu. Tělo se naučí kyselinu nikotinovou rychlejc ničit a pak hold dietní přísun nestačí a je zaděláno.

S laskavým pozdravem, Slávek.

mina
Nový člen
Dostal: 6 poděkování

Příspěvek od mina »

Zdravím všechny,

jsem tu nová a chtěla bych se jen zeptat, komu z vás pomohlo odstranění parazitů k tomu, aby to odstranilo i zdravotní problémy.
Mám už dva měsíce problémy s tím, že mě v noci brní konečky prstů, nejdříve to vypadalo jako karpální tulely, ale později se přidala bolest všech svalů i kloubů a otoky, už je to dost nesnesitelné. Nejprve jsem běhala všude po doktorech, ale všechny výsledky byly naprosto v pořádku...
Poté mě jedna Mudr. odkázala na měření přístrojem Salvia, kde jsem byla tuto středu. A bylo mi zjištěno následující:
ucpaný lymfatický systém + plísně
napadeny periferní nervy
vazivo a svaly - všude paraziti (celkem 10 druhů)
také mám všude boreliozu (krevní testy byly přitom negativní)

léky už mám na cestě a stanovené i přesné užívání, vychází to cca na dva měsíce. Pročítala jsem tu všechno možné, ale nějak jsem nikde neviděla, že by to někomu pomohlo od závažných zdravotních problémů. Proto bych byla moc ráda, kdyby jste mi někdo potvrdili, že to opravdu zabírá.
A také nevím jestli s tím, že se zbavím všech parazitů, se zároveň zbavím i té boreliózy???

Budu ráda za každou reakci
M

honza_ku
Stálý člen
Dal: 24 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Příspěvek od honza_ku »

Ahoj mino,
opravdu to funguje. Osobně jsem se zbavil několika potížím - stálá únava, stálý kašel s velkou tvorbou hlenu, nadýmání a špatné zažívání, periodický průjem a pár dalších.
Borelií se klidně zbavit také můžeš, buď to v tobě pěstují paraziti (a uvolňují do tebe), nebo tím, že zrušíš parazity, tak tvůj imunitní systém si to s ní vyřídí. Je to pravděpodobné.
Ničeho se neboj, zabírá to. Uvidíš sama na sobě. Pokud máš léky a máš i dávkování, tak jim dej pokouřit, šmejdům ;-)

Cizákům zmar! ;-)
lipove.prirezy
Nový člen

Příspěvek od lipove.prirezy »

Dobrý den,
coříkáte dá se to použít k odčervení lidí.

http://www.bioveta.cz/cs/veterinarni-di ... -kone.html

Gaia
Zasloužilý člen
Dal: 244 poděkování
Dostal: 57 poděkování

Příspěvek od Gaia »

l.p. - asi ano, ale s prazíkem je prý ta pasta hrozně hořká, je možné užívat pastu bez prazi a prazík zvlášt...,
ale třeba mají jiní zkušenost lepší.

Mima - ono to někdy docela trvá, ale zlepšení je. Pochopitelně je dobré najít ten základní problém a ten se snažit odstranit, jinak je pravděpodobné, že se situace bude opakovat.
Ladit psýché, odstranit nejvíc zatěžující (od zón, jídla, parazitů, lidiček apod.), v případě parazitů to bývá malárie , borelie.
Pro zajímavost, jaké léky ti doporučili?
:zzz:
Gaia

honza_ku
Stálý člen

Příspěvek od honza_ku »

lipove.prirezy píše:Dobrý den,
coříkáte dá se to použít k odčervení lidí.

http://www.bioveta.cz/cs/veterinarni-di ... -kone.html
Ahoj lipove.prirezy 8)
obsahuje to obvyklé množství ivermectinu, takže pro ivermectin dá. Jak píše Gaia, prazi tomu dá hrozně hořkou chuť. Prazi je v pastě ale strašně málo, takže v jedné dávce, kdy bude ive dost, bude prazi nedostatečně. Tedy záleží, jakou účinnou látku potřebuješ.
Mimochodem dělají se pasty i s příchutí, třeba jablko, ty jsou asi nejchutnější.

Cizákům zmar! ;-)
mina
Nový člen
Dostal: 6 poděkování

Příspěvek od mina »

Honza_ku, děkuji za povzbuzení, přesně to jsem potřebovala slyšet (číst)!

Léků mám spoustu... Vermox, Albendazol, Praziquantel, Ivermectin, Hetrazan, Entizol a MMS2.
Také mi trvalo, než jsem pochopila systém, jakým to mám užívat, ale už to umím jak básničku. :)

Takže dnes si dám se svou zoologickou naposledy vínko, než se pustím do likdvidace.

Ještě jednou díky a pěkný den

honza_ku
Stálý člen

Příspěvek od honza_ku »

Super, jsem rád, že ti to pomohlo. Klidně kdybys něco potřebovala tak se ozvi přes SZ.
Pěkně jim připij "na jejich zdraví" :hip:

Cizákům zmar! ;-)
Crayon
Stálý člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 7 poděkování

Příspěvek od Crayon »

Ahoj všichni, chtěla jsem se zeptat, jestli nemá někdo z vás zkušenost s paní Martinou Šedivou z Prahy co se týče diagnostiky. Je o dost levnější než pan Filinger... Mám podezření na parazity a nerada bych bez vytestování užívala chemické léky, když pořádně nevím, jaký potvory mám nebo nemám. Děkuju a přeju hezkou neděli.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“