Nekuř. S tím se musí začít v ranném věku Teď už to nespoasíš. S tím Jobsem. Podíval bych se na jiného Steva a to na Steva McQueena. Ten byl z raka alternativně už vyblízán, když ho dostali do nemocnice s něčím jiným a do tří dnů bylo po něm a že prý na toho raka. Jeden člověk statistiku nedělá.Niky píše:a to mam teraz teda zacat fajcit? ...
Jinak k tomu hulení, osobně hulím. První partyzánku jsem vyhulil když mi bylo 5 let a ve 13 už jsem byl považován za stálého kuřáka. Asi jsem si tím léčil svůj postoj ke společnosti, či co, to už je dnes putna. O tom, do jaké míry je to "zdravé", nemám nejmenší pochyby. Není. Něco z toho je príma, specielně je na tom jedna věc a to ta, že jak jsem se setkával s lidma, shledal jsem kuřáky v průměru o dost tolerantnější k druhým než nekuřáky, klidnější a vyrovnanější, i když vyjímky jsou samozřejmě na obou stranách. Také jsem je povětšině shledal býti lidmi kteří poněkud více tíhnuli k nějaký zásadám a kteří se nenechali vyhecovat kdejakou kravinou. Jenže to může být i obráceně a možná se kuřáky stávají spíš lidi s takovýma vlastnostma a lidi kteří nemaj až takový problém si dělat co uznaj sami za vhodné a ne to, co jim někdo nahovoří. Nevím.
Co se týče fyzického zdraví, osobně považuju hulení za spíše zdravotně závadné, než prospěšné, člověk na to musí koukat a vážit co stojí pro a co proti a největší co stojí proti je fakt, že na to nejsme fyzicky moc zařízení jako jsme zařízení třeba na jído, nebo pití, nebo dýchání. Na straně druhé dnešní hon na kuřáky považuji za záležitost politické desinformace, která se snaží na kouření svalit kde co a naprosto neprávem a odvádět pozornost od skutečných příčin našich problémů, tedy halvně vědeckého průmyslu. Už ten fakt, že mi někdo bude tvrdit, že hulení z druhé ruky někomu způsobí raka, zatímco já hulím přímo už cca 45 let a raka nemám, je nesmírně na pováženou.
O totéž se jedná s astmatem a emphysemou atp. Před cca dvěma rokama jsem začal mít "typický" kuřácký kašel a krátkost dechu. Měsíc na peroxidu a uhnal jsem do kopce syna, který nehulí, a je pokoj. Takže poučení z toho plynou minimálně dvě. Chceš-li čisté plíce míti, dejchej čerstvý vzduch. Pokud se něco děje, pomož tomu peroxidem a na doktora ani nevzpomeň, protože ten ti z toho problému vypěstuje antibiotikama i psychologicky záduchu. Bydlí tu s tou záduchou dva v baráku. Jeden kuřák byl a druhý ne. Si vyber. Rozdíl je, že oba se spolehli a spoléhají na standartního dochtora, zatím co já se spolehl na zkušenosti svéhlavých alternativců a na svůj úsudek. Proto taky ti dva chroptí mizerným zbytkem života s nerozlučnou bandaskou kyslíku po boku a šlaufkem v nose, zatímco já celkem poskakuju. Poradit si samozřejmě ode mne nedaj. Jó, kdyby se to dočetli řekněme v novinách a ještě to bylo otitulované, to pak by bylo třeba jiné kafe.
Co se týče nikotinu na odparazitování, je to vošajstlich. Nikotin je příšerně jedovatej, i když bych spíš měl říct potentní, protože půjde o dávkování. Kouřením se totiž moc nikotinu do těla nedostane, ale už vyvařením, nebo jenom snědením je to úplně jiné kafe. Mezi námi, že tu byla zmínka o kyanidu a vitamínu B17, z kouření je i kyanid. Jenže děsně málo a terapeutické účinky z toho spíš nebudou. Osobně bych na zkoušení nkotinu jako odparazitovací prostředek ani nepomyslel. Otrava nikotinem je hlavně o trávícím systému, tělo ho přes něj nechce moc brát a díky tomu je jasné, že pokud zabere, je to jen o střevech a dávkování je neznámé a může být individuální a čert ví, jak jsou na tom dnes parasiti s nikotinem díky kuřákum, kteří je ochotně pěstují s nikotinovou závislostí
Je toho tu dost od Pala atd. na to, včetně zkušeností dost lidí na to, aby soudný člověk byl schopen si protiparasitickou kůru sesumírovat z prostředků, které jsou dostupné a které mají dobré výsledky. Buďto si chceš pomoct, pak tu je jak, nebo chceš bečet, pak beč.
Ahoj, Slávek.