Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Solid State Electric Generator
Moderátor: rival
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Tisíce závitu pri 12V strídavých jsou mimo reál. Melo by jít o stovky a prumer v mm, ne desetinách mm. Nebo vyšší napetí. Jinak to je tak na úrovni príkonu cívky stykače, tedy jednotek W. Není jistý smysl vinutí. Mám podezrení, že autor zámerne pouští proud do jednotlivých vinutí protismyslne, aby nečím zamachroval, protože počty závitu jsou podivné, v podstate nenormální. Jde podle obrázku spíše o pečení jádra vírivými proudy.
VF cívka s tím nic nemá, pokud je na jednom konci, tak se každá část bude bavit sama se sebou, není duvod, aby se pole sčítaly. Podstata domnelé rafinovanosti tkví asi v tom, že autor zkouší jednomu pólu magnetu nasuperponovat VF pole. Metoda pokus-omyl.
Editace: Aquarius1, prosím Te, mne by ani nenapadlo, že bys s tím machroval Ty, nebo nekdo z diskuse. To já tak píšu výhradne na adresu autoru dokumentu predmetných patentu, které se tady rozebírají. Mám totiž za to, že tady lidi z fóra pristupují k vecem poctiveji, než samotní první "objevitelé" a predkladatelé.
VF cívka s tím nic nemá, pokud je na jednom konci, tak se každá část bude bavit sama se sebou, není duvod, aby se pole sčítaly. Podstata domnelé rafinovanosti tkví asi v tom, že autor zkouší jednomu pólu magnetu nasuperponovat VF pole. Metoda pokus-omyl.
Editace: Aquarius1, prosím Te, mne by ani nenapadlo, že bys s tím machroval Ty, nebo nekdo z diskuse. To já tak píšu výhradne na adresu autoru dokumentu predmetných patentu, které se tady rozebírají. Mám totiž za to, že tady lidi z fóra pristupují k vecem poctiveji, než samotní první "objevitelé" a predkladatelé.
Naposledy upravil(a) Akord dne ned 04 led 2009 0:51, celkem upraveno 1 x.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dostal: 20 poděkování
No už jsem se lekl že nebude reakce Tak protismyslně nepouštím to ne a VF tam ještě nepouštím ale s tím pokus omyl to je pravda,zatím si jen hraji no a vyšší napětí je v plánu Jo a co myslíš že je podivné? vše co se točí okolo VE je podivné a mnohdy nepochopitelné a nepochopené.
Já jen že mi to zvedlo náladu díky Akord
ps:Machrovat nemusím jen se něco snažím dělat a že to dělám jak dělám?Prostě mne to baví
Jo a ještě něco ony se ty proudy sčítají nevím proč ale je to tak
Já jen že mi to zvedlo náladu díky Akord
ps:Machrovat nemusím jen se něco snažím dělat a že to dělám jak dělám?Prostě mne to baví
Jo a ještě něco ony se ty proudy sčítají nevím proč ale je to tak
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
pro:Akord
Omlouvám se tímto Akorde,jsem rypák rýpací Promiň
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Zasloužilý člen
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
K tématu
Zdravím všechny účastníky této diskuse.
Mám pocit že Vám ještě trochu dlužím vysvětlení k tomuto generátoru energie. Díky Jardovi a jeho talentu vyhrabat hodně zaprášené věci jsem si uvědomil že Michael Meyer na tomto principu pracoval mnoho let a snad jedna z nejlepších známých verzí co je ta co sem Jarda nakopíroval, jsou to osobní nákresy autora pro podání patentové přihlášky. Podle autorových nákresů už by se zařízení týmovou spoluprácí postavit dalo. Bohužel novodobé samotné patenty patentují pouze princip a nejsou návodem, jsou záměrně psány tak aby se podle toho nedalo nic postavět a vytvořit a pokud snad náhodou ano tak aby z toho nikdo jiný nic neměl. Takto je psána drtivá většina patentů, prostě aby se vlk nažral a koza zůstala ušetřená..
Základní princip je už známý dlouho, použití Lithia pro přeskokovou hladinu, použití předmagnetizace a vyšší frekvence, dále pak magnetronu jsou už jenom „třešně na dortu“ co tam pře lety Meyer doplnil. Jaký je součastný stav, to nevím.
Zkoušel jsem hodně hledat i jinde a krom nákresů „3 cívek nějak zapojených“ se slehla zem po všem co by s tím mohlo souviset, tedy krom patentové přihlášky na našem a francouzkém patentovém úřadě. Buď neumím hledat a nebo internet mlčí, odkazy nefungují, pokud je tomu tak nebudu spekulovat jestli záměrně a nebo náhodou neboť mnoho geniálních myšlenek zapadnulo prachem a nebo „prachy“ za držhubné. Prostě uklizeno, zameteno, setřeno…
Co můžu s vysokou jistotou říct, tak že generátor už pracoval a to o výkonu do 50-ti kW/h, Velikostí se vejde na stůl, potřebuje samozřejmě periferie jako chlazení, vf zdroj, měnič atd. Produkuje jenom měkké alfa záření které lez odstínit plexisklem (pozor nejsem si 100% jistý). Provoz nastává po 15-ti minutovém nabuzení ze sítě. Na jednu „dávku“ železa a lithia fungoval několik let.
Na nákresy se nějaký čas prášilo než mne Jarda vyhecoval a má to štěstí že je „paličatý“ jako ty ovečky co pase.:-) Pak jsem se trochu vyhecoval i já když mne začaly doslova štvát monopoly a politici kteří si z ovčana dělají za pomoci energií závislého otroka a dojnou krávu.
Jestli to vyjde bude to fajn, jestli ne budeme zase o něco moudřejší. Opravdu děkuji všem kteří mají o toto zájem a snaží se o své zkušenosti podělit. Neboť toto není zcela jednoduchá záležitost jednoho badatele a vlastně ani nějakého „bratrstva kočičí pracky“. Toto vyžaduje dobré znalosti z více oborů a hlavně otevřenou diskuzi problematiky. Svět považuji za otevřený informacím a pokud si někdo myslí že má zlaté h…o, tak druhý den, týden, rok bude mít už jenom to h…o.
Pro informaci přikládám jednoduchý excelovský soubor se vzorci pro výpočet magnetické indukce magnetizační cívky, snad to někomu pomůže, stačí jenom zadat potřebné parametry jako počty závitů, napětí atd. Dále posílám knihu magnetická pole a látky. Zajímavá je zejména strana 44 kde v závislosti na změně magnetické indukce je uvedena i změna relativní permeability pro železo. Prakticky okolo 2T se ze železa stává skoro „voda“ . Minimální magnetizace 0,5T bude tedy důležitá pro vysokofrekvenční buzení obvodu 21MHz.
Pěkný den přeji.
Mám pocit že Vám ještě trochu dlužím vysvětlení k tomuto generátoru energie. Díky Jardovi a jeho talentu vyhrabat hodně zaprášené věci jsem si uvědomil že Michael Meyer na tomto principu pracoval mnoho let a snad jedna z nejlepších známých verzí co je ta co sem Jarda nakopíroval, jsou to osobní nákresy autora pro podání patentové přihlášky. Podle autorových nákresů už by se zařízení týmovou spoluprácí postavit dalo. Bohužel novodobé samotné patenty patentují pouze princip a nejsou návodem, jsou záměrně psány tak aby se podle toho nedalo nic postavět a vytvořit a pokud snad náhodou ano tak aby z toho nikdo jiný nic neměl. Takto je psána drtivá většina patentů, prostě aby se vlk nažral a koza zůstala ušetřená..
Základní princip je už známý dlouho, použití Lithia pro přeskokovou hladinu, použití předmagnetizace a vyšší frekvence, dále pak magnetronu jsou už jenom „třešně na dortu“ co tam pře lety Meyer doplnil. Jaký je součastný stav, to nevím.
Zkoušel jsem hodně hledat i jinde a krom nákresů „3 cívek nějak zapojených“ se slehla zem po všem co by s tím mohlo souviset, tedy krom patentové přihlášky na našem a francouzkém patentovém úřadě. Buď neumím hledat a nebo internet mlčí, odkazy nefungují, pokud je tomu tak nebudu spekulovat jestli záměrně a nebo náhodou neboť mnoho geniálních myšlenek zapadnulo prachem a nebo „prachy“ za držhubné. Prostě uklizeno, zameteno, setřeno…
Co můžu s vysokou jistotou říct, tak že generátor už pracoval a to o výkonu do 50-ti kW/h, Velikostí se vejde na stůl, potřebuje samozřejmě periferie jako chlazení, vf zdroj, měnič atd. Produkuje jenom měkké alfa záření které lez odstínit plexisklem (pozor nejsem si 100% jistý). Provoz nastává po 15-ti minutovém nabuzení ze sítě. Na jednu „dávku“ železa a lithia fungoval několik let.
Na nákresy se nějaký čas prášilo než mne Jarda vyhecoval a má to štěstí že je „paličatý“ jako ty ovečky co pase.:-) Pak jsem se trochu vyhecoval i já když mne začaly doslova štvát monopoly a politici kteří si z ovčana dělají za pomoci energií závislého otroka a dojnou krávu.
Jestli to vyjde bude to fajn, jestli ne budeme zase o něco moudřejší. Opravdu děkuji všem kteří mají o toto zájem a snaží se o své zkušenosti podělit. Neboť toto není zcela jednoduchá záležitost jednoho badatele a vlastně ani nějakého „bratrstva kočičí pracky“. Toto vyžaduje dobré znalosti z více oborů a hlavně otevřenou diskuzi problematiky. Svět považuji za otevřený informacím a pokud si někdo myslí že má zlaté h…o, tak druhý den, týden, rok bude mít už jenom to h…o.
Pro informaci přikládám jednoduchý excelovský soubor se vzorci pro výpočet magnetické indukce magnetizační cívky, snad to někomu pomůže, stačí jenom zadat potřebné parametry jako počty závitů, napětí atd. Dále posílám knihu magnetická pole a látky. Zajímavá je zejména strana 44 kde v závislosti na změně magnetické indukce je uvedena i změna relativní permeability pro železo. Prakticky okolo 2T se ze železa stává skoro „voda“ . Minimální magnetizace 0,5T bude tedy důležitá pro vysokofrekvenční buzení obvodu 21MHz.
Pěkný den přeji.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
-
- Zasloužilý člen
Magneticka pole a latky
Magneticka pole a latky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Ještě k tomu protiběžnému pouštění proudu do cívek.Jak pouštíme proud protiběžně (obrátíme jednu cívku) proud zústává,napětí klesne.Asi se tam cosi mele elektrikáři asi ví já jen zírám.
Chvála bohu, že se navar reinkarnoval....Vítej příteli. Chtěl bych se všech přátel elektronického žehu zeptat, zdali nemají info o třídách ocelí a jejich čistoty. Blíží se termín veliké invokace a i když jsme zavrhli použití čistého železa, tak bychom chtěli použít ocel s co nejmenším obsahem příměsí. Tedy uhlík, fosfor , síra s co nejmenším podílem. Máte li někdo strojařského ducha, nebo chuť pomoci, dejte vědět, která třída oceli obsahuje nejméně nečistot či legur. Navar zde nastínil mnohé a já mu děkuju za všechny. Přemýšlel jsem o času, jenž jej chronicky sužuje a trápí. Bezdomovci, hospodští slintalové a mnohá individua nemají s časem problém. Škoda, že nelze čas obchodovat jako komoditu. Člověk by si koupil čas od souseda a měl by času víc.........Napadají mne pitoreskní situace.........
Zdravím berkyho i pepu..Samozřejmě že můžem použít 11600......To máš, jako když do vaječného likéru nedáš rum obecný, nýbrž jamajku.Málokdo to pozná, ale máš příjemně hřejivý pocit, že jsi přidal to nejlepší...Pro začátek jistě postačí běžná konstrukční ocel, ovšem já už předjímám další kroky......Navíc to, co poslal pepa je docela čisté. Kde se to dá koupit, nevíte??pepo?? Kde se dá nejlevněji koupit čas?? Dávají množstevní slevy??Poraď mi, prosím!! jako rádce jsi skvělý, tak doufám, že mne s tím časem nedáš košem...
-
- Zasloužilý člen
Aquarius1: Když pustíš proud do 2 cívek ve stejném smyslu, chová se to zhruba jako jedna cívka s počtem závitu jaký je součet závitu obou cívek. Pokud je smysl protibežný, pak se to chová jako jedna cívka s počtem závitu rovnému rozdílu počtu závitu obou cívek. Rozptylovou indukčnost a činitel vazby zanedbávám kvuli zjednodušení, princip se tím nemení.
-
- Zasloužilý člen
Ahoj Jardo,jarda ovčák svitavy píše:Chvála bohu, že se navar reinkarnoval....Vítej příteli. Chtěl bych se všech přátel elektronického žehu zeptat, zdali nemají info o třídách ocelí a jejich čistoty. Blíží se termín veliké invokace a i když jsme zavrhli použití čistého železa, tak bychom chtěli použít ocel s co nejmenším obsahem příměsí. Tedy uhlík, fosfor , síra s co nejmenším podílem. Máte li někdo strojařského ducha, nebo chuť pomoci, dejte vědět, která třída oceli obsahuje nejméně nečistot či legur. Navar zde nastínil mnohé a já mu děkuju za všechny. Přemýšlel jsem o času, jenž jej chronicky sužuje a trápí. Bezdomovci, hospodští slintalové a mnohá individua nemají s časem problém. Škoda, že nelze čas obchodovat jako komoditu. Člověk by si koupil čas od souseda a měl by času víc.........Napadají mne pitoreskní situace.........
Když už jsem to načal tak by bylo hanebné se neozvat. S tím časem je to takové dvousečné. Pokud někdo říká že nemá čas tak se mu většinou nechce, protože už ho věnoval jiným prioritám. Ocenil jsem si jednu minutu svého času na 5kč a hned se chovám racionálněji, pořád mám ještě ale rezervy. Ono opravdový průšvih je že se motám do více oborů a opravdový prů… je že se mi to ještě ke všemu daří, jinak bych se na to vykašlal a času měl více že. Tvořivost je někdy trochu prokletí.
Co se týče oceli kouknu do databáze ocelí a slitin. Nejvyšší čistoty mají kovy pro chemiky a tam je pro Fe max. čistota 99,99+, cena je ovšem nedozírná. Osobně si myslím že na té čistotě záležet nebude, možná bude mít jiné feromagnetické vlastnosti kterým se samozřejmě ten daný obvod bude muset přizpůsobit.
Měj se.
Vždyť já vím...... Cena úplně čistého železa je jako za stříbro. Za 1200gr se mi nechce vyhazovat zbytečné peníze. Navare, vem si, že ty toho času máš opravdu málo. A budeš mít ještě méně, až začneš z domku budovat poplužní dvůr....Jsem moc rád, že si najdeš chvilku na forum. Můžeš totiž k tomuto říct více, než si umíme představit. Chtěl jsem tě poprosit o rozvedení toho termínu že se ze železa stává voda. to by mne zajímalo. Zkus to maličko přiblížit i nám, diletantům..