Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Obecné choroby

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: DNA (kyselina močová)

Příspěvek od milda »

DNA- kyselina močová vzniká nejraději při velké spotřebě masa (hlavně uzeného), alkoholu a okyselujících potravin. Tj. bílá mouka, kuchyňská sůl, cukr. Z toho plyne, že nejůčinnější je dieta, jak píše jarda ovčák.
Z léků pomáhá třeba APO-ALLOPURINOL a dodávat hořčík a draslík. ovšem s draslíkem se musí opatrně.


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: DNA (kyselina močová)

Příspěvek od Palo »

gembe píše:Niečo na tom HCL bude, lebo od kedy mám DNU t.j. asi 14 rokov som nemal pálenie žáhy, predtým som mával dosť často. To by mohlo nasvedčovať, že HCL mám nedostatok.
Pálení žáhy = nedostatek HCl. U lidí, co mají pálení žáhy se vyskytuje v žaludku Helicobacter pylori, ten trávicí kyselinu nesnáší - tedy v žaludku NEmůže být pravá trávicí kyselina HCl, ale jakási upravená, nežádoucí. Při doplnění trávicí kyseliny zvenku, pálení žáhy většinou ustane. Záleží na správné koncentraci a odpovídajícímu množství (tekutiny nebo Betainu HCL). Je to vyzkoušené, funguje to. Nejčastěji se dává 10-20 kapek 10% HCl na půl litru čisté vody, dle zkušeností (nebo jedna, popř. více tablet Betainu HCL).

Když Tě pálení žáhy přestalo trápit, nějakým (záhadným) způsobem jsi se zbavil toho Helicobactera pylori. To ještě neznamená, že jsi se zbavil zdravotních problémů, ba naopak. Pálení žáhy je jen varování ve stylu "je slabá imunita", ty jsi toto varování jen přestal vnímat, takže problém se v Tvém případě táhne už od dob, kdy pálení žáhy začalo. Buď tuto imunitu začneš posilovat doplňováním trávicí kyseliny nebo všechny žaludeční kyseliny zneutralizuješ (klasická metoda doktorů, samozřejmě nesprávná).


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: DNA (kyselina močová)

Příspěvek od Palo »

jvj56 píše:Já osobně bych preferoval odkyselení organismu, taky to tady najdeš na fóru.
Není odkyselení jako odkyselení. Někdo na to rád používá odkyselující směs, ale bohužel jsou již efektivnější řešení.

Za zmínku stojí tento článek:

http://www.zdravie.sk/sz/content/674-38 ... renie.html

Tedy jediné správné odkyselení je za pomocí doplnění trávicí kyseliny chlorovodíkové, protože tuto věc nejlépe zvládne organizmus sám, trávicí kyselina je něco jako palivo pro imunitu. Funkční imunita = není důvod, proč by měla v těle zůstávat DNA.

DNA je velice blízký bratr rakoviny. Jediný rozdíl je v tom, že DNA se netýká orgánů.

Ty okurky by mohly fungovat, na pálení žáhy také trochu pomáhají. To bych řešil jako velice nouzové řešení. Možná by stačilo trochu naředit ocet... Nebo ne?


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
jvj56
Zasloužilý člen
Příspěvky: 276
Registrován: sob 09 kvě 2009 10:36
Dostal: 3 poděkování

Re: DNA (kyselina močová)

Příspěvek od jvj56 »

:D

Palo, naprosto souhlasím. Ono odkyselení organismu nemá vůbec nic společného s orálním používáním kyseliny chlorovodíkové (HCl). Je to takový paradox, ale platí (cpeš do sebe kyselinu a zároveň se odkyseluješ). :D


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: DNA (kyselina močová)

Příspěvek od Palo »

milda píše:DNA- kyselina močová vzniká nejraději při velké spotřebě masa (hlavně uzeného)...
Toto tvrdit všeobecně je nesmysl. Který lhář to tvrdí? Kdyby to byla pravda, tak všichni, co trpívají pálením žáhy, mají po mase pálení žáhy. Maso ale přesto obsahuje celkem slušnou sbírku jedů, zejména tuk, který se vyskytuje u chlazených či mražených kuřat v obchodě s potravinami. To je asi největší zlo, které znám. Ostatního masa bych se tolik nebál.
milda píše:...alkoholu..."
To je zavádějící. Kvalitní alkoholické nápoje či domácí kořala nikdy nezpůsobí DNU. Ale u kupovaných marastů - zejména s příchutěmi, tam je to velmi pravděpodobné. Lahvové pivo je ještě jakž-takž, avšak lahvová Plzeň je například horší než lahvový Kozel. U točených škopíků je to naopak.
milda píše:a okyselujících potravin - Tj. bílá mouka
Bílá mouka a výrobky z bílé mouky nezpůsobují DNU. Nejsou ale pro zdraví vhodné z jiného důvodu (střeva).
milda píše:kuchyňská sůl
Zanedbatelně.
milda píše:cukr
Cukr ano. Zejména klasický bílý. Doporučuji nahradit za třtinový či surový.
milda píše:Z toho plyne, že nejůčinnější je dieta, jak píše jarda ovčák.
Dieta není nutná, jak jsem psal. Avšak volba kvalitních potravin je nutná (klidně maso, alkohol, třtinový cukr, bílá mouka...)
milda píše:Z léků pomáhá třeba APO-ALLOPURINOL a dodávat hořčík a draslík. ovšem s draslíkem se musí opatrně.
Řešení za pomocí HCl je nejefektivnější a nejlevnější. To mi potvrdí každý jedinec, co HCl již vyzkoušel. Dostatek trávicí HCl je základ. Ti, co nevyzkoušeli, nemají vůbec představu, jakou sílu doplňování HCl má. Není to sice tak účinné jako MMS, ale je to základ!

Navíc doplňování kyseliny zlepšuje trávení a vstřebávání minerálů, naopak čistí přebytek minerálů z těla. Není potřeba při doplňování HCl tolik tělo dávit vitamíny či minerály...


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: DNA (kyselina močová)

Příspěvek od Palo »

jvj56 píše:Ono odkyselení organismu nemá vůbec nic společného s orálním používáním kyseliny chlorovodíkové (HCl). Je to takový paradox, ale platí (cpeš do sebe kyselinu a zároveň se odkyseluješ). :D
Přesně tak, logiku to nedává, ale funguje to perfektně ;)


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

no jo,

Příspěvek od jarda ovčák »

Jenže ono to funguje i s citronovou štávou, octem a bůhvíčím ještě..... Jsou to kouzla a čáry. Bůhví, jak to funguje... leda by měl pajšl nějaký měřící zařízení se zpětnou vazbou. Mno, nedivil bych se.....
Mi čarodejnice doporučila pít vodu s jablečným octem... prej elixír mládí.Tak nevím......


Sender
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: pon 02 bře 2009 17:47

Toxocaroza -léčba

Příspěvek od Sender »

Zdravím.
Dočetl jsem se cosi o Albendazolu a kortikoloidech. Ví někdo jak na to ?


Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: DNA (kyselina močová)

Příspěvek od milda »

Palo píše:
milda píše:DNA- kyselina močová vzniká nejraději při velké spotřebě masa (hlavně uzeného)...
Toto tvrdit všeobecně je nesmysl. Který lhář to tvrdí? Kdyby to byla pravda, tak všichni, co trpívají pálením žáhy, mají po mase pálení žáhy. Maso ale přesto obsahuje celkem slušnou sbírku jedů, zejména tuk, který se vyskytuje u chlazených či mražených kuřat v obchodě s potravinami. To je asi největší zlo, které znám. Ostatního masa bych se tolik nebál.
milda píše:...alkoholu..."
To je zavádějící. Kvalitní alkoholické nápoje či domácí kořala nikdy nezpůsobí DNU. Ale u kupovaných marastů - zejména s příchutěmi, tam je to velmi pravděpodobné. Lahvové pivo je ještě jakž-takž, avšak lahvová Plzeň je například horší než lahvový Kozel. U točených škopíků je to naopak.
milda píše:a okyselujících potravin - Tj. bílá mouka
Bílá mouka a výrobky z bílé mouky nezpůsobují DNU. Nejsou ale pro zdraví vhodné z jiného důvodu (střeva).
milda píše:kuchyňská sůl
Zanedbatelně.
milda píše:cukr
Cukr ano. Zejména klasický bílý. Doporučuji nahradit za třtinový či surový.
milda píše:Z toho plyne, že nejůčinnější je dieta, jak píše jarda ovčák.
Dieta není nutná, jak jsem psal. Avšak volba kvalitních potravin je nutná (klidně maso, alkohol, třtinový cukr, bílá mouka...)
milda píše:Z léků pomáhá třeba APO-ALLOPURINOL a dodávat hořčík a draslík. ovšem s draslíkem se musí opatrně.
Řešení za pomocí HCl je nejefektivnější a nejlevnější. To mi potvrdí každý jedinec, co HCl již vyzkoušel. Dostatek trávicí HCl je základ. Ti, co nevyzkoušeli, nemají vůbec představu, jakou sílu doplňování HCl má. Není to sice tak účinné jako MMS, ale je to základ!

Navíc doplňování kyseliny zlepšuje trávení a vstřebávání minerálů, naopak čistí přebytek minerálů z těla. Není potřeba při doplňování HCl tolik tělo dávit vitamíny či minerály...

Ahoj Palo,
ty jsi ten můj příspěvek tak rozebral, že nemůžu nereagovat :D :
ale protože tady motáme tři věci dohromady- DNU-kyselost organismu-a kyselost v žaludku, pokusím se to srozumitelně oddělit:

....I. DNA=velké množství kyseliny močové= hlavně a především špatná funkce ledvin; někdo ji považuje za nemoc do konce života, je však dobře léčitelná, pokud člověk je aspoň trochu ochotný změnit svoji životosprávu a taky díky farmaceutickým výrobkům.

1) maso- je hlavní producent kyseliny močové v organismu; shodují se v tom všechny diety a všichni pacienti. Maso není ani dobré pro dobrou práci ledvin.
2) alkohol- (taky bojuju občas s DNOU - lékařsky potvrzenou) a když "mě to bere", stačí opravdu málo a ráno mě bolí snad všechny klouby co mám :lol:
DNĚ neprospívá v žádném případě ani celkové překyselení organismu

....II. Překyselení organismu: bílá mouka, cukr a sůl patří k základním "bílým jedům", které způsobují různé problémy v trávení a překyselení organismu především.
taky se neshodneme v různém působení piva, protože Plzeň je všeobecně známá a používaná i jako "zdravotní" pivo právě proto, že jako jediná zvyšuje pH.
(občas se uvádí i Radegast. Obě- Radegast i Plzeň jsou vyráběny jinou technologií, než ostatní piva, která "okyselují") Viz třeba příspěvek Jeffa (Svijany točené)
cukr- je špatný v každém případě, ale přírodní je méně škodlivý. Některé studie uvádějí, že bílý rafinovaný cukr odebírá z těla vápník....
je to jen o zvyku- nejlepší je sladit co nejméně, když, tak stevií. Ale úplně nejhorší varianta jsou rakovinotvorná umělá sladidla.... :evil: :!:

....III.Kyselost v žaludku by byla na román a bez laboratoře to nerozseknem. Jelikož víme, že ani gastro-entero-mudrci v tom nemají zdaleka jasno, nezbývá, než se spoléhat na vlastní zkušenosti. Za sebe můžu říct, že jsem pálení žáhy řešil citronocou šťávou, slivovicí, i jedlou sodou a všecho fungovalo :lol:
Ale samozřejmě jen krátkodobě.
Všeobecně většina z nás má tyto potíže pouze při přežírání a přepíjení. ;) :lol: Jinak si zdravé tělo při zdravé výživě udělá pořádek samo.
Nicméně HCL mám na stole a její používání je fakt bomba, vzhledem k tomu, co se všeobecně o chemii v žaludku míní. :D

PS: jo, a ještě sůl (kuchyňská), další z jedů :lol:
zdravému může škodit skutečně nepatrně, ale pro člověka s hypertenzí a špatnou funkcí ledvin (většina DNA-ářů) je kuchyňská sůl (NaCl) opravdovým jedem a ledviny ji nechtějí. :!:


palybi
Nový člen
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 13 led 2011 11:30
Bydliště: Spišská Nová Ves

Prechladnutie

Příspěvek od palybi »

Čítal som príbuzné témy a zastávam rovnaký názor ako tí, ktorí tvrdia, že prechladnutie je niečo iné a vôbec sa nemôže porovnávať liečenie prechladnutia s liečením chrípky alebo nádchy, príp. zapáleného hrdla! V tom je totiž aj môj problém.
Keď skončí leto, tak aj ja skončím s mojím zdravím a optimizmom. Vonkajšie teploty začnú byť v rozmedzí 0-15 stupňov, v byte iba tak prikurujú a teplota v byte je pod mojimi letnými 23 stupňami, vtedy ja začnem byť prechladený. Najprv to bolo iba na jeseň a potom na jar, teraz sa to ťahá už od jesene v kuse.
Odsledoval som, že každá vlna nemoci začne štípaním očí, keď si ich naparím nad harmančekom tak štípanie prestane, ale nasleduje zimnica t.j. neustály pocit zimy až mi behajú zimomriavky po celom tele, na to nasadím paralen, aspirín, coldrex a pod., ďalšia fáza sú bolesti kĺbov, následne svalov a potom už celého tela spojené s celkovou únavou, túto fázu prekonám jedine vyležaním v posteli - najprv stačili 1-2 dni, teraz už to je aj 7 dní, to nie je iba ležanie ale jedine až keď sa spotím, tak sa mi uľaví ... potím sa tak, že napr. aj 5x za noc sa idem prezliecť do suchého, vymením dva paplóny a matrac je celý mokrý - niečo strašné (hlavne pre manželku). Doktorka mi povedala, že to je dobre tak odchádzajú škodliviny z tela, ale ak sa to ťahá v jednom kuse tak to trvá aj niekoľko mesiacov a vykúpením je až leto, keď je nad 25 stupňov a ja som zdravý a optimistický ... Najhoršie je že prechladenie potom zaútočí na najslabšie miesto - kĺby, svaly (mastim, beriem tabletky) aj kríže (mastim a beriem tabletky), ale na jar som skončil v nemocnici, hemeroidy - už som bol asi trikrát v nemocnici, ináč len samoliečba ...
Zhodou okolností v ten deň, keď som si bol večer na pošte pre moje prvé MMS-1 mi ráno doktorka oznámila, že mám výsledky odberov a v nose mám nejakého "...koka" (neviem či stafilokoka, či streptokoka alebo také dačo) večernú dávku antibiotík som nezobral, ale dal som si 2x2 kv. MMS-1. V noci som sa zobudil čistý nos, bez tlaku na prieduškách ... perfektné. Pokračoval som 2-3-4-5 kv. 3x denne, síce mi tieklo z nosa ale ten pocit bol perfektný. Po 5 kv. som to s MMS ukončil aby som dačo nechal aj na imunitný systém resp. cítil som sa dobre. Za pár dní sa to začalo zase, ďalšia vlna ... manželka mi nakričala a povedala mi aby som vzal tie antibiotiká, tak som ju počúvol. Po dobratí som sa cítil výborne, cez vianočné prázdniny som chodil sa s deťmi sánkovať, dal som pivko, minerálku, čo bolo predtým nemysliteľné - bublinky. Viem že aj v zime sa cítim výborne ak je vonku -10 ... -20 stupňov, v byte kúria aj cez noc a ja mám to svoje vytúžené teplo, vtedy sa cítim ako v lete. Po novom roku ma vytiahol kamarát lyžovať, kde som sa samozrejme spotil a zrejme aj prechladol. Začala ďalšia vlna, po dvoch dňoch, keď ma všetko bolelo som nasadil MMS - ráno 6 kv o hodinu 6 kv, poobede 7-7, večer 8-8 na štvrtý deň som bol na 15 a tie už beriem 15 ráno, 15 poobede, 15 večer, pred dvomi dňami sa mi zdalo, že už je to dobré, ale neviem prečo sa to zase vracia - napriek tomu beriem aj dne 15 ráno, 15 poobede, 15 večer ...
NEVIEM čo ďalej vydržať? Som bezradný.
Mám pocit, že na prechladenie MMS neúčinkuje.
Zabíja všelijaké príšerky, ale u prechladnutia nie je čo zabiť!
Beriem vitamíny Imunal, bral som aj Wobenzym, na jeseň som investoval do COLONIXU, aj som začal chodiť do sauny, ale pri prvom prechladení musím skončiť a do jari sa už kvôli kolotoču prechladení do sauny nedostanem


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Prechladnutie

Příspěvek od poota »

Už jsem to sem dával - Hulda Clark tvrdí, že rýma a nachlazení je pouze otrava plísní aflatoxinem, jehož spolehlivým zdrojem jsou ořechy a zejména pečivo z velkopekáren. Doporučuje vysoké dávky vitaminu C, nejlépe několik tobolek denně a zhruba na týden přestat jíst pečivo.
Píšeš, co všechno jsi už vyzkoušel, a bez valných výsledků - takže proč bys nemohl vyzkoušet i tohle.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
chiq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1546
Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
Bydliště: Trnavský kraj
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Prechladnutie

Příspěvek od chiq »

Presne, potvrdzujem. Doporučujem - ak už pečivo, chlieb, tak na druhý deň (keď už nie je čerstvé) prehnať cez hriankovač. Oni tí amíci vedia, prečo všetko "sušia" v hriankovačoch-topinkovačoch.


gembe
Nový člen
Příspěvky: 9
Registrován: pát 07 led 2011 16:23
Bydliště: Žilina

Re: DNA (kyselina močová)

Příspěvek od gembe »

Kde sa dá kúpiť BETAÍN HCL na Slovensku alebo v Čechách?


jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Betain... Myslím, že ti poradí palo. Já měl betain a zkoušel jsem ho na pálení žáhy a funguje bezvadně. Navíc u mne byl kamarád přes noc a naříkal, že ho po těch patocích, co jsme vypili srašně bolí žaludek. No jo, jenže ho bolí žaludek celej život,Běžně málo a někdy strašně.... a Po třech patákách měl týden klid.....
Venku, třebas v rakousku, kde kamarád jezdí pracovat je betain hcl běžně k dostání.
Kdybych ho já potřeboval, brnknu palovi. Ví toho dost.
Ten betain by mohl vyzkoušet nějakej diabetik, co si měří cukr v krvi nějak častěji, že by dle mého mohl ten betain hcl snižovat obsah cukru v krvi....


palybi
Nový člen
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 13 led 2011 11:30
Bydliště: Spišská Nová Ves

Re: Prechladnutie

Příspěvek od palybi »

chiq píše:Presne, potvrdzujem. Doporučujem - ak už pečivo, chlieb, tak na druhý deň (keď už nie je čerstvé) prehnať cez hriankovač. Oni tí amíci vedia, prečo všetko "sušia" v hriankovačoch-topinkovačoch.


... to nie je zlý nápad!


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“