Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetismus - Teorie
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Magnetismus - Teorie
Souhlasím Lájoši.lajos píše:... Udělat z někoho rovnou lháře, hm, nevím jak vám -mně se to vůbec nelíbý. Kdo jsme tady déle víme jak by sme řešily nový princip a jeho ověření, viz sraz, moderátoři popř. jinak. Mauro je tady nový a náš laskavý přístup k němu a naše posudky podle Guta-Jarkovského mu neumožní nic jiného, než na nás hodit bobek.
Ovšem potíž je i v tom, že z jeho příspěvků (alespoň mně) není jasné, proč sem píše.
Tvrdí, že má něco, o čem nemůže dát žádné bližší informace, ale že to má obrovský význam.
Spojil se s "institutem", takže s tou svou "věcí" a informacemi o ní nemůže volně disponovat.
Podle tohohle by měl institut jenom dodat potvrzení, že zařízení je funkční (!?), aby bylo jasné, že se nejedná o nějaký podvod, čili nezištně zajistit jeho prodejnost. Předpokládám, že institut si to představuje jinak.Mauro píše:....chceme se toho jednorázově zbavit a institut nám dá ,,Pouze" váhu v tom, že je to s ním ve spolupráci a převezmou na sebe nežádoucí pozornost...
Ještě je otázka, co se skrývá za pojmem "institut". Ono se může klidně jednat i o nějakou bakalářskou práci, která by měla dodat k věci nějaké "oficiální" hodnocení. Ovšem zrovna tahle cesta je dvojsečná, protože tím se věc stává "veřejně známou", což brání jejímu případnému patentování.
V Maurově situaci, pokud chtěl vůbec něco prezentovat, bych viděl nějaký smysl v prohlášení:
"Ověřil jsem prakticky, že na tom a tom principu je možné vytvořit zařízení, které při příkonu tolik a tolik Wattů dodá na výstupu tolik a tolik Wattů, přičemž další informace nemíním veřejně sdělovat."
Nejspíš by se mu pár lidí ozvalo přes SZ, takže by se s nimi mohl v klidu a v soukromí dál libovolně domlouvat o tom, co chce a co nechce. Veřejné reakce ve vlákně by mohl pomíjet.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... opravdu cokoliv? ...... myslíš tím i věci, jenž jsou rozporu s prvním nebo s druhým termodynamickým zákonem??? ... ... prosím, a který patentový úřad udělí glejt na vynález z této "nepatentovatelné kategorie", i přestože mu předložíš funkční řešení?? ... ...lajos píše:Pokud mi bylo známo, vysoké školy-univerzity mají potřebu patentovat, málem cokoliv, .....
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 10 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Mne taky uniká pointa.poota píše: Ovšem potíž je i v tom, že z jeho příspěvků (alespoň mně) není jasné, proč sem píše.
Pro mne nulovej přínos i na teoretické úrovni
-
- Zasloužilý člen
Poota-pokud vím, když přes školu něco patentuješ nemusí být nutně mag. nebo doktorandská práce.
Anry- ty přece nepatentuješ porušení I. nebo II. zákonu ale zařízení-tak tam neuváděj COP 2-3-10 třeba 98% a obvzlášť zařízení s magnety pouze vykročíš ze zaciklovaného kruhu který se do teď se vždy zastavil.
Vaše potřeby asi nikoho netankujou a že vám není hned všechno jasné nemusí se někdo hned lynchovat.
Anry- ty přece nepatentuješ porušení I. nebo II. zákonu ale zařízení-tak tam neuváděj COP 2-3-10 třeba 98% a obvzlášť zařízení s magnety pouze vykročíš ze zaciklovaného kruhu který se do teď se vždy zastavil.
Vaše potřeby asi nikoho netankujou a že vám není hned všechno jasné nemusí se někdo hned lynchovat.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Lájo, to co jsi napsal je více méně nesmysl, jelikož v popisu patentu je nejpodstatnější právě ona kolonka jmenující se "Patentový nárok", kdy jejím zněním definuješ rozsah, tedy co vlastně chceš ochránit (vysvětlení: jelikož zařízení toho "může umět aj víc / popř. je složeno z vícero částí", tak přihlašovatel v této položce přesně popisuje/vymezuje, co konkrétně má být patentově ochráněno, viz. ustanovení par. 8 zák. č. 550/1990 Sb. ve znění zák. č. 21/2002 Sb.) ... tudíž, pokud nějaká položka nebo funkce nebude "dostatečně/plně popsána" (ať již úmyslně či neúmyslně), tak si pak pouze koleduješ, že si následně někdo bez práce přivlastní tvou myšlenku, a to třeba pouze tím, že nepatrně změní původní koncepci, ale přitom vznese plný nárok ... ...lajos píše:tak tam neuváděj COP 2-3-10, třeba (jen) 98% ... + ... (že) s magnety pouze vykročíš ze zacyklovaného kruhu, který se do teď se vždy zastavil.
... dále také se jedná o to, že přihláška vynálezu musí být natoliko jasná a úplná, aby dle ní mohl být odborníkem sestrojen (ust. par. 26), tudíž při podání pouze "jakési části" nebude patent uznán (přitom ale bude zveřejněn) ...
... nehledě na to, že jak zde již bylo několikrát uvedeno, vynález této kategorie by se okamžitě stal "státním majetkem" ... ...
... zkrátka, stroje typu PM patentovat nelze, ať již tak nebo onak ... ...
... ... Anri ...
-----------------------
PeS: ... a když už jsme u toho, můžeš mi prosím laskavě napsat, kde a čím jsem se podílel na "lynchování" ?? ... ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 139 poděkování
- Dostal: 305 poděkování
Určeno stabilním účastníkům fóra hlavně těm, co se scházejí u Jeffa.
Mauro, se zaregistroval 29.září aby nám nic nesdělil, což by mohlo znamenát:
A) - Skutečně "něco má" a hladá kafku, která by se s ním hádala, aby nad ní posléze za nějakou dobu slavně zvítězil.
B) - Nemá vůbec nic, jde o frustrovaného jedince, který se potřebuje s někým anonymně veřejně pobavit.
C) - Jde o provokatéra, který ma za cíl zdiskreditovat toto fórum, protože z vlastní zkušenosti vím, že toto fórum může být pro zvědavé, zvídavé i šikovné lidi přínosem, inspirací a povzbuzením jak v duševním tak i praktickém rozvoji, což pro vládnoucí establishment na celém světě není žádoucí.
Mně zatím stačí tyto tří body.
Mauro, se zaregistroval 29.září aby nám nic nesdělil, což by mohlo znamenát:
A) - Skutečně "něco má" a hladá kafku, která by se s ním hádala, aby nad ní posléze za nějakou dobu slavně zvítězil.
B) - Nemá vůbec nic, jde o frustrovaného jedince, který se potřebuje s někým anonymně veřejně pobavit.
C) - Jde o provokatéra, který ma za cíl zdiskreditovat toto fórum, protože z vlastní zkušenosti vím, že toto fórum může být pro zvědavé, zvídavé i šikovné lidi přínosem, inspirací a povzbuzením jak v duševním tak i praktickém rozvoji, což pro vládnoucí establishment na celém světě není žádoucí.
Mně zatím stačí tyto tří body.
Naposledy upravil(a) E_man dne pon 06 říj 2014 17:08, celkem upraveno 1 x.
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...promarnili jsme zde s nějakým "tlachalem" několik stran....všichni co jsme se ozvali jsou označeni jako neschopní či jinak postižení....prosím moderátora aby tuto diskuzi smazal nebo lépe převedl do Boxovárny....protože to jen plevelí jinak velmi dobré vlákno....dalo to někomu něco ...tato neplodná diskuze??? martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
Mne přece jen ano........ ta pákamartin11 píše:....dalo to někomu něco ...tato neplodná diskuze???
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Mimo téma (offtopic)
Do Boxovárny se převádějí příspěvky, které obsahují invektivy namířené proti konkrétním osobám místo proti jejich názorům - což se tady nedělo. Taky se nedá říct, že by to bylo natolik mimo téma, aby se to třeba "offtopicovalo".martin11 píše:... aby tuto diskuzi smazal nebo lépe převedl do Boxovárny....
A na smazání to není, mimo jiné i proto, že zatím není vůbec jasné, jestli je v tom nějaké "zrno" a nebo je to jenom prázdná sláma.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
Milí Anry-je v tom základní rozpor, COP vyšší než je 1 se pat. nedá jak hovoříš, tak že co jak chránit-jinak samozřejmě celý je to nesmysl, že? Psal jsem že jsme lynčovali "mi" ne ty osobně-koho to košile není ať si to na sebe nebere.
Kolem 1978 bylo patentováno zapalování (do auta) které vlastně bylo plazmové zapalování, někde jsem to tady(přísl. vlákno) dával jako přílohu-neuváděl tam že se s ním může spalovat i voda, což bylo málem 40 let než s tím nějaká sr19m.... jako amatérským návodem přišel(opět do auta)-
Poota-přřesně, nic nemazat, citlivky si vezmou diazepam.
E-man, je to tvůj názor ale taky k tomu přistupuješ negativisticky-proč hádal? Prostě nás na něco možného upozornil. A co co mim anebo slavný mladý vynálezce z moravy(bůh si vzpomeň jak se jmenoval), taky nám nedali vše nebo časem dali dost s tím že neřekly úúplně vše (klasika), popř. že z nás to nikdo ani nevyzkoušel a šmahem se to prohlásilo za kravinu, že?
Zasloužilí členové si vzpomenou-nespi Jeffe!
Nato že se tady dlouho nic nedělo, nějaká stránka? Proplkanéch témat je na foru hafo.
Chcete se nudit? checete se o něčem dohadovat? od toho by tady měl být tento fórum.
Moje keci ani nebudu omlouvat jako off-kulový, neb si myslím že je to k věci a přečíst pár řádků že komu se co zdá, ještě vydržíte.
Maďarská soda po ránu.
Kolem 1978 bylo patentováno zapalování (do auta) které vlastně bylo plazmové zapalování, někde jsem to tady(přísl. vlákno) dával jako přílohu-neuváděl tam že se s ním může spalovat i voda, což bylo málem 40 let než s tím nějaká sr19m.... jako amatérským návodem přišel(opět do auta)-
Poota-přřesně, nic nemazat, citlivky si vezmou diazepam.
E-man, je to tvůj názor ale taky k tomu přistupuješ negativisticky-proč hádal? Prostě nás na něco možného upozornil. A co co mim anebo slavný mladý vynálezce z moravy(bůh si vzpomeň jak se jmenoval), taky nám nedali vše nebo časem dali dost s tím že neřekly úúplně vše (klasika), popř. že z nás to nikdo ani nevyzkoušel a šmahem se to prohlásilo za kravinu, že?
Zasloužilí členové si vzpomenou-nespi Jeffe!
Nato že se tady dlouho nic nedělo, nějaká stránka? Proplkanéch témat je na foru hafo.
Chcete se nudit? checete se o něčem dohadovat? od toho by tady měl být tento fórum.
Moje keci ani nebudu omlouvat jako off-kulový, neb si myslím že je to k věci a přečíst pár řádků že komu se co zdá, ještě vydržíte.
Maďarská soda po ránu.
-
- Zasloužilý člen
-
- Zasloužilý člen
Může mít empirické výsledky, kW výstup se měří snadno-vstup magnet, síla-čeho je kolik a v jaké sovyslosti? Taky bych protěžoval výsledek. Časem se na to příjde.
Příklad:
Někdo jezdí na vodu.
Jakou máš spotřebu??
Já nevím, mně to nezajímá, já ho tam jen leju.
Příklad:
Někdo jezdí na vodu.
Jakou máš spotřebu??
Já nevím, mně to nezajímá, já ho tam jen leju.
-
- Zasloužilý člen
Ano a to je v souladu s dnešní fyzikou ? To by se musela přepisovat.lajos píše:-vstup magnet, síla-čeho je kolik a v jaké sovyslosti?
Mimo téma (offtopic)
Mauro má
Pro nepodstatnost další příspěvky brány jako offtopic pro lepší orientaci.
Edit: a.b
-
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
Myslet si můžeš co chceš, se skutečností to nemusí mít nic společného.
A ty víš prd co má Mauro.
A ty víš prd co má Mauro.