Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Ultrazvuková mlha - oponentura

Vodík, plasma, orgon... a spalovací motory.
Odpovědět
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: to aNONym

Příspěvek od Akord »

gewo píše:Probůh. Přestaň se s ním dohadovat! Nevidíš, že ten člověk nejen vždy ví všechno lépe, ale že navíc NIKDY nedovede uznat, že se mýlil, případně neměl dostatek informací pro své broukpytlícké odpovědi?
Nauč se to ignorovat, jinak ta diskuse tady zahyne na slovíčkaření! S tím ať už konečně jde dopr*ele, nebo na web Aldebaranu.. tam se ve slovíčkaření vyžije. Ale tam nepůjde, nemohl by si hrát na jednookého krále nad domněle slepými... a brzy by ho tam rozebrali na cucky.
No a co, na Aldebaranu mám dost svých príspevku i mimo černou díru, i když tam patrím úrovní treba mezi poslední. Já dostikrát nejenom na tomto fóru uznal svuj omyl. Toto zatím není príliš povedená verejná diskuse.

Edit:Já nikde nenapsal, že voda nemuže vystupovat jako oxidant. Elektrotechnikovi navíc není zakázáno číst chemii stejne jako anonymum.
Naposledy upravil(a) Akord dne pon 04 kvě 2009 18:57, celkem upraveno 1 x.

Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: to aNONym

Příspěvek od Mim »

Akord píše:
gewo píše:Probůh. Přestaň se s ním dohadovat! Nevidíš, že ten člověk nejen vždy ví všechno lépe, ale že navíc NIKDY nedovede uznat, že se mýlil, případně neměl dostatek informací pro své broukpytlícké odpovědi?
Nauč se to ignorovat, jinak ta diskuse tady zahyne na slovíčkaření! S tím ať už konečně jde dopr*ele, nebo na web Aldebaranu.. tam se ve slovíčkaření vyžije. Ale tam nepůjde, nemohl by si hrát na jednookého krále nad domněle slepými... a brzy by ho tam rozebrali na cucky.
No a co, na Aldebaranu mám dost svých príspevku i mimo černou díru, i když tam patrím úrovní treba mezi poslední. Já dostikrát nejenom na tomto fóru uznal svuj omyl. Toto zatím není príliš povedená verejná diskuse.
Akorde, máme tě rádi....Bdi...Mim

Však ono to půjde!!!
Návštěvník

Re: Znali to již starověcí kováři.

Příspěvek od Návštěvník »

gewo píše:
aNONym píše:Nějaký nápad, PROČ se tak vlastně děje (mlha ANO / pára NE) ?
Nemusí to tak být, ale napadá mne, jestli kapénky mlhy z mlhovače nenesou elektrický náboj, podobně jako Ag v koloidu.. byl by to tedy - na rozdíl od páry možná opačným nábojem nabitý - "koloidní plyn".
Odpověď hodná mistra.
Když se podíváš do zde zakázané literatury, učebnice pro základní školy, zjistíš o co jde. Ale tajne, Iv by tě mohl za to zatratit navěky. :lol:
P.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Kam se vytratila empatie ??? :(

Příspěvek od aNONym »

Anonymous píše: Odpověď hodná mistra.
Když se podíváš do zde zakázané literatury, učebnice pro základní školy, zjistíš o co jde. Ale tajne, Iv by tě mohl za to zatratit navěky. :lol:
P.
A jak bys potom ohodnotil svoji odpověď??? :?

Neb znáš-li odpověď, tak proč potom neodpovíš ??? Nějak to nechápu. :|

Teda, já vám některým opčas nerozumím. Jo, taky si hraju se slovíčky a snažím se své okolí přemýšlet, ale vždy tam dám alespoň malou nápovědu, pokud by by mohlo být špatně pochopeno. Je mi z toho docela dost smutno. :( Non

Ptám se: Máš-li potřebu Gewa shazovat, tak proč to ale potom musejí odnášet i ti ostatní ??? (co to potom musejí číst)
.

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Učebnice ZŠ

Příspěvek od Merlin »

Ctěný anonyme, mohl bys mi prosím sdělit, ve které školní učebnici je možné se dočíst něco o elektrickém náboji kapének mlhy vyprodukovaných ultrazvukem?
To víš, jsem už pár let ze školy, a za nás to tam ještě nebylo.
Nahlédni tedy do své učebnice (7. třída?) a uveď alespoň stránku. Děkuji za námahu.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Návštěvník

Re: Učebnice ZŠ

Příspěvek od Návštěvník »

gewo píše:Ctěný anonyme, mohl bys mi prosím sdělit, ve které školní učebnici je možné se dočíst něco o elektrickém náboji kapének mlhy vyprodukovaných ultrazvukem?
To víš, jsem už pár let ze školy, a za nás to tam ještě nebylo.
Nahlédni tedy do své učebnice (7. třída?) a uveď alespoň stránku. Děkuji za námahu.
Rozdíl mezi mlhou a párou tam najdeš. Mlha bez náboje by mlhou nebyla.
P.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Anonymní Péčko,

Příspěvek od poota »

cítím ve Tvých příspěvcích značnou dávku hořkosti a zklamání. I když nevím, do jaké míry je to oprávněné, vím zcela určitě, že jakéhokoli pocitu křivdy se nemůžeš zbavit, dokud "viníkům" zcela upřímně a bezvýhradně neodpustíš. Věř mi, že jedině tak se jich zbavíš a budeš dál zase zcela svobodný a volný. Právě máš výbornou příležitost si sám na sobě ověřit, jak hluboká je to pravda.
Ve svých příspěvcích často prezentuješ svoje rozsáhlé znalosti, ale bohužel většinou formou hádanek, které se bez předchozí průpravy dají jen těžko uhádnout. Forma prostého konstatování by pro nás, přece jen poněkud zaostalé, byla mnohem přínosnější a rozhodně bychom Ti to nevyčítali jako nedůstojné poučování nebo mentorování. A nemusíš se obávat, že někoho urazíš, když jasnou a prostou mluvou důkladně osvětlíš nějakou triviálnost. On to totiž pro mnohé může být i nečekaný objev.
Promiň, že jsem se takhle zcela neomaleně a zpříma, navíc mimo téma, do Tebe "navezl", ale nemyslím to nijak zle a navíc mám dojem, že by to mohlo pomoci jak Tobě, tak potažmo i nám. Pokud to jen trochu půjde, mějmež spolu dobrou vůli - poota

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Anonymní Péčko,

Příspěvek od Akord »

poota píše:vím zcela určitě, že jakéhokoli pocitu křivdy se nemůžeš zbavit, dokud "viníkům" zcela upřímně a bezvýhradně neodpustíš.
Uprimnost a bezvýhradnost stejne i pocit krivdy jsou značne subjektivní veci. Odpuštení je vztah vzájemný, ten, komu má být odpušteno o to musí ve skutečnosti stát, minimálne tím, že chce prestat delat zlo. Jinak není co odpustit, protože to špatné pokračuje a dokonce se relativizovalo. Nemel bych pak právo se bránit. Odpuštení taky neznamená zapomenutí, naivitu, nebo toleranci, stejne jako ignoranci. Mám takový názor, treba je to jinak.

Co se týče prezentace, já mnohokrát pouze konstatoval, vysvetloval, neopakoval urážky, no a s tím množným číslem v povedomí nekterých účastníku je stále problém. Mnozí neumí diskutovat za sebe. Jakoby ani dokonce nešlo o technickou diskusi. To by me pak ani nezajímalo.

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

aNONym píše:
Anonymous Peter píše:Ultrazvuková mlha bude mít větší kladný náboj.
Proč myslíš, že zrovna kladný??
Peter. Odpovíš mi proósíííím ???? :| Dík Non
.

Karban

Příspěvek od Karban »

Moc prosím pana aNoNyma o odpověď, kdeže vzniká nadprodukce proudu...
aNONym píše: Na volnoběžný chod (po nastartování std. způsobem a po zahřátí motoru = na bubler) postačí i poměr 1:9 (beznin 95 : voda). Ale i při tomto je to již dost silně ziskové (odpadní teplo + nadprodukce el. proudu). A na čtyřtaktu. 8)
.
Děkuji!

.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1220 »

Karban píše:Moc prosím pana aNoNyma o odpověď, kdeže vzniká nadprodukce proudu...
aNONym píše: Na volnoběžný chod (po nastartování std. způsobem a po zahřátí motoru = na bubler) postačí i poměr 1:9 (beznin 95 : voda). Ale i při tomto je to již dost silně ziskové (odpadní teplo + nadprodukce el. proudu). A na čtyřtaktu. 8)
.
Děkuji!

.
Asi myslel, že u toho má generátor, jako u toho motoru ne?
K.

aNONym
Zasloužilý člen

Re: Učebnice ZŠ >> původní předmět: Karbane, já končím

Příspěvek od aNONym »

Karban píše:Moc prosím pana aNONyma o odpověď, kdeže vzniká nadprodukce proudu....
Nemáš zač. Pokud je motor vybaven alternátorem, tak již při volnoběžných otáčkách je možno zatížit el. soustavu přiměřeným spotřebičem aniž by přitom došlo ke zvýšení spotřeby paliva nebo k razantnímu snížení otáček. Bez přídavné zátěže se pak tato "nadbytečně vyrobená" energie dle potřeby jímá pouze do startovacího akumulátoru. ;) Non

Pozn: Pro příště. Pokud se dotazuješ na něco z jiné části diskuzního fora (z jiné místnosti), tak je potom dobré dotazovati se přímo tam a ne někde jinde. Neb tam jsem ti už i dokonce odpověděl (a ty mně: že jdeš píliť konáre). Navíc i nový předmět je tím pádem silně zavádějící. :? Dodržuj to prosím. Dík (především za ostatní diskutující).
.

Karban

Příspěvek od Karban »

aNONym píše: Pokud je motor vybaven alternátorem, tak již při volnoběžných otáčkách je možno zatížit el. soustavu přiměřeným spotřebičem aniž by přitom došlo ke zvýšení spotřeby paliva nebo k razantnímu snížení otáček.
V momentě, kdy zatížíš odběrem alternátor, samozřejmě zvyšuješ spotřebu paliva.
Alternátor běží při vyšším odběru proudu s vyšším mechanickým odporem - u motoru, kde není samočinná regulace volnoběhu, se to projeví poklesem otáček.

Takže nikoli nadprodukce, která se ukládá, ....

8)

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Karban píše:
aNONym píše: Pokud je motor vybaven alternátorem, tak již při volnoběžných otáčkách je možno zatížit el. soustavu přiměřeným spotřebičem aniž by přitom došlo ke zvýšení spotřeby paliva nebo k razantnímu snížení otáček.
V momentě, kdy zatížíš odběrem alternátor, samozřejmě zvyšuješ spotřebu paliva. Alternátor běží při vyšším odběru proudu s vyšším mechanickým odporem - u motoru, kde není samočinná regulace volnoběhu, se to projeví poklesem otáček. Takže nikoli nadprodukce, která se ukládá, .... 8)
Výše tebou popsané je mi jasné. Ale já jsem hovořil jsem o PŘIMĚŘENÉ ZÁTĚŽI. 8)

Už to zase začínáš převracet někam jinam??? Tož vrať se na začátek a přečti si o čem byla řeč. ;) Non
.

Karban

Příspěvek od Karban »

aNONym píše:Výše tebou popsané je mi jasné. Ale já jsem hovořil jsem o PŘIMĚŘENÉ ZÁTĚŽI. 8)

Už to zase začínáš převracet někam jinam??? Tož vrať se na začátek a přečti si o čem byla řeč. ;) Non
.
Zapalovací soustava + základní obvody nutné pro běh motoru potřebují cca 50W, záleží na typu.

Pokud vezmu jakoukoli další zátěž (i tu "přiměřenou"), pak každý další watt znamená zvýšení budícího proudu alternátoru, a tedy samozřejmě jeho vyšší mechanický odpor.
Při účinnosti celé soustavy alternátoru včetně náhonu (odhaduji cca 60%) pak určitě nelze mluvit o nějakém získání, jen o dalších ztrátách....

8)

Odpovědět

Zpět na „Auto na alternativní pohon“