myslis neco takovyho?habana píše:Helejte vy polykači magnetů,
mám pro vás tuto zprávu.
Kdysi a tuším že někde na tomto magnetickém foru, zahlédl jsem odkaz na web, kde popisovali výrobu tekuté srágory, která je citlivá na magnetické pole a tudíž je i vhodná na jeho zobrazení.
Pamatuji se, že její výroba spočívala v tom, že se magnetický prášek co je v cartridži každé laserové tiskárny smísí... a teď tápu...snad s olejem???
Tak vězte: dneska mi došel v tiskárně toner a při vyjímání kazety mne napadlo vzít do ruky magnet.
Pánové, ten černej sajrajt je fak magnetickej ! Myslím, že to z vás tehdy nikdo ani nezkusil.
Akorát tuším, že jste se rozplývali, jak je to senzační věc. Je ale vidět, že je to jednoduchý i udělat na koleně, je to snadný jako facka.
Pokud to teda k něčemu bude.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Diskuze k seriálu o magnetech
- wh173
- Starší člen
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: zobrazení magnetického pole
Who told you, you could do this like that?
wh173 píše:myslis neco takovyho?habana píše:Helejte vy polykači magnetů,
mám pro vás tuto zprávu.
Kdysi a tuším že někde na tomto magnetickém foru, zahlédl jsem odkaz na web, kde popisovali výrobu tekuté srágory, která je citlivá na magnetické pole a tudíž je i vhodná na jeho zobrazení.
Pamatuji se, že její výroba spočívala v tom, že se magnetický prášek co je v cartridži každé laserové tiskárny smísí... a teď tápu...snad s olejem???
Tak vězte: dneska mi došel v tiskárně toner a při vyjímání kazety mne napadlo vzít do ruky magnet.
Pánové, ten černej sajrajt je fak magnetickej ! Myslím, že to z vás tehdy nikdo ani nezkusil.
Akorát tuším, že jste se rozplývali, jak je to senzační věc. Je ale vidět, že je to jednoduchý i udělat na koleně, je to snadný jako facka.
Pokud to teda k něčemu bude.
jojo, něco takovýho. Akorát mam v povědomí, že to bylo černý jak viks a mam pocit i hustší.
Ale někde ten odkaz o tu na foru určitě jjeee. Akorát nevim kde.
- jarop
- Stálý člen
- Dostal: 1 poděkování
Re: energia z tepelného pohybu
kompletný SEG je na obrázku:Akord píše: -SEG-pošli hoci na SZ/mail obrázok s textom, aby bolo jasné, ku ktorej verzii to je
-Skôr by som takto povedal, že práca je zmena vzájomnej energie uvažovaných objektov
na úkor okolitého prostredia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Searl_Effect_Generator
prípadne jednodielny ako tu:
Jaro
- Edgar
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 24 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
SEG
Ooooh! Ten SEG je impozantní! Díky za odkaz
Edgar
Edgar
Ještě u elektrotechnickýho vesla, ňákou dobu moh by sedět Tesla.
Akord píše:habana píše:jo, a zejtra bude úterý
nepíšeš k veci, budu premýšlet o úspore času.
uff !
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
úterý
Díky za přidaný elán, mimchodem, sice jako sci-fi, ALE(!) ... ...
Ne všichni tu s maximálním přehledem ví, co pro tebe je viditelně samozřejmost. Važ si svého přehledu a buď moudrý ke všem ostatním!habana píše:jo, a zejtra bude úterý
Re: úterý
Pochop: jestliže se vás, magnetáře snažím potrefit informací, že ten toner je fak vodivej a na to mi akord začne vyjmenovávat co všechno ještě je vodivýho, tak mi do toho skutečnost, že zejtra bude úterý poměrně zapadá. Jestli mi rozumíš. Ale kruci, proč se sem mezi vás vůbec pletu? Že já pitoma nedržel tehdy hubu.adam.benda píše:Díky za přidaný elán, mimchodem, sice jako sci-fi, ALE(!) ... ...
Ne všichni tu s maximálním přehledem ví, co pro tebe je viditelně samozřejmost. Važ si svého přehledu a buď moudrý ke všem ostatním!habana píše:jo, a zejtra bude úterý
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Klid, ok, rozumim, něco na tom bude... Zkrátka každá informace dobrá a určitě bylo dobře, že jsi nedržel hubu!! Uvítám(e) klidně takových informací víc! Čím víc vědět, tím líp!habana píše:Pochop: jestliže se vás, magnetáře snažím potrefit informací, že ten toner je fak vodivej a na to mi akord začne vyjmenovávat co všechno ještě je vodivýho, tak mi do toho skutečnost, že zejtra bude úterý poměrně zapadá. Jestli mi rozumíš. Ale kruci, proč se sem mezi vás vůbec pletu? Že já pitoma nedržel tehdy hubu.
Já bych spíš uvítal, kdybyste se vozvali, kdo všechno budete chtít ten Gaussmetr a neřešili ste nějaký mravence.adam.benda píše:Klid, ok, rozumim, něco na tom bude... Zkrátka každá informace dobrá a určitě bylo dobře, že jsi nedržel hubu!! Uvítám(e) klidně takových informací víc! Čím víc vědět, tím líp!habana píše:Pochop: jestliže se vás, magnetáře snažím potrefit informací, že ten toner je fak vodivej a na to mi akord začne vyjmenovávat co všechno ještě je vodivýho, tak mi do toho skutečnost, že zejtra bude úterý poměrně zapadá. Jestli mi rozumíš. Ale kruci, proč se sem mezi vás vůbec pletu? Že já pitoma nedržel tehdy hubu.
Jestli se přihlásí jen tři lidí že ho chtěj, tak z toho nic nebude, neseženu ty hallovy sondy v tak malym množství.
Fak ste mě svým zájmem o ten gaussmetr dost překvapili.
Nojo, no.
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Asi mi něco uniklo... nenavštěvuju moc často jiná vlákna.. jen dvě..habana píše:Já bych spíš uvítal, kdybyste se vozvali, kdo všechno budete chtít ten Gaussmetr ..... neseženu ty hallovy sondy v tak malym množství. ....
Jdu to omrknout...
adam.benda píše:Asi mi něco uniklo... nenavštěvuju moc často jiná vlákna.. jen dvě..habana píše:Já bych spíš uvítal, kdybyste se vozvali, kdo všechno budete chtít ten Gaussmetr ..... neseženu ty hallovy sondy v tak malym množství. ....
Jdu to omrknout...
cesta na gaussmetr je:
Forum/jak na to/témata/GAUSSMETR - MĚŘENÍ INTENZITY MAGNETICKÉHO POLE !
tak se laskavě přihlašte všichni, kdo budete mít zájem, budu ty gaussmetry asi dělat pro zájemce fora. Musí jich ale bejt dost, aby se daly objednat hallovy sondy (nechtěj mi prodat 5 kusů, ale jen větší množství). Jestli se najde 25 zájemců, tak je to hotovka. Zatim vás je tak 4-5.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
hallovy sondy a tak
Hallovy sondy by nemel být problém koupit jednotlive, otestujte treba http://www.tme.cz
(habano, pokud se zeptáš, zda se nekdo kdysi hrál s magnetickým práškem, pak se nediv,
když kdosi rekne ano, prípadne si zjisti, co je to za prášek, aby sis mou predešlou pripomínku nemusel vykládat provokačne.)
(habano, pokud se zeptáš, zda se nekdo kdysi hrál s magnetickým práškem, pak se nediv,
když kdosi rekne ano, prípadne si zjisti, co je to za prášek, aby sis mou predešlou pripomínku nemusel vykládat provokačne.)
-
- Zasloužilý člen
Re: SEG
Povedal som, že to pozriem. Nuž tento by som nazval párstupňovou prevodovkou s magnetickými zubami. Urobí z danej východiskovej polohy niekoľko nanajvýš desiatok otáčok, a potom zastaví. Počty magnetov alebo ich dvojíc by potom mali byť nesúdeliteľné a vhodne rozmiestnené. Zase ako autíčko na pružinu, iba magnetickú. To už by som pre srandu mal taký generátor urobiť nejakým deckám do školy, alebo tú lištu, nech sa tiež hrajú.jarop píše:-SEG-pošli hoci na SZ/mail obrázok s textom, aby bolo jasné, ku ktorej verzii to je
kompletný SEG je na obrázku:http://en.wikipedia.org/wiki/Searl_Effect_Generator
Môžem sa mýliť, ale vidí sa mi to k tomu najbližšie.
-
- Zasloužilý člen
korekcia
Tá podmienka nesúdeliteľnosti zrejme platiť nemusí, ide len o také rozmiestnenie magnetov a ich polaritu, aby sa potenciálna energia celej sústavy pri odvaľovaní minula na viac otáčok, ako jedna, tak ako pružina v hodinách. Podobá sa to planétovej prevodovke, ktorá využíva málo rozdielne odvaľovacie priemery na dosiahnutie vysokého prevodového pomeru.
-
- Stálý člen
- Dostal: 2 poděkování
Moje reakce na Vaše ničím neodůvoděné osobní výpady - přesněji řečeno reakce postrádající jakoukoliv racionální argumentaci.
Zdůrazňuji,moje výhrady vůči Vašim zjednodušeným představám o snadnosti čehokoliv praktického dosáhnout, nejsou rázu ryze teoretického, ale důsledkem cca 11-ti letého pozorování a přemýšlení o skutečně existujících jevech.
Všimněte si,prosím, kolik času jsem věnoval odstupu od reakce na Vaše příspěvky, a v této souvislosti bude snad zřejmější, že mně jde skutečně a nekompromisně o pravdu a praktické vyustění Vašeho i mého snažení. Veškeré osobní,byť pouze naznačené animozity, jsou pro mě zanedbatelné a jsem schopen je, na cestě vedoucí k novým vědomostem a aplikacím zcela ignorovat.
Vážím si , byť pouze naznačených, Vašich praktických vědomostí a zkušeností a navrhuji:
neformální setkání někdy koncem roku v Ostravě.
Zdůrazňuji,moje výhrady vůči Vašim zjednodušeným představám o snadnosti čehokoliv praktického dosáhnout, nejsou rázu ryze teoretického, ale důsledkem cca 11-ti letého pozorování a přemýšlení o skutečně existujících jevech.
Všimněte si,prosím, kolik času jsem věnoval odstupu od reakce na Vaše příspěvky, a v této souvislosti bude snad zřejmější, že mně jde skutečně a nekompromisně o pravdu a praktické vyustění Vašeho i mého snažení. Veškeré osobní,byť pouze naznačené animozity, jsou pro mě zanedbatelné a jsem schopen je, na cestě vedoucí k novým vědomostem a aplikacím zcela ignorovat.
Vážím si , byť pouze naznačených, Vašich praktických vědomostí a zkušeností a navrhuji:
neformální setkání někdy koncem roku v Ostravě.