...o kavitaci jsme již mluvili a jednoznačně jsme došli k závěru, že jev zvaný kavitace...všeobecně škodlivý....viz čerpadla, lodní šrouby...atd...vytváří jistý přebytek energie...čím to ...se neví...takže přístroj na výrobu kavitace...by mohl být v energetickém přebytku...Karban píše:Tu "energii vakua" se daří transformovat, jo?Ilem píše:To přece nikdo nepopírá. Že se dá energie transformovat z jednoho druhu na jiný, to snad víš. Celková suma energie na vstupu a na výstupu musí být stejná. Na tom se sbnad taky shodneme. Jediná rozepře je v tom, jaké známe druhy energie:
* Mechanická energie
o Kinetická energie (Pohybová energie)
o Potenciální energie (Polohová energie)
+ Gravitační potenciální energie
+ Potenciální energie pružnosti
+ Tlaková potenciální energie
* Elektrická energie
* Magnetická energie
* Energie záření
* Energie vln
* Vnitřní energie
o Tepelná energie je spojena s chaotickým pohybem (vibrací a rotací) molekul.
o Jaderná energie
o Chemická energie (Chemická potenciální energie, Energie chemické vazby, Vazebná energie)
Toto jsou energie, o kterých ses pravděpodobně učil.
Jenže ti stejní fyzikové - ne my - objevili, že existuje ještě jedna energie. Zatím není ve školních osnovách, protože její původ není zcela jasný. Nazvali ji energie vakua . Přišli na to tak, že počítali teoretickou rychlost rozpínání vesmíru a porovnavali to se skutečností. Zjistili, že "někde" chybí obrovské množství energie a tuto energii nazvali energií vákua. Opakuji, tuto energii jsme nevymysleli my na tomto fóru, my se jen snažíme tuto energii transformovat do nám známých a námi využitelných druhů energie. Proč by to nemělo jít zrovna s touto energií, když se všemi ostatními to jde? Můžeš mi to vysvětlit? Naše dosavadní pokusy nasvědčují tomu, že název energie vákua je velmi příhodný, protže se nám ji daří transformovat právě tam, kde se objevuje vakuum. Byť třeba v podobě mikrokavitačních bublinek.
Vím, že to nepatří do tohoto vlákna, ale reagoval jsem na příspěvek v tomto vláknu, tak mi připadlo hloupé to psát jinam. Tak to tu chvíli nechte, a až si to přečtou Dvellové, Karbanové a jim podobní, klidně to smažte.
Já bych to viděl trochu střízlivěji.
Asi jako ta tvá "studená fúze" v solným roztoku je pouhým ohřevem + elektrolýzou, tak ta "energie vakua" bude v praxi jen využití rozdílu tlaků v plynech.
Nebo chceš tvrdit, že jsi v té nádobce opravdu "studeně fúzoval"...?
....je to tady někde...a je zde i dost odkazů na toto tema...
....a je také si potřeba uvědomit, že je rozdíl mezi vakuem a vakuem....
1 molekula helia na 1000 km3 není vakuum..... ...martin11
...jinak + pro Ilem...