Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: hergot...

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:Já mám poslední dobou tak úúúúúžasnou chuť se vožrat jako to čuně.....
Kumuluje se to ve mne již delší dobu, j.....jenže, já když sa ožeru, tak to je jak když se ta voda před mojžíšem rozestoupila......
Taky máte někdo takovej pocit??? Furt to ve mně narůstá a narůstá.... já snad exploduju....
Tak to jsme minimálně dva.
Někdy je lepší být napranej, než nas..nej.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Příspěvek od adam.benda »

NAVAR píše:... Tak to jsme minimálně dva. ...
Tři :D

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

adam.benda píše:
...jo tři ale bez Adama...to je mlaďas, ten nemá nárok.... :shock: karkulka :oops:

... věřím, že se " TO " povede ......
adam.benda
Zasloužilý člen

martin11 píše:...jo tři ale bez Adama...to je mlaďas, ten nemá nárok.... :shock: karkulka :oops:
Himml, proč bych neměl nárok? :shock: Řekl bych, že tenhle svět mě umožňuje stárnout mnohem rychleji, než je zdrávo, jde-li o tohle.
Taky si můžu vymyslet důvody, proč tři a bez Tebe, Martine :D (a budou mít stejnou vypovídací hodnotu, jako Tvé důvody...)
Sice nejsem veterán, ze kterýho lítaj zrezivělý šroubky, ale taky už jsem si tu něco zkusil.. ..Já ti dám nárok.... :|

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1220 »

Asi už jste dlouho u počítače ??? , nebo co ??????
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

martin11 píše:
adam.benda píše:
...jo tři ale bez Adama...to je mlaďas, ten nemá nárok.... :shock: karkulka :oops:
Počkej,počkej... to jsi chtěl snad říct že já jsem starej pardál nebo co :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

1220 píše:Asi už jste dlouho u počítače ??? , nebo co ??????
:good:

tbest
Zasloužilý člen

Re: Souhlas

Příspěvek od tbest »

adam.benda píše:Souhlasím s vámi oběma. Nejlepší pračka na prachy je teď "ekologie"... (a navíc šikovný způsob, jak prostým lidem ještě více zprostředkovaně zošklivit šetrnost k životnímu prostředí).
Palo, myslím, že myslíme oba toho stejného dědka :D (Na stranických plakátech ohledně voleb do senátu vykukuje vždy za zády nějaké jiné figurky a má neodolatelnej psí pohled..) O napojení na Bildeberg jsem nevěděl, ale vůbec se tomu nedivím.. Říkáš to správně s tím počasím, minulé volby to tak myslím bylo a teď s těmi senátními to bude stejně tak, pokud vyjde předpověď..
Ahoj Adame,
spící kníže, řekl bych, nebude škodit dlouho a popravdě myslím, že příští volební období se ho už netýká. Bylo by ale dobré osvěžit paměť a připomenout tohoto pána. Obávám se, že právě ten a pan křivohubý nám v té naší kotlině ještě pěkně zatopí. Něco mi říká, že tito dva jsou zdaleka nejnebezpečnější a nějakej Bárta, nebo John jsou jen takový křoví. Dobře píše Daniel Solis, který je zřejmě zasažen zdravou paranojou. Ten chlapík má každopádně přehled.
NAVAR píše:To že fotovoltaika není zázrak si myslím. A proč?
Protože zjistil někdo kolik energie se spotřebuje na výrobu jednoho panelu? Kolik na instalaci zabudování atd.? Kolik se zlikviduje orné půdy a jakou by měla výtěžnost versus panel pokud by byla obdělávána? Kolik se znečistí vody a životního prostředí pro výrobu jednoho panelu (vždyť to jsou polovodičové technologie)? Tak a teď si to dejte na misky vah s tím že životnost panelu je asi 20let.
To je ono, v tv to neřeknou, tady je to sice oficiálně "čistá energie", ale prostředí se ničí jinde. Jenže je to furt ta jedna planeta. A kdo bude platit likvidaci těchto panelů po skončení životnosti?
Minulý týden jsem byl dělat trochu dusno na MÚ. Spadla mi čelist. Dozvěděl jsem se, že naše část obce spadá dle územního plánu do průmyslové zóny Mariánskolázeňsko. Čeká se na zahraničního investora. Krásné louky, lesy. Asi budu muset pořídit běžecký trenažér pro psa, protože, až tu budou fabriky, nebude kam chodit na vycházky. Jo a taky bezinek a šípků co tu roste.
Občas mi připadá, že se musí blížit nějaká katastrofa. Že se tak horečně údajně v zájmu růstu a zaměstnanosti všude buduje, betonová lobby by nejradši přebarvila poslední kousky zeleně na šedivo. Jakoby naše děti neměli mít možnost něco sami vymyslet a taky vybudovat podle svého uvážení. Budou jen odkázáni na údržbu architektonických "skvostů" naší doby. Tedy jestli nějaká budoucnost bude...

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: to aNONym - Panem et circenses

Příspěvek od aNONym »

NAVAR píše:To že si politici udělali z fotovoltaiky „malou domů“ je mi jasné. To že tito političtí gauneři (všichni bez rozdílu barvy) dělají z lidí pitomce je zřejmé. To že fotovoltaika není zázrak si myslím. A proč?
Protože zjistil někdo kolik energie se spotřebuje na výrobu jednoho panelu? Kolik na instalaci zabudování atd.? Kolik se zlikviduje orné půdy a jakou by měla výtěžnost versus panel pokud by byla obdělávána? Kolik se znečistí vody a životního prostředí pro výrobu jednoho panelu (vždyť to jsou polovodičové technologie)? Tak a teď si to dejte na misky vah s tím že životnost panelu je asi 20let.
Pouze můj názor: Solární boom je jenom tah jak nadělat z plebsu pitomce a ještě více je oškubat a samozřejmě přitom domrvit co se dá a hlavně si nahrabat. Zkrátka energii uložíme do panelů, pak si jí budeme pozvolna po dobu životnosti cucat zpět, na přírodu, pole a lidi kašlem.
Beru to tak, že fotovoltaická technologie je zatím ještě hodně v plínkách. Vždyť se podívejme do historie spalovacích motorů. Kde jsou dnes oproti prvním modelům ? A kde třeba už dávno mohly být? ;) Non

Již více jakl před rokem byly presentovány články s účinností více jak 45% (jsou hodně drahé díky použitým materiálům :? ). Ale existují už dávno i papírové solární články tištěné klasickým ofsetem, flexem či sítem, chráněné pouze slabým laminem o tloušťce jenom několik pár micronů (byť s malou účinností, relativně krátkou životnost cca 1 rok, ale s opravdu velmi nízkými pořizovacími náklady v řádu několika korun za m2, + navíc jsou "rulovací"). Tož bodejť chlapi eště malou chvilu posečkajme. :D

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

aNONym píše:Již více jak před rokem byly presentovány články...
Tak si říkám, proč vůbec přikázali výkup za nějakých 14 Kč, když prodej je mnohem níž... Nebylo to náhodou pro to, aby do toho všichni šli, všichni jako šílenci pozkupovali solární panely, pak následně výkupčí řekli, že budou garantovat na smlouvu jen kdo postaví do určitého data... Jak to vypadá, tak když si někdo usmyslí, že nikdo nic garantovat nebude i přes sepsané smlouvy, tak to byl celkem dobře udělanej podfuk. Jen nás to nenapadlo... Holt když někdo něco vymyslí a něco garantuje...

To mi připomnělo, jak výrobci náklaďáků DAEWO AVIA garantovali záruku na náklaďák 5 let. Když tam někdo přijel s popraskanýma hydraulickýma hadicema, tak mu řekli, že se na to záruka nevztahuje. Dobrý, co? No pak se zjistilo, že se záruka nevztahuje na půlku auta a zejména na to, co se nejvíc kazí... Holt manažéři ví, jak to "udělat", od toho je tu přece máme, ne?

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování

Příspěvek od chiq »

tbest píše:...Občas mi připadá, že se musí blížit nějaká katastrofa. Že se tak horečně údajně v zájmu růstu a zaměstnanosti všude buduje, betonová lobby by nejradši přebarvila poslední kousky zeleně na šedivo. Jakoby naše děti neměli mít možnost něco sami vymyslet a taky vybudovat podle svého uvážení. Budou jen odkázáni na údržbu architektonických "skvostů" naší doby. Tedy jestli nějaká budoucnost bude...
...no dosť zjavné to bolo už keď začali stavať "rastlinnú banku" na Špicbergoch... k tomu tie sústavné karavány raketoplánov, čo vyvážali niečo na obežnú dráhu (a pritom tam vraj je len jedna malá ISS...) ... k tomu obrovské miliardy, vlastne bilióny preliate zo štátnych rozpočtov do súkromných rúk vybratých jedincov... napadlo vás, položil si z vás niekto otázku - čo s toľkými peniazmi robia bilderbergovci, lémanovci, a im podobní? Veď predsa to sú balíky, že by sa za ne postavili celé nové mestá! Peniaze, na ktoré sme sa im poskladali my, okrem vybratých daní, na to, aby si zopár samovyvolených postavilo "pevnosti na prežitie"
Palo píše:... Nebylo to náhodou pro to, aby do toho všichni šli, všichni jako šílenci pozkupovali solární panely, pak následně výkupčí řekli, že budou garantovat na smlouvu jen kdo postaví do určitého data... Jak to vypadá, tak když si někdo usmyslí, že nikdo nic garantovat nebude i přes sepsané smlouvy, tak to byl celkem dobře udělanej podfuk. Jen nás to nenapadlo... Holt když někdo něco vymyslí a něco garantuje...
...je čas znovu si prečítať knižku "Kniežatá zloby"...

adam.benda
Zasloužilý člen

souhlas

tbest, Palo, chiq - :good:

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Pivo obsahuje ženské hormony. :DDDDDD

Příspěvek od aNONym »

;) Non

Obrázek
:lol: :lol: :lol:

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

zase ze života

Příspěvek od martin11 »

Učitelka se ve škole ptá dětí, jak si doma žijí.
Malá Mařenka říká: Já žiju pouze s mamkou, ona je prostitutka, ale my máme # tolik peněz, že si můžeme dovoli skoro všechno!"
"To nic není...", říká Jeník, "můj tatínek je policajt a ten Má tolik peněz, že když mu šlohnu stoeurovku z peněženky, tak to ani nepozná! Tak dobře jsou teď placení státní policajti !"

Učitelka se nakonec ptá: " A co ty, Jiříku, jak si doma žijete vy?"
"Paní učitelko, můj tatínek je šofér kamionu... a taky bychom měli kupu peněz, kdyby nebylo těch kurev a policajtů..."

... věřím, že se " TO " povede ......
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

žárovka

Příspěvek od laik »

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“