Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Animálnosti
Moderátor: FUP - Moderátoři
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Water
Myslím že s těmi MHz při ultrazvukových mlhovačů tak trochu žiješ v omylu. Každý piezoměnič má svoji rezonanční frekvenci, ty hodinkové a pod. s průměry kolem 20mm mají rezonanční frekveni kolem několik kHz na ostatních frekvencích má o hodně menší účinnost. Když se podíváte do nabýdky fy GM electronic-piezoměniče mají měnič s průměrem 48mm a rozsah frekvence jako repráček od pár set Hz až do 20kHz, je jediný s tak vysokou hodnotou přenosu frekvence. Co jsou v těch mlhovačích, neznám, kde jaké koupit, jaké mají skutečné frekvenční parametry?
Jako každždý rezonátor i piezo může produkovat harmonické kmitočty možná i MHz ale asi se zanedbatelnou amplitudou.
Dříve v GM katalogu byli grafy frekvenční charkteristiky jednotlivých piezoměničů, dnes se to asi bude blbě vyhrabávat z netu.
Jako každždý rezonátor i piezo může produkovat harmonické kmitočty možná i MHz ale asi se zanedbatelnou amplitudou.
Dříve v GM katalogu byli grafy frekvenční charkteristiky jednotlivých piezoměničů, dnes se to asi bude blbě vyhrabávat z netu.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Re: Složení mlhovače
Nesouhlas. Každé je to ve výsledku o něčem jiném. Magnetron pomocí mikrovln trhá tzv. makromolelekuly vody, které se skládají většinou z 5ti až 6ti molekul vody, mezi sebou spojených pomocí vodíkových můstků. Bez této vazby by se totiž voda chovala za běžných podmínek jako plyn (což koneckonců i je ). Pomocí std. ultrazvuku tohoto nikdy nedosáhneš. A byť se vlastně ani pořádně neví, co všechno se děje při tzv. KAVITACI (pod kterou to všechno známé schováváme), tak ti doporučuji si nejdříve to NĚCO MÁLO všeobecných VĚDOMOSTÍ o ultrazvuku nastudovat. Pomůže ti to,.....Water píše:Vlastne hmlovac, aj ked rozkmitava vodu mechanicky, VPLIVOM na vodu sa to podoba/blizi magnetronu z mikrovlnej rury ! (MHz - GHz) Zjednodusenie : Vlastne je jedno ci su to mechanicke kmity, alebo elektromagneticke. Stale su to len kmity
....protože potom by ti asi došlo, co se při tomto vlastně děje. Ultrazvuk , jak známo, velmi snadno proniká do měkkých tělesných tkání (složených převážně z vody), rozkmitává tekuté i pevné části, a vlivem kavitačních dějů pak dochází k místnímu - velmi prudkému zvýšení tlaku a teploty uvnitř buněk (dochází vlastně ke stejným jevům jako při čištění předmětů ultrazvukem, např. viz http://hw.cz/Teorie-a-praxe/Dokumentace ... vukem.html ). Při delší expozici potom může dojít k nevratnému poškození buněčných stěn se všemi možnými následky !!! (Ale přiznávám, také jsem si to několikrát vyzkoušel, chlap přece to píchnutí jehlou vydrží, ne ?? ";o)Water píše: Dokazom je to, ze ak ponorite spicku napr. malicka ruky do vodneho stlpika nad membrankou hmlovaca, skoro okamzite pocitite palenie/teplo, ale nie na povrchu prsta, ale v jeho vnutri ! Toto bol moj postreh na zaklade teoretickeho predpokladu. Pri overeni si tohto faktu, nedoporucujem prst drzat v stlpiku dlho ! :-) Upozornenie : Kazdy kto si to chce overit, cini tak na vlastnu zodpovednost. ( nie je to az tak nebezpecne, ale kedze neviem presne ake mozu byt nasledky "pokusu", pre istotu to uvadzam )
A ještě malý tip na závěr (aby tu pořád nerozdával dárky jenom Mim ): Chcete si udělat opravdu jemný šťavnatý stejk / biftek i z méně kvalitního masa ??? Naložte ho před pečením na chvilku do marinády v zapnuté výkonnější ultrazvukové čističce, potom ho okořeňte a nechte pár hodin hezky v klidu odležet v chladu. Dobrou chuť přeje šéfkuchař NON.
Naposledy upravil(a) aNONym dne ned 22 úno 2009 5:41, celkem upraveno 1 x.
Offtopicárna dílny
Mimo téma (offtopic)
Priatelia nechcem Vas stresovat, ale postavit auto na vodik, ktory si auto vyrobi samo je podľa môjho nazoru NEREÁLNE!
Pokiaľ to beriete, akože sa nudím a do krčmi sa mi nechce - je to O.K. bádajte, ale pokiaľ to beriete seriózne a vážne, pochybujem o Vašej súdnosti.
Rozbiť vodu a znovu ju zlúčiť na vodu (horením) je uzatvorený cyklus. Teoreticky podľa klausius-rankinovho cyklu (dufam, že si to zo školy ešte dobre pamatujem) je možné rátať ako vratný cyklus aj v praxi nevratný.
NO podľa 2. termodinamickej vety o náraste entropie auto na vodu nemôžme rátať ako vratný cyklus!!!
NO POVEDZME SI OTVORENE:
VYDEL UŽ NIEKTO REÁLNE AUTO NA VODU? - Nikto z Vás!!!! NIKTO!
Celá táto téma je len umelo živená. A realita padá na:
- kto niečo vymyslel bol odstránený
- no a v prípade, že sa aj dostanete k plánom - NIČ RELEVANTNÉ NEPOSTAVÍTE (veď je tam niekde malým písmom napísané, že tá elektróda sa musí natočiť ručne a vy ju máte zle, preto to nejde - alebo tú frekvenciu si musíte nastaviť podľa ....bla, bla, bla)
A prečo je umelo živená? Lebo niekto na tom dobre zarába (prednášky, platená registrácia, knihy, návody ....)
Určite budete oponovať že je do toho zapletená vesmírna (ešte) nepoznaná energia. Prd baraní. Netvrdím, že ľudstvo pozná všetky druhy energií - a možno existuje aj tá vesmírna, ale uznajte čo má elektrolýza alebo rezonancia s "nepoznanou energiou"? NIČ
Alebo téma tomu a tomu sa vyhrážali (alebo nebodaj utratili), má strach a nič nechce povedať. Bojí sa "Ropnej mafie". Dobre Vy, alebo ja, alebo Gewo sa môžme báť. Ale čo taký BILL GATES, WAREN BUFFET, SOROS, alebo ten čo mal tú Češku za ženu. Myslíte , že sa poserú pred nejakým agentom? Tak napríklad Soros položil sám v jeden deň na kolená BRITSKÚ LIBRU, musela intervenovať aj národná banka a Veľká Británia sa nevie dodnes s toho spamätať.
Je problém pre nich niečo takéto zrealizovať a patentovať a predávať?
Jasné , že ľudia by si to montovali načierno doma, ná nech aj Windows sa nelegálne používa a BILL G. je už roky v najbohačšej trojke sveta.
Nie nechcel som Vás doje.., len Vám chcem otvoriť oči.
Pokiaľ to beriete, akože sa nudím a do krčmi sa mi nechce - je to O.K. bádajte, ale pokiaľ to beriete seriózne a vážne, pochybujem o Vašej súdnosti.
Rozbiť vodu a znovu ju zlúčiť na vodu (horením) je uzatvorený cyklus. Teoreticky podľa klausius-rankinovho cyklu (dufam, že si to zo školy ešte dobre pamatujem) je možné rátať ako vratný cyklus aj v praxi nevratný.
NO podľa 2. termodinamickej vety o náraste entropie auto na vodu nemôžme rátať ako vratný cyklus!!!
NO POVEDZME SI OTVORENE:
VYDEL UŽ NIEKTO REÁLNE AUTO NA VODU? - Nikto z Vás!!!! NIKTO!
Celá táto téma je len umelo živená. A realita padá na:
- kto niečo vymyslel bol odstránený
- no a v prípade, že sa aj dostanete k plánom - NIČ RELEVANTNÉ NEPOSTAVÍTE (veď je tam niekde malým písmom napísané, že tá elektróda sa musí natočiť ručne a vy ju máte zle, preto to nejde - alebo tú frekvenciu si musíte nastaviť podľa ....bla, bla, bla)
A prečo je umelo živená? Lebo niekto na tom dobre zarába (prednášky, platená registrácia, knihy, návody ....)
Určite budete oponovať že je do toho zapletená vesmírna (ešte) nepoznaná energia. Prd baraní. Netvrdím, že ľudstvo pozná všetky druhy energií - a možno existuje aj tá vesmírna, ale uznajte čo má elektrolýza alebo rezonancia s "nepoznanou energiou"? NIČ
Alebo téma tomu a tomu sa vyhrážali (alebo nebodaj utratili), má strach a nič nechce povedať. Bojí sa "Ropnej mafie". Dobre Vy, alebo ja, alebo Gewo sa môžme báť. Ale čo taký BILL GATES, WAREN BUFFET, SOROS, alebo ten čo mal tú Češku za ženu. Myslíte , že sa poserú pred nejakým agentom? Tak napríklad Soros položil sám v jeden deň na kolená BRITSKÚ LIBRU, musela intervenovať aj národná banka a Veľká Británia sa nevie dodnes s toho spamätať.
Je problém pre nich niečo takéto zrealizovať a patentovať a predávať?
Jasné , že ľudia by si to montovali načierno doma, ná nech aj Windows sa nelegálne používa a BILL G. je už roky v najbohačšej trojke sveta.
Nie nechcel som Vás doje.., len Vám chcem otvoriť oči.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Mimo téma (offtopic)
Takže sa potvrdili moje slová NIKTO NEVIDEL, iba mnohý POČULI.
To Pepe čo znamená:
trošku ,,silnejšie víno"? Nešlo náhodou už o Pantone reaktor?
pantone reaktor - O.K.
vstrek vody do valcov - O.K.
výroba vodíka ALE V KOMBINÁCII s pôvodným palivom - O.K.
ale only vodík - SCI-FI
P.S. Môj starý otec nikdy neverili, že nejaký človek bol na mesiaci - namietal som im (mimochodom doteraz tomu verím) veď je toho celý svet a bolo to aj v telke. No a čo hovoria posledné "kuolárne správy"? Začína sa pochybovať, že či tam ozaj niekto bol, alebo išlo len o studenú vojnu.
Hovorím Vám priatelia Gebels by bledol závisťou, ako sa dá v súčastnosti masa ľudí zblbnúť!
Svetu mier a motorom vodu! (alebo račšej stlačený H2?)
To Pepe čo znamená:
pantone reaktor - O.K.
vstrek vody do valcov - O.K.
výroba vodíka ALE V KOMBINÁCII s pôvodným palivom - O.K.
ale only vodík - SCI-FI
P.S. Môj starý otec nikdy neverili, že nejaký človek bol na mesiaci - namietal som im (mimochodom doteraz tomu verím) veď je toho celý svet a bolo to aj v telke. No a čo hovoria posledné "kuolárne správy"? Začína sa pochybovať, že či tam ozaj niekto bol, alebo išlo len o studenú vojnu.
Hovorím Vám priatelia Gebels by bledol závisťou, ako sa dá v súčastnosti masa ľudí zblbnúť!
Svetu mier a motorom vodu! (alebo račšej stlačený H2?)
Mudroňovi
Mimo téma (offtopic)
Logika, kterou se honosíš Ti určitě v životě prospívá, celkem mi uniká důvod Tvých příspěvků .Spokojit se s 70 procentní úsporou není špatné, na čistou vodu se sodou potažmo s potaší vsadit a pak to v hospodě zapít.
tak nějak, buď zdráv a nesmuť, ŽE ÚSPORU NEMÁŠ, MŮŽEŠ SI ZALOŽIT COKOLIV I TŘEBA STÁT S VLASTNÍ MĚNOU ........
K.
tak nějak, buď zdráv a nesmuť, ŽE ÚSPORU NEMÁŠ, MŮŽEŠ SI ZALOŽIT COKOLIV I TŘEBA STÁT S VLASTNÍ MĚNOU ........
K.
pre km
Mimo téma (offtopic)
To km:
S mojou logikou som spokojný (zatiaľ). No a dôvod mojich príspevkov? Ten je jednoduchý otvoriť oči takým ako Ty, ktorý to jednoducho (zatiaľ) nedokážu pochopiť, že tento svet má svoje zákony. A na rozdiel od občianskeho zákoníka ZYZIKÁLNE ZÁKONY SA NEDAJÚ PORUŠIŤ!!!
Jednoducho pokiaľ nie si stvoriteľ z NIČOHO NIEČO NEVYROBÍŠ.
A propo KDE SÚ VŠETCI TÍ KTORÝ UŽ MOTOR NA VODU VYROBILI?
Prečo už niekdo nenapíše: Ti neveriaci mudroň ja už na vodu jazdím ....
Ale ja viem prečo:
NIKTO TAKÝ NIE JE !!! Priatelia pochopte to stali ste sa obeťou ilúzie!
Zatiaľ všetko.
S mojou logikou som spokojný (zatiaľ). No a dôvod mojich príspevkov? Ten je jednoduchý otvoriť oči takým ako Ty, ktorý to jednoducho (zatiaľ) nedokážu pochopiť, že tento svet má svoje zákony. A na rozdiel od občianskeho zákoníka ZYZIKÁLNE ZÁKONY SA NEDAJÚ PORUŠIŤ!!!
Jednoducho pokiaľ nie si stvoriteľ z NIČOHO NIEČO NEVYROBÍŠ.
A propo KDE SÚ VŠETCI TÍ KTORÝ UŽ MOTOR NA VODU VYROBILI?
Prečo už niekdo nenapíše: Ti neveriaci mudroň ja už na vodu jazdím ....
Ale ja viem prečo:
NIKTO TAKÝ NIE JE !!! Priatelia pochopte to stali ste sa obeťou ilúzie!
Zatiaľ všetko.
Re: pre km
Mimo téma (offtopic)
Hmm , tak tu by som ti oponoval . Ak by takmer každým dnom neboli objavované nové fyzikálne zákony , ktoré ,,posúvajú" tie staré na smetisko dejín , tak dodnes by sme si ,,lozili pre banány na strom". Pepemudroň píše:... FYZIKÁLNE ZÁKONY SA NEDAJÚ PORUŠIŤ!!!...NIKTO TAKÝ NIE JE !!!...
Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Mimo téma (offtopic)
Nie , neide o ,,reaktor" tebou tu spomínaný , ale o zmes liehu s vodou (do 20% liehu) a nejaká ,,tá kyselinka" s ultrazvuk k tomu . No s prihliadnutím (medzi iným) na ,,tu platný zákon o liehu" , to na toto fórum už nepatrí . Pepemudroň píše:To Pepe čo znamená:
Mimo téma (offtopic)
Pepe, netvrdim že nevznikajú nové zákony vynašiel sa parný stroj - prišlo sa na nové zákony, vynašla sa elektrika - opäť nové zákony, vynašla sa jadrová energia ...
Vynachádzajú sa nové objavy a s nimi sa prichádza na nové zákony. A nové objavy sa budú vynachádzať naďalej!!! Netvrdím, že nie - možno sa "vynájde" aj vesmírna energia.
Pepe tvrdím len, že ak je zákon na svete (myslím seriózny zákon) tak nový zákon ho nemôže negovať! Móže ho potvrdiť alebo ho doplniť! Nie však zrušiť!
Ja nie som odporcom vedy a nových vynálezov.
Ale keď to nejde, tak to nejde!
A auto "len a len výhradne" vodu nejde!
S tým nič nenarobíš!
Dôkaz: Žeby nikto kto chodí na toto fórum nemal ešte auto na vodu? Žeby nikto na Slovensku ani v Čechách ešte nedozrel? (iba amíci a nejaký ten australčan)
Ak sa mám k tomuto vyjadriť:
http://www.perendev-power.com/emm%20100kw.htm
najprv si to musím naštudovať. Užto riešim.
Ahojte
Vynachádzajú sa nové objavy a s nimi sa prichádza na nové zákony. A nové objavy sa budú vynachádzať naďalej!!! Netvrdím, že nie - možno sa "vynájde" aj vesmírna energia.
Pepe tvrdím len, že ak je zákon na svete (myslím seriózny zákon) tak nový zákon ho nemôže negovať! Móže ho potvrdiť alebo ho doplniť! Nie však zrušiť!
Ja nie som odporcom vedy a nových vynálezov.
Ale keď to nejde, tak to nejde!
A auto "len a len výhradne" vodu nejde!
S tým nič nenarobíš!
Dôkaz: Žeby nikto kto chodí na toto fórum nemal ešte auto na vodu? Žeby nikto na Slovensku ani v Čechách ešte nedozrel? (iba amíci a nejaký ten australčan)
Ak sa mám k tomuto vyjadriť:
http://www.perendev-power.com/emm%20100kw.htm
najprv si to musím naštudovať. Užto riešim.
Ahojte
Mimo téma (offtopic)
Každý f.zákon , ktorý je v téj-ktoréj dobe platní , môže biť len ,,seriozny", lebo ináč by nebol ani vo svojéj dobe platný . Nie raz sa v dejnach na ,,poli f.zákonou" stalo to , o čom píšeš , že je to nemožné . Pepemudroň píše:...ak je zákon na svete (myslím seriózny zákon) tak nový zákon ho nemôže negovať! Móže ho potvrdiť alebo ho doplniť!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Mimo téma (offtopic)
to lajos:
keby si lepšie čítal moje príspevky a hlavne porozmýšlal nad nimi tak nepíšeš múdrosti typu:
- lietadlo ťažšie než vzduch nelieta
- zem je stredom vesmíru a slnko sa točí okolo nej
- ...
Napísal som totiž citujrm: "myslím seriózny zákon"
to karban:
vďaka! tento príklad ako sa oblbujú davy a ťahajú sa z nich peniaze je ukážkový
Svetu mier!
keby si lepšie čítal moje príspevky a hlavne porozmýšlal nad nimi tak nepíšeš múdrosti typu:
- lietadlo ťažšie než vzduch nelieta
- zem je stredom vesmíru a slnko sa točí okolo nej
- ...
Napísal som totiž citujrm: "myslím seriózny zákon"
to karban:
vďaka! tento príklad ako sa oblbujú davy a ťahajú sa z nich peniaze je ukážkový
Svetu mier!
Mimo téma (offtopic)
Chlapi (možno aj baby),
aby ste nepovedali, že som sviňa tak (len pre tých čo to náhodou nevedia) prezradím, na akom základe motor na vodu môže bežať:
1, vodu rozbíjame (oblik, frekvencia ...) pri teplote okolia cca -25 až +35 stupňov celzia
2, vodu spájame (horí) pri teplote toto neviem, len typujem cca 1600 - môže byť? ak nie opravte ma
Z toho vyplíva, že ak sa má dej uzacrieť - musíme ešte horúcu paru skondenzovať.
Ak by sme toto všetko urobili, až potom je to perpetuum mobile.
ALE MI PARU NEKONDENZUJEME!!! Para odchádza výfukom do atmosféry a tam sa okolitým vzduchom schladí.
Takže rovnica vyzerá:
energia na rozpad vody = energia horenia + energia chladenia
takže ak vynecháme z pravej strany energiu chladenia a nahradíme ju energiou pracovnou (pohon motora a alternátora k výrobe vodíka) dostaneme:
energia na rozpad vody = energia horenia + energia pracovná
Teraz je to s termodinamikého hladiska (konkrétne II. veta termod. o náraste entropie a tretia nepísaná veta o perpetuum mobile) a z fyzikálneho hladiska (Newtonove pohybové zákony)
V PORIADKU.
Ako spočítate prebitočnú energiu (prevyšujúcu porebu elektrolýzi)? Jednoducho je to súčet energií:
energia potrebná k ochladeniu vodných pár (z cca 1600 na100 stupňov celzia)
+ latentné teplo potrebné ku kondenzácii pár
+ teplo potrebné k ochladeniu vody zo 100 stupňov na počiatočnú teplotu (tých -25 v zime až 35 v lete).
Čo ešte dodať? Aj napriek týmto horeuvedeným informáciám (mimochodom z tretej triedy) ešte nikto nepostavil auto na vodu.
Prečo? lebo sa mi neozval!
aby ste nepovedali, že som sviňa tak (len pre tých čo to náhodou nevedia) prezradím, na akom základe motor na vodu môže bežať:
1, vodu rozbíjame (oblik, frekvencia ...) pri teplote okolia cca -25 až +35 stupňov celzia
2, vodu spájame (horí) pri teplote toto neviem, len typujem cca 1600 - môže byť? ak nie opravte ma
Z toho vyplíva, že ak sa má dej uzacrieť - musíme ešte horúcu paru skondenzovať.
Ak by sme toto všetko urobili, až potom je to perpetuum mobile.
ALE MI PARU NEKONDENZUJEME!!! Para odchádza výfukom do atmosféry a tam sa okolitým vzduchom schladí.
Takže rovnica vyzerá:
energia na rozpad vody = energia horenia + energia chladenia
takže ak vynecháme z pravej strany energiu chladenia a nahradíme ju energiou pracovnou (pohon motora a alternátora k výrobe vodíka) dostaneme:
energia na rozpad vody = energia horenia + energia pracovná
Teraz je to s termodinamikého hladiska (konkrétne II. veta termod. o náraste entropie a tretia nepísaná veta o perpetuum mobile) a z fyzikálneho hladiska (Newtonove pohybové zákony)
V PORIADKU.
Ako spočítate prebitočnú energiu (prevyšujúcu porebu elektrolýzi)? Jednoducho je to súčet energií:
energia potrebná k ochladeniu vodných pár (z cca 1600 na100 stupňov celzia)
+ latentné teplo potrebné ku kondenzácii pár
+ teplo potrebné k ochladeniu vody zo 100 stupňov na počiatočnú teplotu (tých -25 v zime až 35 v lete).
Čo ešte dodať? Aj napriek týmto horeuvedeným informáciám (mimochodom z tretej triedy) ešte nikto nepostavil auto na vodu.
Prečo? lebo sa mi neozval!