Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Kvalitní a nekvalitní jídlo
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1252
- Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
- Bydliště: Svitavy
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
no jasně že jo...
Užívání si života je pro mne priorita č 1
To je bez debat... Jenže nejsme ve chlívku užívání života a alotrie, páč to bych se nezastavil....
Je to o zdravém a nezdravém jídle a našich názorech na toto téma....Takže, k mikrovlnce.
Nevěřil jsem tomu, že mikrovlnka může změnit potraviny a dokonce vodu.strašně mi pilo krev, že bylinkářka čarodějka klohní lektvary na šporhertu na dřevo a přitom jsem jí nutil automatický nerezový superhrnec s termostatem po půl stupni....ZADARMO!!!
Pak jsem dle Huschky zalléval zaseté obilí v květináči vodou z mikrovlnky, z varné konvice, ze sporáku na dřevo a z potoka. Vida, a člověk se diví,odborník žasne.....-Huschka neznal mikrovlnku, já jo.Píšu Huschka, ale měl bych psát pán Huschka
Rozdíly jsou neuvěřitelné. A tak to vidím já. Proč bych se cpal nějakým šitem, když nemusím. Kašlu na svoje materialistický ego, fakta nemohu přehlédnout, zvlášte, když to sám zkusím.
Výroba potravin..... myslím, že vliv povětří na pěstovanou potravinu bude to nejmenší, co bych bral v potaz. Zajímá mne přístup pěstitele, hnojení, postřiky,přeprava a skladování.. Ostatní je rybářská latina.přirozeně u potravy zasyrova konzumované.
Pokud tepelně upravené, tak to by byla hodně dlouhá další story.
Jak psával pepa.... každému, co jeho jest.
Pokud ti šmakuje z mikrovlnky, není žádná potíž, abys na tom cokoli měnil.
To je bez debat... Jenže nejsme ve chlívku užívání života a alotrie, páč to bych se nezastavil....
Je to o zdravém a nezdravém jídle a našich názorech na toto téma....Takže, k mikrovlnce.
Nevěřil jsem tomu, že mikrovlnka může změnit potraviny a dokonce vodu.strašně mi pilo krev, že bylinkářka čarodějka klohní lektvary na šporhertu na dřevo a přitom jsem jí nutil automatický nerezový superhrnec s termostatem po půl stupni....ZADARMO!!!
Pak jsem dle Huschky zalléval zaseté obilí v květináči vodou z mikrovlnky, z varné konvice, ze sporáku na dřevo a z potoka. Vida, a člověk se diví,odborník žasne.....-Huschka neznal mikrovlnku, já jo.Píšu Huschka, ale měl bych psát pán Huschka
Rozdíly jsou neuvěřitelné. A tak to vidím já. Proč bych se cpal nějakým šitem, když nemusím. Kašlu na svoje materialistický ego, fakta nemohu přehlédnout, zvlášte, když to sám zkusím.
Výroba potravin..... myslím, že vliv povětří na pěstovanou potravinu bude to nejmenší, co bych bral v potaz. Zajímá mne přístup pěstitele, hnojení, postřiky,přeprava a skladování.. Ostatní je rybářská latina.přirozeně u potravy zasyrova konzumované.
Pokud tepelně upravené, tak to by byla hodně dlouhá další story.
Jak psával pepa.... každému, co jeho jest.
Pokud ti šmakuje z mikrovlnky, není žádná potíž, abys na tom cokoli měnil.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1546
- Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
- Bydliště: Trnavský kraj
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Re: no jasně že jo...
Mikrovlnku som vyhodil po tom, čo som sa dlho nemohol zbaviť HP (helico-bacter tfujtajbl!) Po pár dňoch bez mikrovlnky, a s trochou striebra, žalúdok ako v bavlnke a odvtedy pokoj. Z mikrovlnky mi zostal akurát potrebný MOT a odrušenie (čím som si udobril suseda )jarda ovčák píše:...Pokud ti šmakuje z mikrovlnky, není žádná potíž, abys na tom cokoli měnil.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1739
- Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: no jasně že jo...
To jsem rád že nejsem sám kdo má stejný názor. Jídlo, byť jenom ohřívané v mikrovlnce mi způsobovalo pálení žáhy, to samé jídlo ohřáté teplým vzduchem a nebo třebas na šporheltu bylo v pohodě. Jardovým čarodějkám se vůbec nedivím. A superpřesný nerezový hrnec není vůbec potřeba. Běžný sporák má výbornou regulaci, prostě se jenom hrnec podouvá na plotně z teplého místa třeba na kraj.
A to si ještě člověk zatopí. Dnes se vyrábí krásné sporáky na dřevo s napojením na oběh ústředního topení a nebo třeba do izolovaného tepelného zásobníku.
To než mít supermoderní kuchyň tak to raději ten sporák na dřevo.
A to si ještě člověk zatopí. Dnes se vyrábí krásné sporáky na dřevo s napojením na oběh ústředního topení a nebo třeba do izolovaného tepelného zásobníku.
To než mít supermoderní kuchyň tak to raději ten sporák na dřevo.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
- Deane
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 233
- Registrován: stř 06 led 2010 14:16
- Bydliště: NM Sk.
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Hm.
Len tak pre okraj.
Kupovať syry sa mi zaľúbilo v Rakúsku. Aj maslo. Je to iná chuť a aj cena priaznivá. To čo tie supermarkety predávajú u nás je bez chuti, tie z Rakúska sú chutné. Mám to síce vyše 100 km, no ak nakúpim viac tak sa to dá. Netvrdím že sa to nejak super vyplatí ale aj tak sa chystám. Dokonca ani menu už nemusím prepočítavať.
Ja viem akú chuť majú mať mliečne výrobky, však sme mali doma kravu, niečo som sa napásol, aj kozy. (samozrejme za mlada.) No a tie rakúske produkty sa tomu aspoň dosť podobajú, na rozdiel od tých LIDL.
Kupovať syry sa mi zaľúbilo v Rakúsku. Aj maslo. Je to iná chuť a aj cena priaznivá. To čo tie supermarkety predávajú u nás je bez chuti, tie z Rakúska sú chutné. Mám to síce vyše 100 km, no ak nakúpim viac tak sa to dá. Netvrdím že sa to nejak super vyplatí ale aj tak sa chystám. Dokonca ani menu už nemusím prepočítavať.
Ja viem akú chuť majú mať mliečne výrobky, však sme mali doma kravu, niečo som sa napásol, aj kozy. (samozrejme za mlada.) No a tie rakúske produkty sa tomu aspoň dosť podobajú, na rozdiel od tých LIDL.
Nikdy nehovor že niečo nejde, pretože vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1252
- Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
- Bydliště: Svitavy
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno
Když já raději koupím u nás od známých kolegů, od českých lidiček.....Nač bych živil nějakýho rakušáka...
Dnes jsem si dovezl od tety rigy exkluzivní tvaroh, vyráběnej starou selskou metodou,který jsem jedl naposledy ve vesnici 20 km na jih od študgartu a od kutila na košt uzený, který se nedá popsat... Je pravda, že bratr navar dělá echt uzený, který je nejskvělejší, ovšem toto je jiné.... není lepší nebo horší, ale neuvěřitelně jemné a lahodné....Fakt nezaměnitelně lahodné....nic podobnýho jsem nejedl, a to jsem toho za svůj život sešrotoval.....
Lidi, když dělají potraviny poctivě a s láskou, tak to bude to pravý ořechový. Je v tom cítit ta energie, ta dobrota.....Péče, zkušenosti i ta evoluce.
I když chápu, že se dosud motám pod tíhou kutilem vyvolaných endorfinů, přesto to tak vidím i za střízliva.
Dnes jsem si dovezl od tety rigy exkluzivní tvaroh, vyráběnej starou selskou metodou,který jsem jedl naposledy ve vesnici 20 km na jih od študgartu a od kutila na košt uzený, který se nedá popsat... Je pravda, že bratr navar dělá echt uzený, který je nejskvělejší, ovšem toto je jiné.... není lepší nebo horší, ale neuvěřitelně jemné a lahodné....Fakt nezaměnitelně lahodné....nic podobnýho jsem nejedl, a to jsem toho za svůj život sešrotoval.....
Lidi, když dělají potraviny poctivě a s láskou, tak to bude to pravý ořechový. Je v tom cítit ta energie, ta dobrota.....Péče, zkušenosti i ta evoluce.
I když chápu, že se dosud motám pod tíhou kutilem vyvolaných endorfinů, přesto to tak vidím i za střízliva.
mno...
Jardo,Jardo.Toho času bylo tak málo,že jsme zapoměli na ten jogurt.Já jsemTi ho udělala ze dvou litrů mlíka.Teď ho sama sním.Jedině,kdyby ještě někdo chtěl přijet na exkurzi,tak mu nechám nebo udělám víc!
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1739
- Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Test jídla
Jednou jedinkrát za život (a doufám že naposledy) jsem byl donucen ochutnat něco podobného od Mekáče nebo kýho šlaka co to bylo.
Tak neuvěřitelně nechutnou synteťárnu jsem tedy ještě nejedl, kam se hrabou amarouny z návštěvníků.
Asi na tom něco bude.
http://www.novinky.cz/koktejl/210613-po ... lisen.html
Tak neuvěřitelně nechutnou synteťárnu jsem tedy ještě nejedl, kam se hrabou amarouny z návštěvníků.
Asi na tom něco bude.
http://www.novinky.cz/koktejl/210613-po ... lisen.html
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
jidlo hamburger
tak to byl hamburger asi z plastiku, kdovi co do toho davaji, aby byla konzumace co nejdele mozna, jinak by na tom
prodelavali.
jinak informace z dobre ruky, proc myslite, ze je v mekaci vsechno z cervene barvy?
je to obchodni strategie, nebot cervena barva kazdeho z nas nuti,
rychle koupit, rychle snist a rychle opustit tyto mistnosti,
aby byl mozny vetsi obrat ci aby bylo porad dost mista pro dalsi hosty.
muj synovec tam jako mlady kluk take pracoval, delaji to studenti a take mladi lide,
rikal sam, ze by si v mekaci nikdy nic neobjednal, nanejvys co jeste, je ta zmrzlina v tekutem stavu,
uz intuitivne tam nechodim, snad 1x za rok, nahodou nebo omylem, ale nikdy nemuzu rici, ze to po necem chutna,
jedno co jsem si zatim dala, snad jedine jeste cerstva cibule nebo kysely okurek, ktery je v hamburgru
preji dobrou chut !!!
prodelavali.
jinak informace z dobre ruky, proc myslite, ze je v mekaci vsechno z cervene barvy?
je to obchodni strategie, nebot cervena barva kazdeho z nas nuti,
rychle koupit, rychle snist a rychle opustit tyto mistnosti,
aby byl mozny vetsi obrat ci aby bylo porad dost mista pro dalsi hosty.
muj synovec tam jako mlady kluk take pracoval, delaji to studenti a take mladi lide,
rikal sam, ze by si v mekaci nikdy nic neobjednal, nanejvys co jeste, je ta zmrzlina v tekutem stavu,
uz intuitivne tam nechodim, snad 1x za rok, nahodou nebo omylem, ale nikdy nemuzu rici, ze to po necem chutna,
jedno co jsem si zatim dala, snad jedine jeste cerstva cibule nebo kysely okurek, ktery je v hamburgru
preji dobrou chut !!!
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1252
- Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
- Bydliště: Svitavy
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
no jo...mekáč
Chodíme tam každej a baštíme, až se nám dělají boule za ušima....
Nevěříte?.... Kupujete pečivo? Uzeniny? Zeleninu? Ovoce?
Tak vidíte...... Je to tam. Všude, kde jsem psal jsou chemické látky, které jsou tolerovány, ale jejich dopad na zdraví je fatální.....Chleba má v kůrce více karcinogeních látek, než připečený buřt na grilu.
Obsah solí je nadlimitní, taky máme nejvíc sklerotických pacientů a v onkologii se dveře netrhnou.
Jak jinak si vysvětlit, že téměř všichni jsou nemocní a neubývá jich, přestože je vzduch i voda čistější, než kdykoli jindy za posledních 60 let.....O stavu mysli a duše dnes hovořit nebudu.
Mekáč.... špička ledovce, enem je vidět skrze křiklavost, jináč jsou ty sračky všude.
Nevěříte?.... Kupujete pečivo? Uzeniny? Zeleninu? Ovoce?
Tak vidíte...... Je to tam. Všude, kde jsem psal jsou chemické látky, které jsou tolerovány, ale jejich dopad na zdraví je fatální.....Chleba má v kůrce více karcinogeních látek, než připečený buřt na grilu.
Obsah solí je nadlimitní, taky máme nejvíc sklerotických pacientů a v onkologii se dveře netrhnou.
Jak jinak si vysvětlit, že téměř všichni jsou nemocní a neubývá jich, přestože je vzduch i voda čistější, než kdykoli jindy za posledních 60 let.....O stavu mysli a duše dnes hovořit nebudu.
Mekáč.... špička ledovce, enem je vidět skrze křiklavost, jináč jsou ty sračky všude.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Varmuža
Tak jsem nedávno koupil jakousi pomazánku Varmuža... Zřejmě čtou také naše fórum a dozvěděli se, že nám vadí umělá sladidla Tak na obalu vysloveně píší, že "NEOBSAHUJE UMĚLÁ SLADIDLA". No co naplat, glutamát tam pořád cpou, ikdyž snaha se cení
Vážení o Varmuže! Co takhle místo toho glutamátu sodnýho tam radši přisypat draselnou sůl? Sice to není úplně ono, ale je to pro zdraví mnohem lepší...
Klidně sem napište každou změnu, kterou uděláte, ať víme, že již máme zastaralé informace
...docela by byla sranda, kdyby to ty sladidla obsahovalo stejně, jen na obalu bylo napsáno, že to ty sladidla neobsahuje
Vážení o Varmuže! Co takhle místo toho glutamátu sodnýho tam radši přisypat draselnou sůl? Sice to není úplně ono, ale je to pro zdraví mnohem lepší...
Klidně sem napište každou změnu, kterou uděláte, ať víme, že již máme zastaralé informace
...docela by byla sranda, kdyby to ty sladidla obsahovalo stejně, jen na obalu bylo napsáno, že to ty sladidla neobsahuje
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1739
- Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: no jo...mekáč
Však co bratře, taky jsem dneska zhřešil konzumací běžných potravin. Jenomže večer mne čeká kýta z divočáka, domácí brambory a salát z domácí řepy, okurek, česneku, křenu a cibulejarda ovčák píše:Chodíme tam každej a baštíme, až se nám dělají boule za ušima....
Nevěříte?.... Kupujete pečivo? Uzeniny? Zeleninu? Ovoce?
Tak vidíte...... Je to tam. Všude, kde jsem psal jsou chemické látky, které jsou tolerovány, ale jejich dopad na zdraví je fatální.....Chleba má v kůrce více karcinogeních látek, než připečený buřt na grilu.
Obsah solí je nadlimitní, taky máme nejvíc sklerotických pacientů a v onkologii se dveře netrhnou.
Jak jinak si vysvětlit, že téměř všichni jsou nemocní a neubývá jich, přestože je vzduch i voda čistější, než kdykoli jindy za posledních 60 let.....O stavu mysli a duše dnes hovořit nebudu.
Mekáč.... špička ledovce, enem je vidět skrze křiklavost, jináč jsou ty sračky všude.
Jinak v tom lítáme skoro všichni, to máš pravdu. Jediný způsob je být samozásobitel a co nestihnu vypěstovat vyměním za nadbytky které se mi vypěstovat podařily.
Stav mysli..., ten je velmi důležitý. Nevím, možná je to prostředím, možná jsem zešílel ale za poslední dobu prožívám něco jako stav smíření, takovou vnitřní nirvánu.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
- Bardioc
- Starší člen
- Příspěvky: 134
- Registrován: sob 11 dub 2009 16:21
- Dal: 19 poděkování
- Dostal: 74 poděkování
Ozařování potravin
Ahoj
Ještě teď, když to píšu, tak se třesu zlostí. Další z dílů do skládačky o codexu alimentarius. Doporučuji k přečtení zde - http://www.artim.cz/data/Ozarovani_potravin_web.pdf
Ještě teď, když to píšu, tak se třesu zlostí. Další z dílů do skládačky o codexu alimentarius. Doporučuji k přečtení zde - http://www.artim.cz/data/Ozarovani_potravin_web.pdf
Žádná budoucnost nenapraví, co zmeškáš v přítomnosti. A. Schweitzer.
Pálení žáhy
Měl jsem nedávno strašné pálení žáhy, alespoň tři dny v kuse. Dodnes ale vůbec netuším čím to mohlo být.
jidlo a paleni zahy
@hnizdojan
popremyslej co jsi zrovna v techno dnech jedl, lepe co jsi pred temito dny do sebe dostal,
vetsinou reagujeme na neco v jidle nebo primo jidlo i piti.
popremyslej co jsi zrovna v techno dnech jedl, lepe co jsi pred temito dny do sebe dostal,
vetsinou reagujeme na neco v jidle nebo primo jidlo i piti.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4207
- Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
- Bydliště: Brno
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pálení žáhy
Nemusí to být nutně stravou. Může to být čímkoliv, kdy obranyschopnost (či trávení) dostane záhul. Problém může přijít i z okolí - třeba z mikrovln, z radioaktivního prostředí atd. Strava ale hraje hlavní roli...
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.