Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Finanční krize 2008 až ....

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Téma

Příspěvek od Ilem »

Rival píše:Přátelé držme se tématu.... ;)
Omlouvám se, pokračování zde: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=105

"Dum spiro spero"
Ciceron
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: šachpat

Příspěvek od Jim68 »

Akord píše:Taky by me zajímalo, proč se subjektivne tolik liší chuť pri konzumaci topinamburu, snad záleží i na príprave.

Co se týče pujček, ban, a jejich strategií, tak je snad jasné, že nikdo nikomu nic zadarmo nedá, naopak, zadarmo ješte vezme. Možná by šlo udelat primerene definovanou společnost, která by nesplňovala podmínky podnikání, ale by musela být silne nezávislá včetne oblečení, potravin a energií. Dále si uhlídat, aby jí ve škole nezkazili deti. Jenomže teď treba u nás chystají deti cikánu do internátních škol. To vede k tomu, aby tam šli všichni, k možnosti zneužití. Mezi členy společenství by mezi nima asi být z presvedčení i nekdo bohatý, nebo bez výrazné námahy dobre výdelečný, aby mohl platit aspoň dane za pudu. Pak nejaký mechanismus zamezující zhoršování vztahu na základe nejakých vykolejení, tím i zavedení nejaké etiky. To jsou však veci, které drží v šachu celkem velkou společnost.
Brambory necháme být, ale k bankám a půjčkám: makroekonomicky jsou půjčky jen podružný nástroj bank. My, jako jejich příjemci, to vidíme jako pro nás nejdůležitější.

Skutečnost je taková, že tohle vlákno je o krizi. A krize jako taková neexistuje. To, co sledujeme, je hlavní smysl existence bank: řízené zadržení oběživa pro zabránění totální inflaci.
Pokud lidé začnou hromadit tak velké objemy aktiv (Gabča neee :D ), je to problém. (mluvíme o součtu, lidi mají naspořeno zhruba 3x státní rozpočet, ale v USA to bylo 11x)
Pokud by je měli doma nebo ve výměnném obchodě, je to pro měnu nebezpečné - mohli by je realizovat a v okamžiku, kdy nebude co koupit, dojde k inflaci měny (severní korea, zambie, angola, tam nejsou banky, proto inflace). A hodnotu ztratí i zásoby centrální banky.
Krom toho zavřou celou elitu do krimu nebo vyházej z oken.

1)Proto, aby lidi pracovali, je však třeba nechat je spořit, jinak by dělali jen pro sebe(tak do 6týho každej měsíc) a nechtěli by platit daně. Vidíš tu disproporci? Ty bys jistě nenosil do banky prachy kvůli 0,5% zdaněného úroku... Tak proto Ti banka půjčí, a to co nejsnadněji, hlavně na barák. Ty si spořit prostě musíš (splácíš si hypotéku), abys mohl spořit, musíš to mít zdaněný a musíš být slušňák, abys měl práci. Na tom stojí ten systém.

2)Ale: někteří zbohatli víc a splácet barák jim nestačí. Musí jim teda nabídnout produkty s jinou motivací ,jinak začnou utrácet!!! Bankovní produkty, jako jsou akcie, fondy, podílové listy, fixují asi 75% oběživa. A i bohatý baví pracovat, když vidí, že maj víc a víc akcií...čehokoli... :| Nejsou s tím starosti jako s barákem, a pořád rostou!!! :D

3)Někteří zbohatli skutečně nechutně a nebylo to dost zábavný, investovat do fondů a akcií. Investovali do firmy a do technologie. Pokud si nepůjčili, jsou za vodou. Nechtějí prodat svoje akcie a zadlužit se, to se musí změnit!!! Nejsou součástí systému. :x

Takže přijdou ti největší hráči a provedou transformaci hotovosti (krach vkladů a fondů + akcií):
- pro jedničky se nic nemění
- dvojky přijdou o to, co nacpali do bank a akcií v přesně připraveném poměru (aby moc neřvali, ztráty na životech povoleny)
- čtyřky (sorry, trojky, čtyřky jsem vymazal, nechci vás děsit) přijdou o vklad a hotovost na běžném účtu, musí si vyřídit úvěr a zapojit se do systému

Ve finále se všichni namotivují - jedničky se přiblíží dvojkám a trojky nepřijdou úplně o všechno, jen musej víc makat.
A za sedm let repete.... :shock:

Tož takhle pracuje nejvyšší bankovní princip. Je to takový to běhací kolečko pro křečka. Někteří už vystoupili a nic se nestalo. :D Ale všem to nedovolej....
Naposledy upravil(a) Jim68 dne stř 10 bře 2010 21:07, celkem upraveno 1 x.

Jim68
Be happy!
jarda ovčák svitavy

jo jo

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Je to tak... všichni vědí, že nějakej superinflační průser se blíží, páč se držej stranou a zbavují se jakékoli hotovosti.
Dokonce jeden známý analytik, občas se jeho kebule mihle v bedně vyčistil všechny konta a uložil drahé kovy a koupil nemovitosti.jezdí na chalupu vedle mne...
Nemůže se to dlouhodobě unést a všichni to vědí, enem musí ty naškrobený huby držet v neutrálu, jináč by jim utrhli kebuli.
Jenže, kldyž rána, tak to odserou i banky, a ty se snaží, seč můžou... na všech úrovních.
Doufám, že se dostanou ke korytu sosani.... Pak by se vše mohlo exponenciálně urychlit.....Možná by byl k prodeji chrám svatého víta.... Byl by tam nádhernej metalovej klub..... :lol:

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: šachpat

Příspěvek od NAVAR »

Jim68 píše:
Akord píše:Taky by me zajímalo, proč se subjektivne tolik liší chuť pri konzumaci topinamburu, snad záleží i na príprave.

Co se týče pujček, ban, a jejich strategií, tak je snad jasné, že nikdo nikomu nic zadarmo nedá, naopak, zadarmo ješte vezme. Možná by šlo udelat primerene definovanou společnost, která by nesplňovala podmínky podnikání, ale by musela být silne nezávislá včetne oblečení, potravin a energií. Dále si uhlídat, aby jí ve škole nezkazili deti. Jenomže teď treba u nás chystají deti cikánu do internátních škol. To vede k tomu, aby tam šli všichni, k možnosti zneužití. Mezi členy společenství by mezi nima asi být z presvedčení i nekdo bohatý, nebo bez výrazné námahy dobre výdelečný, aby mohl platit aspoň dane za pudu. Pak nejaký mechanismus zamezující zhoršování vztahu na základe nejakých vykolejení, tím i zavedení nejaké etiky. To jsou však veci, které drží v šachu celkem velkou společnost.
Brambory necháme být, ale k bankám a půjčkám: makroekonomicky jsou půjčky jen podružný nástroj bank. My, jako jejich příjemci, to vidíme jako pro nás nejdůležitější.

Skutečnost je taková, že tohle vlákno je o krizi. A krize jako taková neexistuje. To, co sledujeme, je hlavní smysl existence bank: řízené zadržení oběživa pro zabránění totální inflaci.
Pokud lidé začnou hromadit tak velké objemy aktiv (Gabča neee :D ), je to problém. (mluvíme o součtu, lidi mají naspořeno zhruba 3x státní rozpočet, ale v USA to bylo 11x)
Pokud by je měli doma nebo ve výměnném obchodě, je to pro měnu nebezpečné - mohli by je realizovat a v okamžiku, kdy nebude co koupit, dojde k inflaci měny (severní korea, zambie, angola, tam nejsou banky, proto inflace). A hodnotu ztratí i zásoby centrální banky.
Krom toho zavřou celou elitu do krimu nebo vyházej z oken.

1)Proto, aby lidi pracovali, je však třeba nechat je spořit, jinak by dělali jen pro sebe(tak do 6týho každej měsíc) a nechtěli by platit daně. Vidíš tu disproporci? Ty bys jistě nenosil do banky prachy kvůli 0,5% zdaněného úroku... Tak proto Ti banka půjčí, a to co nejsnadněji, hlavně na barák. Ty si spořit prostě musíš (splácíš si hypotéku), abys mohl spořit, musíš to mít zdaněný a musíš být slušňák, abys měl práci. Na tom stojí ten systém.

2)Ale: někteří zbohatli víc a splácet barák jim nestačí. Musí jim teda nabídnout produkty s jinou motivací ,jinak začnou utrácet!!! Bankovní produkty, jako jsou akcie, fondy, podílové listy, fixují asi 75% oběživa. A i bohatý baví pracovat, když vidí, že maj víc a víc akcií...čehokoli... :| Nejsou s tím starosti jako s barákem, a pořád rostou!!! :D

3)Někteří zbohatli skutečně nechutně a nebylo to dost zábavný, investovat do fondů a akcií. Investovali do firmy a do technologie. Pokud si nepůjčili, jsou za vodou. Nechtějí prodat svoje akcie a zadlužit se, to se musí změnit!!! Nejsou součástí systému. :x

Takže přijdou ti největší hráči a provedou transformaci hotovosti (krach vkladů a fondů + akcií):
- pro jedničky se nic nemění
- dvojky přijdou o to, co nacpali do bank a akcií v přesně připraveném poměru (aby moc neřvali, ztráty na životech povoleny)
- čtyřky přijdou o vklad a hotovost na běžném účtu, musí si vyřídit úvěr a zapojit se do systému

Ve finále se všichni namotivují - jedničky se přiblíží dvojkám a trojky nepřijdou úplně o všechno, jen musej víc makat.
A za sedm let repete.... :shock:

Tož takhle pracuje nejvyšší bankovní princip. Je to takový to běhací kolečko pro křečka. Někteří už vystoupili a nic se nestalo. :D Ale všem to nedovolej....
Řekl bych že banka se čím dál více snaží ulovit duše na půjčky a hypotéky. Je to jejich jistota koloběhu peněz do budoucna.
Zažil jsem to sám kdy mi volali nejdřív že půjčí 50tis, 100tis, 250tis.... a co by jste si za to pane koupil, super nabídka a takový ty kecy. Výhodné úrokové vklady atd. Slečnu jsem uzemnil že vůbec nic nepotřebuji, možná tak že bych jí pozval na večeři :) A pokud budu investovat do komodit mám výnos vyšší a jistější než mi nabízí oni, trochu lapla po dechu a na večeři jít nechtěla. :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Navar se nechce zadlužit

Příspěvek od Jim68 »

Ale to jsi Odpadlík...!!! Oni potřebují, abys něco utratil a jednou tolik nanosil do banky a ještě jednou tolik zdanil :roll: - kam by to došlo, kdyby všichni chtěli šetřit doma.... Prostě zadlužit se, splácet, danit, utrácet jen zlehka, když tak za jídlo a energie....

Měj úctu k jejich práci, bylo těžký to takhle vyladit, vzpomeň na rok 1928, tenkrát snížili kapitál jen o 87%, ale neustáli to - lidi neměli doma vůbec žádný(!!!) prachy a firmy taky nee. Teď nechají padnout jen těch 50% bank, ve kterejch mají lidi nejvíc peněz, a zhruba 15% kapitálu Ti zbyde. Tak si honem utíkej půjčit, založ si nový účet a na ten odnes všechny prachy... :D

Jim68
Be happy!
Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Banky to odnesou -hahaha

Příspěvek od Jim68 »

jarda ovčák svitavy píše:Je to tak... všichni vědí, že nějakej superinflační průser se blíží, páč se držej stranou a zbavují se jakékoli hotovosti.
Dokonce jeden známý analytik, občas se jeho kebule mihle v bedně vyčistil všechny konta a uložil drahé kovy a koupil nemovitosti.jezdí na chalupu vedle mne...
Nemůže se to dlouhodobě unést a všichni to vědí, enem musí ty naškrobený huby držet v neutrálu, jináč by jim utrhli kebuli.
Jenže, kldyž rána, tak to odserou i banky, a ty se snaží, seč můžou... na všech úrovních.
Doufám, že se dostanou ke korytu sosani.... Pak by se vše mohlo exponenciálně urychlit.....Možná by byl k prodeji chrám svatého víta.... Byl by tam nádhernej metalovej klub..... :lol:
Jardo, banky vlastní jen pár lidí, jeden čecháček má tři, z toho jednu v rusku. Když bude mít špatný aktiva (bezcenný akcie, dluhopisy Řecka, hypoteční nebo komoditní deriváty (jo, i komodity se můžou vysypat....) ve všech třech stejnou měrou, a ve všech třech stejnou měrou vklady, nejni debil!!! Proto má banky!!! Akcie prodá mezi těma bankama za maximální ceny a prachy stáhne do tý, ve který má penzijní fondy jako investory s nejnižším vkladem, a tam kde má vkladatele s nejvyššími vklady přesune ty aktiva. Tahle banka má šokující výsledky, přestože je krize (nebudu jmenovat). Lidi tam honem ještě nanosej prachy , když je tak velká... (ale jo, byly to Lehman a CitiBank..Agrobanka...)

Načež ohlásí ztrátu hodnoty a likvidaci v těch nebo tý bance (myslím řetězec), kterej se mu podařilo zasypat těma bezcennejma hovnama (ovce prominou). Neprodělal ani korunu!!!! Zbavil se většiny akcionářů a posílil kosmicky svou vlastnickou strukturu!! Oddlužil se!! Co na tom proboha vidíš špatnýho? Pro ty majitele banky, samo... ;)

Kromě toho taky věříš tomu, že banky vědí , co dělají. Na to proboha ZAPOMEŇ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dělají to, co jim řekne jejich majitel!!!!!!!!!!!!!!
Když chce někdo koupit Volvo, není to banka!!!! Je to vejš! A nenakupuje akcie...A ten investor zaplatí pár testů v "nezávislým "časáku, že jsou Volva na hadry, pár zmíněk o poruchovosti, článek v Newsweeku že Volvo nepřipravuje žádný nový model, jeho jeden bankovní dům prodává akcie Volva druhýmu pod cenou a je to. Akcie padají a ten investor je nenakupuje...Padají dál, ale ten investor nabídne Volvu, že ho koupí za 1 dolar...... Volvo se směje. :oops: Článek Financial Times : Prodej Volva nevyšel - náš dobře informovaný zdroj ...bleble... :| Jeho banky si znova prodají akcie ještě víc pod cenou. Banka vypoví Volvu úvěr(jeho hodnata na burze spadla o 80%), zaměstnanci založí stávkový výbor, prodeje se zastavily.....

No Ty bys ho tomu Fordu neprodal? Bezcennou firmu, která má 10 000 nasranejch zaměstnanců a neprodává...? Dolar? prima se hodí!!!(stalo se..)
Stejně to udělali s Jaguarem, Mazdou,... Na něčem nevydělali. Ale všechny tyhle firmy (a hlavně značky ) získali ti investoři zadarmo. Protože banky NEVĚDÍ!! co dělají...Udělají přesně to, co jim majitel řekne. :shock:

Jim68
Be happy!
NAVAR
Zasloužilý člen

Re: Navar se nechce zadlužit

Příspěvek od NAVAR »

Jim68 píše:Ale to jsi Odpadlík...!!! Oni potřebují, abys něco utratil a jednou tolik nanosil do banky a ještě jednou tolik zdanil :roll: - kam by to došlo, kdyby všichni chtěli šetřit doma.... Prostě zadlužit se, splácet, danit, utrácet jen zlehka, když tak za jídlo a energie....

Měj úctu k jejich práci, bylo těžký to takhle vyladit, vzpomeň na rok 1928, tenkrát snížili kapitál jen o 87%, ale neustáli to - lidi neměli doma vůbec žádný(!!!) prachy a firmy taky nee. Teď nechají padnout jen těch 50% bank, ve kterejch mají lidi nejvíc peněz, a zhruba 15% kapitálu Ti zbyde. Tak si honem utíkej půjčit, založ si nový účet a na ten odnes všechny prachy... :D
K "renegátství" jsem vždy inklinoval :) Jenomže stokoruny se nenajíš a bůrem hřebík nezatlučeš :) A tak si cením jiných hodnot peníze beru jako občasný nikoliv nezbtaný prosředek k jejich získávání. Jsem zkrátka špatný klient.

To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

NAVAR píše:
Jim68 píše:Ale to jsi Odpadlík...!!! Oni potřebují, abys něco utratil a jednou tolik nanosil do banky a ještě jednou tolik zdanil :roll: - kam by to došlo, kdyby všichni chtěli šetřit doma.... Prostě zadlužit se, splácet, danit, utrácet jen zlehka, když tak za jídlo a energie....

K "renegátství" jsem vždy inklinoval :) Jenomže stokoruny se nenajíš a bůrem hřebík nezatlučeš :) A tak si cením jiných hodnot peníze beru jako občasný nikoliv nezbtaný prosředek k jejich získávání. Jsem zkrátka špatný klient.
Jsi člověk na správném místě a chtěl bych Tě ve firmě. Ale považ, jak by fungoval svět, kde by si lidi za roční plat zajistili živobytí na deset let.... Proto ta dobře míněná KRIZE: není inflace nebo měna nebo krach měny. Je jenom "krize" - ODČERPÁNÍ PRACHŮ ZE SYSTÉMU. Takže jak jsem radil Martinovi : není potřeba rozbít prasátko - koupí topení na podzima. A za levno. Ovšem, mít prachy v bance, není zrovna stoprocentní. ;)

Jim68
Be happy!
NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

Jim68 píše:
NAVAR píše:

Jsi člověk na správném místě a chtěl bych Tě ve firmě. Ale považ, jak by fungoval svět, kde by si lidi za roční plat zajistili živobytí na deset let.... Proto ta dobře míněná KRIZE: není inflace nebo měna nebo krach měny. Je jenom "krize" - ODČERPÁNÍ PRACHŮ ZE SYSTÉMU. Takže jak jsem radil Martinovi : není potřeba rozbít prasátko - koupí topení na podzima. A za levno. Ovšem, mít prachy v bance, není zrovna stoprocentní. ;)
To co jsi napsal mne evokovalo k zamyšlení a řekl jsem si co bych dělal já a vlastně i ostatní kdyby si za rok vydělali na 10let dopředu.

Varianta nenažranec:
Co vydělám za rok to utratím i kdyby to bylo na 10let zabezpečení.

Varianta chamtivec:
Budu pracovat neustále, chci ještě víc, tak investuji.

Varianta lenoch:
Mám vyděláno tak vyžiju, pracovat nebudu až dojdou peníze tak zase zapracuji.

Varinta Navar:
Něco investuji, něco uložím v aktivech (zřejmě komodity). Budu pracovat dále avšak kratší dobu a zbytek času věnuji svým zájmům které mi nebudou poskytovat tak velké výnosy ale budou mne vnitřně uspokojovat.

Jinak ono být přeplacený není dobré, člověk zblbne. Pokud je vždy trochu „hladový“ tak je to motor který ho táhne. Jak skončili výherci velkých částek…. Za rok v kanále bez prostředků… Jo silný koně potřebují silné opratě a ne každý na to má.
Co se týče dluhů jsem schopen něco dlužit ale nikdy tak abych se dostal do červených čísel, většinou to jsou drobné částky mezi přáteli a položky v bárkovém obchodě. Když to spočtu tak spíše více lidí dluží mne než já jim.

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

NAVAR

Příspěvek od Jim68 »

Ahoj náčelníku,
z pohledu ekonomiky bys měl tenhle výsledek:
1/kdybys to chtěl utratit za rok, byla by inflace jen 90%
2/to dává smysl, je tomu potřeba zabránit (zaúvěrovat Tě, znehodnotit občas investice, vklady), pokud budeš investovat jako všichni, musejí Tě víc zdanit, inflace v normě....
4/to by byla zase inflace, páč by všichni leželi doma a v druhym roce by nebylo zboží - to by byla fakt HYPER
5/pro takový je nynější krize - aby tě práce musela taky živit... Tak Ti občas odlehčí o neumístitelné prachy...Inflace nulová...
:D

Jim68
Be happy!
jarda ovčák svitavy

ahoj bratře...

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Co to je být chudý, co to je být přeplacený, co to je být bohatý.
Žádám o vysvětlení, abych se mohl zaškatulkovat.... Páč nevím, kdo jsem a mám z toho splín.... i ta depréze se u mě nachomejtla. Já si myslím, že prachy se nesmějí brát vážně. Člověk to musí brát jako koníčka a nebrat to osobně.
Že si někdo koupí barák a má dvě mega sekyru?
No, to je suksces...
Nebo nablejskanej bourák za dvě mega?? Asi si chtěl splnit sen a bude splácet deset let.
Nemůžeš soudit lidi jen podle podělanejch prachů. pro někoho ty prachy není problém vydělat a pro někoho jo.
Že je někdo zadluženej? Byla to jeho volba. Vždyť jsme všichni dospělí a svéprávní, navíc zodpovědný za svůj osud...
Peníze nejsou ukazatelem charachteru. Znám mnoho čestných lidiček, co o penězích nemusí přemýšlet a taky fůru idiotů, co by tě za dvacetikorunu podřízli. A naopak.
Jak psal jim. Žádná kríze není, tu si vymysleli ti, kterým se to hodí.
Systém potřebuje dojné ovčany, z kterých bude platit biřice, dráby, kyrysy a fedrpuše, a sobě hojnost.
Bez ovčanů by se systém rozpadl. Takže, co bylo dříve.... slepice a nebo...

NAVAR
Zasloužilý člen

Re: NAVAR

Příspěvek od NAVAR »

Jim68 píše:Ahoj náčelníku,
z pohledu ekonomiky bys měl tenhle výsledek:
1/kdybys to chtěl utratit za rok, byla by inflace jen 90%
2/to dává smysl, je tomu potřeba zabránit (zaúvěrovat Tě, znehodnotit občas investice, vklady), pokud budeš investovat jako všichni, musejí Tě víc zdanit, inflace v normě....
4/to by byla zase inflace, páč by všichni leželi doma a v druhym roce by nebylo zboží - to by byla fakt HYPER
5/pro takový je nynější krize - aby tě práce musela taky živit... Tak Ti občas odlehčí o neumístitelné prachy...Inflace nulová...
:D
Tak to díky za vysvětlení, na ekonomiku ve velkým měřítku moc nejsem. Ještě tak "ekonomickou" literaturu jako Nejbotaší muž v Babyloně, Chudý táta a bohatý táta, tu pochopím, ale makroekonomika to není můj šálek čaje.
Takže jak píšeš mne práce jako doposud bude asi živit, budu si dělat těch 300h měsíčně k tomu zahrada, zvířátka, bártr, kšefty melouchy atd. a snad se dožiju či nedožiju spokojeného důchodu a ne tak abych musel vybírat popelnice.
Samozřejmě k většině mého výdělku oproti jiným lidem si tento stát ani nečuchne. Nedám jim nic protože mne za moje peníze akorát štvou a trápí.

Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Juan

Příspěvek od Gabča »

Heleme se .. už je to tady..
http://www.novinky.cz/finance/194741-uvolneni-cinske-meny-je-na-spadnuti-vydelejte-na-tom-dokud-je-cas.html
,,Čínský yuan je nyní silně podhodnocen a protože je čínská měnová politika pevně spjata s tou americkou, nemůže kurz yuanu na tuto situaci adekvátně reagovat. Proto dnes dochází k obrovskému přílivu kapitálu do Číny, což má za následek zvyšování cen aktiv a postupnou tvorbu cenové bubliny.“ říká Karel Beneš z Best Buy Investments (BBI).

Aby Čína zabránila kolapsu na trhu aktiv, musí nechat kurz své měny růst. A právě na tom mohou investoři nakupující yuan velmi slušně vydělat. Do této doby udržovala čínská vláda slabý yuan především kvůli podpoře vlastního exportu.

http://www.novinky.cz/ekonomika/194877-cina-neprestane-manipulovat-s-kurzem-meny-natlak-usa-odmitla.html

Čína nepřestane manipulovat s kurzem měny, nátlak USA odmítla
Čína odmítla požadavky Washingtonu na posílení své měny a dala najevo, že hodlá minimálně v letošním roce ještě udržovat její kurz stabilní. Americký prezident Barack Obama například před několika dny řekl, že umělé podhodnocení juänu znevýhodňuje zahraniční konkurenci. Čína však tvrdí, že kurz jüanu není příčinou vysokých čínských přebytků v obchodě se Spojenými státy, prohlásil na tiskové konferenci mluvčí čínského ministerstva obchodu Jao Ťien.

............................................
Nemůžu si pomoct, ale říkala jsem to.
Čína vymyslela exportní fígl, ale ono se to někde prostě musí projevit..

PS: tož to ještě domyslím, že vlastně nemá cenu lpět na exportu... dřív nebo později (může to trvat dlouho) se kursy měn vyrovnají tak, aby plynulo peněz stejně dovnitř i ven. Vývoz se tím zdraží, a ustane. Ruka trhu. Neustále nakopávána.

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Juan

Příspěvek od Jim68 »

Gabča píše:Heleme se .. už je to tady..
http://www.novinky.cz/finance/194741-uvolneni-cinske-meny-je-na-spadnuti-vydelejte-na-tom-dokud-je-cas.html
,,Čínský yuan je nyní silně podhodnocen a protože je čínská měnová politika pevně spjata s tou americkou, nemůže kurz yuanu na tuto situaci adekvátně reagovat. Proto dnes dochází k obrovskému přílivu kapitálu do Číny, což má za následek zvyšování cen aktiv a postupnou tvorbu cenové bubliny.“ říká Karel Beneš z Best Buy Investments (BBI).

Aby Čína zabránila kolapsu na trhu aktiv, musí nechat kurz své měny růst. A právě na tom mohou investoři nakupující yuan velmi slušně vydělat. Do této doby udržovala čínská vláda slabý yuan především kvůli podpoře vlastního exportu.

http://www.novinky.cz/ekonomika/194877-cina-neprestane-manipulovat-s-kurzem-meny-natlak-usa-odmitla.html

Čína nepřestane manipulovat s kurzem měny, nátlak USA odmítla
Čína odmítla požadavky Washingtonu na posílení své měny a dala najevo, že hodlá minimálně v letošním roce ještě udržovat její kurz stabilní. Americký prezident Barack Obama například před několika dny řekl, že umělé podhodnocení juänu znevýhodňuje zahraniční konkurenci. Čína však tvrdí, že kurz jüanu není příčinou vysokých čínských přebytků v obchodě se Spojenými státy, prohlásil na tiskové konferenci mluvčí čínského ministerstva obchodu Jao Ťien.

............................................
Nemůžu si pomoct, ale říkala jsem to.
Čína vymyslela exportní fígl, ale ono se to někde prostě musí projevit..

PS: tož to ještě domyslím, že vlastně nemá cenu lpět na exportu... dřív nebo později (může to trvat dlouho) se kursy měn vyrovnají tak, aby plynulo peněz stejně dovnitř i ven. Vývoz se tím zdraží, a ustane. Ruka trhu. Neustále nakopávána.
Takže Gabčo , co se vlastně stane? ;)

Jim68
Be happy!
Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Juan

Příspěvek od Gabča »

Jim68 píše: Takže Gabčo , co se vlastně stane? ;)
To záleží na tom, kdy si Číňan uvědomí, že perpetuum neexistuje.

Stane se to, že juan skokově posílí, asi tak desetinásobně.
Rázem se tím zdraží čísnký dovoz, desetinásobně. Co stálo 50 korun, bude stát 500.
Teď by se měly vaše líce rozzářit.... naše výroba se vzpamatuje, i textilní průmysl najednou bude vyrábět... jestli ještě tu nějaký je... jo aha už není. No tak to co ještě přežilo najednou získá zpět své zakázky..
Ta síla měnového kursu je neuvěřitelná, i neuvěřitelně hrozná a zkreslující, ale není to perpetuum - nakonec to vyleze.

Nebude se nám všem třeba už tak levňoučce nakupovat... ale vem to čert, hlavně, když bude všechno fungovat aspoň trochu normálněji.

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“