Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Free Energy - Volná Diskuze

Praktické poznatky a projekty uživatelů tohoto fóra.
Odpovědět
jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

jistič

Příspěvek od jeff »

Na takový výkon by stačil 65 - 70A třífázový a radši s céčkovou charakteristikou, záleží na povaze zátěže.

Jeff

jvj56
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: Náhrada za jádro

Příspěvek od jvj56 »

hejkal2 píše:Víme, co se děje v posledních dnech v Japonsku. Němci vypínají jaderné elektrárny... Zelení by je nejraději vypnuli všechny, ale určitě vím, že nemají za tyhle stabilní zdroje jinou náhradu! Moc nerad bych zkončil po tmě, na cestě do lesa se sekyrou v ruce, naštípat si aspoň nějaké ty louče. Nevím, jestli si mnozí uvědomují, že v dnešní době se bez elektrické energie žít nedá. A zřejmě si to vůbec neuvědomují pisálci, kteří útočí na jedernou energetiku, sedíc doma v bytě na zadku u počítače, přikusujíc hamburger, nebo něco podobného. Čím asi dotyční rebelové topí? Že plynem? Tak ten bez elektřiny také nedostanou. Sám jsem to zažil kdysi v zimě na vesnici, když byl 2 dny po sobě vypnutý proud. Plynový kotel mi byl fakt k ničemu. Takových příkladů by se našly tisíce.
Takže touto krátkou úvahou zahajuji důležitou výzvu. Pánové a dámy v tomto fóru, už jste vyrobili nějaký přístroj, který by dokázal sám elektřit a třeba i topit?
Okamžitě sem s nimi, nebo aspoň mě soukomě. Rád bych si také něco podobného postavil. Zatím by mi stačil nějaký zdroj elektrické energie, nejlíp třífázový proud
3x 400 V/230 V / 40 kW. Že vůbec nejsem náročný? :D
Já bych jádro neodsouval, spíš mít doma mikrojadernej reaktor. Myslím, že Bill Gates do toho investuje. Bylo by to bezpečný a levný, akorát nevím na čem by ČEZ vydělával. :D

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

hejkal2 píše:.. Samozřejmě, že bych to nekrmil ničím 8)
Promiň, myslel jsem, že se ptáš vážně.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

chiq píše: lajosu - na elektrinu i na vykurovanie, teda aj náhrada za plyn (a pod.) ...inak to vychádza 100A istič :roll:
Hoši, na jističe se moc nedívejte, to je velice předimenzované. Průměrný rodinný baráček tak kolem 15 KW špice i s elektrickým topením, průměr daleko nižžší. Co psal Petr o autech, KW je tak nějak dost blízko HP koňské síle, takže i Trabant by to lehce utáhl.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Slavek Krepelka píše: Co psal Petr o autech, KW je tak nějak dost blízko HP koňské síle, takže i Trabant by to lehce utáhl.
Jo, silostroje máme.
Menší část paliva nám můžou přeměnit na mechanické kroucení, z kterého můžeme vyrábět přímo elektřinu.
Větší část paliva mění na teplo, kterým můžeme vytápět. Takže stačí prakticky jakýkoli automobil a ještě bude několikrát předimenzovaný, i když poběží jenom na poloviční výkon.
V tom problém není.
Problém je v tom, že hejkal2 si naivně myslí, že se mu to povede zařídit tak, aby do toho nemusel lejt ani benzín, ani naftu. Nejspíš by to ještě mělo běžet nepřetržitě, bez mazání a bez údržby a pokud možno navěky.
Jo, a kdyby to mohlo být levně a nejlépe ihned k dodání.
Tak tohle nenabídnou ani Vietnamci, a že ti slíbí cokoli.

Zdravím - poota

hejkal2
Nový člen

Příspěvek od hejkal2 »

chiq píše: Jaký máš jistič prosím tě?? 40kW?
lajosu - na elektrinu i na vykurovanie, teda aj náhrada za plyn (a pod.) ...inak to vychádza 100A istič :roll:
Jistič mám 3 x 25 A Ono to chce umět trošku počítat a uvědomit si, že mi jednofázový proud nestačí. Ale uznávám, že jsem možná něco špatně znásobil.
Jak přesně se počítá výkon třífázového proudu netuším.

Pro ostatní: Když jsem objevil tohle fórum, všechno se opravdu tady točilo o energii z ničeho, nebo zdarma. Prostě nějaké perpeťáky.
Pročetl jsem toho už až až. I ten podivný Clemův motor, který se jeví, že ho napojíte jen na alternátor a svítíte :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

hejkal2 píše: I ten podivný Clemův motor, který se jeví, že ho napojíte jen na alternátor a svítíte :D
Nazdar Hejkale

No a co jseš si ochotný postavit a víš co vlastně děláš? Ono je to nesmírně důležité.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

hejkal2 píše:
chiq píše: Jaký máš jistič prosím tě?? 40kW?
lajosu - na elektrinu i na vykurovanie, teda aj náhrada za plyn (a pod.) ...inak to vychádza 100A istič :roll:
Jistič mám 3 x 25 A Ono to chce umět trošku počítat a uvědomit si, že mi jednofázový proud nestačí. Ale uznávám, že jsem možná něco špatně znásobil.
Jak přesně se počítá výkon třífázového proudu netuším.

Pro ostatní: Když jsem objevil tohle fórum, všechno se opravdu tady točilo o energii z ničeho, nebo zdarma. Prostě nějaké perpeťáky.
Pročetl jsem toho už až až. I ten podivný Clemův motor, který se jeví, že ho napojíte jen na alternátor a svítíte :D
No jo, proto jsem se ptal, 25A je 10kW, jadernou elektrarnu si objednej v Japonsku. Jsou lidé kteří znají kulové s přehazovačkou ale!!!!! chtěli by cokoliv a nejlépe zadarmo. Jděte s tím do prdele, každému vysvětlovat čeho je kolik,fakt mně nebavý. Až bude problém, půjdete první do kytek. Já žádný generátor nemám a snad přežiju. Volové, ten generátor vás nezachrání a každému kdo sem zabloudí to zvlášť vysvětlovat!!! mně fakt neba. Budete muset zařídit podle svých znalostí a schopností, nebo podle svých blýzkých známostí. Náš fórum vás neznalce nezachrání!!! i kdyby chtěl. Buď rád že nebudu dělat velitele okrsku záchrany, bys musel uchcávat z mých požadavků co dělat nedělat a hlavně abys vzal lopatu a divil se třeba jako bývalí předseda vlády, jseš nám hovno platný. Fakt nekterých lidí mám plné zuby, pořád by chtěly, potřebovaly-no jasně-nic jiného nebudem mít na práci než by jsme zachranovali neumělce, umělce. Jsem děsně hnusnej hajzl, začněte se kurva starat samy o sebe!!! nebo v příslušné chvíli chcípnete bez cti a s celou rodinou(nestihnou ti to ani vyčíst).
Díky za pochopení za mé sprosťárny a neumělci vzbuďte se, třeba vám moc času nezbývá.

hejkal2
Nový člen

Příspěvek od hejkal2 »

Díky za pochopení za mé sprosťárny a neumělci vzbuďte se, třeba vám moc času nezbývá.
Hmm, už rozumím, fakt to nejde a výsledky známe. Budto někdo vybuchne a je sprostý, nebo dá na internet podvodné video, že mu to funguje.
Zvlášť, když na tom svém bádání a ověřování ztrávil polovinu svého mládí.
Já na ověřování kravin nemám čas, jsem pracující člověk. Proto raděj hledám na netu, jestli se do toho pouštět, nebo ne.
Tak vidím, že ne. Ale trošku to zamrzí, stejně mám stále cukání si něco vyrobit. S kovy umím a strojařině a elektrice rozumím.
A nevadí, že kolem elektřiny jen amatérsky. Stejně Ti vědci, co špatně spočítali všechny tady ty zmíněné stroje nadělali víc škody, než užitku.
To si mysleli, že umějí počítat.
Díky za odpovědi.

beldy
Starší člen
Dostal: 2 poděkování

jadro

Příspěvek od beldy »

precitaj vlakno o freonovom motore, alebo perpetum mobile, mozna ti nieco napadne...

Sebestačnosť = SLOBODA!!!
wolf234
Starší člen
Dostal: 9 poděkování

zda sa že tyče su porozhadzovane okolo

Příspěvek od wolf234 »

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

bob
Stálý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

pre hejkal12

Příspěvek od bob »

Bob
majlando
Nový člen

FREE ENERGY

Příspěvek od majlando »

Jaksi tu je nuda :) co sa deje? :P

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: FREE ENERGY

Příspěvek od Palo »

majlando píše: Jaksi tu je nuda :) co sa deje? :P
Všichni makají jako čerti, aby Ti mohli dát ty nejlepší informace na stříbrném podnose ;)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
poota
Zasloužilý člen

Re: FREE ENERGY

Příspěvek od poota »

majlando píše: Jaksi tu je nuda :) co sa deje? :P
Poslyš, nepleteš Ty si náhodou tohle fórum se zábavním parkem?
Co třeba zrovna Ty jsi přinesl na fórum tak zajímavého?

Zdravím - poota

Odpovědět

Zpět na „Lidé sobě“