Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace
Tak ma napadla zaujima tema, a to..
paraziti a mliecne vyrobky.
Ako "bezpecne" je napriklad pasterizovane mlieko? Upravi sa zahriatim na 72 stupnov na par sekund. Myslim si, ze to neznici vajicka, ci mylim sa?
Aka je hygiena, ake je riziko, ze sa mozu dostat pri dojeni do mlieka...
Ako prezivaju vajicka a cysty dlhodobo v chlade chladnicky, pri 4 stupnoch?
Ako "bezpecne" je napriklad pasterizovane mlieko? Upravi sa zahriatim na 72 stupnov na par sekund. Myslim si, ze to neznici vajicka, ci mylim sa?
Aka je hygiena, ake je riziko, ze sa mozu dostat pri dojeni do mlieka...
Ako prezivaju vajicka a cysty dlhodobo v chlade chladnicky, pri 4 stupnoch?
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Milý Jayo. Účelem pasterizace není pobití parazitů, ale pobití mikrobů. I toto je však spíše záminka monopolizace zpracování mléka, než stoprocentně účinný proces. Ze zdravý krávy špatný mlíko nejde. Zdravou krávu nelze pěstovat velkochovným způsobem ani se všema antibiotikama a antihelmetikama. Samozřejmě, že pasterizace je pouze částečně účinná proti parazitům. S laskavým pozdravem, Slávek.Jayo píše:Tak ma napadla zaujima tema, a to..
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Zasloužilý člen
Diky za prispevok Slavek, ale mam pocit, ze si celkom nechytil moj zamer.
Samozrejme viem, ze pasterizacia je proces na zabitie mikrobov, a prave preto, kedze sa pripadne vajicka a cysty parazitov neriesia, je to potencionalna hrozba, a preto sa pytam.
Takisto je mimo moju temu kvalita mlieka, to je ina tema. Opat suhlas, viem, ze velkochov nemoze mat tak kvalitne mlieko. Pytal som sa len, ze ake su tam rizika, ze by mohlo pri dojeni (co robia asi stroje, rucne sa to uz nerobi) skoncit vajicka v mlieku. Neviem, co na to pouzivaju, ale mozno je vemeno vzdy umyte pred dojenim - fakt netusim.
Najradsej by som bol, keby mali osetrenu aj tuto hrozbu, a teda mozny vyskyt vajicok by bol prakticky nulovy.
Asi to zavisi od velkochovu, teoria - to co hovoria, a prax, ako sa to nakoniec vykona, je nieco ine, a hrozba sa vzdy viaze len na prax, nie teoriu.
Aj ked su kravam podavane antihelmetika (asi), neznamena to, ze nemaju parazity, kedze v tejto oblasti vladne pomerne velka nevedomost, slaba diagnostika, atd. Preto si myslim, ze jediny sposob, ako by mlieko bolo od vajicok bezpecne je vzdy vemeno dokladne umyt pred dojenim.
Neviem ci sa to tak robilo kedysi (niekto kto rucne dojil by mohol prispiet).
Ja som bral kozie mlieko od jedneho typka co choval kozy, a teraz ked som si to tak spatne daval dokopy, v akej spine zil, a ze koza nieje zas tak cistotne zviera, tak v podstate, pri dojeni mohli z vemena, alebo srsti opadat nejake vajicka, vylucit sa to neda. No a... potom je len otazka, co vsetko preziju. Preziju napriklad v jogurte (kysle prostredie + bakterie)... preziju zrenie syra a syridla, tvaroh (60 stupnov na vyzrazanie)... bryndza - tu bude pomerne dost velke riziko - nepasterizovane ovcie mlieko... ktovie ako sa v realite doja ovce, ci to dotycny vzdy urobi hygienicky.
Ja bohuzial v tomto neviem dalej bez relevantnych informacii robit ziadne dalsie uvahy, teda zatial vo mne prirodzene vznikla hrozba, ktora z toho moze plynut. Ked uz tak starostlivo umyvam ovocie a zeleninu, umyvam si ruky po toalete, a robim ine opatrenia, aby som nechytil vajicko, tak mam samozrejme obavu aby to nebolo zbytocne, ked z mliecneho vyrobku mozem chytit vajicko ako nic.
Zaujimalo by ma, ci je to dost velka hrozba, (raz za pol rok sa vajicko vyskytne)minimalna (raz za 10 rokov sa vajicko vyskytne), alebo prakticky nulova (raz za 100 rokov sa vajicko vyskytne)
Samozrejme viem, ze pasterizacia je proces na zabitie mikrobov, a prave preto, kedze sa pripadne vajicka a cysty parazitov neriesia, je to potencionalna hrozba, a preto sa pytam.
Takisto je mimo moju temu kvalita mlieka, to je ina tema. Opat suhlas, viem, ze velkochov nemoze mat tak kvalitne mlieko. Pytal som sa len, ze ake su tam rizika, ze by mohlo pri dojeni (co robia asi stroje, rucne sa to uz nerobi) skoncit vajicka v mlieku. Neviem, co na to pouzivaju, ale mozno je vemeno vzdy umyte pred dojenim - fakt netusim.
Najradsej by som bol, keby mali osetrenu aj tuto hrozbu, a teda mozny vyskyt vajicok by bol prakticky nulovy.
Asi to zavisi od velkochovu, teoria - to co hovoria, a prax, ako sa to nakoniec vykona, je nieco ine, a hrozba sa vzdy viaze len na prax, nie teoriu.
Aj ked su kravam podavane antihelmetika (asi), neznamena to, ze nemaju parazity, kedze v tejto oblasti vladne pomerne velka nevedomost, slaba diagnostika, atd. Preto si myslim, ze jediny sposob, ako by mlieko bolo od vajicok bezpecne je vzdy vemeno dokladne umyt pred dojenim.
Neviem ci sa to tak robilo kedysi (niekto kto rucne dojil by mohol prispiet).
Ja som bral kozie mlieko od jedneho typka co choval kozy, a teraz ked som si to tak spatne daval dokopy, v akej spine zil, a ze koza nieje zas tak cistotne zviera, tak v podstate, pri dojeni mohli z vemena, alebo srsti opadat nejake vajicka, vylucit sa to neda. No a... potom je len otazka, co vsetko preziju. Preziju napriklad v jogurte (kysle prostredie + bakterie)... preziju zrenie syra a syridla, tvaroh (60 stupnov na vyzrazanie)... bryndza - tu bude pomerne dost velke riziko - nepasterizovane ovcie mlieko... ktovie ako sa v realite doja ovce, ci to dotycny vzdy urobi hygienicky.
Ja bohuzial v tomto neviem dalej bez relevantnych informacii robit ziadne dalsie uvahy, teda zatial vo mne prirodzene vznikla hrozba, ktora z toho moze plynut. Ked uz tak starostlivo umyvam ovocie a zeleninu, umyvam si ruky po toalete, a robim ine opatrenia, aby som nechytil vajicko, tak mam samozrejme obavu aby to nebolo zbytocne, ked z mliecneho vyrobku mozem chytit vajicko ako nic.
Zaujimalo by ma, ci je to dost velka hrozba, (raz za pol rok sa vajicko vyskytne)minimalna (raz za 10 rokov sa vajicko vyskytne), alebo prakticky nulova (raz za 100 rokov sa vajicko vyskytne)
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Ok, Zopakuju. "Samozřejmě, že pasterizace je pouze částečně účinná proti parazitům."Jayo píše:Diky za prispevok Slavek, ale mam pocit, ze si celkom nechytil moj zamer.
Ještě se kouknu, jestli chytím někde nějaké rozumy na přežití vajíček pár běžných parasitů při jaké teplotě, ale něco mi říká, že jsem přelítl očima u něčeho, snad vejce svalovce, že toho tepla vezme hodně. Pokud se nemýlím, nebude sám. Co dělaj velkochovy je to, že pár týdnů před jatkama odparazitujou jak prasata, tak bejky atd, ale jak dobře, to je otázka. Vlasovci krzevá mlíko jdou a do jaké míry a jak často dělaj dojný krávy nevím. Vzhledem k tomu, že že cyklus vlasovce, pokud mne paměť nešálí, je alespoň v člověku cca 6 neděl, než se zahnízdí a je tedy ještě chytitelný ve střevech, museli by krávy deparasitovat asi každých 6 neděl. To jaksi nevidím jako reálné. Muselo by se to zjistit. Jak je to se spoustou jiných potvor nevím, je jich celosvětově známých kolem 10 000, který se daj do člověka.
S laskavým pozdravem, Slávek.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Když to tak čtu, tak mi "volačo hovorí", že se v žádném případě tomu všemu nemůžeme vyhnout a nepřijít s něčím z toho do styku, a to dokonce ani detektiv Monk. Asi jedinou spolehlivou cestou bude vyčištění a potom nastavit prostředí svého těla tak, aby se v něm žádná z těch potvor nemohla zabydlet.
A nebo potom čistit v nějakých pravidelných intervalech, což bude náročné a drahé, ale asi přece jenom levnější, než potom dlabat denně kolem deseti prášků podle našich Mudrů.
Zdravím - poota
A nebo potom čistit v nějakých pravidelných intervalech, což bude náročné a drahé, ale asi přece jenom levnější, než potom dlabat denně kolem deseti prášků podle našich Mudrů.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Pardon, Díra v hlavě. Dojný krávy deparasitují minimálně 2 tejdny před tím, než jejicjh mlíko můžou dát na prodej. To přeloženo do češtiny znamená, že je asi deparasitujou, pokud vůbec, možná jednou do roka. Snad se to dá někde zjistit jaká je praxe. Rozhodně kráva nemůže být na antihelmentikách v době dojení. Ahoj, Slávek.Slavek Krepelka píše: Vzhledem k tomu, že cyklus vlasovce, pokud mne paměť nešálí, je alespoň v člověku cca 6 neděl, než se zahnízdí a je tedy ještě chytitelný ve střevech, museli by krávy deparasitovat asi každých 6 neděl. To jaksi nevidím jako reálné.
Díky za všechny názory, raději tedy nebudu byliny v průběhu antihelmetik používat. Akorát mám ještě jeden problém. Alben se má užívat dvakrát denně ráno a večer a vždy s 40g tuku, jinak se snižuje účinnost. 40g tuku jsou například 3 lžíce oleje (třeba kokosový nebo lněný) nebo třeba jedno celé avokádo nebo 80g mandlí (živočišné tuky nejím) , a to bych měla zkonzumovat ráno i večer. To jsou šilená množství, jak snášíte taková šílená množství tuku? Nebo co v rámci té jedné porce sníte,abyste toho dosáhli? Já tuku opravdu moc nedám, jedu spíše na sacharidech - ovoce, pohanka apod., na tuku prostš funguju mnohem hůře. Díky .L
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Podle mne je výběr docela jasný. Buďto problém s tukem zkousneš, nebo to budeš dělat zbytečně. S laskavým pozdravem, Slávek.Ludmila píše: 40g tuku jsou například 3 lžíce oleje (třeba kokosový nebo lněný) nebo třeba jedno celé avokádo nebo 80g mandlí (živočišné tuky nejím)
-
- Stálý člen
- Dal: 7 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Prodam knihu Denik poradce od Hany Blahove za 300,- jednou ctena, PC 400,-
Praha osobni predani jinak posta.
Zajemci SZ, diky.
Praha osobni predani jinak posta.
Zajemci SZ, diky.
Co dáš, to dostaneš, vždycky je to něco za něco.
Narazila jsem na upozorněné, že při užívání antibiotik se nesmí užívat ostropestřec, jelikož může snižovat jejich účinnost. Nevíte zda to platí i pro antihelmetika? Díky. L
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 244 poděkování
- Dostal: 57 poděkování
Re: Paraziti - v oku
Ani když to vidí na vlastní oči, nepřiznají to,
u nás to prostě není, vliv parazitů se přeceňuje (výraz jedné mojí známe lékařky), a hotovo.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... cerva.html
u nás to prostě není, vliv parazitů se přeceňuje (výraz jedné mojí známe lékařky), a hotovo.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... cerva.html
-
- Zasloužilý člen
Ano, plati to aj na antihelmetika.Ludmila píše:Narazila jsem na upozorněné, že při užívání antibiotik se nesmí užívat ostropestřec, jelikož může snižovat jejich účinnost. Nevíte zda to platí i pro antihelmetika? Díky. L
V navode na curezone najdes pri kazdom navode upozornenie, ze treba pocas kury obmedzit vsetky prirodne liecby a prirodne cistice criev, pretoze znizuju ucinok kury. Takisto posobia nestastne zvolene davky prirodnych antiparazitalnych prostriedkov, ktore parazitov len drazdia, a tie sa rozutekaju po tele, alebo sa schovaju, zacystuju, a chemicke ich potom nemozu preliecit dokladne.
Ja ostropestrec urcite pocas kury vylucujem, kedze sa skracuje polcas rozpadu, za ktory je pecen schopna liek zneskodnit, a tym padom kratsi cas koluje v obehu.
Tie prirodne drazdice, to je otazka... podla mna to ma zmysel v neskorsej faze, ked uz su parazity unavene, alebo vycerpane, a vzdy poriadnu davku, nie vela malych... cize napriklad 5 gramov rozomletych klincekov a pol polievkovej lyzice paliny zaradit do neskorsej casti kury.
Takisto ma napadla uvaha, ze je pocas kury dobre striedat obdobia potravy, ktora parazitom vyhovuje, s potravou, ktora im nevyhovuje. Idealne, tesne pred vlnou jest 2 dni veci, ktore ich lakaju... tym padom sa budu nachadzat v creve. Ovela lepsie, ked su nacapane na hruskach, ako ked zomru niekde v peceni a zlcovodoch. Vlastna skusenost - ked zomru v peceni, moze to byt niekolkodnove peklo.
Dolezite je parazity nedrazdit, ale zabijat.
CHtěla jsem se zeptat. Před rokem se mi na prave straně krku objevila cysta - bulka , měkká. Minulé jaro mi vzali punkci a napsali , že je to cysta. Dle krve a sona to taky tak vyšlo. Doktorka řekla, že se cysty mají tendenci vracet, a´t přijdu až se znovu naroste , a pak že je nutná operace. V zime narostla a nyni je asi již 5 cm velka. Jdu ještě na CT a pak je naplanovaná operace. Jelikož jsem si přečetla tyto stranky, chtěla jsem cystu alespoň zmenšit, co kdyby to byl parazit. Cystu jsem našla v březnu 2011, ale mohla zde třeba již několik měsíců být. V červenci 2010 jsem byla v Turecku, kde mě druhý den hned odvezly do nemocnice, jako všichni jsem zvracela, ale měla jsem vysoké i teploty a omdlévala jsem. V hotelu zvracení měli všichni , prý z jídla, ale později. Ja první den skoro nic nejedla, tak to bylo vzduchem nebo špatně umyté ruce. Napadlo mě, jestli to s tím nesouvisí. Léků se bojím. Tak jsem si koupila protiparazitální balíček od Jukla. Beru 6 den, a cysta se mi trochu zvětšila.Ale nevím, jestli těmi bylinkami - nebo , že jsem si na ní celý týden pořád šahala. Doktorka mě ale varovala, že a´t si na ní nešahám, že pak se plní a zvětšuje, takže nevím, jestli se mi trochu zvětšila šaháním, nebo bylinkami.
Zítra jdu na Salvii, ale díky jiným problémům s vlasy se antihelmetik bojím. Zabrali někomu i ty bylinky - hřebíček, pelyněk a ořešáK? Máte s nimi i blbé reakce. Po telefonu mi paní Bláhová řekla, že by to mohly být filárie. Ale třeba ta cysta na krku s parazity nesouvisí.
Zítra jdu na Salvii, ale díky jiným problémům s vlasy se antihelmetik bojím. Zabrali někomu i ty bylinky - hřebíček, pelyněk a ořešáK? Máte s nimi i blbé reakce. Po telefonu mi paní Bláhová řekla, že by to mohly být filárie. Ale třeba ta cysta na krku s parazity nesouvisí.
Nějak se mi zpráva smazala , takže ještě jednou.
Ráda bych Váš názor.
V březnu 2011 mi objevili bulku na krku. Udělali punkci - tedy vytáhli obsah - takové světlé kakao :-))) Udělali krevní testy a sono, a dle výsledků cysta na 90%. Paní doktorka řekla, že cysty mají tendenci se vracet, takže pokud dopadnou vysledky punkce ok pry cysta, tak mám přijít, jen když to znovu naroste, ale pak to bude muset jít ven celé. Tedy jizva na krku. Dlouho se nedělo nic, ale v zimě jsem si všimla , že bulka je tam znovu. Objednala jsem se k paní doktorce, udělala nyní znovu sono - prý cysta na 90%, potvrdit může až se to vyndá. Objednaná jsem na srpen. Dle vašich příspěvků jsem chtěla zkusit něco, kdyby to byly paraziti, aby se alespoň zmenšilo, byla by z operace menší jizva.
K tomu mě přimnělo, že jsem bulku - měkkou objevila v březnu 2011 , mohla tam ale už několik měsíců být. V červenci - tedy pul roku před tím jsem byla na dovolené v Turecku. Kde mě hned druhý den - a to jsem tam skoro nic nejedla a nepila, odzvezly se zvracením na 3 dny do nemocnice, protože jsem měla vysokou teplotu a omdlévala jsem. Zvracel poté cely hotel, ale ty měli lehké stádium a fakt žrali - no Čěši - když je to all inclusive:-)))
Objednala jsem se na Salvii. Jelikož ale mám problémy s padáním vlasů, velliké, bojím se léků. Zkusila jsem tedy zatím brát parazitalní balíček od Jukla. Je to hřebíček, pelyněk, ořešák tinktura. Beru 6 den a bulka se mi zvětšila trochu. Doktorka mě upozorňovala nyní, a t´si na ní nešahám, že se pak bude plnit a zvětšovat, což jsem nedodržovala a ona se zvětšila, nevím tedy jestli šaháním, nebo těmi bylinkami. Dr. Clark tyto bylinky doporučuje. Jaké s nimi máte zkušenosti. Lugol nemohu. Pomohly někomu, nebo ublížili. ZVětšení bulky je od těch bylinek, nebo spíš toho šahání?
Opravdových kalibrů se bojím. Po telefonu mi paní Bláhová řekla, že to vypadá na filárie. Zítra jdu na Salvii tady v Praze, ale antihelmetik se bojím kvůli těm vlasům. A ani nevím, jestli ta cysta je kvůli parazitům. Ptala se mě ta ke které jdu, jeslti se potím atd....já žádné takové problémy nemám. Mám jen tu bulku.
Prosím o Váš názor.
Ráda bych Váš názor.
V březnu 2011 mi objevili bulku na krku. Udělali punkci - tedy vytáhli obsah - takové světlé kakao :-))) Udělali krevní testy a sono, a dle výsledků cysta na 90%. Paní doktorka řekla, že cysty mají tendenci se vracet, takže pokud dopadnou vysledky punkce ok pry cysta, tak mám přijít, jen když to znovu naroste, ale pak to bude muset jít ven celé. Tedy jizva na krku. Dlouho se nedělo nic, ale v zimě jsem si všimla , že bulka je tam znovu. Objednala jsem se k paní doktorce, udělala nyní znovu sono - prý cysta na 90%, potvrdit může až se to vyndá. Objednaná jsem na srpen. Dle vašich příspěvků jsem chtěla zkusit něco, kdyby to byly paraziti, aby se alespoň zmenšilo, byla by z operace menší jizva.
K tomu mě přimnělo, že jsem bulku - měkkou objevila v březnu 2011 , mohla tam ale už několik měsíců být. V červenci - tedy pul roku před tím jsem byla na dovolené v Turecku. Kde mě hned druhý den - a to jsem tam skoro nic nejedla a nepila, odzvezly se zvracením na 3 dny do nemocnice, protože jsem měla vysokou teplotu a omdlévala jsem. Zvracel poté cely hotel, ale ty měli lehké stádium a fakt žrali - no Čěši - když je to all inclusive:-)))
Objednala jsem se na Salvii. Jelikož ale mám problémy s padáním vlasů, velliké, bojím se léků. Zkusila jsem tedy zatím brát parazitalní balíček od Jukla. Je to hřebíček, pelyněk, ořešák tinktura. Beru 6 den a bulka se mi zvětšila trochu. Doktorka mě upozorňovala nyní, a t´si na ní nešahám, že se pak bude plnit a zvětšovat, což jsem nedodržovala a ona se zvětšila, nevím tedy jestli šaháním, nebo těmi bylinkami. Dr. Clark tyto bylinky doporučuje. Jaké s nimi máte zkušenosti. Lugol nemohu. Pomohly někomu, nebo ublížili. ZVětšení bulky je od těch bylinek, nebo spíš toho šahání?
Opravdových kalibrů se bojím. Po telefonu mi paní Bláhová řekla, že to vypadá na filárie. Zítra jdu na Salvii tady v Praze, ale antihelmetik se bojím kvůli těm vlasům. A ani nevím, jestli ta cysta je kvůli parazitům. Ptala se mě ta ke které jdu, jeslti se potím atd....já žádné takové problémy nemám. Mám jen tu bulku.
Prosím o Váš názor.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 12 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Píšete tu, že likvidace tasemnic není jednoduchá. Jak na ně zabírá třeba takovej klystýr s MMS ?