Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Vodíková Diskuze

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Sano, máš v hesle peknú a funkčnú myšlienku.
Na tom ostatnom neprerobíš, ak popracuješ, citujem:

...že technici, inžinieri sa dodnes nevedia preniesť nad fakt, že je možné rozložiť vodu na jej zložky-vodík a kyslík, s menšími nákladmi, než to vyplýva z Faradaiových vzorcov.
Článok bol mienený ako odpoveď večným pochybovačom, ktorí len rozptyľujú prácu ľudí, ktorí sa venujú získavaniu voľnej energie. Bolo tam jasne povedané, že toto fórum nie je určené pre nich, pochybovačov, na to nech si založia vlastné fóra....

Ja nie som pochybovač. Nie je pochybnosť to, ak napíšem, že voda do kopca sama netečie. Naopak Ty pomáhaš šíriteľom nepravdy, pretože už jednoduché overenie svedčí o opaku.
Nie je pravda, že technici a inžinieri nevedia prečo elektrolýza funguje pár jednotiek percent nad 100. Pracuje to presne tak, ako chladnička v každom dome, a ktorej účinnosť určuje podobne maximálny teplotný spád. Je dosť presne známe, za akých podmienok.
Podstatné na tom je, že účinnosť presahujúca 100 percent o zhruba desiatku nie je možné dosiahnuť. Neznamená automaticky, že keď idú jednotky, pôjdu aj desiatky.

Téma sa volá rezonancia a je verejne prístupné. Nie je v ňom v súvislosti s témou vyjadrené žiadne osobné želanie. Ak toto mám brať ako niečie odporúčanie, aby som nič sem nepísal, tak sme v inej rovine, a škoda aj pre mňa strácať týmto čas. Ak sa z fóra stratia objektívne príspevky, tak sa stane môžeme 3xhádať, čím. Jasne sa dá povedať ako pravda, tak aj lož, naivný a falošný optimizmus je nanič.

Musím podotknúť, že zreteľne dávaš najavo, že nevieš, čo je katalyzátor. Inak by si pri ňom nezanedbával potrebu dodávať každej reakcii energetický rozdiel. Pochop, že katalyzátor NIKDY nemení energetickú bilanciu reakcie, ale iba jej rýchlosť.

Životnosť atomárneho vodíka nie je dostatočne dlhá na to, aby sa dostal do motora a mohol v ňom ako atomárny zhorieť. Takisto si neposkytol najmenší argument na to, aby si podoprel možnosť získania atomárneho vodíka bez navýšenia energie voči molekulovému.

Dúfam, že Tvoj pozdrav nebol ironický, ja si stále mojich oponentov vážim.

sano
Zasloužilý člen
Dostal: 18 poděkování

Ahoj Akord,

Příspěvek od sano »

ty máš svoju pravdu, ja mám svoju pravdu.
Pracujme ´dalej, možno raz príde čas, kedy budeš vedieť pomôcť ty mne a mne podobným snílkom. Ja sa snažím napriek svojim odborným obmedzeniam sprístupniť, upozorniť na tému, ktorá verím, bude užitočná pre viacerých.

sano

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

hořák

Příspěvek od martin11 »

foto hořák - spalování vody.....u Jeffa sobota odpoledne martin11 :lol:

...veškeré info Luba Novák
...upravené foto .....k teplotám nemohu podat žádné info , protože není teplotní měření......chtělo by to vyfotit specialní technikou....pro lepší informace o procesu....ač jsem fotograf...toto je foceno amaterským aparátem.....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

... věřím, že se " TO " povede ......
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

fotky

Příspěvek od lajos »

Krása Martine máš další nežádaný bod

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: fotky

Příspěvek od la »

lajos píše:Krása Martine máš další nežádaný bod

Moc pěkná práce Martine. :good:

martin11
Zasloužilý člen

aby to nebylo Ilemovi líto

Příspěvek od martin11 »

Ilem nám předvedl...v mrazu venku studenou fuzi.....ať jsen dělal co jsem dělal.....ta pára je furt studená......bílá...tak to sem také posílám...více vám prozradí ilem....je tam nějaká elektronika a tomu už nerozumim.....martin11 :lol:

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

Zdravím Martine!
pěkný motivační obrázky, za ten rozesmátej plamínek ti posílám bodík (jasně, že nejenom za něj!) - teď ještě vědět, co se skrývá za plamínkem...
Bude nějaké info?
Zachytávání vody ze střechy už mám vyřešené...

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
ekowatt
Stálý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 13 poděkování

hořák u jeffa

Příspěvek od ekowatt »

Zdravim. Aj mne sa podarilo niečo vytiahnuť z videa.

Eter
Starší člen

Oprava mojho predchadzajuceho prispevku

Příspěvek od Eter »

Meyer nakoniec vstrekoval do jeho specialnych sviecok vodu (rozprasenu - hmlu) + ionyzovany vzduch (KLADNE NABITY) + nespalitelne plyny z vyfuku?

Trosku som to opravil Meyer tam daval kladne nabyty vzduch (kyslik) O+

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Meyer část 1

Příspěvek od NAVAR »

sao píše:Děkuji za poděkování a vkládám tento příspěvek v dobré víře a s Vašim svolením k Vám .
Zdravím,
dobrá práce. Gratuluji ke skvělé úvaze. Udělal jsem to přesně tím samým způsobem a přišel z části na to samé. Mimo jiné si myslím že alternátor supluje indukčnost která se tam jinak musí přidat sériovým zapojením cívky. Taktéž změnou buzení třebas i střídavými pulzy dostaneme to co potřebujeme, výkonný generátor s měnitelnou frekvencí, střídou a fázovým posuvem. Samozřejmě diody vykuchat.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

:lol: Já bloud chtěl pouze zkapalnit tmu....

krakonos
Starší člen

Příspěvek od krakonos »

Proč bloud ?Celkem hloubavý člověk . V zásadě když je tma v prostoru (v našem vesmíru) , tak obsahuje různé pole , no a to je v zásadě energie a to už jsme doma u klasické teorie relativity , kde energie a hmota je jedno a totéž . Prostě ze stejnýho tvarohu . :P

Chcešli znát další podrobnosti o vlastnostech prostoru , mohu vokopírovat ještě další zajímavou kapitolu (vyšetřím-li nějaký časový úsek).

martin11
Zasloužilý člen

prosím...

Příspěvek od martin11 »

prosím Anonym....přesné jméno té knihy kdo kde vydal.....nebo fotku titulní strany a nakladatelství....nemužu bez ní být...prostě ji chci....
...už jen proto, že jsem přesvědčenej, že hmota je anomálie času....už jsem to několikrát psal....a pokždé na toto tema...hrobové ticho....dík martin11 :lol: ...třeba poslat i na SZ....dík

krakonos
Starší člen

Re: prosím...

Příspěvek od krakonos »

Je to / Struktura vesmíru / Brian Greene / . Před tím napsal / Elegantní vesmír / v originálu Strink teory

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Můj děda měl taky auto na dřevoplyn,byl to tuším Škoda Minor a jako klučinu mne s ním svezl do Jablonného nad Orlicí za tetou.Bylo to něco úžasnýho pro kuka jako já když zatápěl před jízdou.Veliká škoda že se nezachoval.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“