Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

AUTO..na vodu

Vodík, plasma, orgon... a spalovací motory.
Odpovědět
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: magnety

Příspěvek od poota »

martin11 píše:...chce to neodymy / vynikající jsou v harddisku...!!!
Trpělivě a opět, již po několikáté, upozorňuji na to, že magnety z HDD mají oba póly na jedné straně.

To halapainen:
překvapuje mě, že se to osvědčilo - stačí si nakreslit nebo představit siločáry pole uvnitř a vně tohoto uspořádání - ale praxe je praxe!

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
poota
Zasloužilý člen

Re: a

Příspěvek od poota »

baxter píše:.. mam to ufko v hribku a ten ma na pvrchu jemne kovove pletivo
Pokud je magneticky vodivé, bylo by vhodné umístit magnety zevnitř, ale solidně je připevnit nemagnetickým materiálem.

Zdravím - poota

hapalainen
Starší člen
Dostal: 1 poděkování

Siločáry

Příspěvek od hapalainen »

stačí si nakreslit nebo představit siločáry pole
ty jsem si představil a zkusil jsem obě možnosti. Tahle je lepší. Možná jinému to bude fungovat jinak. V podstatě nedovede nikdo pořádně vysvětlit, co se v té zmagnetované díře dějě.
A co v téhle? http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... valy#22932

Hlavní je vyhrát zápas
poota
Zasloužilý člen

Re: Siločáry

Příspěvek od poota »

Až se mi přihodí, ne že bych se na to nějak zvlášť těšil, že budu moci volně do některé části výfuku, chci tam zkusit dát dva magnety proti sobě zevnitř. Vlastně na konec bych to mohl dát zkusmo třeba hned.
Takže díky za inspiraci, taky je to jedna zkušenost "proti rozumu". :good:

Zdravím - poota

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: čtyři magnety

Příspěvek od lajos »

hapalainen píše:Mně se osvědčily čtyři magnety orientované sever jih, sever jih.
Promiň, existujou teorie a popisy že s magnety pólují protékající materiály, neboli jejich molekuly do jednoho směru-jako sever jih. Tvá sestava čtyř různě pólovaných magnetů tomu odporuje-mělo by tam být sever jih a ne jejich kombinace.
Je to pouze teorie, kterou třeba ty úspěšně trháš. Prostě v jednom směru upravené molekuly paliva by se měli líp spalovat, než molekuly chaoticky směrované???

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: magnety

Příspěvek od martin11 »

poota píše:
martin11 píše:...chce to neodymy / vynikající jsou v harddisku...!!!
Trpělivě a opět, již po několikáté, upozorňuji na to, že magnety z HDD mají oba póly na jedné straně.

To halapainen:
překvapuje mě, že se to osvědčilo - stačí si nakreslit nebo představit siločáry pole uvnitř a vně tohoto uspořádání - ale praxe je praxe!

Zdravím - poota
pro Poota....a včechny ostatní,,,,ano HDD mají poly na jedné straně.....ale já jsem je pootočil o tak, aby se přitahovaly / o 180°/ :shock:
vypadá to neesteticky...ale je to zadarmo....!!!!!.....vaše Karkulka :oops:

... věřím, že se " TO " povede ......
baxter
Stálý člen

a

Příspěvek od baxter »

caute lidi mel bych takovou primitivni otazku snizil jsem spotrebu pomoci TRku na 3 litry ze sesti ale po padesati kilometrech se mi vratila ope zpatky nevite nekdo cim by to mohlo byt ? pouzil sem na spiralu jednicku nerezovy drat 316l svinuty do spiraly o prumeru asi 3cm a delku 8cm a jako protipol je sitko ze stejneho materialu o velikosti 8x4 cm pripojeny primo na baterku . pouzil sem jen cistou vodu .

poota
Zasloužilý člen

Re: a

Příspěvek od poota »

baxter píše:... pouzil sem jen cistou vodu .
Zopakuj celý proces, ale začni tím, že dáš novou "čistou vodu".

Jestli se děj beze změny zopakuje, tak bych předpokládal, že ta voda je "čistá" jenom zdánlivě. To by znamenalo, že některá z těch mnou předpokládaných nečistot zlepšuje spalování, a když se "spotřebuje", tak se spalování vrátí na původní hodnoty. Pokud je tomu skutečně tak, pak stačí, když zjistíš, která "nečistota" to dělá, a můžeš ji do vody záměrně doplňovat.

Zdravím - poota

baxter
Stálý člen

a

Příspěvek od baxter »

tu spotrebu sem zmeril uplne jednoduse.
1.najdes si na palivomeru carku ktera oznacuje nulu
2.vyjedes benzin bud presne na ni nebo tesne pod ni
3.dolijes benzin ale aspon za 150 -200
4.vynulujes pocitadlo km a projedes ten benzin na nulu

jen musis dodrzet to abys to meril na rovine a nebo jednoduse si urcis misto startu a cile uplne stejne . u nekterych aut to muze byt ale problem protoze maji velky objem nadrze a na rucicce to nejde presne urcit a nezapomen ze palivomer ukazuje vzdy jinak.tim myslim ze kdyz natankujes do plna tak ti pomalu ubyva benzin tak do tri ctvrtin nadrze pak ubyva tak do ctvrtiny nadrze rychleji a pak zase pomalu az ke dno je to zapricineno pakovym mechanismem u plovaku . u golfa dvojky a u seata cordoba to slo lehce

jo a k tomu tvemu prispevku pooto .dik za radu za chvili to jdu vyzkouset vypustit a napustit znovu co to udela .a co kdyz to teoreticky udela to same mam tam neco pridat?

baxter
Stálý člen

a

Příspěvek od baxter »

jo a jeste k tomu mereni idealni je to merit na polovine nadrze tam se to projevi nejvic jak rychle ti mizi palivo a jinak poznas rozdil 6ti litru od 3 litru urcite je to viditelne chce to ujet aspon 100 km

baxter
Stálý člen

a

Příspěvek od baxter »

jinak kdyby te to zajimalo tak sem natankoval benzin za 180 na benzine VERVA 100 na ktery vetsinou jezdim po 50ti km mi ubylo mene nez jedna tretina coz je benzin za nejakych 60 kc pri cene 34.20 za litr to dela nejakych 1,75 litru .z toho vyplyva ze spotreba byla mensi nez 3.5 litru na sto presneji to bylo 3.125 ale to se neda urcit na sto procent presne plus minus pullitr .ale po dalsich 40ti km zmizel i ten benzin za 120 . kam asi? 3.5 litru na 40 km to je nejakych 8.75 litru na sto . jj proud si to potahlo slusne i kdyz to nic nevyvinulo :-(

baxter
Stálý člen

a

Příspěvek od baxter »

a nebo to nebudu resit a vrazim do kufru barel cerpadlo a necham vodu cirkulovat pres vyvijec co ty na to pooto?kdyz 0,75 litru stacilo na 50 km tak 5 litru bude stacit na 342 km a to uz se da pak vymenit voda a nebo tam rovno u muzu vrazit 50 litrovy a to vyjde na 3400 km nemam pravdu?

baxter
Stálý člen

spotreba

Příspěvek od baxter »

caute lidi , tak sem vymenil tu vodu jak mi to poota poradil a vyzkousel to a dopadlo to zatim tak ze na 83 km si to vzalo asi necelou polovinu benzinu za 200 . takze asi 3,52 litru na sto . ale rizl sem to pul napul verva 100 a natural 95 myslis ze to ma taky vliv?jeste musim vyjet ten zbytek at vim 100procentni vysledek.zitra budu chytrejsi ale zda se mi ze ta spotreba sla ke konci uz zase nahoru.mam to zitra dojet nebo s tim jeste neco zkusit udelat?nevim

baxter
Stálý člen

a

Příspěvek od baxter »

zdravim . dneska tam jeste zustalo neco pres litr benzinu z toho vcerejsiho a tachometr ukazuje zatim 115 km takze spotreba je mensi nez predevcirem a dneska jeste dojedu asi ten zbytek at uz v tom mam jasno :-) zatim jezdim porad na tu stzejnou vodu co vcera . jeste nevim na kolik to vyjde protoze nevim co tam zustalo za benzin jestli verva nebo natural nebo mix

baxter
Stálý člen

a

Příspěvek od baxter »

jeste sem zapomel dodat ze do spotreby musim zapocitat i 10startovani na benzin zatim to si taky neco malo papne si myslim a neni to urcite malo u starsich aut to byva i 2 dl na start

Odpovědět

Zpět na „Auto na alternativní pohon“