Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%

Celkem hlasů: 13

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Akord

Příspěvek od poota »

Akord píše:Nepodsouvej, já jsem sanovi žádný úmysl neprokazoval, kontroluj si, co píšeš. Konkrétní argumenty o Megu a spol nemíním x krát opakovat, kdo chce si jich najde dost. Jde dobre dohledat, co jsem vlastne kritizoval.
út 31. května 2011 v 19:56
Akord píše:Pozri, sano, tebe asi dlho nikto nepovedal, že propaguješ klamárov. Mal by si sa radšej venovať záhrade, lebo v technike si na tom veľmi bledo. Inak by si nepredostieral nezmysly o tom, ako osciloskopy nevedia merať a podobne. Vtip je iba v tom, že akúkoľvek materiálnu energiu, ktorú sme kedy od monopolov potrebovali vždy tieto prístroje zmerať dokázali. Ešte nikdo neplatil za elektrinu na meditáciu, ale na svietenie, pračku, chladničku, TV, náradie...a takáto energia išla zmerať zatiaľ vždy.

To tvoje heslo je v poriadnom protiklade s tým, čo robíš. Povedz, kedy si získal nejakým spôsobom energiu rovnocennú s tou, za ktorú platíš monopolom. Nevadí ti, že opakuješ po klamároch a podvádzaš ľudí tým, že ich uvádzaš do omylu? Naozaj nechápeš, že cituješ plagiát? Veď ide iba o zmes nesúvisiacich viet s hromadou odborných názvov, aby to vyzeralo záhadne a múdro. Kto tým pojmom rozumie, a pracuje v podobnej oblasti, tak pochopí, o aký krutý vtip ide.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Akord

Příspěvek od Akord »

poota píše:
Akord píše:Nepodsouvej, já jsem sanovi žádný úmysl neprokazoval, kontroluj si, co píšeš. Konkrétní argumenty o Megu a spol nemíním x krát opakovat, kdo chce si jich najde dost. Jde dobre dohledat, co jsem vlastne kritizoval.
út 31. května 2011 v 19:56
Akord píše:Pozri, sano, tebe asi dlho nikto nepovedal, že propaguješ klamárov. Mal by si sa radšej venovať záhrade, lebo v technike si na tom veľmi bledo. Inak by si nepredostieral nezmysly o tom, ako osciloskopy nevedia merať a podobne. Vtip je iba v tom, že akúkoľvek materiálnu energiu, ktorú sme kedy od monopolov potrebovali vždy tieto prístroje zmerať dokázali. Ešte nikdo neplatil za elektrinu na meditáciu, ale na svietenie, pračku, chladničku, TV, náradie...a takáto energia išla zmerať zatiaľ vždy.

To tvoje heslo je v poriadnom protiklade s tým, čo robíš. Povedz, kedy si získal nejakým spôsobom energiu rovnocennú s tou, za ktorú platíš monopolom. Nevadí ti, že opakuješ po klamároch a podvádzaš ľudí tým, že ich uvádzaš do omylu? Naozaj nechápeš, že cituješ plagiát? Veď ide iba o zmes nesúvisiacich viet s hromadou odborných názvov, aby to vyzeralo záhadne a múdro. Kto tým pojmom rozumie, a pracuje v podobnej oblasti, tak pochopí, o aký krutý vtip ide.
Zdravím - poota
Presne tak. Nikde tam není napsáno, že sano ví, že jde o lež. A že já vím, že sano lže úmyslne, jak jsi to o mne napsal ty. Co se týče napríklad toho Megu, tak se dá v dostatečné míre ríct, že vím, že je to lež, duvodu pro to mám dost, argumenty jsem popsal. Mužeš postavit, zmerit jako to udelal muj spolužák s originálními díly a cenami, a prokázat, že se mýlím. Jinak tady nejde ríct pane, že císar je nahý.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Zbabrané hodnocení

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Akord píše: Každý stredoškolák ví, že derivace sinusu je kosinus. To na obrázku nejsou sinus a kosinus. Proto nejde ani ríct, že jedna z tech funkcí jsou pouze intenzita, nebo indukce. Proto ani text nesouvisí s obrázkem. Upresnil jsem to ješte i v editu. Mel jste lépe popsat podmínky nečeho takového, protože, když to čte nekdo, kdo o tom nic neví, tak mu jsou tyhle špatne popsané souvislosti na 2 veci. Já jsem se ozval proto, ať se aspoň ví, že to není jen hop šup a sám si vybírám, co považuju za hloupost a co ne.
Originálně vlákno magnetické motory II

:D Ráno, tedy moje ráno, jsem sem dal do MMII krátký komentář, který se jaksi omylem "vypařil" :D, i když (vlastně protože) to byl dvoják :lol: Hold to tedy jaksi rozvinu zde a trochu jinak:

Jaksi jsem zde U pramene měl velmi dobrou příležitost se několikrát přesvědčit, že Akord se rád unáhluje a na odbornika, za kterého se prohlašuje, se velmi často mýlí a dokonce občas vykazuje nevědomost i v dosti jednoduchých případech týkajících se kde čeho, ale specielně magnetizmu. Doporučoval bych tedy všem si dávat veliký pozor a ověřovat si jeho tématické příspěvky. Pokud se Akordovi někdo ozve, je občas i ochoten přiznat, že se mýlil, jako to alespoň částečně učinil i v tomto případě, ale pokud není jeho sebeprohlášená expertýza, o které mám dnes dost dobře zdůvodněné pochyby, nikým oponována, zbývají zde po něm i informace značně zavádějící a pochybné kvality.

V tomto případě, kdy Adam uvedl graf všeobecné platnosti, vysvětlující všeobecně, bez zacházení do surealistických, i když eventuelně praktických, odborných detailů, v podstatě naprosto správný graf limitovaný textem téhož příspěvku, a to graf vzájemných vztahů průběhu magnetické indukce cívky, který by se dal považovat za školní asi na úrovni devítiletky, což Adam také jako takový, i když ne výslovně, presentoval, se Akord sice polovičatě a pouze po opakované oponentuře omluvil za napadení grafu samotného, nicméně mu očividně unikla souvislot grafu se samotným textem. Akord má očividně pocit, že vina nesouvislosti, z pozice Akorda, který ji nevidí, je na straně Adama a že Adam mu za jeho neschopnost tuto souvislost vidět dluží omluvu. (což Adam mezi tím učinil, aby byl na moment pokoj). To ani nemluvě o tom, že Akord zdůvodnil sám tu nesouvislost s grafem právě svou originální pozicí, kterou eventuelně prohlásil za svůj omyl (obézní PROTO v citaci).

Já osobně nesdílím s panem Akordem obumážkované vzdělání, kterým se Akord holedbá, ale tím spíše se pozastavuji nad tím, že vůbec měl jaký problém s Adamovým grafem a textem, který díky svým mimoškolním znalostem a pokusnictví jsem schopen na této úrovni velmi dobře sledovat a v tomto případě také potvrdit jako všeobecně platné, že Adamův příspěvek neměl na své předeslané úrovni zjednodušení žádnou chybu alespoň z mého hlediska. Mně to připadá jasné jak facka a navíc nejen správné učebnicově, ale i prakticky.

Osobně si to tedy už dlouho dost hlídám a asi by bylo nasnadě, kdyby si to hlídali i druzí, zvláště pak ne-experti mezi námi, jako jsem já, protože experti to vše mají samozřejmě v malíku.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Akord
Zasloužilý člen

Re: Zbabrané hodnocení

Příspěvek od Akord »

Slavek Krepelka píše:
Akord píše: Každý stredoškolák ví, že derivace sinusu je kosinus. To na obrázku nejsou sinus a kosinus. Proto nejde ani ríct, že jedna z tech funkcí jsou pouze intenzita, nebo indukce. Proto ani text nesouvisí s obrázkem. Upresnil jsem to ješte i v editu. Mel jste lépe popsat podmínky nečeho takového, protože, když to čte nekdo, kdo o tom nic neví, tak mu jsou tyhle špatne popsané souvislosti na 2 veci. Já jsem se ozval proto, ať se aspoň ví, že to není jen hop šup a sám si vybírám, co považuju za hloupost a co ne.
Originálně vlákno magnetické motory II

:D Ráno, tedy moje ráno, jsem sem dal do MMII krátký komentář, který se jaksi omylem "vypařil" :D, i když (vlastně protože) to byl dvoják :lol: Hold to tedy jaksi rozvinu zde a trochu jinak:

Jaksi jsem zde U pramene měl velmi dobrou příležitost se několikrát přesvědčit, že Akord se rád unáhluje a na odbornika, za kterého se prohlašuje, se velmi často mýlí a dokonce občas vykazuje nevědomost i v dosti jednoduchých případech týkajících se kde čeho, ale specielně magnetizmu. Doporučoval bych tedy všem si dávat veliký pozor a ověřovat si jeho tématické příspěvky. Pokud se Akordovi někdo ozve, je občas i ochoten přiznat, že se mýlil, jako to alespoň částečně učinil i v tomto případě, ale pokud není jeho sebeprohlášená expertýza, o které mám dnes dost dobře zdůvodněné pochyby, nikým oponována, zbývají zde po něm i informace značně zavádějící a pochybné kvality.

V tomto případě, kdy Adam uvedl graf všeobecné platnosti, vysvětlující všeobecně, bez zacházení do surealistických, i když eventuelně praktických, odborných detailů, v podstatě naprosto správný graf limitovaný textem téhož příspěvku, a to graf vzájemných vztahů průběhu magnetické indukce cívky, který by se dal považovat za školní asi na úrovni devítiletky, což Adam také jako takový, i když ne výslovně, presentoval, se Akord sice polovičatě a pouze po opakované oponentuře omluvil za napadení grafu samotného, nicméně mu očividně unikla souvislot grafu se samotným textem. Akord má očividně pocit, že vina nesouvislosti, z pozice Akorda, který ji nevidí, je na straně Adama a že Adam mu za jeho neschopnost tuto souvislost vidět dluží omluvu. (což Adam mezi tím učinil, aby byl na moment pokoj). To ani nemluvě o tom, že Akord zdůvodnil sám tu nesouvislost s grafem právě svou originální pozicí, kterou eventuelně prohlásil za svůj omyl (obézní PROTO v citaci).

Já osobně nesdílím s panem Akordem obumážkované vzdělání, kterým se Akord holedbá, ale tím spíše se pozastavuji nad tím, že vůbec měl jaký problém s Adamovým grafem a textem, který díky svým mimoškolním znalostem a pokusnictví jsem schopen na této úrovni velmi dobře sledovat a v tomto případě také potvrdit jako všeobecně platné, že Adamův příspěvek neměl na své předeslané úrovni zjednodušení žádnou chybu alespoň z mého hlediska. Mně to připadá jasné jak facka a navíc nejen správné učebnicově, ale i prakticky.

Osobně si to tedy už dlouho dost hlídám a asi by bylo nasnadě, kdyby si to hlídali i druzí, zvláště pak ne-experti mezi námi, jako jsem já, protože experti to vše mají samozřejmě v malíku.

Ahoj, Slávek.
"se velmi často mýlí a dokonce občas vykazuje nevědomost i v dosti jednoduchých případech týkajících se kde čeho, ale specielně magnetizmu" Beletrie.

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Beletrie

Příspěvek od adam.benda »

Akord píše:... Beletrie.
Občas se příběh stává skutečností...
A nebo právě naopak - příběh čerpá ze skutečností.

adam.benda
Zasloužilý člen

Díky..

Slávku,
děkuju za podporu. Jsem docela v rozčarování, že může vzniknout konflikt i na takovémhle substrátu. Asi jsem si už za těch pár posledních měsíců odvykl...

Akord
Zasloužilý člen

Re: Díky..

Příspěvek od Akord »

adam.benda píše:Slávku,
děkuju za podporu. Jsem docela v rozčarování, že může vzniknout konflikt i na takovémhle substrátu. Asi jsem si už za těch pár posledních měsíců odvykl...
Mne to muže být docela samému líto, nemám se ani koho za sukni chytit. No nic, na porádnou diskusi musí být nejméne dva.

adam.benda
Zasloužilý člen

Sukně

Akord píše:Mne to muže být docela samému líto, nemám se ani koho za sukni chytit. ...
Chápu vás.. Před pár měsíci jste byl v podobné situaci. To jste se dovolával sukní mnohem víc zoufale, asi už jste se dostal do lepší formy. Budiš vám to k dobru.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Díky..

Příspěvek od Slavek Krepelka »

adam.benda píše:Slávku,
Nazdar Adame,

Ani mi nejde o osobní podporu, nebo nepodporu, i když to tak asi často vypadá a asi i vychází. Jde mi o opatrnost. V mém případě je také na místě opatrnost a to platí v případě kohokoliv. Konec konců nejsem vyškolený odborník a doufám, že je to každému jasné. Rád si i zaspekuluju, ale co se týče faktů, rád si je nejen zjistím v odborné "beletrii", ale i ověřím pokud možno ze všech stran, i v historických souvislostech a i prakticky. Situace je dost jiná, když se někdo prohlašuje za na slovo vzatého odborníka a očividně mu ucházejí i velice jednoduché souvislosti, nemluvě o faktech a základních (alespoň jak to vidím já) znalostech, protože hodně lidí je naučených věřit víc autoritám, než svým vlastním očím, a jsou okouzlení chemickými značkami před a za jménem více než očividnou skutečností, čím delší vzorec, tím víc. Pokud bych býval měl s Tvým grafem a popisem problém, dal bych Ti to taky na vědomí. jenže, jde o něco, co jsem si sám zjistil v minulosti a ověřil a vyspekuloval jako skutečnost, tam pro mne není co vyřešit. Pro Akorda je a doufám, že se mu to jednou podaří, moc bych mu to přál.

S pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Akord
Zasloužilý člen

Re: Sukně

Příspěvek od Akord »

adam.benda píše:
Akord píše:Mne to muže být docela samému líto, nemám se ani koho za sukni chytit. ...
Chápu vás.. Před pár měsíci jste byl v podobné situaci. To jste se dovolával sukní mnohem víc zoufale, asi už jste se dostal do lepší formy. Budiš vám to k dobru.
Nejak si nevzpomínám, kdy jsem nekomu ukazoval vztyčený palec, ani nic podobné. Vetšina mých kámošu jsou stejne pryč, včetne toho, co jsem se ho naposled zastal. Smula, jsem normálne hotový. Doufám se také postaráte o odstranení tohoto smajla z databáze :piss: , vždyť je tak neslušný.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Soudruh Klučka.

Příspěvek od aNONym »

Starám se, protože rovněž patřím mezi moderátory a ty už zase "nevhodně plevelíš" ve vláknech. 8) Non

Všichni tito jsou administrátory nebo moderátory fóra: Rival, sano, martinq, Waldes, Novák, A(&F), Merlin, belamachina, Akord, sao, adam.benda, chiq, JiMi, Pego, aNONym. Měl by ses je naučit respektovat pokud tě napomenou pro tvé nevhodné chování přesahující hranici slušnosti. A když tě kdokoliv z diskutujících pošle do boxovárny, pak bys měl pokračovat zde a nikoliv dál rozvíjet své mimotematické diskuze v původním vlákně.

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
klucka
Starší člen

Re: Soudruh Klučka.

Příspěvek od klucka »

škoda niečo písat !!!!
Naposledy upravil(a) klucka dne pon 13 čer 2011 13:26, celkem upraveno 1 x.

Vždy hladaj cestu ako sa to dá... a nie ako sa to nedá !
klucka
Starší člen

Příspěvek od klucka »

škoda niečo písat !!!!
Naposledy upravil(a) klucka dne pon 13 čer 2011 13:25, celkem upraveno 1 x.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

klucka píše:
aNONym píše:Starám se, protože rovněž patřím mezi moderátory a ty už zase "nevhodně plevelíš" ve vláknech. 8) Non

Všichni tito jsou administrátory nebo moderátory fóra: Rival, sano, martinq, Waldes, Novák, A(&F), Merlin, belamachina, Akord, sao, adam.benda, chiq, JiMi, Pego, aNONym. Měl by ses je naučit respektovat pokud tě napomenou pro tvé nevhodné chování přesahující hranici slušnosti. A když tě kdokoliv z diskutujících pošle do boxovárny, pak bys měl pokračovat zde a nikoliv dál rozvíjet své mimotematické diskuze v původním vlákně.
To velmi dobre viete kritizovat hlavne mna ! A čo sa staráš do mna tebe som nič nepísal a len som zareagoval na toho nímanda ! A hned sa ozveš... Neboli tam žiadne vulgarizmy !!! Len zase další ma chce vyprovokovat aby som ti napísal krajšie slová ! ???? A ked tak pozeram tak všedci čo sem chodia alebo večšina su len moderátory.. Mna velmi dobre viete všedci napomínat a starat sa do mna ...slizký senilní sodrozi...tak mi to pripadá !
Pokud sis nevšiml, tak jako prvého jsem napomenul uživatele Dante. :| Non

Což ti ale nedává právo dál ve vláknu plevelit!

A za to označení moderátorů "slizký senilní sodrozi" máš nyní prvé napomenutí. Při dalším podobném prohřešku máš automaticky týdení ban.

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
klucka
Starší člen

non

Příspěvek od klucka »

škoda niečo písat !!!!
Naposledy upravil(a) klucka dne pon 13 čer 2011 13:29, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“