Na Kanareva se vy*er. Proč nevyužiješ už narušenou dvouvrstvu u Al.Ilem píše: Kanareva doporučuji k prostudování.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Efektivní elektrolýza
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 85 poděkování
- Dostal: 173 poděkování
Re: Efektivní elektrolýza
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Protože to není pro mě. Výměna Al je příliš náročná.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
Proč se vyvíjí vodík na nerezové elektrodě při 1,05V. Al elektrodu zatím vynech.Ilem píše:Protože to není pro mě. Výměna Al je příliš náročná.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Dozvím se to od tebe??? Fakt nevím, chemie nikdy nebyla mou silnou stránkou. Byl bych velmi vděčen, když mě poučíš.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...nevím kam to dát, tak jsem to dal sem, protože zde se mluví o energii vakua...
článek jen pro odborníky ...urychlovač CERN...
http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/cer ... position-2
nevím, jestli to souvisí, ale myslím, že s tímto koresponduje kavitační čerpadlo a hledání volné energie, každopádně článek stojí za zamyšlení... martin11
článek jen pro odborníky ...urychlovač CERN...
http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/cer ... position-2
nevím, jestli to souvisí, ale myslím, že s tímto koresponduje kavitační čerpadlo a hledání volné energie, každopádně článek stojí za zamyšlení... martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Ahoj Martine
napsaný je to dobře citace:
A další bádání tímto směrem by podle expertů mohlo vést k velmi zajímavým objevům, například i nálezu dalších dimenzí.
Doufám, že za ty prachy co v tom už utopili, něco vyleze ven a sežere je a zas to zaleze.
napsaný je to dobře citace:
A další bádání tímto směrem by podle expertů mohlo vést k velmi zajímavým objevům, například i nálezu dalších dimenzí.
Doufám, že za ty prachy co v tom už utopili, něco vyleze ven a sežere je a zas to zaleze.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 139 poděkování
- Dostal: 305 poděkování
La, buď bez obav. Oni nám všechno, co do nich společnost vrazila a stále vráží, bohatě vrátí i s úrokama.
Bohužel to bude nejen v jiném čase, ale i v jiné dimenzi.
Bohužel to bude nejen v jiném čase, ale i v jiné dimenzi.
- Zasloužilý člen
Proč blbě poučovat, když je všechno moudřejšími popsané. Včetně grafů a hodnot.Ilem píše:Dozvím se to od tebe??? Fakt nevím, chemie nikdy nebyla mou silnou stránkou. Byl bych velmi vděčen, když mě poučíš.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš poučovat chytře. Třeba tak, že dáš nějaký vhodný odkaz.
Tuším, že je to o elektrochemii a zřejmě musí být ten správný elektrolyt. Podle mých měření KOH vede s nerezem proud od 1,5 V a NaOH od 1,6V. Kdysi jsem zkoušel ještě kyselinu citronovou, ale zápisky už se mi ztratily. Mám dojem, že to bylo 1,4V, ale moc bych za to nedal. V čem je to ale zakopané, že různé elektrolyty mají různé vlastnosti, to nevím. Tudíž ani nevím, čeho se chytit při hledání elektrolytu, který vede s nerezovými elektrodami už od 1,05V.
Existují prý nějaké depolarizátory, které snižují polarizační napětí, ale přestože jsem tomu věnoval dost času, žádný konkrétní jsem nenašel.
Na co jsem ještě přišel, nevím, jestli se to dá zobecnit, ale do cca 2V je proud dán především plochou elektrod, moc nezáleží na koncentraci elektrolytu. Od 2V nahoru se na vodivosti podílí koncentrace a plocha elektrod rovnou měrou.
Tuším, že je to o elektrochemii a zřejmě musí být ten správný elektrolyt. Podle mých měření KOH vede s nerezem proud od 1,5 V a NaOH od 1,6V. Kdysi jsem zkoušel ještě kyselinu citronovou, ale zápisky už se mi ztratily. Mám dojem, že to bylo 1,4V, ale moc bych za to nedal. V čem je to ale zakopané, že různé elektrolyty mají různé vlastnosti, to nevím. Tudíž ani nevím, čeho se chytit při hledání elektrolytu, který vede s nerezovými elektrodami už od 1,05V.
Existují prý nějaké depolarizátory, které snižují polarizační napětí, ale přestože jsem tomu věnoval dost času, žádný konkrétní jsem nenašel.
Na co jsem ještě přišel, nevím, jestli se to dá zobecnit, ale do cca 2V je proud dán především plochou elektrod, moc nezáleží na koncentraci elektrolytu. Od 2V nahoru se na vodivosti podílí koncentrace a plocha elektrod rovnou měrou.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
Po zkolabování starého počítače spousta věcí zmizela nenávratně. V paměti je sice toho dost, ale srozumitelně to neumím podat. Bohužel.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak to zkus nesrozumitelně. Každý střípek informace může být dobrý. Věřím, že ti to všichni prominou. Bylo by to 100x lepší, než toto:
Takhle to totiž vypadá, že víš a nechceš říct, anebo nevíš a blafuješ.Peter11 píše:Proč se vyvíjí vodík na nerezové elektrodě při 1,05V. Al elektrodu zatím vynech.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
Takže zjednodušeně: Dovolme vodíku aby se vyvinul, ale nedovolme kyslíku aby se ....(zrodil)? . Je to dostatečně srozumitelné?Ilem píše:Tak to zkus nesrozumitelně. Každý střípek informace může být dobrý. Věřím, že ti to všichni prominou. Bylo by to 100x lepší, než toto:
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to je pro mě nepoužitelné. Jde mi o BP, ne o pouhý vodík. Přesto díky.
Chápu to dobře tak, že 1,05V je dvojrstva na straně vodíku (-) a zbytek (cca 0,5V) je dvojvrstva na straně kyslíku (+)?
Vychází mi z toho, že když nedovolím ani vodíku, ani kyslíku, aby se zrodil, budu vodu rozkládat od 0,1V. Ale k čem pak je takový generátor BP, když nebude generovat BP?
Chápu to dobře tak, že 1,05V je dvojrstva na straně vodíku (-) a zbytek (cca 0,5V) je dvojvrstva na straně kyslíku (+)?
Vychází mi z toho, že když nedovolím ani vodíku, ani kyslíku, aby se zrodil, budu vodu rozkládat od 0,1V. Ale k čem pak je takový generátor BP, když nebude generovat BP?
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
Hliník je tam proto aby kyslík vůbec nevznikl.lajos píše:Tak že vodík se vyvyne na nerezu a kyslík se zredukuje na hliníku