Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
Peter610
Stálý člen

plasty

Příspěvek od Peter610 »

staci orezavaci nozik a vodiace pasy z hlinika, krasna hrana, netreba ani prebrusovat :lol:

omikron
Stálý člen

Re: Rozložení napětí na elektrodach

Příspěvek od omikron »

Peter píše:Trochu jsem ještě měřil před sestavením vyvíječe. Výsledky jsou v přiloženém souboru.
Dokázal bys změřit, kolik deci plynu za minutu to dá za stejných podmínek? 12V DC, žádný VN.

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: sestava

Příspěvek od A(&F) »

peter610 píše:ako narezat plasty (komatex) ? rucne sa rovno netrafim :( :oops: .... mozete niekto poradit?
... jak jsi již sám napsal "lámacím nožem", nejlépe od Olfy, neb ostatní čepele jsou "bláto" (zvláště ty z OBI, Baumax apod.) ...

... můj tip-trik: ...
- první "předřez" si proveď běžně na ploše ... zlehka cca 1 - 2x podle pravítka ... získáš "vodicí řez" ...
- poté si desku v místě řezu podlož nějakou kulatinou, úměrně k tloušce a ploše materiálu ... deska se Ti pěkně prohne vlastní vahou ...
- další řezy již vedeš normálně rukou jenom s mírným přítlakem ... udržíš tím pádem v pohodě i slušnou kolmost ... a co hlavně ... nenadřeš se ... ;) ...

... u mě ve firmě aj holky takto řežou i tl. 10mm zcela normálně ... a zvládají to zcela v pohodě ... na podkládání používáme papírové dutinky od folií (netupí se o ně nože ... a zářezy z předchozích řezání nemají snahu "vést" čepel špatným směrem) ... jakmile si tento způsob vyzkoušíš, tak okamžitě pochopíš jeho "sílu" a poznáš v čem je jeho krása ... no, hezky si ho užij ... já se k němu dopracoval dlouhými léty praxe ... 8) ... A. ...

PS: ... Olfu prodáváme také ... :D :D :D ...
Naposledy upravil(a) A(&F) dne čtv 26 dub 2007 17:14, celkem upraveno 1 x.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Uzávěrka přihlášek 30.4.

Příspěvek od rival »

Přátelé, omlouvám se za zdržení, ale potřeboval jsem dořešit některé záležitosti ohledně stavby repliky Mimova vyvíječe s některými lidmi na srazu... Také je dobré vědět následující:

Takže za prvé. Je třeba si uvědomit, že se nejedná o klasickou VE. Ale auto nám v podstatě pojede na hliník. Tedy je nutno vždy kupovat ne zrovna levné Al plechy a vytvořit z nich VN elektrody... Pokud je budeme vrtat, tak vlastně podstatná část koupeného materiálu přijde vniveč. Z toho důvodu bych dal přednost koupi již perforovaného Al plechu. Ekonomický rozbor ušetřených nákladů oproti benzinu bych nechal na někom, kdo na to už jezdí. Samozřejmě, že taková úprava auta je nelegální... Riskujete při každé kontrole Vašeho auta. Navíc je každý povinen zaplatit státu patřičnou daň - ať už jezdí na cokoliv. V ceně benzinu a nafty je již tato daň zahrnuta. Pokud se jedná o kogeneračku, tam je situace trošku jiná... Tu máte doma a nikdo o ní nemusí vědět.

A za druhé. Nemohu nikomu zaručit, že naše replika bude funkční. Může se stát, že za investované peníze budete mít doma jen lepší či horší šumítko.

Takže do pondělka 30.4. se ještě můžete přihlásit do týmu. Začátkem května dám vědět na kolik nás stavba repliky přijde. Počkám až od všech dorazí peníze a objednám materiál. Pokud si to někdo rozmyslí, napíše mi SZ a peníze samozřejmě posílat nemusí ;).

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

replika Mimova ....

Příspěvek od 1220 »

Hliník je sice svinstvo, kdo ho svařoval ,ví o čem mluvím, kudy ta potvora potom odejde,výfukem ? Nu ale do cca 3000Kč stavebnici, proč nezkusit i tohle . Nemám to nastudovaný, ale zdá se, že cesta je prošlápnutá. Mám za to, že Al elektody by šly odlévat včetně dírek, sekce by se ale musela skládat asi ze třech kusů. Zkoušel to někdo ?
K.

xzzzx
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozložení napětí na elektrodach II

Příspěvek od xzzzx »

Peter píše:...
drzim palce
vypada to jako by ta smes po pouziti vytvorila baterii?
dal di do vody sodu?
Z.

Svět zboř! Já budu stát.
kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: Sestava2

Příspěvek od kutil »

Peter píše:.sestava 2..
Ahojky vespolek,
tedy Peter dlouho sem tu nebyl, koukám že to máš perfektně vymakaný, fakt pěkná práce
Jen tak dál Honza vydržať.

xzzzx
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozložení napětí na elektrodach II

Příspěvek od xzzzx »

Peter píše:
xzzzx píše:
Peter píše:...
drzim palce
vypada to jako by ta smes po pouziti vytvorila baterii?
dal di do vody sodu?
Z.
Voda je neupravovaná z vodovodu. Zajímavý je rozdíl potenciálu mezi + elektrodou a VN elektrodou.
Jsi první který si něčeho všiml.
Dělaji to rozdilne elektrody+ určitě se něco do vody muselo uvolnit z elktrody AL+cina plocha elektrod=baterie.
Na tom grafu je zvlastni, ze ubytek napeti pri 12V neni zadny a pri 6V je 0,8V.
Zes ten pokus delal prvni se 6V a pak s 12 tak ze se ti nabyl clanek jiz pri 6V?

Svět zboř! Já budu stát.
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

úprava

Příspěvek od lajos »

Co za ten směšovač chtějí? pokud to není tajné.

MILAN
Stálý člen

Re: Difuzor

Příspěvek od MILAN »

Pod skrtici klapkou musi byt dost velkej podtlak ne?

Peter610
Stálý člen

podtlak favorit

Příspěvek od Peter610 »

pod skrtiacou klapkov je pri volnobehu -0,6 až -0,8 ATM ,pri plnom otvoreni klapky 0 až -0,1 ATM. nestacilo by zvecsit strbinu v tom difuzore?

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tak ako to pokračuje?Alebo vas všetkých "odstránili" ? :lol:

Doktor
Nový člen

Re: Difuzor

Příspěvek od Doktor »

Peter píše:Dnes jsem namontoval difuzor na vstřikování. Chtěl jsem si ověřit jaký podtlak vytvoří. Podtlak je prakticky zanedbatelný. Stačí pro nasátí plynu, který je do difuzoru dodaný pod určitým tlakem, ale nemůže ovlivnit dění ve vyvíječi. Během týdne navrhnu lepší řešení (a levnější).
Pokud má někdo nápad, tak sem s ním. :D
Měli jsme s kolegou stejný problém ( děláme mimo jiné GEET ). Zkusili jsme připojit výstup rovnou do sání kde je napojen posilovač brzd (Š120).
Včera kolega volal, že už mu to půl hodiny šlapalo. Zatím na volnoběh.
Otázka je jak bude možné zrychlovat v tomto stavu za provozu. Ještě mě napadlo udělat přívod nad karburátor za vzduch filtr, nechat podtlakovou klapku otevřenou a druhou nechat ovládanou plyn. pedálem jako dosud. No uvidíme.
A ještě dotaz - ať už děláte Joe Cell nebo mimův vyvíječ. Zkoušel už to někdo připojit k sání auta a trhá se při tom z hladiny mlha?
Ať se daří.

Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: Kapacita

Příspěvek od Mim »

Peter píše:Znovu kladu otázku. Je kapacita potřebná, nebo je na škodu?
Kapacitu tvoří desky vyvíječe, ale i dvouvrstva s elektrodou.
Pokud se ptáš mě, tak potřebná, v každém případě..... :lol:

Však ono to půjde!!!
Návštěvník

zostava

Příspěvek od Návštěvník »

moja mala 10kg :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“