Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
HCl-všeobecná diskuze
- Batles
- Zasloužilý člen
- Dal: 284 poděkování
- Dostal: 709 poděkování
Re: Ředění HCl
Hahahá, kdepak je náš Slávek? My se tady snad bez něho sami rozpustíme v kyselině
Hanko, myslím že 1kapka 10%lékárenská + 3kapky destilky udělají ředění přibližně 3,33% koncentraci. Ale jen si to myslím.
Budeme muset Slávka vzbudit, nebo počkat do rána. Já tady mám od odpoledne nachystaný odměrný válec a jen na něj čučím
Hanko, myslím že 1kapka 10%lékárenská + 3kapky destilky udělají ředění přibližně 3,33% koncentraci. Ale jen si to myslím.
Budeme muset Slávka vzbudit, nebo počkat do rána. Já tady mám od odpoledne nachystaný odměrný válec a jen na něj čučím
- Batles
- Zasloužilý člen
Slávkůůůů, my se tady snad sami rozpustíme v kyselině
Hani, myslím že na 1k 10% máš dát 3k destilky. Udělá to přibližně 3.33%.
Od dodpoledna mám nachystaný odměrný válec a akorát na něj čučím
Jestli se náš Slávek nevzbudí, budeme muset počkat do rána.
Takže dobrou noc.
Batles
Hani, myslím že na 1k 10% máš dát 3k destilky. Udělá to přibližně 3.33%.
Od dodpoledna mám nachystaný odměrný válec a akorát na něj čučím
Jestli se náš Slávek nevzbudí, budeme muset počkat do rána.
Takže dobrou noc.
Batles
- hanka
- Zasloužilý člen
- Dal: 812 poděkování
- Dostal: 875 poděkování
Ježiš, neříkej.., jak jsi na to přišel?! To jsi uvažoval s lékárenskou HCl, nebo chemickou HCl ?
Co to máš za odměrný válec? To bych měla mít taky ? Já myslela, že to budu měřit na kapky.... !
Slávku, vzbuď se, nebo to s námi špatně dopadně
Co to máš za odměrný válec? To bych měla mít taky ? Já myslela, že to budu měřit na kapky.... !
Slávku, vzbuď se, nebo to s námi špatně dopadně
Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Nazdar Batlesi, jenom jsem byl na výletě za humny (250 km) a taky tu nemůžu sedět pořád.Batles píše:Slávku, prosím tě o pomoc. Pěkně jsem se zamotal.
Mám 4 dcl 5% HCl a potřebuji ji naředit na 3,5%. Když doleji 172 ml destilky, bude to tak správně? Mě už z toho kontrolního přepočítávání bolí hlava!
Nicméně, máš to dobře.
Nazdar Hanko, s tím aktivováním MMS spíš Palo, ale hlavně to pak šoupnout do dostatečného množství vody. Jednoho krásného dne to spočítám, jak to vychází jako neutrální (vyrovnaná reakce), ale ono to stejně nic neříká o leptavosti ClO2. Voda a víc vody, tak to vidím já.
Jinak na záněty horních cest dýchacích je podle mne stejně nejlepší se napařit alkoholem. Nic se určitě neleptá a pokud se to chytne při prvních náznacích jako je mražení v kostech, bolesti svalů, nepříjemný pocit v nose atd. jedno napaření stačí to zlikvidovat. Pokud se to dělá až nějakých 8-12 hodinách po prvních příznacích, vezme to už tak 3 až 4 napaření během dne to vykydlit a pokud ještě déle, může to být i 2-3 dny po čtyřech napařeních.
Velký panák whisky, rumu, vodky, to je jedno, do kastrůlku, dolít 2 panáky vody, útěrku přes hlavu, přihřívat velmi mírně na plotně a vdechovat skrz hrdlo i nos tak, aby to sice člověk dobře cítil, jak to dutiny protahuje, ale nespálil si je. Jo, a zavřený oči, jinak to do nich dost pálí. Reguluje se to přitahováním čersvého vzduchu pod útěrku. Pokud se to dělá správně, alkohol z toho kastrůlku uniká tak 10 minut, pak je cítit, že už je to jenom voda a nemá to dál smysl. Taky to krásně prohřeje tělo. Pokud možno, nejlépe pak do postele. Nepracuje to na angínu.
Na průdušky a rýmy mne to nikdy nezklamalo, i když musím říct, že už jsem to dost dlouho, pár let, nepotřeboval. Byly ale časy, kdy to bylo mnohokrát za rok. Tím jsem si to docela dobře vychytal, jak se to chová. Není to příliš příjemná kůra, ale definitivně je to lepší než týden chřipky a popřípadě 3 a víc týdnů chrchlání. To nemluvím o zápalu průdušek a možném zápalu plic.
Haf haf, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pro zajímavost... Zkoušel jsem měřit pH chloritanu, funguje to. Zkoušel jsem měřit i pH kyseliny chlorovodíkové, také to funguje. Ale jakmile se to smíchá, zřejmě vytvářející se ClO2 reaguje s pH papírky, takže výsledek je nicneříkající, papírky jakoby nijak nereagovaly. Jediné, co mě napadá, tak je měřit pH až vyprchá ClO2 - tedy to, co z toho zbyde.Slavek Krepelka píše:Nazdar Hanko, s tím aktivováním MMS spíš Palo...
Spočítání a udělání nějakého závěru bych uvítal, jak to spočítat mě v tuto chvíli nenapadá, na to jsem prostě blbé
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- hanka
- Zasloužilý člen
Ahoj Slávku, nenecháme Tě ani vyspat . Nebo tam není ráno? Promiň, nemyslí mi to, ani jsem nemusela inhalovat alkohol .
No, víš, já nemyslela ředění MMS, ale jak udělat z 10% lékárenského (tzn. 3,5% chemického) ten 3,5 % lékárenský HCl.
Ale díky za radu, inhalování lihem ještě neznám. Kdysi jsem bývala často nemocná, stačilo, aby kolem mě prošel člověk s rýmou a už jsem lehla. Teď jsem úplně skvělá, ale tomu viru jsem neodolala, opar se snažím spálit vším, co znám, a přesto se pořád drží a vyhrožuje, že půjde dál...
Jak bych tedy měla zředit to moje HCl? To uvažování v chemické koncentraci a lékárenské koncentraci mě ničí....
Ahoj, Hanka.
No, víš, já nemyslela ředění MMS, ale jak udělat z 10% lékárenského (tzn. 3,5% chemického) ten 3,5 % lékárenský HCl.
Ale díky za radu, inhalování lihem ještě neznám. Kdysi jsem bývala často nemocná, stačilo, aby kolem mě prošel člověk s rýmou a už jsem lehla. Teď jsem úplně skvělá, ale tomu viru jsem neodolala, opar se snažím spálit vším, co znám, a přesto se pořád drží a vyhrožuje, že půjde dál...
Jak bych tedy měla zředit to moje HCl? To uvažování v chemické koncentraci a lékárenské koncentraci mě ničí....
Ahoj, Hanka.
Naposledy upravil(a) hanka dne ned 31 říj 2010 22:27, celkem upraveno 1 x.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Celkem je 10 dílů, chceš to na 3,5 dílů, tzn. 3,5 ku 6,5, to je jako 35 ku 65. Děleno 5 je 7:13... Když chceš tedy ve výsledku litr, pak smícháš 350 ml (10% HCl) a 650 ml (destilky) Nebo ne?hanka píše:...jak udělat z 10% lékárenského (tzn. 3,5% chemického) ten 3,5 % lékárenský HCl...
Ještě malá drobnost, že je dobré prvně lít destilku, pak do ní HCl
- hanka
- Zasloužilý člen
Díky, Palo, jestli to chci převést na "kapkování", tak mohu dát 35 kapek 10% HCl a 65 kapek destilky a výsledný produkt bude 100 kapek 3,5% HCl, jo?
Ta připomínka o tom, že se dává HCl do vody a ne naopak je taky na místě (sice to normálně vím, ale v zápalu práce se na to může zapomenout.
Máš to u mě, +
Ta připomínka o tom, že se dává HCl do vody a ne naopak je taky na místě (sice to normálně vím, ale v zápalu práce se na to může zapomenout.
Máš to u mě, +
- muflon
- Zasloužilý člen
- Dostal: 32 poděkování
Palo a máš spočítané jak udělat z té tvojí 10% chem.konc.HCL tu co se dá občas sehnat v lékárně bez receptu?Palo píše:Celkem je 10 dílů, chceš to na 3,5 dílů, tzn. 3,5 ku 6,5, to je jako 35 ku 65. Děleno 5 je 7:13... Když chceš tedy ve výsledku litr, pak smícháš 350 ml (10% HCl) a 650 ml (destilky) Nebo ne?hanka píše:...jak udělat z 10% lékárenského (tzn. 3,5% chemického) ten 3,5 % lékárenský HCl...
Ještě malá drobnost, že je dobré prvně lít destilku, pak do ní HCl
tj. jak by se naředila 10% chem.konc.HCL na 3,5% lékár.koncentraci ?
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si jistý, protože HCl je řekl bych hustší, ale Ty máš už naředěnou (z 35% chem.), tak to nebude tak hrozné.hanka píše:Díky, Palo, jestli to chci převést na "kapkování", tak mohu dát 35 kapek 10% HCl a 65 kapek destilky a výsledný produkt bude 100 kapek 3,5% HCl, jo?
Úplně přesně to asi nebude, ale bude to použitelné podle návodu. Jednoduše ty kapky mohou mít různou velikost, nebude to ale zas až tak moc...
Kdo bude chtít udělat z mé 10% chemické 3,5% lékárenskou, tak výše zmíněný postup udělá 2× Poprvné naředí z 10% chemické na 3,5% chemickou a podruhé z 3,5% chemické na 3,5% lékárenskoumuflon píše:Palo a máš spočítané jak udělat z té tvojí 10% chem.konc.HCL tu co se dá občas sehnat v lékárně bez receptu?
tj. jak by se naředila 10% chem.konc.HCL na 3,5% lékár.koncentraci ?
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Železo
Nazdar vespolek,
Kdy je zdraví skutečně železné a kdy je rezavé.
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 5491#75491
Přihodil jsem to na nové vlákno a protože to souvisí s HCl, dávám to zde na vědomí. Taky jsem tímto zahodil dolomity a ani je nepiju, ani nestříkám, pro relativně vysoký obsah železa.
Ahoj, Slávek.
Kdy je zdraví skutečně železné a kdy je rezavé.
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 5491#75491
Přihodil jsem to na nové vlákno a protože to souvisí s HCl, dávám to zde na vědomí. Taky jsem tímto zahodil dolomity a ani je nepiju, ani nestříkám, pro relativně vysoký obsah železa.
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Zkus použít tzv. "křížové pravidlo", je to rychlé a jednoduché.Batles píše:Slávku, prosím tě o pomoc. Pěkně jsem se zamotal.
Mám 4 dcl 5% HCl a potřebuji ji naředit na 3,5%. Když doleji 172 ml destilky, bude to tak správně? Mě už z toho kontrolního přepočítávání bolí hlava!
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
- muflon
- Zasloužilý člen
- Dostal: 32 poděkování
Re: Ředění HCl - Křížové pravidlo
Mohl bys prosím Navare pro nás co ve škole nedávali pozor, popsat polopatě toto "křížové pravidlo" (pokud to lze stručně vysvětlit...).
Možná by to někomu pomohlo...
Aha, něco sem mezitim našel !! :
http://web.quick.cz/kitten/page/crossrule.html
(Míchání roztoků o různých koncentracích, Křížové (směšovací) pravidlo (použitelné i v chemii)
Je tam i on-line interaktivní TABULKA pro výpočty....
Možná by to někomu pomohlo...
Aha, něco sem mezitim našel !! :
http://web.quick.cz/kitten/page/crossrule.html
(Míchání roztoků o různých koncentracích, Křížové (směšovací) pravidlo (použitelné i v chemii)
Je tam i on-line interaktivní TABULKA pro výpočty....
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Křížové pravidlo pro ředění roztoků
Jednoduchá pomůcka
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
- Batles
- Zasloužilý člen
Výpočet koncentrace.
Děkuji Ti Navare za včerejší radu a dnešní krásný příklad pro výpočet, tohle určitě mnoha lidem pomůže!
Mořil jsem se včera nějaký čas na netu a pak jsem se radoval, jak jsem zvládl tu vysokou školu
Měj se hezky, Batles
Mořil jsem se včera nějaký čas na netu a pak jsem se radoval, jak jsem zvládl tu vysokou školu
Měj se hezky, Batles