Odpovím Ti hlavně otázkama Igi:Igi píše:Slávku, takže myslíš, že stačí mít k dispozici injekci s hcl a nemusím se tetanu bát?
1) Proč myslíš, že jsem se překládal s dokumentací o účincích HCl na nemoce všeho druhu, což mi vzalo docela hromadu času?
2) Proč myslíš, že jsem se obtěžoval si schrastit jehly a stříkačku a cpát do sebe HCl při různých koncentracích, množstvích a způsobech aplikací?
3) Proč myslíš, že jsem zde uvedl nejen tu originální dokumentaci ale i výsledky, kterých jsem docíli s HCl sám na sobě.
4) Proč myslíš, že si to málo kdo vůbec přečte?
5) Proč myslíš, že z těch málo, kdo si to přečte, si to málo lidí ověří samo na sobě?
6) Proč myslíš, že většina lidí se i přes to, že dokumentace existuje, spoléhá na to, co je zaběhnuté, i když to vše už po tisíciletí funguje dost mizerně, pokud vůbec?
7) Proč myslíš, že většina lidí se radši bude trápit a nechá se strápit a eventuelně zdechne daleko dříve, než je nutné, než by překonali své docela podružné mentální brzdy?
Proč myslíš, že lidi rádi chodí na horory a nakonec si horor udělají aj ze svého života?
9) Proč myslíš, že se tolik lidí spoléhá na druhé, místo sami na sebe?
Odpověď je dost jednoduchá. Rodíme se jako lidi a okolí z nás vychová Homo Sapiens, tedy člověka myslícího, namísto vědoucího a snaží se nás narvat do jednotné šablony a velice úspěšně.
Několikrát jsem už například uvedl, že HCl do svalu odstraní počínající chřipajznu během 10ti minut. Proč tomu nikdo nevěří? Proč si to nikdo alespoň neověří? Protože zkušenosti s mizernými metodami praví, že to je naprostá blbost, protože to je přece nemožné, protože tohle nic z toho co známe nedokáže. Jde o špatné zkušenosti se špatnými metodami, které v nás vypěstovaly představy, které nám brání nejenom přijmout fakta, ale i se na ta fakta alespoň podívat a ověřit si je v době, kdy zdaleka není nejhůř a kdy není situace kritická. Prostě to nejde a eventuelně je příliš pozdě.
Takhle je to prakticky se vším. Mizerné zkušenosti s mizernými metodami v naší mysli vytváří mentální bloky, které nám brání se podívat pravdě, která se náhle vynořila, rovnou do očí a která nás svádí a velice úspěšně k tomu, abychom fakta zavrhli bez jakéhokoliv popřemýšlení a bez jakéhokoliv pokusu o jejich porozumění rovnou do odpadků. Pěkně těma očičkama uhneme a trpíme dál, protože trápení se a trápení nás druhými je naše tisíciletá a ověřená zkušenost, kterou vztahujeme na vše. Podle toho to vypadá, jak to vypadá a také s naprostou většinou lidí dopadá. V nejlepším případě, pokud se nám hodně nechce umřít, se ze zoufalosti, ne statečnosti a rozumné úvahy, vrháme, někteří, i na neuvěřitelné. Jenže to je sem tam pro někoho ještě včas a pro většinu pozdě díky opět neuváženým a ignorantským rozhodnutím.
S laskavým pozdravem, Slávek.