Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Autopatie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od milda »

vokoun píše: :jump: doufám že to bude pokračovat k lepším zítřkům :laugh: :laugh: :bye:
To určitě bude, i když většinou pomaleji, než bychom si přáli. Teď by to chtělo min 14 dní vynechat a jen "pozorovat cvrkot" :D
Pak se dá vydedukovat další postup a optimální potence.
Tak ať se daří, :D M.

vokoun
Zasloužilý člen
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Příspěvek od vokoun »

:D Jo Mildo dík za radu. Nějak jsem to s tím optimizmem přehnal večer mně bylo docela šoufl nemohl jsem usnout a všechno mně brnělo :evil: jako když mám nějakou otravu a taky jako by si tělo dělalo co chtělo nezávisle na mně :bhead: tak nevím jestli je to nějaká reakce ale poslechnu tě a dám si minimálně čtrnáct dní pokoj a pak uvidím :ethink: ale se spinováním a HCL zatím nepřestanu :bye:

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Zatím ještě nejsme příliš nakloněni tomu, abychom věřili, že pár kapek z dobře vypláchnuté skleničky může pracovat skutečně razantně. Proto máme tendenci si s tím hrát jak malé děti s granátem. Litr sem, litr tam, šup tam s tím - a schválně co to udělá.
Přitom autopatické preparáty jsou "dlouhohrající", to znamená, že působí většinou několik měsíců - a jsou schopné poradit i s "neléčitelnými" nemocemi. Přitom "léčení" probíhá vlastními silami organizmu, které mají svoje hranice a ty asi není dobré jen tak překračovat.
Takže ono to asi nebude jenom takové nějaké "šimrání".
Rozhodně se na autopatii dívám se značným respektem a myslím, že na nějaké hraní a nebo zahrávání je to příliš silný kalibr.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
vokoun
Zasloužilý člen

Příspěvek od vokoun »

:) No já si s tím nezahrávám :| já tomu plně důvěřuji a mám před tím respekt :enaughty: s těmi šesti litry jsem začal protože jsem četl že je to na dlouholeté psychické bloky :bhead: :evil: já se spletl a v jednom článku napsal sedm litrů :bhead: to byla chyba přiznávám :epray: jo a před tím jsem jel s malýma dávkama akutníma jak jsem psal. Asi po třech měsících jsem teprve zakoupil skleničku originál a dělal jsem to dvakrát po týdnu a ted to budu dělat dvakrát po čtrnácti dnech a pak cirka po dvou měsících když se to nebude vracet :evil: i deníček si píšu takže si s tím nezahrávám ale vzal jsem to velice vážně a myslím že mám už i malé úspěchy :jump: aspon doufám :ethink: Poota jestli se ti na mém postupu něco nelíbí tak dej vědět :ethink: rád se nechám poučit :D od toho ta diskuze je :bye:

poota
Zasloužilý člen

Čehovský

Příspěvek od poota »

Konečně se dostáváme k praktické části, tedy přípravě preparátu.
Uvedu tady jak citace, tak posléze přidám i svoje osobní názory, které ovšem nikomu nevnucuji, ale jenom předkládám k úvaze a případnému vyzkoušení.
Čehovský píše:Individuální zhotovení autopatického preparátu
Uvádím zde popis ředění či potencování, který jsem dal do ruky lidem, kteří se se mnou přišli poradit. Byl jimi v průběhu času připomínkován a bylo ohledně něj dost dotazů, které jsem všechny postupně zohledňoval v předcházejících verzích návodu. V současnosti již žádné dotazy nepřicházejí a z toho soudím, že návod v této verzi již obsahuje vše co má, co se týče jasnosti a instruktivnosti sdělení. Preparát připravený podle tohoto návodu se ukázal funkční a způsobil mnohá, i zde citovaná, zlepšení. Nemějte obavy, že přípravu nezvládnete. Je velmi jednoduchá. Zhotovení preparátu zabere maximálně hodinu, i s přípravou a úklidem, a to bez jakéhokoliv spěchu. Není složitější než připravení léčivého čaje. Děje se jen jednou za řadu měsíců. Není třeba spěchat, ale nemají se dělat přestávky. Ještě jsem se nesetkal s nikým, kdo by zhotovení preparátu nezvládl. Pokud se na to vůbec necítíte, může vám s přípravou někdo pomoci. Nebo ji naopak můžete provést za někoho jiného. Nebo někdo za vás.

Jak si naředit vlastní slinu.
Přípravu zpravidla provádí osoba, které se působeni týká, není to však podmínkou. Pokud je preparát připravován pro někoho jiného z jeho sliny, musí být v celém procesu přípravy přes ústa a nos uvázán přeložený šátek nebo rouška, aby nedošlo k přenosu kapének cizí sliny do preparátu při mluvení nebo kýchání.
Materiál:
1) Co nejmenší (např. l0ml jako na kapky atp.) nová, dosud nepoužitá prázdná skleněná lahvička či nádobka (k dostání např. v lékárně, prodejně se sklem, domácích potřebách apod.). Nahřejeme hrdlo lahvičky nad kuchyňským plynovým hořákem ze všech stran, aby se velmi silně zahřálo. Poté ji necháme vystydnout. Je-li nádobka otevřeného tvaru (jako sklenička), nahřejeme ji opatrně celou.
2) Destilovaná voda, nejlépe v litrových lahvích. Na potenci C30, tj. 30 naplnění/vylití počítáme při l0ml lahvičce asi 1litr vody (C100 = 3 litry), množství potřebné vody se úměrně zvyšuje s potencí a s velikostí nádobky.
3) Gumové (latexové) rukavice (k dostání v drogerii).
4) Běžná domácí dezinfekce.
5) U kojence nebo zvířátka skleněné nové balené čisté kapátko.

Postup:
1) Všechny potřeby si přichystáme na dosah ruky k umyvadlu, včetně židle, na níž budeme při přípravě sedět. Nedotýkáme se okraje lahvičky. Nemá být přítomna v blízkosti další osoba.
2) Pečlivě si vyčistíme zuby kartáčkem bez zubní pasty a nejméně dvě hodiny poté nejíme ani nepijeme ani nekouříme a nic nevkládáme do úst, nesmí být žádná kosmetika na rtech. U kojence odebereme slinu pod jazykem hned po spánku skleněným kapátkem, jehož špičku skleněné části jsme rovněž nahřáli nad plynovým plamenem a nechali vystydnout. Stačí kapka. Navlékneme gumové rukavice.
3) Odplivneme a pak nashromáždíme dostatek slin a plivneme do připravené lahvičky. Stačí i pár kapek.
Individuální zhotovení autopatického preparátu
4) Neprodleně přistoupíme k umyvadlu vybaveni malou lahvičkou se slinou a lahvemi s destilovanou vodou.
5) Dolijeme do malé lahvičky se slinou destilovanou vodu, ne až po okraj, nedotýkáme se hrdlem lahve hrdla malé lahvičky, lijeme z výšky cca 5 cm. Cca čtyři vteřiny lahvičkou mírně třepeme, aby se promísil obsah. Lahvičku poté mírně přelijeme, aby kapalina přetekla po celém obvodu hrdla přes okraj. Neprodleně obsah vylijeme do umyvadla. Znovu dolijeme destilovanou vodou s mírným přelitím přes okraj, vylijeme, dolijeme destilovanou vodou, vylijeme... atd. Kapénky ulpívající na stěnách přenášejí informaci dál. Postup ředění se stále opakuje, a to v počtu ... naplnění/vylití (potence preparátu).
Neděláme přestávky.
6) Z poslední náplně lahvičky dáme dvě nebo tři kapky (podle vlastní úvahy více) do úst, okamžitě po skončení přípravy. Po užití ještě 10 minut nic nedávat do úst, nejíst a nepít.
7) Umyvadlo nejdříve za půl hodiny po užití pečlivě vytřeme domácí dezinfekcí, aby se odstranily jemnohmotné vibrace. Rukavice vyhodíme, stejně jako lahvičku, v níž proběhlo ředění.
8) Užijeme jednorázově (jednou a dost!). Individuální vývoj po podání preparátu závisí na vnitřním karmickém stavu člověka. Tento vývoj není jednoduchý, jako není jednoduchý život.
9) Je výhodné využít podpory zasvěceného poradce, zejména v otázkách toho, kdy opakovat nebo zvýšit potenci preparátu a na jakou úroveň.
10) Vedeme záznam o svém pozorovaném a pociťovaném stavu, který předkládáme při kontrolách. Zapisujeme jen výraznější změny stavu s uvedením data.
11) Autopatický preparát naředěný do jemnohmotného spirituálního stavu může působit výhradně na jemnohmotný (z materialistického hlediska zcela nehmotný) vibrační řídicí spirituální princip, přítomný v člověku. Zlepšení jeho organizační schopnosti může vést k postupně dlouhodobé harmonizaci systému člověka na mnoha úrovních.
12) Působení vysoko ředěné sliny není náhrada jakékoliv vhodné odborné a zejména lékařské péče.
Zdravím - poota

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

vokoun píše:.. jestli se ti na mém postupu něco nelíbí tak dej vědět ..
Netroufám si nějak hodnotit vhodnost a nebo přiměřenost Tvého postupu.
Neznám Tvůj stav, Tvoje potíže, Tvoji "historii" nemocí a ani Tvůj fyzický potenciál, natož pak Tvoje důvody a Tvoje cíle - a navíc v tomto nejsem žádná autorita. Takže respektuji Tvůj výběr i Tvoje rozhodnutí, aniž bych je nějak napadal.
Jenom mám určité zkušenosti s tím, jak reagují někteří z nás na přečtené příspěvky - s oblibou si vyberou některé extrémní postupy, které se někomu osvědčily a aplikují je u sebe jako určitou závaznou normu, a to aniž by vzali v úvahu, že jejich podmínky mohou být naprosto odlišné a vyžadovat úplně jiný přístup.
Dalším aspektem je to, že mnozí se nechají zlákat jednoduchostí aplikace i její lácí - a mají dojem, že by bylo nejlepší užívat autopatický preparát obdobně jako se berou prášky, a to třeba i několikrát za den. U prášků, kde jeden z nich vyjde třeba na 20,- Kč, si podobné plýtvání rozmyslí a berou je jenom když je opravdu potřebují. Ale autopatický preparát je za chvilku hotový, nestojí téměř nic - a potom, těch pár kapek vody přece "nemůže mít žádnou velkou sílu". Ono to potom přímo svádí k vyzkoušení vysokých potencí, zvlášť když se u těch nižších třeba týden a nebo dva nic moc neděje.
Naše trpělivost je obecně velice nízká a ne nadarmo lákají některé reklamy na "okamžité" vypnutí bolesti. Když potom někdo přijde s tím, že si máte kápnout tři kapky vody pod jazyk a počkat pár měsíců na to, co to udělá, tak je to pro většinu lidí "tak trochu na palici".
Mám pocit, že pro autopatii je potřeba radikálně změnit náš zaběhnutý a naučený přístup k nemoci i k léčení.

Zdravím - poota

vokoun
Zasloužilý člen

Příspěvek od vokoun »

:x Tak jsem s toho jelen já jsem ten postup četl trochu jinak :ethink: co originál sklenička s vývodem :ethink: ta taky není třeba :ethink: když si někde koupím novou skleničku tak jak mohu vědět že s ní nikdo nemanipuloval :ethink: to zahřátí hrdla by to asi mělo zničit ale to by tím pádem mohlo zničit i u staré :ethink: jenom nahlas přemýšlím nic proti postupu :epray: no a taky jsem to četl že s kraje to dělat častěji a postupně prodlužovat :ethink: no takhle jsem to začal tak to tak dojedu a až když nebudou výsledky tak to změním podle tebe :bye: :bye: jo ještě jedna technická :ethink: taky jsem slyšel že ta destilka je mrtvá voda a že není zrovna moc vhodná :ethink: já jenom ventiluji co jsem četl já netvrdím že to tak je :lol: :bye:

vokoun
Zasloužilý člen

Příspěvek od vokoun »

:lol: Příspěvkama jsme se překryli tak ted budu reagovat na ten poslední. Já to nedělám proto že je to levné ale pro to že tomu věřím a taky to nechci překračovat :enaughty: ale dělám to jak jsem četl na dlouhodobé psychické stavy a na ty jsem četl že je asi těch šest litrů s tou skleničkou nejlepší :ethink: já jsem četl že na takové nemoci jako chřipka je malá potence na astma větší a na velmi staré syndromy je nejsilnější a zase se začne tělo čistit od těch nejlehčích až po ty nejtěžší s postupnými reakcemi :ethink: takhle jsem to aspon pochopil já :ethink: samozřejmě jsem to trochu zkrátil a ty nemoci jenom dodal jako přirovnání :ethink: :bye:

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Svoje názory už jsem nějak prezentoval, a to i třeba co se týká přípravy preparátu.
Teď postupně cituji z Čehovského, takže se jedná o názory jeho, s nimiž se ne vždy a ne zcela ztotožňuji. Dávám sem jenom kousky, vybrané z mé přílohy .doc a postupuji zvolna, zhruba jedna citace denně, čímž chci docílit toho, aby si to lidi opravdu četli a taky o tom i přemýšleli. Ono se to daleko líp vstřebává, když je to po troškách - a taky si to mohou přečíst i neregistrovaní a nebo nepřihlášení návštěvníci, kteří nemají možnost si přílohy stahovat.
Tím chci naznačit, že to bude ještě chvíli trvat - a pak o tom můžeme vesele diskutovat.
K potencování - výška potence je omezovaná hlavně fyzickými rezervami léčeného těla. Vyšší potence pracuje z vyšší úrovně a působí dlouhodoběji. Za snad účelné bych považoval jednorázové podání potence odpovídající fyzickému stavu a tento preparát nechat působit až do doby, než se "vyčerpá", to znamená do počínajícího návratu psychických problémů. Během této doby se mi zdá účelné podávání velice nízkých potencí k odstranění akutních potíží - u nich je ale obtížné rozeznat, kdy se jedná o "novou" nemoc a kdy jenom o autopatickou regresi.

Zdravím - poota

vokoun
Zasloužilý člen

Příspěvek od vokoun »

:o Malej dotaz s tou dlouhodobou potencí to chápu ale s tou menší na kratší dobu tu by jsi dělal se stejnou skleničkou a nebo na to by jsi použil jinou :ethink: aby se ty potence neprali s tou pamětí :ethink: jinak dík za ty články supr čtení až se mě kouří z hlavy :hip: :dknow: :bye:

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Vzhledem k tomu, že Čelechovský píše, že se má preparát požít neprodleně po dokončení potencování, neboť po dvaceti minutách už utrácí účinnost, tak si myslím, že to s tou "pamětí" skla nebude až tak žhavé. Čili bych klidně použil tu samou lahvičku.
Taky mám dojem, že nižší potence při ředění "přebíjí" tu zbytkovou vyšší, kterou by si to sklo eventuálně přece jenom "pamatovalo".
Ale nemám to nijak ověřené, takže taky se dá na to řešení akutních potíží používat druhá lahvička - koneckonců těch 14,- Kč zas není takový majlant.

Zdravím - poota

alfka
Starší člen
Dal: 25 poděkování
Dostal: 231 poděkování

Příspěvek od alfka »

Ahoj všem :)

mě osobně se autopatie líbí moc, ale je důležité, aby clovek přijal to, že celek jeho samého není jen fyzické tělo, které vnímá, ale že celek je i neco dalsího, co je jeho podstatnou součástí.
Ba co víc, to neco je základ a fyzické tělo projekce.
Ono to nemusí být zrovna jednoduché, prece já jsem já, tady jsem, tady vnímám vším co mi dovoluje vnímat, toto je moje tělo, používám 5 smyslů chuť, čich, sluch, hmat a zrak, tak jak něco víc..?
Klademe si otázku, jak může být něco víc, nic víc nevidím, neslyším, nenahmatám, necítím a už vůbec neochutnám.
Ono se to těžko představuje, že součástí každého z nás je 7 jemnohmotných těl, že v těch je uloženo vše od myslenek přes prožitek až na výsledek, skutečnost a projekci.
Ale když se podívám z okna, vítr také nevidím a přesto se stromy naklánějí....

Kdybychom věděli, to co jsme zapomněli, bylo by všechno hned jasné.

Autopatie je jednak léčba a to opravdu mocná a také způsob jak si vzpomenout, jak získat zpátky ten jemný cit pro to neco, co je naší součástí.
Autopatií připouštím že existuji zároveń jinak, nez pouze fyzickým tělem a léčím se tak, aby projekce do mého fyzického těla byla v souladu s prožitkem naprostého zdraví a harmonie.
Připouštím své chyby, své chybné postoje a myšlenky, jsem si jich ve svém svědomí v tom nejhlubším přiznání vědom a chci být lepším člověkem.

S tím ředěním to vidím tak, že by se opravdu nemělo nikam spěchat, ono se tím stejne nic neuspěchá, jediné co nastane je nepříjemný proces v léčení a to ničemu a nikomu neprospěje.
Určitě si nemyslím, že když si udelám ředění místo C30 na C300 tak se tím zlikviduju, to ne, tělo a tím myslím komplexne celé, by toto nepřipustilo, ale nemá smysl se zatížit až moc.., takže bych udelala ředení na C30 a nechala bych to pracovat hezky postupne, aby se rozeznělo tělo po tělu, myslím jemnohmotné. Všechno má svůj čas..

světlo
"
*@***
"
*@***
"
*@***
"
*@***
"
*@***
"
*@***
"
*@***
"
"
"
:color:
fyzické tělo

tak jsem znázornila zavináčem nějaký negativní postoj, který se promítá od toho nevrchnějšího do toho nejspodnějšího jemnohmotného těla, nejdřív byl pouhou myšlenkou, poté jsme si to představili, pak jsme o tom začali mluvit, následně jsme ve vztahu k tomu pocítili nějaké emoce, začali jsme to cosi zhmotnovat a utvářet, nakonec jsme tomu dali význam a přijali to jako skutečnost, proto se to zhmotnilo v našem životě a proto se nám to děje.

Takže když naředím potenci do 5-tého jemnohmotného těla, musím počítat s tím, že páte tělo začne pracovat, ale jelikož promítá směrem dolů ovlivnuje další těla pod sebou. To vše se sčítá a projevuje / promítá/ ve fyzickém těle - bude reakce opravdu silnejší a rozhodně to pocítíme.

Jo a taky je důležité přečíst 4 dohody a začít žít tak, aby se nemuselo furt čistit dokolečka něco, co už může krásně znít v těch správných tónech, aby se člověk mohl radovat, že se narodil a má se krásně.:)
http://garp.ic.cz/?page=4dohody

pa :bye:

poota
Zasloužilý člen

Čehovský

Příspěvek od poota »

Čehovský píše:Jedná se o jednoduchý princip přípravy, tzv. Korsakovův, často používaný i velkými výrobci vysoko ředěných homeopatických preparátů, kde však je proces nalévání/vylévání obvykle prováděn elektrickým mechanickým zařízením.
Důraz je třeba položit na výběr lahvičky. Pro úsporu vody má být co nejmenší. Má být zcela nepoužitá, nesmí to být vyprázdněná lahvička od léků. Pouhým vypláchnutím bychom si totiž (viz celá filosofie ředění) moc nepomohli. Ideální je malá nepoužitá lahvička jako na kapky (cca 10 ml), zpravidla z hnědého skla, opatřená šroubovým plastikovým uzávěrem. V lékárně takové dosud nepoužité mívají a vcelku ochotně je prodají. Malé nové lahvičky mohou mít i v obchodě se sklem, v domácích potřebách nebo v laboratorních potřebách. Hlavní nárok je na to, aby okraj lahvičky nenesl otisk ruky někoho, kdo s lahvičkou při výrobě, skladování či výdeji manipuloval. Tento otisk by totiž nesl informaci o frekvenční struktuře někoho jiného a mohl by změnit vlastnosti preparátu. Proto doporučuji, aby bylo hrdlo lahvičky silně zahřáto zvnějšku nad kuchyňským plynovým hořákem, čímž dojde k vyhoření otisku. Můžete se přesvědčit sami: udělejte na lahvičce otisk prstu a žíhejte jej na plamenem. Otisk zmizí, sklo se vyčistí. Při nahřívání žíháme hrdlo lahvičky zvenčí, držíme ji opatrně blízko jejího dna. Stačí jedna minuta vystavení plameni. Postupně lahvičku otočíme, aby byla ohni vystavena ze všech stran. Musí být použit čistý plynový plamen, jaký produkuje např. dobrý kuchyňský sporák. Nesmí být použit plamen jiný, např. svíčky nebo zapalovače. Ten by nanesl na sklo saze - došlo by jen k dalšímu znečištění. Nedávno si mi nad návodem jedna paní postěžovala, že nemá plyn a vaří na sporáku s keramickou deskou. Elektrické sporáky jsou pro náš účel nevhodné. Nakonec ji napadlo, že lahvičku nahřeje na plynu u rodičů a přenese ji v čistém igelitovém (dosud nepoužitém) sáčku domů, kde bude ředění provádět.
Podobně jako lahvička může posloužit i co nejmenší nádobka na alkohol, k dostání ve všech obchodech se sklenicemi. Pokud má nádobka široce otevřené hrdlo, které umožňuje, aby např. prodavač sáhnul dovnitř a zanechal tam otisk, nebo tam dopadly kapénky jeho slin, je dobré postupně na plynu silně nahřát zvenčí celou nádobku včetně dna, např. 2-3 minuty, je možné nádobku v plameni přidržovat např. navléknutou na pletací jehlici (která předtím byla také ožehnuta), nebo kleštěmi.
Vzniká přímá úměra mezi velikostí nádobky a spotřebou destilované vody pro výrobu určité potence. Pokud seženete jen větší lahvičku nebo nádobku, musíte si koupit více destilované vody. Sklo je z více důvodů pro homeopatické ředění nejvhodnější materiál. Nicméně může za něj být v nouzi náhrada. Pokud například nejsme schopni sehnat novou nepoužitou lahvičku a ožíhat její hrdlo čistým plynovým plamenem, například když jsme na trempu, teoreticky bychom si mohli koupit běžnou plastovou láhev s destilovanou vodou a k ředění použít jednoduše její plastové víčko místo lahvičky. Jinak postup stejný - ale bez žíhání. Pozor, nemám vyzkoušeno, nejde o doporučení.
Pokud používáme destilovanou vodu (určenou pro technické účely, do ostřikovačů, žehliček apod.), u níž si nejsme jisti, zda je poživatelná, stačí vždy užít jen jednu nebo dvě kapky. Případně se můžeme pojistit a tyto dvě kapky ukápnout do sklenice kvalitní pitné vody (nikoliv sodovky s bublinkami). Pak se ze sklenice trochu napijeme a sklenici vyhodíme. Pro sám ředicí proces je technická destilovaná voda zcela vhodná a mnohokrát se osvědčila. Jedna posluchačka Homeopatické akademie mi řekla, že s úspěchem použila čistou stolní lahvovou vodu bez bublinek.
Může se také stát, že jsme koupili lahvičku se šroubovým uzávěrem, která vznikla na automatické lince bez doteku lidské ruky a hrdlo je chráněno před dotekem právě šroubovací zátkou. Pak bude taková lahvička fungovat bezvadně i bez předchozího ohřátí. To se v mé praxi také několikrát přihodilo.
Jednu náplň lahvičky, ať už rozměrově jakékoliv, považujeme za potenci C1. Pět vypláchnutí lahvičky vytvoří C5, dvacet C20, třicet C30 atd. Počítáme nahlas vylití lahvičky, abychom nezapomněli.
Lahvičku musíme při každém naplnění mírně přelít po celém obvodu. To proto, aby se opláchla minulá potence, ulpívající na okraji.
Pro výrobu C30 spotřebujeme při použití nejmenší, l0ml lahvičky, asi jeden litr destilované vody. Pro jistotu počítáme s větší spotřebou (danou částečně přeléváním vody). Pro C60 dvakrát více atp.
Pokud nám ruka umdlí dříve, než jsme dosáhli požadované potence, užijeme preparát v potenci, které se nám podařilo dosáhnout. V praxi není pozorovatelný rozdíl mezi účinkem C30 a C25. Nebo mezi C60 a C80.
Zdravím - poota

alfka
Starší člen
Dal: 25 poděkování
Dostal: 231 poděkování

Příspěvek od alfka »

Ahoj všem :)

tak jsem si to chtěla taky vyzkoušet, je tomu sice uz řada let / asi 15/ co mi muj homeopat vyléčil atopický ekzém, na který jsem trpela jako dítě a puberták, brala jsem homeopatika a průběh léčby si docela pamatuju.
Jenom vysvetlím, měří body na akupunkturních drahách na rukou a na chodidlech a podle toho určí přesně, který lék pomůže, takže je v podstate léčba tak nejak zaručena. Nikdy jsem u jiného homeopata nebyla, takže nevím jestli je to běžný postup..
Takže jsem chtela zkusit autopatii, už nějaký čas mě dost svědila oční víčka, vyměnila jsem kosmetiku, krémy a stejně nic. Taky od doby co jsem likvidovala parazity mam nejak na volnejsí uzdě kvasinku, není to nic hrozného, ale vím o ní, takže jsem to chtěla vyzkoušet a taky nosím kontaktní čočky, tak si říkám, že zkusím jestli se zlepší zrak, když jsem se narodila jako ostříž :D

V neděli ráno jsem vstala, až se vyklidila kuchyn, po tom co si všichni ulovili snídani a udelali kafe, aby se mi tam nikdo nemotal jsem vstala.
Vzala jsem klasickou sklenenou štamprli a dlouhou nerezovou jehlu na ražničí. Z plynového vařiče jsem sundala mříž..
Nejdřív jsem důkladně nahřála jehlu, na tu jsem pak bez doteku ruky nabrala sklenicku a nahřívala a otáčela a nakláněla, aby se celá očistila.
Jehlou jsem ji pak postavila normálně na čistou vyvařenou utěrku a nechala vychladnout.
Natočila jsem si obycejnou čistou vodu z kohoutku do pullitrů.
Použila jsem slinu, jen tak nevařenou a začala ředit.
Při prvním ředění jsem kroužila ve skleničce s obsahem a pak klasicky vylévala a dolévala vodu.
Chtela jsem jít na C30, ale u C26 mi moje tělo řeklo dost a tak jsem ho poslechla.
Rukou jsem potřela 3-tí oko a to malicko co zustalo na dne jsem si vylila pod jazyk a podržela asi pul minuty.
Poprosila jsem o uzdravení a pomoc a poděkovala jsem.
V ten moment mi tělem projel příjemný pocit, který mi docela razantne narovnal záda, jak jsem tak stála u dřezu :D
Nasnídala jsem se až tak za hodinu a nic jsem do té hodiny ani nepila.
Neděle byla uplně v pohodě, měla jsem hodně energie a elánu, jenom mně asi hodinu po obědě docela razantně píchlo asi 2x u žaludku, že jsem si uvedomila, že jsem vlastně zkusila tu autopatii..
Spát se mi nechtělo a šla jsem do hajan docela pozdě, už když jsem se snažila usnout, měla jsem zvláštní sny, hned za vícky se odehrával děj, který různě skákal od něčeho k něčemu. Špatně se mi usínalo a celou noc, řekla bych, jsem možná ani nespala, nebo nevím, pořád jsem se budila, jak se mi zdály ruzné divné strašidelné sny.
Ráno jsem vstala a na to, že jsem v podstatě nespala, jsem měla hodně energie, kdyby mně to nebylo trapné, tak si mezi tím pondělním davem pochodujícím do práce hopsám :D
Přisla jsem do práce, uvařila jsem si svůj oblíbený zelený čaj a už to začalo, nejdřív přišel pocit, který jsem měla když jsem byla těhotná, maminy si jistě vzpomenou, prostě jiný stav, jakobych to ani nebyla já, neco jako ve snu, mlha přede mnou, mlha za mnou..
Ale měla jsem hodně elánu pracovat a tak to slo jako po másle.
Pak ale jak začaly chodit kolegyně pro pondělní povzbuzení, nějak mě to stáhlo k tomu jejich vnitřnímu chmuru a to je něco co neznám.
Šla jsem na WC a tam se mi spustily slzy, ani jsem nemela důvod prostě padaly, pak mě přepadlo silné pálení víček, slilo se to pod oči, což jsem musela namazat. Pálilo to asi hodinu, potom se to slilo na tváře a udělaly se mi fleky na lícních kostech a v obličeji jsem byla rudá.
Oči a víčka už pak nic, posunulo se to dolů na tváře...
Víčka mám teď hladké, bez jediného otoku a na tváři 2 malé flíčky a pálí mě mírně brada - takže jsem překrásná :D
Celý den mi pracovalo střevo, ale tak nějak v pozadí, nic se kromě toho pocitu nedělo.
Takže to shrnu, přes pocit nevyrovnanosti, pláč po úsměv, s tím , že jsem udělala mnohem víc práce, byla jsem jak na houpačce, na víčkách nemám vůbec nic, ale na tvářích - na každé jeden flek, jak to padlo z víček dolů a ted teda ta brada.
Na ostříží zrak je zatím moc brzo, brýle jsem nosila od druhé třídy a to jenom kvůli mé blbosti, protože jsem brýle chtela taky - ona je totiž měla moje kamarádka a tak dlouho jsem škemrala, az mi dala očařka 0,25 na každé oko, to sem byla ale blbá :D

No řekla bych, že tomu docela razentně pomohl ten zelený čaj, tělo mělo sílu přitlačit, tak jsem to na sobě taky poznala, když jsem se pak najedla zase se to zmírnilo.

Uvidím, jak to bude pokračovat..., určitě napíšu.

pa :)

vokoun
Zasloužilý člen

Příspěvek od vokoun »

:roll: Alfko máš to nádherně sesumírovaný :laugh: já se po té autopatii cítím jak na houpačce něco ve mně vyhledává cosi :spirit: a to cosi jako by před tím zdrhalo :jump: a když to dohoní tak je mela :bhead: a když to zdrhne tak je blaho :hip: no lépe jsem to neuměl vystihnout :esilenced: ale po té mele se to jako by malinko zlepší ;) no prostě jako by ty problémy něco pomalinku ořezávalo :evil: pozor já to nezlehčuji :enaughty: já to jenom takhle nějak cítím :ewhistle: akorát se bojím až to něco to všechno ořeže tak aby ze mně něco zbylo :epray: protože už jsem zhubnul dvacet pět kylo :baby: ale pořád ještě dost zbývá :bye:

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“