Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Vitamin C

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Batles
Zasloužilý člen
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Re: Liposomatický Vitamin C

Příspěvek od Batles »

Slavek Krepelka píše:Možná by mě měl někdo drasticky sprdnout :evil:
No, starý příteli, možná to brzo udělám já :laugh:
Už delší dobu eviduji, co vše tě zlobí, co vše zkoušíš a říkám si, kdy tě to konečně napadne, kde je tvůj největší a zásadní problém :laugh: Jsem si tím naprosto jistý, že to vím. Ne že tuším, ale vím :D
Ještě chvíli počkám, jestli tě to nenapadlo právě teď.....poslal jsem ti universem informaci :angel:

Jinak děkuji za info ohledně Liposomalu C. Myslel jsem, že máš trošku více prolezlá nějaké engliš fóra se zkušenostmi vícero nadšenců.

Hezký večer, Batles.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Batles píše: .... a říkám si, kdy tě to konečně napadne, kde je tvůj největší a zásadní problém :laugh: ...
Nó, asi to bude přesně tím, co se právě probírá na Psychickejch příčinách.
- Nohy, protože bych chtěl z močálu zdrhnout a nezdrhám
- Oči, že se na tu situaci nemůžu už dlouho dívat
- Břicho, protože bych se z toho všeho chutě posral, ale bontón mi v tom brání

Budu však vděčen za tvůj odborný názor.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Batles
Zasloužilý člen

Příspěvek od Batles »

Slavek Krepelka píše:Nó, asi to bude přesně tím, co se právě probírá na Psychickejch příčinách.
No, jelikož jsi pěkně shrnul svoje pocity ohledně emočních postojů, tak to je v pořádku, protože o nich víš :D Tudíž to není ten hlavní zdravotní problém k řešení. Povědomí o těchto věcech je sama o sobě už cesta k nápravě jako fungující stav.
Tvoje potíže s fyzickým tělem pocházejí z toho, že jsi takový malý soudek kyseliny, který si jak na potvoru pořád dál hraje s kyselinami :D
Tvoje nohy jsou jako kořeny stromu a jasně říkají, že nemají dostatek výživy ke zdravému růstu koruny. Proto ti dělá dobře i Niacin - roztahuje řečiště sevřených kořenů....
Co je tedy potřeba udělat :?:
Ledviny potřebují k životu soli (zásady), to je pohání. Palo se na to ptal už před pár měsíci, že by rád věděl, co pohání ledviny.....
Játra žijí z hořčin (zásady), bez nich nemají pohon....
Srdce potřebuje k životu oheň - draslík - na vzduchu hoří! A hořčík (zásady).
Žaludek a slinivka potřebují cukry, jinak tyto orgány chcípají (kyseliny).
Když se podíváš na poměr zásad a kyselin potřebné k normálnímu životu, tak je to jasné :D
Zkoušíš hodně věcí na sobě, často se ti po něčem uleví, ale velmi brzy se potížečky vracejí. To je samozřejmé. Není k dispozici životodárné palivo.
Proto jsou lidi často plní parazitů. Ne proto, že si olízli prsty po pohlazení kočky, nebo že jim do úst vletělo vajíčko parazita ze psa.
Většina poradců podává dost tvrdou chemii chemii proti parazitům, ale nad příčinou nepřemýšlejí. Léčí zase jenom důsledek nesprávného vnitřního prostředí těla. Prostě proto se tam parazitům líbí. Změň jim prostředí a většina z nich mizí s křikem v dáli :D
No, dost už....
Chybí ti základ všeho života - zásady - v opravdu velkém spektru. Tvoje vnitřní prostředí je otevřené nebezpečným vlivům :D
Vitamíny řešit nemusíme, na to je čas a ty jsi velmi inteligentní a moudrý, to si myslím :D
Opravdu množství odborníků, kteří rozumí životu, vždycky skončí na začátku, tj. u příčiny, tj. nedostatek životodárných zásad.
Právě teď v Regeně vyšel další článek potvrzující to, co na tomto fóru doporučuji už velmi dlouhou dobu, přikládám do přílohy.
Asi tak Slávku....
Batles
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Batles
Zasloužilý člen

Re: Vitamin C

Příspěvek od Batles »

Liposomal C užíváme doma pátý den, 5 gramů (asi 1 dcl roztoku) denně pro jednoho.
Nemůžu zatím říct, že bych pozoroval nějaké reakce, které by stály za řeč.
Manželka je taková nejistá, pouze mi řekla, že když si vezme 2gramy Céčka s prodl.uvol., tak vždycky pocítí příliv energie a s Lip.C nic. Takže také nic výrazného.
No, budem pokračovat ještě pár dní......
Nestálo by za úvahu, podívat se na chlapíky, co si Liposomal C vyrábí v kombinaci s kurkuminem a resveraltrolem :?:
Batles :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Batles píše:Liposomal C užíváme doma pátý den, 5 gramů (asi 1 dcl roztoku) denně pro jednoho.
Nazdar Balesi, Děkuju Ti za diagnózu :) Cpal jsem toho C do sebe moc, o tom nemám pochyb. Už jsem značně spadl dolů a je to znát. Budu si muset něco rozumnho sestavit.

S laskavým pozdravem, Slávek.

akvarista
Starší člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od akvarista »

Ahoj!Napsal ti to správně.Já jsem teď udělal podobnou zkušenost.Začal jsem bejt někdy od září dost špatnej a nevěděl jsem z čeho-únava,nasranost atd.Do toho mi mudr zjistil "neškodnou" srdeční vadu,která ale bohužel někdy pobolívá a tím se připomíná a stresuje.Asi před 14 dněma sem teprv zmerčil to video o liposomC tak jsem to doma prubnul,ale jen v mixéru.No trochu to se mnou něco dělalo ale u srdce mě píchalo víc než dřív.Protože sem ty špatný pocity měl i po nějakym nezdravim jídle tak mě napadlo ža je to překyselení.No tak jsem do toho šel po hlavě a začal si mixovat 5g lecitin,6g C a 6g jedlá soda-2 dávky denně-takže vlastně liposom askorbát sodný s extra dávkou sody.K tomu denně několik litrů živé vody do které přidávám trochu chloridu hořčíku.No a teď asi po 10 dnech se začínám cejtit o mnoho líp než předtím.Sice ještě občas stavy extra únavy,ale to připisuju tomu že jsem něco vymlátil a játra jsou tím unavena-mám je podle mudr testů taky trochu špatná-asi ze sportu.Stolice se upravila skoro do stavu jako v dětství takže to asi vymlátilo kvasinku,ale stále smrdí jak chemická fabrika takže to Céčko žene z těla asi i nějakou chemii.Ale hlavní je,a z čeho mám radost,že se srdce za těch 10 zásaditých dní ani jednou neozvalo :jump: Tak nevím zda živá voda nebo liposom askorbát nebo celkové odkyselení.
Jsou někde nějaké info o liposom askorbátu?Dnes do toho zkusim přimixnout ještě kyselinu alfa lipoovou a možná časem další antioxidanty.
Zatim ahoj!

honza_ku
Stálý člen
Dal: 24 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Příspěvek od honza_ku »

Mimochodem vím, že mahatma dělá liposomatický roztok s vitamíny a jódem: http://bezvazdravi.webnode.cz/products/lipovital-/
Ta myšlenka lipo roztoku je HODNĚ zajímavá. Použít lecitin jako pouzdro a dodávat si do toho pouzdra co je potřeba.
Jen nevím, jestli dávat dohromady kyselinu a zásadu (vitamin C a sodu), nebude se to navzájem prát?

Cizákům zmar! ;-)
janek
Nový člen
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od janek »

Slavek Krepelka píše:
Batles píše:*Za den v 1dl Liposom.c je vlastně 5 gr céčka. A to se má rovnat přibližně 25 gramům, možná i víc, podaným intravenózně? Chápu to správně?
vzhledem k tomu, že na otrávení se C bys do sebe musel dostat někde přes kilo C, není pravděpodobné, že by se jím člověk byl schopen zasebevraždit. Osobně zaručuju, že 26g lipoC maximálně člověka prožene, ale záleží, viz můj předešlý příspěvek.
Ahoj,
v megaskorbické léčbě (ML) je uvedeno, že intravenózně podávali v některých případech opakovaně až 250g/den. V jednom dokumentu (musel bych pohledat, nevybavuju si jméno) uvádí jeden lékař z USA, že podávali až 300g/den. (Nakonec musel utéct do Mexika, kde dál pokračuje s léčbou C, protože ho, jak jinak, bílá mafie pronásledovala - vzhledem k jeho prokázaným léčebným úspěchům.) Rovněž museli podávat více tekutin. Jediné vedlejší účinky byly po takto vysokých dávkách slabé šumění v uších a (tuším) žízeň. V ML se udává, že tolerance skrze trávící trakt je cca 60g/den. Samozřejmě musí člověk vyrovnávat kyselost.

Já sám jsem se dostal na něco kolem 30g/den po asi 5g dávkách v čaji apod. a musím říct, že mě to, patrně, zachránilo od resekce. V červnu mi otekla dáseň pár dní před koncertem Stinga, na který jsem se chystal. Ten otok byl tak silný, že mi část tváře už bránila ve výhledu. Byla to kapsa na dásni tak 4 cm dlouhá a dost vypouklá. V noci se už nedalo moc spát, budila mě bolest. Nasadil jsem k C ještě obklady ze švédských kapek přímo na tu kapsu. Měl jsem za ty 4 dny asi 2 krize, kdy už jsem uvažoval, že to snad svěřím dochtorům a té resekci se nevyhnu. Jíst už se téměř nedalo. Tak jsem si dal aspoň (v pátek) krupičnou kaši. A najednou měla nějakou divnou chuť. No samozřejmě, kapsa praskla a obsah začal vytékat. Tak jsem mu jazykem začal pomáhat a pokračoval dál v C a kapkách. V neděli mi už bylo jasné, že v pondělí na Stinga pojedu. A v pondělí už bylo vše opravdu ok, jen se ještě ta prázdná kapsa, co mi visela na dásni chvíli stahovala.

Takže teď beru preventivně 5g/den a chystám se vyzkoušet lipo. Ultrazvuk jsem už koupil v Lidlu, ještě ten lecitin.
Albert Szent-Györgyi (objevitel C) bral, navzdory výsměchu mudrů a vědců, do konce života 5g/den, což považoval za standardní dávku.

Z mých zkušeností je tolerance u mě různá. Někdy do sebe dostanu 20 i 30g (je-li problém) a je to v pohodě a jindy už po 10-ti mi střeva začnou tancovat, jako by v nich někdo měl mejdan.
Co mi není jasné - je průjem při vysokých dávkách C způsoben překyselením nebo je to detoxikačním šokem (herx)?

Craft
Zasloužilý člen
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Craft »

Tak ti Slávku nevím, ale po delší době jsem si zase udělal jednu dávku LVC a pořád mi nejde do hlavy jedna věc. Když jej vyrobím dle klasického postupu, který jsme dříve tady probírali, čili pomocí UZ čističky a nechám to jet 3x 8 minut za občasného promíchání a pak tu směs naliji do sklenice a zavíčkuji, tak vždy je na druhý den lecitin oddělen od vody s céčkem. Aspoň dle toho, že voda je silně kyselá. Pak stačí to občas zašejkrovat (většinou 2x s časovým odstupem aspoň 12 hodin) a pak se teprve lecitin již trvale spojí a není vidět na dně žádná silně zažloutlá vrstva lecitinu. Pokud se spojí šejkrováním, tak už je to hezky světlé v celém obsahu a nevytváří se lecitinová usazenina. Nevím ale jestli je to chladem v lednici, ale spíše mi to připadá, že ta metoda je dosti nedokonalá, tím spíše, že není jak ověřit, kolik toho céčka se vlastně tímto procesem spojilo. Proto přemýšlím, zda je vůbec ta UZ čistička potřeba a nevyřadit ji z výrobního procesu rovnou a nepoužít pro spojení pouze mixér a později to občasné šejkrování a dle barvy a jednotné konzistence obsahu poznat, že je vše dobře spojeno. Ty to asi vždycky během jednoho dne vyžunkneš, tak to do druhého dne pak asi nevidíš :) Zajímalo by mě, jestli se tato usazenina lecitinu tvoří i někomu jinému? To by totiž poukazovalo na nedokonalé spojení lecitinu s céčkem rozpuštěným ve vodě.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Craft píše:Tak ti Slávku nevím,... Ty to asi vždycky během jednoho dne vyžunkneš, tak to do druhého dne pak asi nevidíš :) Zajímalo by mě, jestli se tato usazenina lecitinu tvoří i někomu jinému? To by totiž poukazovalo na nedokonalé spojení lecitinu s céčkem rozpuštěným ve vodě.
Díš skoro pravdu. Vždycky jsem to vyrobil a během několika hodin vyžahnul. Kus poslední várky jsem ale převčírem nechal přes noc a na dně (nebylo to v lednici) jsem tu usazeninu měl taky. Vypil jsem o jak to bylo. Taky se mi párkrát podařilo lecithin na pár hodin namočit, než jsem z něj mixoval a ultrazvučil lipo C. Připadalo mi to o dost míň kyselý taky, ale nedal jsem na pocity :oops:

Dík. Ahoj, Slávek.

mahatma

Příspěvek od mahatma »

Príprava lipozómového roztoku :
Lecitín treba nechať vo vode nabobtnať a rozpustiť - nechávam ho cez noc
Pripravím roztok C vitamínu
Obe látky nechám homogenizovať UZ homogenizátorom 10 minút

Po výrobe roztok nie je kyslý - to znamená, že mikrokvapky roztoku vitamínu C sú obalené lecitínom. Vtedy je to vyrobené dobre.
Mám vyskúšané, že státím roztoku sa roztok stáva ( podľa chuti) kyslejším, čiže po pár dňoch ( cca 10 a viac) sa začína oddeľovať roztok Vitamínu C od roztoku lecitínu. Nie je to vidieť, iba podľa chuti sa to dá poznať...
Takže ak sa niekomu viditeľne oddeľujú roztoky a výsledný produkt je kyselý, tak neprišlo k účinnej homogenizácii a ku v vzniku mikrokvapiek obalených lecitínom.

honza_ku
Stálý člen
Dal: 24 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Příspěvek od honza_ku »

mahatma píše:Lecitín treba nechať vo vode nabobtnať a rozpustiť - nechávam ho cez noc
Řekl bych, že v tom bude ten zakopaný pes. Díky mahatmo za tip.

Cizákům zmar! ;-)
Craft
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Craft »

Ee, v tom ten problém nebude. Nechávám lecitin ve vodě namočený i více jak 12 hodin, jednou dokonce skoro 2 dny, protože jsem na to zapomněl a ten efekt s usazeninou, tam později při hotovém LVC tam byl taky. Spíše to bude tím odstátím, že se to má tendenci zase nějak oddělovat. Nicméně to zase nevysvětluje proč při protřepání, stačí 2x během dne již další dny se tato usazenina netvoří. Tohle mi nejde do hlavy a zatím jsem na to nenašel odpověď.

mahatma

Příspěvek od mahatma »

ono príčin usadenín a oddeľovania roztokov môže byť viacero, napríklad tieto, prípadne ich kombinácia :
príliš koncentrovaný roztok - vitamín C kryštalizuje z roztoku a usádza sa
príliš málo vody v lecitíne - po zmiešaní s roztokom vitamínu C lecitín spotebuje vodu z roztoku a Vitamín C vykryštalizuje
nedostatočná homeogenizácia
Oproti Lipovital C od LivOnLabs používam roztok podstatne "redší" 20g lecitínu na 80 g vody vody + 100 g nasýtený roztok Vitamínu C pri 3 stupňoch celzia. Výsledná konzistencia po homogenizácii je niečo medzi mliekom a sladkou smotanou...
Rozmiešanie v mixéri urite nestačí, nepríde k tomu podstatnému - vytvoreniu mikrokvapiek vitamínu C obalených rozokom lecitínu.
Takto pripravený roztok sa viditeľne neodeľuje ani po 3 mesiacoch skladovania.

Craft
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Craft »

Chápal bych to, kdyby se tento efekt vytvářel nepravidelně, ale je tam vždy a po protřepání zmizí a již se dále nevytváří. Je to stejné, jako když se lecitin nechá volně a dostatečnou dobu rozpustit ve vodě až vznikne něco jako řídký puding na dně. Po zamíchání se ovšem vždy lecitin spojí s vodou, ale po čase se opět má tendenci usadit na dně a voda nad ním je lehce zakalená. Stejně tak k tomuto dochází i ve vyrobeném LVC s tím rozdílem, že voda má již silně žlutou barvu po lecitinu. Přijde mi to stejné, jako když se zamíchá ve sklenici s vodou nějaký kal. Po nějaké době se tento kal vždy usadí na dně a nikdy se nespojí nebo nerozpustí ve vodě. V případě LVC ovšem k tomuto opětovnému vytváření usazeniny při protřepání již nedochází. Nejsem sice chemik, ale zatím mám z toho takový dojem, že něco tady neštymuje.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“