gromit
Zasloužilý člen
: 151
Zasláno: st 02 únor 2011 23:16 Předmět: Re: Magneticke motory II
--------------------------------------------------------------------------------
adam.benda napsal(a):
gromit napsal(a):
to by mohlo být - zmenšila se plocha smyčky a šmytec...
Video mi Jarin's ukazoval a nejsem si jistý, co myslíš tou změnou plochy smyčky... Každopádně, mělo se to tendenci točit, ale bylo těžké magnet jen rukou správně udržet. Navíc vznikající síly jsou při pár Ampérech a při malých válcových neodymech poměrně dost malé, takže tu hodně hrozí tření a podobné nehezkosti. Celkově by bylo potřeba mít magnety mnohem blíž k sobě, aby bylo pole intenzivnější, ale to chce už jiné vybavení na výrobu dílů... No, Jarin'sovi jsem vděčný, tyto jeho experimentální výsledky jsou velice slibné a je to alespoň další podpora správnosti mé odpovědi na hádanku.
Zkusím s Jarin'sem popřemýšlet, jak to video dostat sem...
tady v tom plevelu a překřikování to rychle zapadlo o tři stránky - viz tvůj obrázek, který kopíruju níže (v tom levém horním magnetu vidím pořád část toroidu, v jehož středu se nachází vodič s proudem).
"...Spočítáme časovou změnu magnetického toku dφ /dt . Změna může nastat třemi
způsoby:
a. Změnou indukce magnetického pole dB/dt ≠ 0 .
b. Změnou plochy smyčky v magnetickém poli dA/dt ≠ 0 .
c. Změnou orientace smyčky v magnetickém poli dθ /dt ≠ 0 ."
Možnost b) - viz
http://www.aldebaran.cz/elmg/rs_07.pdf
Jarin'sovi dávám bod, protože jen nekecá a něco dělá.
Koukám, že než jsem dopil kafe to tu pokročilo... Hlavně klid chlapi, nejde o život - zatím...
--------------------------------------------------------------------------------
smyčka.jpg
Komentář:
Velikost: 80.65 kB
Zobrazeno: 0 krát
http://www.upramene.cz/forum/files/smyka_101.jpg
proč...když se tak koukám na tu smyčku, tak mě silně připomíná "klikovku" motoru ...zatím jsem to nepromyslel...ale šel by tento " trik" co přednesl adam "nějak" využít tímto směrem....zdraví martin11
nevím , jestli se sem zkopíroval obrátek schema
... věřím, že se " TO " povede ......