Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Solid State Electric Generator

Praktická část fóra.

Moderátor: rival

Odpovědět
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

....... Proč to neudělat jen s elektromagnetem a budicí cívkou, proud nechat procházet jádrem do zátěže (kalorimetr/bojler) a měřit jeho hodnotu na vstupu a výstupu? JE TEDY NUTNÁ SBĚRNÁ CÍVKA? .....

No já bych řekl že ta sběrná cívka bude nezbytná a to kvůli napájení elektroniky VF jinak tomu budeme muset dávat šťávu z baterky či sítě,je jasné že bude potřeba převodník ale to jsem daleko.Co se týče té sběrné cívky tak v ní se vlastně (podle textu) násobí získaný proud tak proč to nevyužít že?

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Ano, ale popřemýšlej o tom, že netušíme, co z toho leze.Pak navrhnouti cívku bude dobrodružstvím, ovšem na to by se měly vyjádřit hlavy pomazané. Akorde, pepo,ostatní zasvěcení, ještě nám ty křídla nestříhejte......Poraďte, kolik čeho namotat a my vám pak ukážem, jak sršet energií....

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Tak nevím jak tam to lithium namazat a kde ho vyšašit leda tak z baterie,teď mne napadlo jestli to nemá něco společného.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Lithium

No jo kluci se nám nějak sekli ,zatím jsem objednal ten generátor LTC1799,až to sbastlím kluci mi to nakalibrujou(stupnici na P1) ale až po svátcích :cry: Stejně k tomu bude třeba stabilizátor napájení tak budu muset někde sehnat jak na to ;)

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Lithium je na trhu u hichemu.Myslím, že to lithium cpali do té díry v hřídeli kvůli tomu, že jim odkapávala. Když nám li zbude, můžeme ho chroupat, je to dobré na nervy. Dávku si stanovíme sami dle pocitů...... :shock: Je před vánocemi a tak s tím sekne mnoho lidí. Ženské to přece jen vidí jinak a po svém :roll: A že s tím sekne mnohý učenec? Mnohdy nechtějí být konfrontováni s novou skutečností, a nebo to nepovažují za pozornosti hodné. Vím o čem mluvím. Jistý učenec z čvut v brně na mne histericky křičel na chodbě, že musím být terorista, když se zajímám o takové věci....Chodím s tím jako v pohádce o kohoutkovi a slepičce.Asi nás brzy bude víc.

Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Berky, dík, máš postreh, fakt jsem to prohodil. Malá vrstva teflonu samozrejme moc nevadí, lze to nahnat, ale já na obrázcích tady na fóru nevidel dost železa. Výkon pro tu spodní hranici indukce 10-4 T odhaduji pár stovek W, na tu horní je pár kW málo.
Jardo, rezonanční frekvence precese jáder kteréhokoli prvku není konstanta, ale veličina úmerná indukci. Jako prímá úmera, nebo trojčlenka. Každá rezonanční frekvence platí jen pro určitou konkrétní indukci. Pokud se indukce zdvojnásobí, pak se zdvojnásobí i rezonanční frekvence. Je to i na wiki, nebo podobne.Já mám od holiče dosti daleko, vlasatí mi nevadí i když ze mne vlasáč asi nebude. Vyprodávám jakoby rebríky. Nemám tyhle pitomce neidentifikovatelných cizineckých legií rád, mnozí ani ješte nevideli obyčejnou kozu. Prenášejí ruzné infekce.

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

jarda ovčák svitavy píše:... ovšem na to by se měly vyjádřit hlavy pomazané. ...pepo....
Jarda ovčák Svitavy nepoteším ťa . Mám totiš o niektorích ,,detailoch" v tomto ,,projekte" isté pochybnosti , takže pokjal si osobne neoverím ,,zač toho lokeť", nebudem sa k tomuto ,,projektu" ako takému zatial vyjadrovať . Moja ponuka v prípade ,,technickéj" podpori v tomto projekte platí aj naďalém . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Aquarius1
Zasloužilý člen

pro:Akord

Příspěvek od Aquarius1 »

Jak tak čtu tak ani ta indukční cívka na "vstupu" nemůže být jakákoliv.Pochopil jsem správně že frekvence je závislá na indukci a opačně? Já měl za to že ta indukční cívka je tam od toho že zesiluje celí proces.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

jarda ovčák svitavy píše:Lithium je na trhu u hichemu.Myslím, že to lithium cpali do té díry v hřídeli kvůli tomu, že jim odkapávala. Když nám li zbude, můžeme ho chroupat, je to dobré na nervy. Dávku si stanovíme sami dle pocitů...... :shock: Je před vánocemi a tak s tím sekne mnoho lidí. Ženské to přece jen vidí jinak a po svém :roll: A že s tím sekne mnohý učenec? Mnohdy nechtějí být konfrontováni s novou skutečností, a nebo to nepovažují za pozornosti hodné. Vím o čem mluvím. Jistý učenec z čvut v brně na mne histericky křičel na chodbě, že musím být terorista, když se zajímám o takové věci....Chodím s tím jako v pohádce o kohoutkovi a slepičce.Asi nás brzy bude víc.
No jo taky jsem pro mnohé blázen a fantasta ale mám v robotě jednoho chlapíka ,je to starší pán a moc se o to zajímá a jak něco potřebuju tak pokud je to v jeho silách a znalostech pomůže.Člověče já jsem nedočkavej jak prvnička :D až do toho pustím první proudík.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Tak jsem spáchal nějakej ten výpočet a určitě dostanu po ústech :lol:

Tak pro moje jádro (tyčku) mi vychází:VF Cívka:Světlost průměr, 16mm,průměr drátu 2mm,počet závitů 9.Střední průměr 18mm,délka cívky38mm,délka drátu 511.9mm,indukčnost 568,294nH,frekvence vychází 21,112MHz

Indukční(budící) cívka:
Světlost průměr,16mm,průměr drátu 0.4mm,počet závitů 304.Střední průměr cívky 16.4mm,Délka cívky 36mm,délka drátu 15665.7mm,indukčnost 568 145.16 nH,rezonanční kmitočet 0.668MHz

Akord
Zasloužilý člen

Re: pro:Akord

Příspěvek od Akord »

Aquarius1 píše:...že frekvence je závislá na indukci a opačně?
Frekvence rezonance precese jader ano.
Pak ale si spočítal nejaké cívky s prumerem 16mm, a uvádíš pri nich rezonanci. Pokud je to z výpočtu, tak nelze ignorovat zadaný paralelní kondenzátor, jinak je to parazitní rezonance, a pri této frekvenci už tuto cívku nelze považovat za indukčnost. Jde o to, jaká kapacita je zadaná v tom softveru. Pokud si to softver spočetl sám, pak je cívka pri dotyčné frekvenci už nepoužitelná, protože sama rezonuje se svou parazitní kapacitou.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Re: pro:Akord

Příspěvek od Aquarius1 »

Akord píše:
Aquarius1 píše:...že frekvence je závislá na indukci a opačně?
Frekvence rezonance precese jader ano.
Pak ale si spočítal nejaké cívky s prumerem 16mm, a uvádíš pri nich rezonanci. Pokud je to z výpočtu, tak nelze ignorovat zadaný paralelní kondenzátor, jinak je to parazitní rezonance, a pri této frekvenci už tuto cívku nelze považovat za indukčnost. Jde o to, jaká kapacita je zadaná v tom softveru. Pokud si to softver spočetl sám, pak je cívka pri dotyčné frekvenci už nepoužitelná, protože sama rezonuje se svou parazitní kapacitou.
Ahoj
Bylo tam zadáno 100uF

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Aquarius: Snad to bylo pF.
uF je úplne mimo a jde o zjevný omyl, nebo neco co nesouvisí.

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Omlouvám se bylo to opravdu pf. :oops:

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Halooo nic nového ? no to se mi ani nechce věřit.Já zatím hlodám kostry cívek.

Odpovědět

Zpět na „Dílna“