Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Nikola Tesla - souhrn dostupných informací
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Marconi
Zalíbila se mi Teslova reakce, když se ho ptali, jak se staví k tomu, že Marconi s ním soutěží o rádiovou komunikaci.
Tesla řekl: ,,Marconi je chlapík. Používá 17 mých patentů."
Tesla řekl: ,,Marconi je chlapík. Používá 17 mých patentů."
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Tesla: Jeho najväčší vynález prekazila chamtivosť ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- wolf234
- Starší člen
- Dostal: 9 poděkování
-
- Nový člen
- Dostal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nikola Tesla - souhrn dostupných informací
hmmm co na to hovorite? http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/717
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Bezdrátový přenos energie
Otázka je, jestli je to skutečně to, o co se Tesla snažil (ve věci skutečně bezdrátového přenosu energie), a jestli když to funguje dobře na pár metrů nebo v místnosti, bude to dobře fungovat na desítky, stovky a tisíce kilometrů daleko... Protože "klasicky" by to nešlo. A pokud to půjde, pak to zřejmě bude další brutální elektromagnetické vlnění, kterému budem neustále vystaveni? WiFi, rádio, mobily, digi přenos, radary, družice, elektromagnetické emise z PC procesorů atd. - mě už to docela stačí, mám hlavu jako v mikrovlnce..... Aneb, není celá tato věc jen na zase jedno dobré a výhodné proprání peněz.....?koal píše:hmmm co na to hovorite? http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/717
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
bezdrátový přenos energie
Je to směr, kterým by jsme se asi měli ubírat, nějaké další informace jsou tady http://pesn.com/2011/04/19/9501813_Tesl ... sh_Aether/ Co se týká elmag. smogu, nemělo by to nějak moc vadit, nejedná se totiž o vlnění elektromagnetické, ale skalární. Malé soupravy umožňující bezdrátový přenos energie se už vyrábějí v menších sériích a používají se ve středních školách jako učební pomůcka. Vyzkoušejte to postavit, je to pěkná malá hračka a když to opravdu pojede, jako, že vím, že to jede, tak jaký bude problém to postavit potřebně velké? Kompletní stavební návod je taky na viki, musíte se k tomu proklikat
Jeff
Jeff
- adam.benda
- Zasloužilý člen
Re: bezdrátový přenos energie
Měl jsem za to, že i "skalární" vlnění jaksi stojí na vlněním elektromagnetickém...jeff píše:Co se týká elmag. smogu, nemělo by to nějak moc vadit, nejedná se totiž o vlnění elektromagnetické, ale skalární.
Jeffe, používá se to jako učební pomůcka ve škole - v místnosti od rohu do rohu nebo ve škole - z jednoho kopce na druhý kopec?jeff píše:Malé soupravy umožňující bezdrátový přenos energie se už vyrábějí v menších sériích a používají se ve středních školách jako učební pomůcka. Vyzkoušejte to postavit, je to pěkná malá hračka a když to opravdu pojede, jako, že vím, že to jede, tak jaký bude problém to postavit potřebně velké?
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: bezdrátový přenos energie
Mě by spíš zajímala definice výrazu "skalární" v případě takového vlnění. Mluvíme-li o "z rohu do rohu", nebo "z kopce na kopec", co vlastně je na té energii skalární, v jakém smyslu, o čem to tem Bearden, který tenhle termín zavedl, vlastně mluví? Mate mne tenhle termínus technicus už skoro dvacet let. Pokud totiž nevím co chtěl básník svým termínem říci, mám potíže se tím termínem a tím co s ním souvisí vůbec nějak zabývat, aneb se nemohu zbavit pocitu, že nevím o čem bych to mluvil já a také se nemohu zbavit pocitu že to neví ani ti druzí včetně autora.adam.benda píše: Jeffe, používá se to jako učební pomůcka ve škole - v místnosti od rohu do rohu nebo ve škole - z jednoho kopce na druhý kopec?
Pokud totiž mluvíme o nějakém přenosu čehokoliv a čímkoliv, podle definice jde vždy o vektor, nebo souhrn vektorů, i když třeba sférický a tudíž jde o vektor. Vždy je zahrnuta složka směru, která může být v určitých situacích ignorována, ale to z podstaty nedělá skalár.
Je na tom tedy někdo líp než já a ví o co jde, když někdo tento termín v souvislosti se zářením, nebo energií, nebo vlněním, jak to Bearden zavedl, vlastně jde a dokázal by mi rozsvítit v mé zateměné kebuli?
Jednoduchá otázka tedy zní: Co si má člověk představit pod termínem "skalární vlnění" nebo energie nebo co vlastně?
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- jeff
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Skalární vlny jsou podélné, mají nadsvětelnou rychlost a procházejí Faradayovou klecí a vůbec každou hmotou, aspoň tak to prezentuje vikipedie, dr. Konstantin Mayl a Steve Jackson, kteří se tímto zabývají. Už u malých zařízení se dosahuje energetického zisku, to znamená, že přijímač odevzdává na výstupu více energie, než je spotřeba vysílače. Jelikož se jedná v podstatě o rezonanční obvody kmitající na vysokých frekvencích (MHz), tak to napájejí jen nepatrným výkonem, aby se na cívkách neindukovalo vysoké napětí a základní pokusy, které jsou k vidění též na viki, opravdu fungují jen na malé vzdálenosti, jsou to jen ukázky funkčnosti principu, které vyžadují další experimentování.
Zkusím sem dát ten stavební návod od Jacksona.
Jeff
Zkusím sem dát ten stavební návod od Jacksona.
Jeff
- Přílohy
-
- Jacksons_Tesla-wireless-coil_instructions_Apr-21-2011.pdf
- (1.86 MiB) Staženo 529 x
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nedávno som vytvoril na facebooku stránku s názvom Iniciatíva za obnovenie pamiatky Dr. Nikolu Teslu https://www.facebook.com/DrNikolaTesla Chcel by som ju takto zviditeľniť na tomto fóre a zároveň hľadám potenciálneho administrátora(ov) pre moju stránku, ktorý by mi ju pomohli zatraktívniť. Som tu nový, tak že sa vopred ospravedlňujem, ak som nesprávne zaradil príspevok...
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
To je strašně príma. Nicméně,docela by mne zajímalo, jak a kdy přišel Tesla k titulu Dr. Ne že by si nezasloužil titul MVDr Mistr Všech Doktorů, ale nemůžu na to nic najít. Ahoj, Slávek.QucienT píše:Nedávno som vytvoril na facebooku stránku s názvom Iniciatíva za obnovenie pamiatky Dr. Nikolu Teslu
- jeff
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
To je velice prospěšná věc, bude se to týkat i technického řešení jeho vynálezů a případných v současné době probíhajících replikací? Byly by dobré i některé novinky od pana Erica Dollarda, Konstantina Meyla, či Steva Jacksona.QucienT píše:Nedávno som vytvoril na facebooku stránku s názvom Iniciatíva za obnovenie pamiatky Dr Nikolku Teslu
Jeff
p.s. Stavební návod od Jacksona, který jsem zveřejnil výš jsme postavili a úspěšně vyzkoušeli. Jaké vlastně, ře to jsou vlny nemám jistotu, ale na vzdálenost cca 20m, kdy signál prochází přes zdivo a železo nemá signál, ani výkon na přijímači úbytky, chce to jen trochu výkon vysílače, aspoň nějakých 30W, to by mělo být průkaznější. Taky cívky se musí vyrobit větších rozměrů, aby jsme se dostali na nižší frekvenci ze současných 2,6Mhz.
-
- Stálý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Noo, tuším, že v knihe Nikola Tesla; Vizionář - génius - čaroděj; Marc J. Seifer http://www.martinus.sk/?uItem=34448 som sa dočítal, že mal pán Tesla doktorát, jednoducho mal titul nemyslím teraz titul lekársky ale akademický...
Tiež som ytvoril som konto na online cloud storage servery http://www.adrive.com. Tam som uploadol všetko, čo sa mi podarilo stiahnuť na tému Tesla a Free Energy
Naraz je možné len jehno prihlásenie odkiaľkoľvek (free account, kto by mal by mal záujem, mohol by platiť $6.95 mesačne, čo rozšíry možnosti použitia konta: http://www.adrive.com/personal_premium). Konto obsahuje integrovaný downloader, cez ktorý sa dá stiahnuť všetko naraz, snáď sa v tom zorientujete... Sťahovanje je neobmedzené.
Ak sa vám po prihlásení zobrazí takéto hlásenie: Maximum number of sessions for this account has been reached. You are already logged in on another computer; znamená to, že je ku kontu prihlásený niekto iný alebo vás celkom z konta neodhlásilo. V tom prípade kliknite na: Click here to force closure of other sessions.
Login je: drnikolateslafbp@gmail.com
Heslo je: Smiljan1856 (aj na rozbalenie súborov)
Čo sa týka charakteru dát, je to všehochuť a nemám potrebné vedomosti na to aby som z toho vedel dostať niečo použiteľné, funkčné čo by som potom aj zverejnil na stránke... Samozrejme rád uvítam akúkoľvek formu podpory mojej stránky na FB. Ďakujem
Tiež som ytvoril som konto na online cloud storage servery http://www.adrive.com. Tam som uploadol všetko, čo sa mi podarilo stiahnuť na tému Tesla a Free Energy
Naraz je možné len jehno prihlásenie odkiaľkoľvek (free account, kto by mal by mal záujem, mohol by platiť $6.95 mesačne, čo rozšíry možnosti použitia konta: http://www.adrive.com/personal_premium). Konto obsahuje integrovaný downloader, cez ktorý sa dá stiahnuť všetko naraz, snáď sa v tom zorientujete... Sťahovanje je neobmedzené.
Ak sa vám po prihlásení zobrazí takéto hlásenie: Maximum number of sessions for this account has been reached. You are already logged in on another computer; znamená to, že je ku kontu prihlásený niekto iný alebo vás celkom z konta neodhlásilo. V tom prípade kliknite na: Click here to force closure of other sessions.
Login je: drnikolateslafbp@gmail.com
Heslo je: Smiljan1856 (aj na rozbalenie súborov)
Čo sa týka charakteru dát, je to všehochuť a nemám potrebné vedomosti na to aby som z toho vedel dostať niečo použiteľné, funkčné čo by som potom aj zverejnil na stránke... Samozrejme rád uvítam akúkoľvek formu podpory mojej stránky na FB. Ďakujem
-
- Starší člen
Pre Slávka Krepelka. Oneskorene čítam toto vlákno. Sú tam spomenuté skalárne vlny a v jednej diskusii s aldebarana mám takú jednu akademicku debatu. Pravdu povedať neviem si dosť dobre predstaviť skalárnu vlnu. Jedine vlnu podobnú nejakému kameňu čo keď by som potreboval tak by som ju hodil ináč by stála.
Tu je tá debata.
Nemyslel jsem TR, pouze princip konstantnosti "c". Vlna se v prostredí "c" nemá jak šírit dopredu rychleji, proto ta vlna nemá jak existovat. Analogie se zvukem tady neplatí. Tolik me až netrápí, čo všechno vyjde formálním dosazením, a co dovolí matematika, ostatne sám jsi zpochybnil shodu takového nečeho s experimentem.
Nějak ti nerozumím. Jednoduchá vlnová rovnice (s rychlostí šíření c) JE relativisticky invariantní a zachovává rychlost šíření vzhledem k Lorenzově transformaci.
A lze to použít i pro světlo ve vakuu, pokud nás nezajímají efekty spojené s polarizací.
Máš pravdu. Kvuli konstantnosti c) nemohu použít ani jen predpoklad, že by neco mohlo být víc, než c) proto mi není také dovoleno poprít skalární vlny. Tahle logika sedí. Proto jejich formální existence nečiní potíže. Protože nadsvetelnost nepožadují.
Ale mely by, šírení skalární(podélné) vlny postrádá mechanismus šírení v dopredném smeru. Není to jinak dost intuitivní. Bez dopredné inetrakce se nemá jak vlna šírit dopredu, a dopredná interakce s prostredím požaduje limitne rychlost šírení ruznou od c), pokud si vezmu analogii ze zvuku.
Jinak rečeno - príčná/transverzální vlna se šírí smykem v prostredí, a podélná/longitudiální popisovaná tady jako skalární se šírí tlakem v prostredí. Protože chybí interakce na prenos tlaku vyšší rychlostí, tak se tlak nekoná, a s ním ani skalární vlna.
Jinak rečeno - príčná/transverzální vlna se šírí smykem v prostredí, a podélná/longitudiální popisovaná tady jako skalární se šírí tlakem v prostredí. Protože chybí interakce na prenos tlaku vyšší rychlostí, tak se tlak nekoná, a s ním ani skalární vlna.
Na el. mag. pole či kvantové částice steně nemůžeme takovéto argumenty použít.
A pokud nalezneme částici se spinem nula, s nulovou klidovou hmotností, budeme se muset smířit i se skalární vlnou.
Z pohledu KM v tom není žádný speciální rozdíl, jestli má částice spin 0, 1, 2, 1/2, 3/2 nebo nějaký jiný.
PS Jeden diskutujúci je Akord
Tu je tá debata.
Nemyslel jsem TR, pouze princip konstantnosti "c". Vlna se v prostredí "c" nemá jak šírit dopredu rychleji, proto ta vlna nemá jak existovat. Analogie se zvukem tady neplatí. Tolik me až netrápí, čo všechno vyjde formálním dosazením, a co dovolí matematika, ostatne sám jsi zpochybnil shodu takového nečeho s experimentem.
Nějak ti nerozumím. Jednoduchá vlnová rovnice (s rychlostí šíření c) JE relativisticky invariantní a zachovává rychlost šíření vzhledem k Lorenzově transformaci.
A lze to použít i pro světlo ve vakuu, pokud nás nezajímají efekty spojené s polarizací.
Máš pravdu. Kvuli konstantnosti c) nemohu použít ani jen predpoklad, že by neco mohlo být víc, než c) proto mi není také dovoleno poprít skalární vlny. Tahle logika sedí. Proto jejich formální existence nečiní potíže. Protože nadsvetelnost nepožadují.
Ale mely by, šírení skalární(podélné) vlny postrádá mechanismus šírení v dopredném smeru. Není to jinak dost intuitivní. Bez dopredné inetrakce se nemá jak vlna šírit dopredu, a dopredná interakce s prostredím požaduje limitne rychlost šírení ruznou od c), pokud si vezmu analogii ze zvuku.
Na el. mag. pole či kvantové částice steně nemůžeme takovéto argumenty použít.
A pokud nalezneme částici se spinem nula, s nulovou klidovou hmotností, budeme se muset smířit i se skalární vlnou.
Z pohledu KM v tom není žádný speciální rozdíl, jestli má částice spin 0, 1, 2, 1/2, 3/2 nebo nějaký jiný.
PS Jeden diskutujúci je Akord
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
No, skalární vlna. To je z Beardenovy ovce a absolutně nemám tušení, co tím má na mysli. Nikdy jsem nenarazil na nějaký jeho pokus o vysvětlení jak má ta jeho vlna fungovat. Pokud vím, pouze zavedl termín. To budeš muset na něj. To, že toho má kde kdo na FE plnou pusu pouze znamená, že se ta slovní spřežka hodně lidem líbí, stejně tak se mnoha lidem líbí částice hydrino od nějakého jiného filuty ve spojitosti s Joe Cell. Vůbec to neznamená, že maj ánung o čem to je. Papouškujou.maroš píše:Pre Slávka Krepelka. Oneskorene čítam toto vlákno. Sú tam spomenuté skalárne vlny ...
Jinak signál se může přenést okamžitě, ale to už zase není žádná vlna jak si ji představujeme, tedy postupná, ale změna stavu (frekvence a vlnová délka) spojení existujících stojatých vln aetherových toků mezi dvěma body, řekněme mezi dvěma galaxiemi, ale i mezi dvěma planetami, nebo i lidma. Že tomu někdo říká pokaždé jinak, jednou to Einsteinovo tkanivo, jednou gravitace, jednou torsní pole, jednou telepatie a jindy zase bůhví jak jinak, máme z toho věž Bábelskou a ještě to asi pár set let vezme, než to někdo prosadí, protože na chápání je to očividně moc jednoduché a tím přetěžké. Princip signálu je stejný, má to spoustu dalších vlastností, i tu přitažlivost a to v několika směrecvh najednou atd. Možná měl Bearden na mysli tohle a jenom nemá představu, o co jde, tak to hold nějak nazval taky ze strany, ze které se na věc díval on. On je to takový ten vědecký slon, co ho študuje deset profesorů se zavázanýma očima najednou a kždý popisuje to, co nahmatá jen on. Podle toho ten popis pak vypadá.
Pan Kozyrev se v tom orientuje podle mne nejlíp a vřele doporučuju. Einstein to nazval tkanivem prostoru, čímž tomu moc podle mne nepomohl. To je ale vše jiná vyšší dívčí než Bearden.
Zapřemýšlej si o tom termínu. Skalární znamená, že daná věc nemá směr jinak by to byl nějaký vektor nebo orientace. Ani vlna ani komunikace nemůže bez směru existovat ani staticky ani dynamicky. Statickou míním třeba meandry řeky jak je vidíš z letadla a dynamicky třeba zvuk, nebo vodní vlny. Jaká skalární vlna? Ten termín je kravina. V momentě, kdy něco zprostředkuje komunikaci mezi dvěma body, má to směr a můžeš tomu taky říkat orientace, V momentě kdy něco způsobí komunikaci globálně, řekněme mezi příčinou (a naschvál neříkám vysílačem) ve středu duté koule a povrchem celé koule, má komunikace směrů neurekom, ale má to směr, byť i komplexní, i když to není nezbytně vektor od někud někam, ale mezi něčím a můžeš tomu říkat spíš orientace, stejně jako tomu můžeš říkat orientace u toku řeky, řekněme sever - jih.
S laskavým pozdravem, Slávek.