Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Živá a mrtvá voda
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Živá a mrtvá voda
Tvoje řešení se mi líbí - ovšem počítej s tím, že časem budeš muset řešit čištění elektrod a také filtru. Elektrody vyčistíš celkem snadno, ale s filtrem to bude horší.
Ten květináč se sice nečistí taky nijak pohodově, ale jeho výměna za nový není ani drahá, ani složitá.
Zdravím - poota
Ten květináč se sice nečistí taky nijak pohodově, ale jeho výměna za nový není ani drahá, ani složitá.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Nerez
Taky bych si podobnou hračku rád postavil, ale jsem pln nejistoty ohledně toho nerezu, abych nezvolil špatnej materiál, který by mi živou vodu oživil ještě navíc nějakýma nedobrýma prvkama... Nějaké doporučení, jaký nerez a kde ho sehnat, aby to byla jistota?
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: Nerez
S nerezem si sice trochu vybereš, ale ne moc. V podstatě bys koukal na 304L. Je snad vhodnější pro tento účel než 316L, která má v sobě navíc trochu molybdenu. Ať už jakkoliv, k elektrolýze dojde a budeš do sebe cpát trochu železných, chromových a niklových kysličníků a hydroxidů s mnoha stopovými prvky opět nejspíš jako kysličníky. Ty asi moc vadit nevadí, protože jsou velice nestravitelné. Průšvih jsou chloridy. Pokud by sis chtěl být velice jistý, dají se elektrody udělat z mědi, aleadam.benda píše:Taky bych si podobnou hračku rád postavil,
- Musí se to pořád čistit
- Eventuelně to možná taky dokáže být jedovaté, i když bych se divil. Mědi jsem se v životě doslova nažral a nadýchal hóóódně moc a nikdy jsem s tím něměl v těch časech potíže. Vypadá to, že měď taky zoxiduje a to na oxidy, které nejsou jedovaté. To tedy řečeno, jedovatost je otázkou míry. Jinak měď se používá v potravinářství stovky let a zatím to nevypadá, že by s ní nějaké probémy byly, spíš naopak. Měď používaná běžně v elektroprůmyslu je kolem 99% Cu a 1% O. Tohle je třeba měď používaná například i na střechy a na vodovodní trubky.
Další možností by asi byl grafit z hlediska toho, co do vody z elektrody může jít, ale hledat čistý grafit asi bude zatra potíž a kdo ví, jsetli by se ve vodě rychle nerozmočil a do jaké míry by zasíral filtr.
Ono je to Adame jaksi trochu všechno jinak. Pokud se začteš zjistíš, že voda z květináčové buňky chutná po květináči. Proč? Protože z toho květnáče taky vyleze do vody kde co a co to květináčové co je nemáš ani ty ani nikdo jiný tuchu kromě toho, že to budou zase kysličníky. Čert je vzal, ty jsou velice nestravitelné. Než tohle teoretické spekulování, spíš bych se podíval na zkušenosti druhých. Tam pak není co řešit.
Co však bych považoval za důležité je: "Absolutně by něměl být v použité vodě chlór" a vyvaroval bych se i jakýmkoliv chloridům ve vodě. To platí pro jakékoliv elektrody a konec konců i pro tu keramiku, ze kterých by se asi chlór svázaný s produkty elektrolýzy louhoval jako chloridy. Ty jsou totiž stravitelné nesmírně dobře a specielně železo je nám sice životně nezbytné v nepatrném množství, zato ve větším je to děsný jed. Kam se hrabe rtuť a olovo. No a nerez je hlavně železo, cca 70%.
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Stálý člen
- Dal: 15 poděkování
- Dostal: 11 poděkování
Srdečně zdravím,
nedávno jsem si sestrojil přístroj na živou a mrtvou vodu (květináč, dvě lžičky...). Bohužel z přístroje nevytáhnu víc než Ph 8. Chtěl bych se zeptat, kdy a jaké množství takto upravené vody je nejlépe pít? Dávám si ji vždy po jídle (Ph cca 0,5l a účinky cítím trochu i na ledvinách a taková zvláštní lehkost.
Díky
David
nedávno jsem si sestrojil přístroj na živou a mrtvou vodu (květináč, dvě lžičky...). Bohužel z přístroje nevytáhnu víc než Ph 8. Chtěl bych se zeptat, kdy a jaké množství takto upravené vody je nejlépe pít? Dávám si ji vždy po jídle (Ph cca 0,5l a účinky cítím trochu i na ledvinách a taková zvláštní lehkost.
Díky
David
-
- Stálý člen
- Dal: 15 poděkování
- Dostal: 11 poděkování
nějak mi tam místo PH 8 naskočil smajlík . Rád bych se zeptal, zda má vůbec nějakou cenu takovouhle vodu při tak nízkém Ph vůbec cenu pít...
D.
D.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Ona živá a mrtvá voda není o kyselosti, ale o vytvoření rozdílu v tzv. redox potenciálu. Trochu se dá jedna z těch vod dělat "silnější" tím způsobem, že se jí dá méně, třeba polovina proti té druhé.
Zdravím - poota
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Nepoměr objemů
Nemáš prostor pro mrtvou vodu o dost menší než prostor pro živou? U květináčových typů to k tomu dost často svádí... Řekl bych, že oba prostory by měly být zhruba půl na půl, abys dosáhl co nejvyššího pH.davidekMTB píše:Bohužel z přístroje nevytáhnu víc než Ph 8.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... Titan pro zdravotnické účely (nejčistší kvalita) ... cena plechu o tl. 0,5 mm je zhruba 120,- CZK / dm2 ... pokud bys měl zájem, dej vědět, pošlu certifikát ...adam.benda píše:.... jsem pln nejistoty ohledně toho nerezu, abych nezvolil špatnej materiál, .....
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Možná se nemusí použít kov tohle má určitě větší plochu ale z čištěním od usazenin to bude horší.Bude se to muset vymáchat a připojovat na stejný el.pól jak před tím znečištěním.A(&F) píše:... Titan pro zdravotnické účely (nejčistší kvalita) ... cena plechu o tl. 0,5 mm je zhruba 120,- CZK / dm2 ... pokud bys měl zájem, dej vědět, pošlu certifikát ...adam.benda píše:.... jsem pln nejistoty ohledně toho nerezu, abych nezvolil špatnej materiál, .....
http://www.havel-composites.com/shop/44 ... html?pls=0
-
- Starší člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 50 poděkování
Re: stavba ionizeru pro zdraví
Ha ! Přesně to sem si myslel...
Lidi poraďte mi jak velké plechy na výrobu živé vody... ať hledám jak hledám tak jsem tuto informaci nenašel.. našel jsem grecův můstek, i nákresy různých typů ale nikde sem nenašel to jaký vliv mají velikost eletrod v podobě nerezových plechů na množství vody vzdálenost mezi sebou... pokud někdo víte poraďte jak velké elektrody na akvárium kde naleju cca 10l vody...
Pleteš si ionizér a výrobník živé a mrtvé vody - přesunul jsem to do správného vlákna - poo.
Lidi poraďte mi jak velké plechy na výrobu živé vody... ať hledám jak hledám tak jsem tuto informaci nenašel.. našel jsem grecův můstek, i nákresy různých typů ale nikde sem nenašel to jaký vliv mají velikost eletrod v podobě nerezových plechů na množství vody vzdálenost mezi sebou... pokud někdo víte poraďte jak velké elektrody na akvárium kde naleju cca 10l vody...
Pleteš si ionizér a výrobník živé a mrtvé vody - přesunul jsem to do správného vlákna - poo.
- la
- Zasloužilý člen
jak to dělám,teda občas dělám.haluzakfest píše:Lidi poraďte mi jak velké plechy na výrobu živé vody.
Musím sebekriticky přiznat že odhadem podle toho co je po ruce a někdy to připomíná rozběh kolotoče spouštěním plechů do vody
Plechy se volí podle vodivosti vody a vzdálenosti mezi nimi protože to určuje odpor a nutný příkon.Elektrody dáš na protilehlé strany elektricky nevodivé nádoby,když je to kýbl a květináč tak jednu do středu květináče a druhou na stěnu plastového kbelíku.Objemy prostorů pro kapalinu pokud možno stejné.Speci vodu jsem potřeboval na výrobu nepropustné a odolné betonové směsi.Na pití moc květináč vhodný není, lepší je celofán, nebo zakoupit sintrované sklo,jde použít i textil.
Napětí znáš, dneska je v síti i 235V lepší je ho změřit. Jaký příkon potřebuješ zjistíš s požadovaného množství vody ona ta voda se musí ohřát cca o 10°C to ti určí Wh .Odpor se měří ohmetrem bez připojených elektrod k síti.S toho si vypočítáš proud a zvolíš případně koupíš usměrňovač o 100% výkonější protože ohřevem vody vzroste proud a určíš jištění.Nezkoušet měřit teplotu prstem kope to,je reálné nebezpečí mrtvolky,měří se to teploměrem umístěným uvnitř aby na stupnici bylo vidět.
Jak začne teplota stoupat výrobek je hotov.
Před manipulací odpojit úplně od sítě.
Na ten kýbl vody o objemu vody pro stavební účely 10 l jsem posledně používal usměrňovač 15A a rozměry 10cm krát 20cm elektrody.Stejně ale musíš postupovat podle vody kterou máš dostupnou doma, to znamená podle její vodivosti.
Konečně mají MUDR paniku že není potřeba jen ta chemie Vždyť klesnou tržby.Ale dobré pro věc je, že zcela zdarma ,téměř bez poplatku se širší veřejnost dověděla, že existuje produkt z názvem detoxikační vanička.Kdo se v reklamní branži vyzná ví ,že nejlepší reklamou je takzvaná šeptanda.Takže moc profi to od té telky nebylo a nebo že by bylo?CyNETT píše:Nefunguje to a je to podvod - bolo o tom aj tusim v PALBE na MARKIZE. To, ze sa voda po pol hodine zakalila bolo sposobene prave chemickou reakciou elektrody a soli -
Pravdou akorát je, že elektrolýzou se voda obvykle zakalí.
-
- Starší člen
Jo díky moc za objasnění, to není zas až tak trivialní záležitost jak se píše všude možně... tzn že nemůžu jen tak od oka vyrobit 2 plechy... pichnout je do akvarka s vodou rozdělenou napul celofanem a pustit usměrněných 220V. Ale ve skutečnosti ty všelijaké ionizátory vody od 5ti do snad 50 000 kč od toho nemaj až tak daleko co ?... učitel na učňaku nám otom něco říkal tehdy jsem ale vůůůbec netušil oč kráčí ale vysvětloval to jednoduše a smál se jak jsou lidé hloupí čím dál víc... taky nám vyprávěl otom jak dělal za války v márnici a bavil se s mrtvolama kere posmrtně stuhli ve špatné poloze a aby je nemusel lámat tak jim říkal co kde mají povolit a oni fakt, taky říkal otom že umí hledat proutkem vodu, tehdy jsem mu nic nevěřil dnes ale nemám důvod mu nevěřit i to stěma mrtvolama... byl to učitel technologie nebyl to blbec postavil 2 rodinné domy, a nebyl ovce pil si pivo od souseda domácí o dnešním pivu jak v hospodě tak v obchodě tvrdil že je to vrbová voda je pravda že byl sice širší jak vyšší ale aspoň v obraze a odjisté doby mě zkušenosti totálně převálcovali hranice mezi realitou a fikcí... takže už i naten největší blábol nezanevřu dokaď siho neověřím sám ...la píše:jak to dělám,teda občas dělám.haluzakfest píše:Lidi poraďte mi jak velké plechy na výrobu živé vody.
Musím sebekriticky přiznat že odhadem podle toho co je po ruce a někdy to připomíná rozběh kolotoče spouštěním plechů do vody
Plechy se volí ....
Tak eště jednou dík a brzo se pustím dotoho kouzlení jen si musím dát bacha aby mě náhodou paradoxně nezabila živá voda
-
- Starší člen
Tak jsem se zas dokopal k troše času a teda konkrétní informace jsou takové : Chci to vyrobit v akvariu š-22cm d-38cm h-26,5cm takové malé akvárko otázka zní jak to předělit aby ten celofán či sklo tam drželo tak nejlépe přilepit nasklo nebo rámeček , ale zčeho aby to nevadilo ?, dále jaké rozměry plechu na stranu 22cm x 26,5cm ? a jak daleko od sebe nebo zkrátka nejsem blbec vím že dotoho nemam strkat pracky vím že ani ohmetr, ale znám jen prosté základy, zásuvku změřím podle plánku něco postavím ale jak co funguje vím jen letmo takže mi pořádně není jasné co má jaký vliv a naco, že třeba když to bude dělat něco co nemá tak proč atd, třeba mi není jasná ta zásuvka.. to tak moc záleží jesi dává 220V nebo +- 20V ? Logicky si myslím že čím větší vodivost tím rychleji to bude tím větší bude teplota i odběr.. dále jak napojit na ten plech kabel abyto bylo bezpečné .. .stejně to zapnu a uteču tose nejednou osvěčilola píše:jak to dělám,teda občas dělám.haluzakfest píše:Lidi poraďte mi jak velké plechy na výrobu živé vody.
Plechy se volí podle vodivosti vody a vzdálenosti mezi nimi protože to určuje odpor a nutný příkon.Elektrody dáš na protilehlé strany ....
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 12 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tak mám v plánu taky si to postavit. No jak se to tu píše v jednom z posledních příspěvků složitě- snad to je jen pro preciznost. Myslím, že bude stačit, když to celé udělám od oka, ne? Co může hrozit po zdravotní stránce, když to udělám od oka? Největší problém vidím v sehnání sklenice s uřízlým dnem, nevíte někdo jak to? Díky.
- la
- Zasloužilý člen
Stačí zkouknout takhle je to na doma téměř dokonalé.Igi píše:Největší problém vidím v sehnání sklenice s uřízlým dnem, nevíte někdo jak to?
[youtube][/youtube]
Jiný postup na doma,svíčka a led.