Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

HCl-všeobecná diskuze

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
muflon
Zasloužilý člen
Dostal: 32 poděkování

Rozdíly ve značení koncentrace HCL

Příspěvek od muflon »

http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic ... 291#p12291
(pon srp 30, 2010 3:09 pm )
loeX píše:
Malý dotaz k ředění MMS1 a HCL, v tomto vlákně doporučujete ředit 1 MMS1 : 1 HCl 3.5%. Objednávám MMS1 u Palo z fora u pramene a ten doporučuje 1MMS1 : 1 HCL 10%. Co si o tom myslíte? Není tento postup lepší, jelikož vlastně doplní kyselinu v žaludku, kterou MMS spotřebuje?

Jarda Z. píše:
Bavíme se patrně o stejné koncentraci, tedy ředění základní cca 35%tní kyseliny poměrem 1:9 s vodou. Ona totiž chemická 3,5%tní koncentrace odpovídá lékárnické 10%tní koncentraci. Vzhledem, k tomu, že lékárnické údaje jsou nelogické a zavádějící, tak já zásadně používám normální údaje chemické, což vyjadřuje reálnou hodnotu látek v dané kapalině a ne nějakou chimérickou X procentní koncentraci, když vy zpravidla pak máte dodávat nějaké váhové jednotky, což se od těch lékárnických procent naprosto nedá odvodit a dělá ti lidem v hlavě akorát bordel.

PS: Abych si to ujasnil, v lékárně nyní lze dostat 2 druhy HCL - oni to značí jako 3,5%HCL(ta je bez receptu), a pak ještě na recept lze dostat 10%HCL. Obojí se ředí pokud vím z 35% HCL jako ze základu....(tak mi to řekla lékárnice).
Existují tedy minimálně tři hlavní koncentrace z lékárny(tu 35% vám nedají...leda přes známé...):
3,5%, 10%(dříve to bylo 11%), a ta 35%(resp.36%)

Na mojí flašce z lékárny je od nich na etiketě přímo nápis: 3,5% HCL
Takže ta 3,5%HCL co sem koupil v lékárně je opravdu stejná koncentrace jako Palova 10%HCL ?
Pokud ta LÉKÁRNICKÁ 10% JE CHEMICKÁ 3,5%, JAKÁ POTOM JE TA LÉKÁRNICKÁ3,5% (jaká je chemicky).

Palo, co ty na to, a i ostatní, Slávku...(pro nás většinu-nechemiků, jasně a polopatě... ;) :roll: )

Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozdíly ve značení koncentrace HCL

Příspěvek od Palo »

muflon píše:loeX píše:
Malý dotaz k ředění MMS1 a HCL, v tomto vlákně doporučujete ředit 1 MMS1 : 1 HCl 3.5%. Objednávám MMS1 u Palo z fora u pramene a ten doporučuje 1MMS1 : 1 HCL 10%. Co si o tom myslíte? Není tento postup lepší, jelikož vlastně doplní kyselinu v žaludku, kterou MMS spotřebuje?

Jarda Z. píše:
Bavíme se patrně o stejné koncentraci, tedy ředění základní cca 35%tní kyseliny poměrem 1:9 s vodou. Ona totiž chemická 3,5%tní koncentrace odpovídá lékárnické 10%tní koncentraci...
IoeXovi jsem na jeho dotaz, který mi poslal v mailu odpověděl:

U té aktivace MMS - HCl všehovšudy každý píše něco jiného. Vyzkoušej každý poměr a rozhodni se sám, co budeš používat. Dá se aktivovat 1:1, 2:1 a dokonce někdo aktivuje i 5:1. Chyba to není, jen může být rozdíl v tom, že při aktivaci 1:1 dolíváš ihned, u dalších aktivací se může dolívat až po nějaké době. Kromě toho víc HCl tělu jen prospěje, zejména ohledně bílých krvinek - budou víc aktivnější a lépe se využije MMS.

Se Zajíčkem souhlasím. Aktivace 1:1 s 3,5% HCl může odpovídat běžné aktivaci MMS 10% kyselinou citronovou. Tam bych čekal obvyklé 3 minuty, ikdyž spíš se řídím zbarvením roztoku. Ta má 10% odpovídá chemické koncentraci, nikoliv lékárnické koncentraci, je tedy velmi silná. Když se mi rozlila trochu v autě na gumovém koberečku, tak to chvíli hezky bublalo :lol:

Řekl bych, že má 10% HCl je pro naše potřeby vhodná. Koneckonců i s MMS (tedy 25% chloritanem sodným) je potřeba zacházet opatrně... Když někdo má 1 lahvičku MMS a jednu lahvičku 10% HCl, tak zbyde trochu HCl na doplňování "bokem", což se mi jeví jako ideální. Tedy je celkem velká pravděpodobnost, že uživateli dojdou obě lahvičky zároveň. Původně jsem doporučovat aktivaci 1:1, nyní mám spíše tendence doporučovat 2:1 (MMS/HCl).

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

muflon píše:http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic ... 291#p12291
(pon srp 30, 2010 3:09 pm )
loeX píše:
Jarda Z. píše:
Bavíme se patrně o stejné koncentraci, tedy ředění základní cca 35%tní kyseliny poměrem 1:9 s vodou. Ona totiž chemická 3,5%tní koncentrace odpovídá lékárnické 10%tní koncentraci.
Palo, co ty na to, a i ostatní, Slávku...(pro nás většinu-nechemiků, jasně a polopatě... ;) :roll:
Omlouvám se že do toho kecám, chemie je pokud vím je jen jedna a lékárnická musí být stejná, buď je to 10% nebo 3,5%.
Akorát blbnete lidem hlavu, kteří nejsou ani elektrikáři.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Lájo, rádi bychom byli, kdyby to bylo, jak řikáš... Bordel v tom neděláme, enem v tom bordel máme díky lékárníkům a jejich ptákovinám...

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

To chce výslech nějakého lékárníka.... ohrožujou nám zdravý a výpočty, ať neserou

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Slávek Křepelka to někde celkem rozumně napsal, ale co néni jednoduchý či logický, to si nezapamatuju napoprvý. Ani mě to moc nerajcuje, nemusím všechno znát a umět, pak každej po mě bude všechno chtít, no znáš to :lol:

lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

Jasně, ale co si koupíš v té lékárně 10 nebo 3,5%- já to vše tady čtu a jsem maďar nebo jiřík? Popis slávka jsem četl ale co česká lékárna v čem nás podráží?

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Lékárna nepodráží, jen nějak počítají podle svýho, maďarským způsobem asi nebo co :lol:

Batles
Zasloužilý člen
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Lékárenské ředění HCl.

Příspěvek od Batles »

Ve čtvrtek jsem si kupoval v lékárně 2 deci 5ti% HCl. Čekám na to vždycky půl hodiny. Tak jsem si vzpomněl a zeptal se. Lékárnice za pultem na mne koukala jak bejk, pak se otočila a mazala dozadu. S vítězoslavným úsměvem si sdělila, že absolutně ne chemické, ale pouze LÉKÁRENSKÉ ředění.
Hluboce jsem se uklonil a odkráčel s touto jedinečnou informací. Nadšením jsem ani nemohl usnout :D
Ježišmarjá, snad si to nevymyslela! :D

lajos
Zasloužilý člen

Re: Lékárenské ředění HCl.

Příspěvek od lajos »

Buď rád, vlastně se uzdravýš o polovinu času rychleji. + - 100% je v pohodě, nee??

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Lékárenské ředění HCl.

Příspěvek od Palo »

Batles píše:...že absolutně ne chemické, ale pouze LÉKÁRENSKÉ ředění...
Beztak to pochopila, že se jí ptáš, jestli mají chemickou (průmyslovou) HCl nebo lékárenskou HCl a odpověděla, že lékárenskou (čistotu) :lol: Takže zase víš prd ;)

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

lajos píše:Jasně, ale co si koupíš v té lékárně 10 nebo 3,5%-
Kupodivu obé, milý příteli! :lol:

Někde se to tu mihlo, snad to zopakuji správně.

Kyselina solná se dodává v nejsilnější koncentraci jako 35%ní. Z nějakého důvodu - třeba nejde vyrobit silnější a nebo nejde silnější přepravovat - nevím, a je to jedno.
A teď jak vzniká ten zádrhel - pro ředění se tahle hustota považuje za 100%ní kyselinu solnou. Když se tedy naředí 1:10, vznikne 10%ní roztok z 35%ní kyseliny, tedy o hustotě 3,5%.

3,5% technická hustota = 10% lékárenská hustota

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
lajos
Zasloužilý člen

Příspěvek od lajos »

No konečně rozumné slovo do pranice, tak že ta zk...... 10% procentní lékárenská je vlastně 3,5% technická neb skutečný.
V chem. laborkách máme jedině 35%-ní a začínám tušit že lékárníci ředí ze stejné koncentrace a ze stejné kvality, 65%špíny tecnické nebo lékárenské?? No to je krása, ještě že máme jednotnou soustavu jednotek a europskou unii, nebo kterou opici??

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

lajos píše: Omlouvám se že do toho kecám, chemie je pokud vím je jen jedna a lékárnická musí být stejná, buď je to 10% nebo 3,5%.
Akorát blbnete lidem hlavu, kteří nejsou ani elektrikáři.
Sakra, chlapi, dost jsem se s tím nadělal, aby se v tom člověk, který si to proštuduje, mohl vyznat.

Já jsem ty Americké lékárnické poměry a procenta nevymyslel a nemám ani potuchy, jestli to platí i pro zbytek světa. Taky nemám tuchy, jestli to platí ještě dnes. Platí to ale pro ty dokumenty. Je to jasný? Dost jsem se napídil ve starých a příšerných Amerických lékárnických textech a manuálech, abych si ověřil, že to tak alespoň bylo. Jak to dělá a dělala Evropa, může být naprosto jiná záležitost a zjišt´ovat to z Kanady nebudu. To si snad můžete udělat sami za domácí úkol, nejlépe od lékárníků. Nicméně, pro referenci k těm originálním článkům je třeba vědět, jak se to tenkrát bralo tam.

Takže ještě jednou, USP referuje k United States Pharmacy (manuálům) té doby. 31-33% USP HCl byla v té době Americkou farmácií považována za 100% kyselinu solnou. Mně za to nekamenujte. Taky mi tím pěkně zblbli hlavu a dost obšírně to vysvětluju v poznámkách u Dr. Guye. Taktéž tam vysvětluji, že alespoň v té době byly za 100% považovány nasycené roztoky chemikálií, i když chemická procenta u různých chemikálií jsou všude možně a nedá se to ani přepočítávat, pokud nemáte procentuální standarty nasycených roztoků při standartní teplotě 20C.

S Jardou Zajíčkem i s Lajošem naprosto souhlasím, že to je pro normáního smrtelníka pěknej uzel, ale taky souhlasím s genialitou toho systému, pro všechny praktické účely, jakmile jednou člověk tomu systému hoví.

Dostaneš kyselinu a ředíš ji jako 100%. A co. Proč ne? Je to stejný pro celou Americkou farmácii a počítáš akorát díly.
Rozpouštíš něco, třeba chlorid draselný, mícháš a mícháš na stole v pokojové teplotě a až se to nechce dál rozpouštět, máš 100% roztok. Nic nevážíš a jenom mícháš. Pak zase podle dílů a zase platné v rámci celé farmácie US. Jaký velký počítání? On ten systém totiž nesmírně usnadnil spoustě lidí v profesi život a zabránil spoustě chyb při složitých chemických výpočtech. Žádný váhy, pár kalibrovaných kádinek, tužku a papír a jednoduchou aritmetiku a uděláno.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše: 3,5% technická hustota = 10% lékárenská hustota
Nazdar Petře,

Takže ten lékárnický systém pracuje i v Evropě? Dodnes? Mně se líbí. Je skutečně jednoduchý, jen se tomu moc nebránit. Daleko jednodušší než chemický a ve své aplikaci dostatečný.

Kyselina solná se dá vyhnat až na cca 42%. Je však nemilosrdně čoudivá a dlouho si koncentraci neudrží a je tedy nepraktická pro potřebu, kdy se z ní často odebírá. Taky je to dost otrava s manipulací, vevnitř to je o hubu. Já mám 37% od chemického dodavatele a jak to otevřu, držím dech, dokud to zas nezavřu. Kouří jak cigáro. Proto se chemická dodává normálně kolem 35%, protože to už je čoudivost jaksi únosná. Tenkrát a možná dodnes je USP standart 31-33%. Ona se totiž její koncentrace dá sice dost dobře vyrobit přesně, ale už se nedá při další manipulaci dost lehce udržet. Proto měli tu toleranci. Nešlo o chemii s její přesností ale o zdraví lidí, které dost toleruje. Jsou to všechno odhady, od diagnózy po užívání. Chemická přesnost je úplně zbytečná.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“