Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro gewa...

Příspěvek od Merlin »

Mim píše:To nebyla urážka, ani ironie s tím spisovatelem. Hodně tvých knížek jsem četl a líbilo se mi to....Tak proč ring...Jak jsem již napsal mám úctu před lidmi, kteří jsou zapálení pro věc...Jinak děkuji za kompliment k mé povídce...Mim
Neberu to jako "urážku", nejsem panna... :D Ale tady chci být prostě jen gewo.
Každý z nás něco dělá, ale nemusíme si říkat "pane továrníku", "pane učiteli"... To je jako za Rakouska! :?

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro Mima a Gewa

Příspěvek od Iv »

Mime,dobrá povídka,ta sedí jak ušitá,škoda že Ti lidi vždycky neutíkali od jednoho Marketu k druhému,třeba tu lásku a štěstí si tam mohli koupit.Gewo,kam se hrabeš,tak by si to nenapsal.Tak a těď půjdem do Boxárny?Ne ,legrace,ale asi ten náš Mim má opravdu spisovatelský střevo a umí do lidí pěkně rejpnout,myslím tím do těch slepejch.

Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro Mima a Gewa

Příspěvek od Merlin »

Iv píše:Mime,dobrá povídka,ta sedí jak ušitá,škoda že Ti lidi vždycky neutíkali od jednoho Marketu k druhému,třeba tu lásku a štěstí si tam mohli koupit.Gewo,kam se hrabeš,tak by si to nenapsal.Tak a těď půjdem do Boxárny?Ne ,legrace,ale asi ten náš Mim má opravdu spisovatelský střevo.
No dyť to říkám. Tenhle styl vůbec neumím... i když bych rád. :(

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Relax

Příspěvek od Iv »

Vidíš Jiří,v tom našem synkovi Mimovi něco opravdu je,vypadá to,že to jak říkáme na Moravě "Není studenej čumák" Znáš to.Jinak jsem tam hodil tu průchodku jak to řeším.

Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Relax

Příspěvek od Merlin »

Iv píše:Vidíš Jiří,v tom našem synkovi Mimovi něco opravdu je,vypadá to,že to jak říkáme na Moravě "Není studenej čumák" Znáš to.Jinak jsem tam hodil tu průchodku jak to řeším.
Jj, ale nebejt v dnešním světě studený čumák je skoro handicap. Člověk spotřebuje spoustu energie jen na mimikry, vnější obal, aby ho nesežrali.

Co myslíš tou průchodkou?

Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Pro Iv a gewa.....

Příspěvek od Mim »

Chlapci...hlavně mě nepřechvalte....už se začínám červenat...Iv mě kdysi trochu v téhle sekci (nařkl), že se starám jen o techniku a nevím, co to je relax...tak jsem rád, že jsem ukázal i svou druhou stránku...protože, v každém sídlí několik různých bytostí a to není schizofrénie, ale někdy i potřeba a nutnost....v pravou chvíli objevit tu podstatnou...Díky. Mim :lol:

Však ono to půjde!!!
Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iv »

gewo píše:
Iv píše:Vidíš Jiří,v tom našem synkovi Mimovi něco opravdu je,vypadá to,že to jak říkáme na Moravě "Není studenej čumák" Znáš to.Jinak jsem tam hodil tu průchodku jak to řeším.
Jj, ale nebejt v dnešním světě studený čumák je skoro handicap. Člověk spotřebuje spoustu energie jen na mimikry, vnější obal, aby ho nesežrali.

Co myslíš tou průchodkou?
Tak to máš pravdu ,že by Tě sežrali,ale neboj,ona si to přírodička už zařídila,většinou ti materialisti jsou dnes neplodní,tak stejně vymřou. :lol:

Tou průchodkou jsem myslel to ,jak jste se bavili o upevnění a připojení elektrod,aby byly pod vodou.

Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro Iv a gewa.....

Příspěvek od Merlin »

Mim píše:Chlapci...hlavně mě nepřechvalte....už se začínám červenat...Iv mě kdysi trochu v téhle sekci (nařkl), že se starám jen o techniku a nevím, co to je relax...tak jsem rád, že jsem ukázal i svou druhou stránku...protože, v každém sídlí několik různých bytostí a to není schizofrénie, ale někdy i potřeba a nutnost....v pravou chvíli objevit tu podstatnou...Díky. Mim :lol:
Mne úplně fascinuje Tvoje fotka. Chlape, Ty jsi samá ruka! Musíš být děsssně šikovnej, teda, pokud se Ti to neplete... :D

Tax mne vyprovokoval, že přidám fotku z mládí...
No jo, no. A co má bejt! Já byl totiž nejkrásnější dítě, a tak se o mne baby v porodnici popraly...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

Iv píše:Tou průchodkou jsem myslel to ,jak jste se bavili o upevnění a připojení elektrod,aby byly pod vodou.
Furt nerozumím, myslíš tím tu "prodlouženou elektrodu"?

Mim
Zasloužilý člen

pro Gewo....

Příspěvek od Mim »

Koukám, žes byl fešák. Ještě, že sis nechal narůst ty vousy. :lol:
Jinak - obrázek obličeje vytvořeného z rukou mě tak učaroval, že jsem si ho "jako postavičku" prostě musel dát..... :?

Však ono to půjde!!!
Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: pro Gewo....

Příspěvek od Merlin »

Mim píše:Koukám, žes byl fešák. Ještě, že sis nechal narůst ty vousy. :lol:
Jinak - obrázek obličeje vytvořeného z rukou mě tak učaroval, že jsem si ho "jako postavičku" prostě musel dát..... :?
Jak, "byl"!? :o Furt eště sem!! :D

Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

"Mlhovač" pro Mima

Příspěvek od Merlin »

S tím mlhovačem je to pro mne zapeklitý problém. Nemohu pustit to teplo přímo na membránu, to nefunguje, Takže sem musí ještě jedna, z titanu, a mezi ně keramická tyčinka. Velké nároky na přesnost, ale titan to ustojí. Mám ale jen 0,5 mm plech a asi bude potřebný jiný rozměr membrány, aby kmitala stejně jako měnič.
No ale myslím, že se to brzy vyřeší, v sobotu si jedu pro malý soustruh. Už nikdy žádné zakázky liknavým flákačům! :D

http://tinyurl.com/y3zn4f

Mim
Zasloužilý člen

Hezkej soustruh...trochu malej...

Příspěvek od Mim »

Mám bráchu nástrojaře a pár kámošů, který to taky dobře uměj...V tomhle mám velikou výhodu. Ale kličkama umim točit taky....modelařím již více jak 30 let a to je taky jeden z mých relaxů. Když už nesedím v letadle nebo vrtulníku, tak jdu a lespoň poletovat s modelem. Dneska jsem zrovna poletoval v obýváku s takovým minivrtulníčkem, který si koupil kámoš a nechtělo mu to lítat. No musel jsem mu to trochu vytrimovat a tak jsem se vyblbnul. :lol:

Však ono to půjde!!!
Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Hezkej soustruh...trochu malej...

Příspěvek od Merlin »

Mim píše:Mám bráchu nástrojaře a pár kámošů, který to taky dobře uměj...V tomhle mám velikou výhodu. Ale kličkama umim točit taky....modelařím již více jak 30 let a to je taky jeden z mých relaxů. Když už nesedím v letadle nebo vrtulníku, tak jdu a lespoň poletovat s modelem. Dneska jsem zrovna poletoval v obýváku s takovým minivrtulníčkem, který si koupil kámoš a nechtělo mu to lítat. No musel jsem mu to trochu vytrimovat a tak jsem se vyblbnul. :lol:
No, je to jako šicí stroj :) , ale na moje trysky a šroubení a držáky to úplně stačí. S ocelí skoro nedělám, spíš mosaz, hliník a podobné měkkoty. Takže až až. Velkou mrchu doma nechci. Dosud jsem vždycky musel čekat až se někdo smiluje... Lidi nemají čas. Asi by ho někdo měl začít prodávat, je to sakra ouzkej profil.

Jou. Modeláři. Jednou špejlař, navždy špejlař ;)

Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Mlhovač - plazma

Příspěvek od Merlin »

V čem tam byl problém? Není třeba nic vymýšlet a uvažovat nad tím, ve kterém šuplíku leží nějaký stavební návod. Dal jsem tam link na konkrétní věc. Mají tam k tomu i náhradní membrány. Má to dostatečný výkon a je to hodně malé, akorát před sání. Ta mlha se dá vést trubkou nebo hadicí na překvapivě velkou vzdálenost, než se vysráží.
A. patrně přehlédl ten link, nebo co..

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“