Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Ultrazvuková mlha

Vodík, plasma, orgon... a spalovací motory.
Odpovědět
pista
Stálý člen
Dostal: 10 poděkování

ultrazvukova para

Příspěvek od pista »

...toto bolo na poslednom stretku,a bolo to funkcne,... mohol by autor poreferovat ako pokrocil?..pista
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

to vepředu ne

Příspěvek od 1220 »

to je můj dráťák, s vývody cívek nahoru i dolů, Pista myslel ten vzadu mlhovač, co hezky fungoval.
K.
:bye:

felda
Zasloužilý člen
Dal: 94 poděkování
Dostal: 175 poděkování

přisávání vody , mlha

Příspěvek od felda »

Nevím, váhal jsem jestli napsat.... ale nedalo mi to, mám 1,9tdi má už celkem dost najeto , takže u ventilu agr to bylo slušně mastné no a vevnitř to bylo docela hnusně zanesené olejem resp. mazlavým humusem atd... řeší se to zaslepením , příp. koupí nového auta :P ...
Další je , že se dělá z výdechu vent. víka hadičkou vývod pod auto...(příspěvek životnímu prostředí)to se mi nechce. Origin. sifon -odlučovač oleje už totiž nestíhá -tak jsem se rozhodl udělat přídavný s patřičně větší kapacitou, nainstaloval jsem ho za ten origo do série -no a byl jsem celkem dost překvapen -po týdnu provozu jsem ho zkusil vypustit a on je PLNÝ VODY!!
-konzultoval jsem to se svým dvorním mechanikem , voda z motoru neubývá -čili je to voda externí a je vydechována spolu s olej. parami z víka ventilů a je jí celkem dost!! Což tedy mně teď došlo-neníli tedy vyřazena z oběhu jako v mém případě , je přisávána zpět do motoru a tam....

felda
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

nejen pro Karbana

Příspěvek od aNONym »

Myly Karban. :lol: Sice sem si uš mockrat řikal, že uš na ťeba nebudem nyjak reagovat, tak to ale ješte jednou naposled porušym. Snat uš pak přestanes placat potom takovy nesmysli furt dokola jak pořad řikaš.
Karban píše:Jak už jsem psal, nasávání mlhy spalovacím motorem se může projevit lehce zvýšeným výkonem (uváděl jsem hrubé údaje do 10%).
Účinek vzniká jednak ochlazením sání (tedy vstupem hustšího chladnějšího vzduchu - po expanzi nárůst tlaků) a jednak samotné kapičky vody po odpaření vytváří ve spalovacím prostoru vodní páru - ta svým rozpínáním dále zvýší tlak, a působí jako zvýšení kompresního poměru.

Samozřejmě je mylné se domnívat, že by zde působil samostatně vodík a nějak podporoval hoření.
Částečně, ale jen velmi malonko, s tebou souhlasím. Koneckonců ten chladič s Peltierovým článkem o příkonu 284W nemám na sání vzduchu přidělán jen tak pro nic za nic (používaný při teplotách nad nulou a mající vlastní akumulátor, dobíjený pak převážně z elektrorozvodné sítě) 8)

Ale jinak těžký Nesouhlas !!!. Je to podstatně větší navýšení výkonu, než které uvádíš ty. Ale nicméně aj pokud by to bylo JENOM těch tebou uváděných 10-15%, tak by to přece znamenalo, že bys teď momentálně stále ještě jezdil za lednové ceny benzinu. I po odečtení investic a dodatečných nákladů. Nebo snad ne ??? :?

No, a těch podílejících se fyzikálních jevů je tam také rozhodně mnohem víc. Např. ta expanze při použití vodní mlhy tam není tak zcela běžná obyčejná, jak o ní nejspíše smýšlíš. Napovím ti. Co takhle Papinův hrnec ? Ten průběh pak vypadá zcela jinak. A co potom výsledná plocha nasávaných kapiček + absorpce plynů ze vzduchu ? A jaký vliv má výsledná plocha na tolik neustále diskutovaný elstat. náboj ?

Dle (a nejen) mne zde totiž při této technologii dochází k zatím ne zcela dostatečně prozkoumaným jevům, spadajících převážně i do kategorie nano (+ dalších, zatím ještě nepojmenovaných vědních oborů).

Co se týče tvého tvrzení, že by bylo velmi naivní domnívat se, že se tu na hoření samotný vodík nijak nepodílí, tak se, prosím, nenápadně zamysli nad principy rozkladu vody pomocí uhlíku (za vysoké teploty + tlaku). A jsme opět u nano. Ale tentokráte však chemie. Non ;)

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování

Re: nejen pro Karbana

Příspěvek od Aquarius1 »

Ještě nějaký ten pátek a opět někdo dosáhne díky přečtení všech příspěvků takové znalosti,že po zpracování údajů v té kouli na krku bude odborníkem na slovo vzatým.

Pokud tvrdíš že voda nasátá do motoru....tak a teď mi napiš jaká voda.Pořád se tu píše o vodních parách a ne přímo o vodě v tom je podstatný rozdíl a pokud si projdeš vlákna zabývající se přisáváním vodních par včetně toho že si zjistíš proč ti auto jede lépe po dešti za teplého počasí,nejlépe po bouřce možná pochopíš o čem tady ti lidé píší.Ono není pára jako pára.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

pořád si myslím

Příspěvek od 1220 »

že některé věci jsou notoricky známé, ale nejsou, já osobně považuju za odzkoušené vstřikování vody protože jsem byl při tom, když jseme před x lety zkoušeli v motorletu motor M 601 na brzdě při vstřikování vody . Dělalo se to proto, abyse dalo s Turboletem vzlétnout i z travnatývh letišť. Výsledek : zvýšení výkonu o cca 30 proc, ale něco za něco : když by se přetáhla doba 60 sec, hrozilo zničení motoru.
Není mi jasné proč mlhovač, když tam stačily trysky/rozprašovač/jako na stříkání stromků radiální.
jinak to není moje téma .....
k.

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Jasně něco podobného už se dělalo i za druhé světové války,používali to jak němci tak i ostatní bojující strany.Není to nic neznámého ,teď jde jen o to že asi nepůjde o pouhé vstřikování vody,to by bylo moc jednoduché vysvětlení.Ale k tomu se musí vyjádřit znalí problému ;)

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

tak to vybal ?

Příspěvek od 1220 »

Kdo ?
aneb místo proudů vody "čůrky" vlhkého vzduchu
Akce a reakce jdou zaměnit, podobný princip se používá u hmotnostního spektrografu na úplnou disociaci molekul dnes
změna vnitřku se vybije přes změnu navenek/výkonu/a voda zůstane jakoby vodou, když před tím přijala energii a vzápětí ji odevzdala
tento pokus je ale starý asi 100 let
:lol:
Kdo to neudělá může si myslet cokoliv.
U M601 byla voda bez přísad a VN se nepoužívalo.
Pístové motory letadel to měly u stíhaček taky, šlo o život, tak to zapnul a měl šanci vyváznout.
pokud bych si s tím chtěl pohrát dnes, asi bych zvolil modelářský motorek ale typ s el svíčkou, nikoli žhavící, ani diesel.
celý pokus v motorletu vypadal, že je to omezený pouze mechanismem motoru, to znamená že vysvětlení " Proč" by mohl dát Schauberger, kdo by mu ale rozumněl to netuším, já určitě ne......

Návštěvník

vstřik vody u stíhačů II.války

Příspěvek od Návštěvník »

Drobná poznámka, používala se směs izopropylalkoholu s vodou..
nikoli čistá voda..ano, souhlas....
viz aqutune.com....kde sem jen ten nápad s isopropylem a vodou teda viděl...i když doba pokročila,ty stíhači měli dramatický omezení
u Me-109 to šlo pustit jen na 10min, a celkem odcházely ojnice,
velikost kapiček bude klíčová...ve spojení se Sao-TR to může být opravdu zajímavý ..

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Příspěvek od lajos »

Před nějakým rokem se snažil získat trysku s dostatečným malým množstvým vstřiku vody a s dostatečným rozprášením-byli dost drahé a dost málo vhodné na účel do motoru (nebo k motoru). Od té doby jsem se s tím nezabýval. To by mohl být další praktický krok-hledat konstrukci, systém trysky-místo vzájemného osočování-bejci!

Návštěvník

Vstřikování vody

Materiály z NACA snad budou dostatečně důvěryhodné.

http://www.motherearthnews.com/Green-Ho ... ardry.aspx
P.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Vstřikování

Příspěvek od poota »

Jen takový nápad. Problém vstřikování minimálních množství je řešen také u inkoustových tiskáren. Tisková hlava má jednotlivé trysky, z nichž každá může dodávat různé množství inkoustu, dále je snadné zapojovat různé množství trysek. S regulací by tedy nemusel být větší problém. Otázkou je rozdíl mezi vlastnostmi inkoustu a vody, tedy myslím ve vztahu k tiskové hlavě a jejímu zanášení. Zdravím - poota

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Principy vstřikování u tiskových hlav jsou používané dva. Jeden je termický a druhý piezoelektrický.
Termický funguje tak, že inkoust nateče do malé komůrky, kde je mžikově ohřát. Tím se zvětší jeho objem a přebytečný inkoust vystříkne. Je to způsob používaný u drtivé většiny tiskáren a podle mě pro vodu nevhodný, protože ohříváním se z vody vylučují minerály, které by časem komůrku i trysku zanesly. Snad jedině na demineralizovanou vodu, ale pak je diskutabilní úspora.
Piezoelektrický způsob vystříkává inkoust elektrickou deformací křemenného výbrusu. Dle mého názoru možno použít i pro obyčejnou vodu. Teď bude následovat otázka: které tiskárny používají piezoelektrické vystřikování inkoustu? Tak to bohužel nevím.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Návštěvník

EPSON

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Tyčový ultrazvuk

Příspěvek od aNONym »

Co dokonale smíchá téměř všechno se vším (skoro jak někdy ve zdejších diskuzích :lol: ).

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/2 ... ske-hlavy/

Sice se to nejspíše moc pro naše účely asi nehodí (i když, kdoví, kdoví), ale třeba to někomu pomůže při řešení nějakého jiného problému. ;) Non

Odpovědět

Zpět na „Auto na alternativní pohon“