Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Solanin a Brambory

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Solanin a Brambory

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Craft píše:Sice mě nenapadá co je u tebe Slávku ta třetí ingredience, pokud to není lecitin, ale nechám se překvapit :)
Nazdar Crafte :D Přesně.
Craft píše: Jde o to, že veškeré léčebné pití právě vylisovaných šťáv, kde už nedošlo k jejich oxidaci nebo tepelnému znehodnocení při špatném odšťavňování, je všude v literatuře shodně označováno jako silně výživné pro organismus právě díky zachování všech důležitých látek, což mi přijde někdy až jako zázračná tekutina, která dokáže nakopávat a stimulovat onu chemickou továrnu v těle a tím řešit správnou funkčnost orgánů.
Osobně si myslím, že toto myšlení je v případě brambor řekněme částečné. Zelenin a ovoce i zdravotních doplňků, které dodají čehokoliv (kromě glykoalkaloidů) víc než celý brambory, je hafo. Výsledky jsou však neporovnatelné a díky tomu by se mohly tyhle zprávy jevit jako neopodstatněné paušalizování stylu: “Každý přeci ví, že …” Co ty ostatní zeleniny atd. nemají alespoň v takovém množství a nejspíše i složení je solanin a spol.

Uchýlím se k analogii, která snad vrhne světlo na to, proč bramborová voda funguje i na organismus po ozařování a proč funguje velice universálně. Budu mluvit o solaninu, ale prosím Tě (a Vás) ber to jako vše, co se v bramborách vyskytuje dohromady a působí dohromady, i když bramborový solanin nejspíše hraje prim.

Hirošima a Nagasaki.

Co se vlastně stalo? OK, Američan odpálil atomovky a spousta živých se vypařila, spousta zpopelněla, byla upečena atd. a nějak zabita. Jenže, to nebyla většina. Většina byla do nějaké míry poraněna ať už smrtelně, dlouhodobě nebo krátkodobě, díky radioaktivitě, tepelnému a světelnému záření a mechanickým účinkům tlakové vlny. Spousta z nich byla také nadosmrti zmrzačena a vytvořia si svá společenství postižených, ne zrovna celospolečensky významně funkčních, ale vzájemně podpůrných.

Mrtví vezmou celkem malé úsilí a málo zdrojů na odstranění pozůstatků. Zakopat, spálit atd. Zranění jsou naprosto jiná záležitost. Nejenže jsou neproduktivní krom toho, že produkují nadměrný odpad, ale také papaj a vyžadují intenzivní a náročné ošetřování a podstatně náročněnjší zásobování než zdravá populace. Speciální zařízení a stejně tak specielní odstraňování odpadů je u této populace daleko náročnější než u zdravých lidí a vyžaduje opět náročnější způsob odklízení. Jinými slovy, poranění a zmrzačení jsou nesrovnatelně větší zátěží na společnost nežli mrtví, jak množstvím, tak díky nárokům na intenzivní péči. Tím samozřejmě vážou nesrovnatelně velikou část zdravé populace, která se nemůže věnovat normálnímu, běžnému chodu společnosti a vyžaduje další podpůrný mechanismus protože je také neproduktivní. Takhle se nutně projevuje i zranění, či otrava organismu, a to specielně při a po ozařování, ale chemo jedy nemohou být příliš pozadu, protože jsou povětšinou velice nevybíravé jak sama "věda" přiznává.

Naše těla jsou velice přirovnatelná svým fyzickým projevem a potřebami státnímu útvaru a analogie mezi jednotlivými buňkami a lidmi, mezi tělesnými orgány a městy s různým průmyslem i celkové projevy států jeden vůči druhému se vyloženě nabízí ke srovnání.
Zde do toho vlezu (u lidského těla)právě se solaninem, i když spousty jiných “jedů” se do značné miry chovají podobně. Je nasnadě, že dorazit těžce nemocného člověka, je daleko snazší, než dorazit poněkud nemocného člověka, nemluvě o tom napadnout a poranit zdravého jedince. Těžce nemocný člověk je podstatně větší zátěží na stát, či jakoukoliv poněkud uzavřenou společenskou organizaci, třeba indiánský kmen, nežli člověk poněkud nemocný, nebo jaksi schopný ale zmrzačený, zatímco zdravý člověk je vyloženě přínosem. Solanin se zde dá přirovnaz ke komandu složeného ze samých zbabělců, kteří si na zdravé a silné netroufnou a když, zdraví jedinci jsou s nimi velice rychle hotovi. Na straně druhé takové komando dorazí všechny, kteří jsou dostatečně nemocní, nebo zmrzačení, a nemají ani sílu ani vůli ani možnost se bránit. O totéž podle všeho jde u solaninu, pokud jeho množství není nadměrné. Potom samozřejmě vítězí přesila a to nade vším, i nad zdravými buňkami.

Podíváme-li se na princip hladovek, jde o totéž. První jdou pod sekeru všechny buňky v těle, které jsou nějakým způsobem nevyhovující, zmrzačené, nakažené a mnohdy se dostane i na zajizvení, která mizí, a na parasity všeho druhu včetně virů. Akce hladovek se tedy dá přirovnat k masovému vraždění všech členů společnosti, a naše buňky nejsou fyzicky nic jiného než členové společnosti našeho těla, kteří jsou slabí, nemocní a neproduktivní a kteří vážou masivní tělesné rezervy zatímco je tělo zároveň kanibalizuje. Stejně tak komando hladovky pobije a požírá psy a kočky a vše zbytečné, pokud je přirobnáme k nákazám.

My se sice v “civilizovaných” zemích holedbáme tím, že nejsme kanibalové, ale jde spíše o formu, nežli o podstatu, protože naše tělo své mrtvé nezakopává ani nepálí na popel, ale rozebere mrtvé buňky na kousíčky, sebere co je z nich k sežrání pro údržbu sebe sama a zbavuje se pouze toho, co už k žrádlu absolutně není. Svým způsobem jsme všichni kanibalové s tím rozdílem, že zatímco civizovaný kanibal pojídá jenom sebe sama a vnitřně, necivilizovaný si pošušňá i na misionářovi a to skrz krk. Z toho vyplývá, že solanin nejen že kydlí vše v těle co naším jest a co se jeví solaninu jako dostatečně slabé, ale i vše, co naše jesti není a jeví se solaninu jako slabé. No a že hmyzy a plísně a viry a červi jsou naprostou většinou na solanin krátké, jsou kukat. Tím solanin nejenže uvolňuje velikým forfrem zdroje, úsilí a materiály nutné na údržbu neschopných, kterými tělo de fakto plýtvá na zraněné, příliš staré, zmrzačené a jakkoliv slabé, ale zároveň se stará o výživu těla látkami, které jsou již tělu vlastní a to z vlastní zásoby neschopných.

Účinky Čerstvé Bramborové Šťávy liší od hladovky tím, že:

- Čerstvá Bramborová Šťáva dodává komanda a tělo je nemusí produkovat samo ze svých vlastních a mnohdy velice limitovaných zdrojů.
- Čerstvá Bramborová Šťáva dodává extra živiny, jak škroby a tudíž alespoň jakž takž stravitelnou energy stejně jako mineraly a vitaminy atd. a umožňuje se alespoň jakž takž stravovat i normálním jídlem, čímž tělo není odkázáno pouze na vlastní reservy, které mohou být velice mizivé.

Kdo nevěří na regeneraci, snad ať si počte v W.F. Kochovi, který tento process dokládá sice z poněkud jiné zkušenosti, tedy ne bramborové, ale definitivně rakovinné. Uvádí velice přesvědčivé mikroskopické doklady jak tělo dokáže rakovinné tkáně orgánů opravit ne zajizvením, ale regenerací, a to i u relativně hodně starých lidí. Nejdříve za správných okolností dojde k zániku rakovinných buněk a zároveň k zárůstu prostoru bývalých rakovinných tkání v rámci původního orgánu embryotickými buňkami. Tento process je následován specializací (diferenciací) těchto embryotických buněk na naprosto nové buňky tkání původních orgánů přesně tam, kde mají být. W. F. Koch (M.D. PhD biochemie) zároveň uvádí mnoho případů, kdy lidé s rakovinou, naprosto neschopní pohybu kromě zvracení a neschopní jíst, se během několika málo dní a dokonce i během 24 hodin po obdržení jeho vlastní léčebné metody dokázali dohrabat na záchod atp. zatímco se jejich mohutné nádory velice očividně zmenšovaly takřka před očima. (W.F. Koch byl 4x neúspěšně souzen Americkou Medikální Společností pro léčení neortodoxními metodami, poté pohrůžkami na životě vyštván z Michiganu USA do Brazílie a eventuelně prý v Brazílii zamordován). Uvádím W. F. Kocha pro to, že tento princip skutečně existuje a je vědecky doložený člověkem, který léčil nejen rakoviny lidí v šíleně zbědovaném a k smrti odsouzeném stavu. Co však W.F. Koch nedokázal bylo začít blízat lidi z hrozných rakovin dříve než tři měsíce po ukončení radioterapie, pokud se tedy těch tří měsíců vůbec dožili. I tak to bylo na mnohem delší dobu než ten “solanin” uvedený zde u rakoviny larynxu, či spíše vše, co se v bramborách nachází (i když uvedený larynx nebyl ještě zdaleka zbědovaný).

Nelze očekávat, že křídla běláskovi utržená létati lépe budou než celý bělásek jenom pro to, že jejich křídla vidíme jako očividnou příčinu skutečnosti, že bělásek létá. Tohle je přístup farmácie a definitivně přístup hodný obecního blbečka. Z toho a dalších důvodů považuju vše kolem nejen rakovin, ale kolem léčení všeho, co přichází od naprosté většiny poléčitelů (se světlými vyjimkami v obou táborech) a je jedno, zda-li jde o alternativní, nebo ortodoxní metody “léčení”, za natolik zavádějící, že se to rovná hromadné vraždě. U těch, kteří se těmito profesemi živí, jde povětšinou o lidi svedené nějakou formou vzdělání a tudíž lidi zaslepené katechismem akademických znalostí a vlastními, většinou velice těžko vydřenými tituly, kteří povětšinou nemají ani tušení, že jest cosi velice prohnilého ve státě Dánském. U mnohých však jde o cílevědomé zastírání pravdy. Nemohu se absolutně domnívat, že to, co se týče brambor, či specielně vlastností souhrnu škály chemikálií které přirozeně obsahují, není v ortodoxních kruzích pro “pozvané” známo a to již po staletí, stejně jako vlastnosti některých forem arseniku, terpentýnů a spousty jiných přírodních askutečně léčebných látek.
Osobně mi ten solanin začal silně hrabat někdy zde http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 740#p88740 a je škoda, že jsem se do těch brambor a “solaninu” nezakousl už před rokem.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

solanin? a tissue thrombin

:shock: jsem se poflák a pokouřil a popřemýšlel kde co a jak a
za prvé toto http://www.williamfkoch.com/web/version2/biography.php pro ty, co angličtí a maj šanci tomu rozumět i po technické stránce alespoň tak jako já. Doktoři a chemici by to měli zvládnout definitivně a jestli ne, měli by vrátit diplom.

William Frank Koch totiž vykoumal dvě metody léčení rakoviny. první byla organická metoda, kterou vyvinul velice těsně po ukončení svých studií těsně před 1918 a léčil s ní převelice velice úspěšně po dobu tří let do roku 1921. Šlo o izolování nějaké látky, kterou nazval Tissue Thrombin, ze tkání zvířat, nejspíše myší. Popisuje látku jako obdobu http://en.wikipedia.org/wiki/Thrombin překladačem http://translate.google.cz/translate?hl ... CFwQ7gEwAA s tím, že tato látka není aplikovatelná krvi a srážení krve, ale je aplikovatelná vnitrobuněčným tekutinám a způsobuje srážení vnitrobuněčných bílkovin a tím způsobuje buněčnou smrt, kterýžto jev je normálně následkem přirozeného biochemického procesu v buňkách nyzývaného apoptosis, tedy již zmíněná buněčná sebevražda.

Jistou nevýhodou této metody, za kterou si zasloužil Nobelovku jako málo kdo jiný byl fakt, že tento výtažek nebyl schopen nijak konzervovat, musel ho vyrábět těsně před použitím a mohl tudíž pomoci jenom těm pacientům. kteří byli schopni se nějak dostat denně do jeho ordinace. léčení trvalo podle případu kolem měsíce, popřípadě trochu déle, a to pan Koch léčil výlučně oficiální mrtvoly s rakem (kolem 95% úspěch).

VBěhem těchto tří let vyvinul svoji druhou, inorganickou metodu. Navráběl si 5 carboxylových sloučenin, z nichž první a nejjednodušší je dodnes nemožnost.

C-O-O-C, C-O-O-O-C, C-O-O-O-O-C, C-O-O-O-O-O-C, a benzenové C2O6. Ty pak podle jedinné zmínky přítele jeho otce nějak nabíjel v roztoku, nebo koloidu s relativně velmi malým obsahem těcho pěti carboxylů v destilované vodě. Jedna injkce u většiny pacientů nejenom že otočila ty nejzávažnější onemocnění a opět ofociální mrtvoly a nadělala z nich zase zdravé lidi, ale navíc se to něco v těle drželo a nevyplavovalo a poskytovalo to bývalým pacientům skoro ve sto případech ze sta ochranu před neduhy dokud neumřeli stářím, nebo na úraz. Jaký div, že nakonec musel z USA v roce cca 1954 zmizet. Na vše existují alespoň soudní záznamy a jsou neodiskutovatelné.

Aby tomu pan Koch nasadil korunu, léčil kdo si to mohl dovolit za dobré peníze a léčil chuďasy buďto za velice málo, nebo zadara. Léčil koně krávy a snad i kočky a psy a léčil tím i infekce. Jeho roztoky, či koloidy, byly alespoň relativně trvanlivé a mohl je rozesílat poštou lékařům, kteří je používali.

Že jsem měl před třemi roky tu kliku, že byl první zajímavým odkazem na léčení rakovin, na který jsem narazil, pročetl jsem ty papíry do jednoho, k dost věcem jsem se vracel a učinil jsem co jsem mohl, abych porozuměl tomu, co popisuje a vysvětluje a co prováděl za pokusnictví atd. Se slovem apoptosis jsem se setkal poprvé právě v této geniální literatuře.

Teprve nyní, po tom kouři, mi vlastně došlo, že solanin nejen chytil mou pozornost přesně díky slovu apoptosis, ale že co píšu o regeneraci tkání prokazoval W. F. Koch právě na své první metodě léčení tissue thrombinem. Před těma třema rokama jsem samozřejmě neměl tušení a nemám ho dodnes, co za chemické kejkle pan Koch prováděl, aby se k tomu tissue (tkáň) thrombinu dostal, ale je mi teď zatraceně jasné, že naprosto stejně pracuje něco co je v bramboře, alespoň pokud je čerstvá a co je i v jejích šťávách.

Každý koukáme na bramboru jako na jakousi nevzhlednou hroudu ve sklepě, nebo v krámě, ale brambora je živá bytost. Je to matka, která dá vše co umí a nakonec svou nehybnou existenci jenom aby splodila potomstvo, kus sebe. Chrání sebe svými tak zvanými jedy, chrání své děti, klíčky, stejným způsobem jenom aby se nakonec proměnila po vyčerpání všech svých triků a síly v masu hniloby, která slouží generaci příští za potravu, alespoň do začátku, jako matřeské mléko živí malinké lidi. Je to biochemická továrnička reagující na světlo, teplo, zranění a nemoci stejně jako na ně reagujeme my, svým imunín systémem a kdo má alespoň trochu mozku v hlavě se jí pěkně omluví až ji bude dřít na struhadle nebo v odšťávovači a tu imunitu jí šlohne sjejím odpuštěním, aby si sám života zachoval.

Ale zpět. Pan Koch se dále zmiňuje právě o faktu, že ten jeho tissue thrombin byl vybíravý, protože nezdravé buňky v těle jsou podstatně náchylnější, pokud ne exklusivně náchylné k "sebevraždě" vyvolané tissue thrombinem, anžto už vyprodukovaly nějakou jinou chemikálii (jméno jsem si nezapamatoval) a volně ji obsahují, která reaguje s tím tissue thrombinem, zatímco zdravé buňky ji produkují až pod závažným stresem, tedy nemocí a normálně ji neobsahují. Jako zajímavost, u solaninu nějaké studie kdysi uváděly, že je indikace, že solanin může vyvolat defekty lidského plodu, avšak pozdější studie toto nepotvrdily. Asi by bylo na místě si projít pro sichr bramborovou kůrou jak matka tak otec před zplozením dítěte ale matka by to asi během těhotenství přeci jenom měla vynechat. Teoreticky by ten solanin z toho co vím měl vyléčit i plod, pokud by matka vážně onemocněla a plod více méně s ní, ale jinak asi bych to neriskoval.

No, teď se vrátím k tomu japonskému případu s larynxem (hlasivkový ústrojím). Podle popisu byl larynx téměř bez funkce a občasně bez funkce těsně před, během a těsně po ozařování. Dva týdny po skončení ozařování se dostavila kompletní ztráta hlasu. Mluvíme jasně o znehodnocení fyzické struktury hlasivkového ústrojí rakovinou. Potom si dotyčný Sano nasadil bramborový džus a do 14 dní byl hlas zpátky a o něco později vše zpět v původní před rakovinné formě. Zde je tedy možno vidět, že Čerstvý Bramborový Džus udělá práci páně Kochova tissue thrombinu určitě pokud je Čerstvý. Možná je možné ho zakonzervovat, možná to dokáže solanin samotný, byť i z prášku, ale Čerstvá Bramborová Šťáva to dokáže naprosto jistě tam, kde se jede podle "předpisu".

Přeji všem dobrého dne. :smoke: :baby:

Craft
Zasloužilý člen
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Craft »

Díky moc Slávku za čas, který tomuto věnuješ a hlavně nám to tady servíruješ na zlatém podnose k přečtení, čímž všem ušetříš nemálo času to pracně hledat a skládat dohromady :) Určitě se ale najdou i takový, kterým se to prostě z lenosti nebude chtít číst. Teď to nejdůležitěší, začít to zkoušet v praxi, protože se to sice dobře čte, ale chce to prostě oprubovat a až mi dorazí odšťavňovač, tak to vyzkouším, jak se to chová a co za reakce to vyvolává při pravidelném užívání, protože mě to dosti zajímá.

BTW: Ten LVC (liposomal vitamín C je příliš dlouhé) už jedu několik dní v kuse a stále ok, žádné reakce jako tomu bylo první den se už neopakují (asi to už nemá co řešit) a ani žádné reakce ve spojitosti s vyšší dávkou céčka (průjmy, nadýmání, kopřivka) se taky nedějí. Ale to uvidím později, mohl jsem mít céčkový deficit a 2 x 2g / 1 den to zatím nemusí být pro organismus nějak moc, i když ve formě LVC by to mělo být silnější, protože to má daleko větší vstřebatelnost pro organismus.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Craft píše: Určitě se ale najdou i takový, kterým se to prostě z lenosti nebude chtít číst....
To je mi v podstatě putna. Říkejme tomu přirozený výběr. Hlavně jde o to, jestli jsem se nenechal příliš brzy unést a jestli to někdo vůbec bude taky zkoušet, nebo spíš to udělá, byť tím pomohl třeba čtyřnohým. Psi a hádám že tím pádem i kočky to prý sneslou líp jak lidi a lidi líp jak myši, tedy solanin.
Craft píše:Teď to nejdůležitěší, začít to zkoušet v praxi,
Absolutně. Prej je na brambory lepší odstředivý odšťavovač a ty jsou relativně laciné, neberu-li v potaz manuální šnekové. V Sobotu jsem honil ten šnekový manuál a nedohonil, ale aspoň jsem se vydal pochytat rozumy a dozvěděl jsem se, že na šnekáč nemá brambora dost stonků a slupek atd a nedělá se moc dobře. Určitě to ale taky nějak na něm jde. Zatím se do toho ráno pustím jenom s mixerem a tou útěrkou :pivko: Počítám, že dám 4 brambory, možná 5, podle toho, jaký z toho vymačkám množství vody. taky nevím jak tohle, ale tady brambory zdaleka tak rychle a hodně po nastrouhání nečernaj, jako si to pamatuju z Česka a nepouštěj tolik škrobu, takže pokud se nic nebude po nějaké době hejbat, šup s nima na chvíli na sluníčko. Z tý vyždímaný drtě pak snad bramboráky :D No přeci to nevyhodím?! :evil: Mezi námi, po mrkvový drťce nic není. Jak z ní člověk vymačká šťávu, je ta drť jak piliny i uvařená. Uvidím jak brambory ale Inklové dělali mouku, tak snad fajn.
Craft píše: BTW: Ten LVC .... už jedu několik dní v kuse a stále ok, žádné reakce jako tomu bylo první den se už neopakují (asi to už nemá co řešit) ....
Fajn. Ono taky není nikde vytesáno do žuly, že vůbec nějaké reakce být musí. Pokud Tě nic moc netrápí, nevím, proč by měly. Co se týče 4 gramů, cpal jsem do sebe svého času tak před rokem a půl v askorbátu sodném podstatně víc, slovy až patnáct gramů na posezení, a nic moc to pro mně nedělalo, jestli něco. Se zažíváním taky nic. Jako kluk v Krči v nemocnici při příušncích jsem to sestrám kradl z tácu po hrsti skoro denně a během dvou hodin byla hrst ve mně, jak to bylo a huba se mi kroutila a taky žádný problémy s průjmem, nebo překyselováním atd. Kolik jsem jich do hrsti pobral jsem nepočítal, ale jestli toho nebylo alespoň 40 tablet, tak jsem drak. Nevím ale, kolik askorbové měly. Na velikost byly o něco větší jak čočka a kyselý že kam se hrabe rebarbora. To mi bylo buďto 13, nebo 14 roků a tehdy možná 55Kg. Osobně si myslím, že 4 gramy LVC nejsou až tak moc. Vůbec bych se nebál jít na dvounásobek. Ten Smith ze Zélandu sice dobíral možná takových nějakých, číslo mi vypadlo z hlavy, ale taky se z toho problému moc rychle neblízal.

Eventuelně se k C taky dostanu, ale to taky bude záležet, jestli ještě budu mít co řešit. Ty brambory půjdou první.

Ahoj a zdar Tvému počínání, Slávek.

kalyp
Stálý člen
Dal: 27 poděkování
Dostal: 31 poděkování

Příspěvek od kalyp »

dakujem Slavku aj tebe Crafte za nakopnutie k LiposomalC aj k bramborovym dzusom, sice moj zdravotny stav spred roka kedy som sa nemohol hybat sa z 90% zlepsil,no stale citim ani nie bolest ale mierny tlak v podbrusi v miestach muzskych organov a mierne piskanie v usiach, z bramborami uz som zacal, cisticka dorazila vcera(mimochodom hned som ju vyskusal na slivovici,pretoze som tiez pocul o tzv.ostareni alebo zlepseni chute pomocou ultrazvuku) Ccko mam, akurat lecitin som nemohol zohnat narychlo tak som ho objednal.Slavku este raz diky,moc si toho vazim co robis! s pozdravom Kalyp!

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Jelikož se moc lidí neobtěžuje uvádět technikality, udělal jsem další výzkum a to přímo opakování originálního receptu na bramborovou šťávu, abych věděl, jak to vypadá.
4 středně veliké brambory jsem nastrouhal skutečně na struhadle na "čtverečkovém" vzorku a to jemnějším ze dvou možných na mém čtyřstraném struhadle. Masu jsem vložil do útěrky, tedy spíš většího kapesníku a vymačkal. Dálo to malinko přes 3dcl džusu. Co mi v kapesníku zbylo bylo malinko víc než jedna z celkem stejně velkých brambor, takže se dá říct, že lze takto vymáčknout rozumně 3/4 objemu syrových brambor, pokud jsou to brambory nové a šťavnaté. Dá se tedy předpokládat, že cca 0.3 kg brambor dají cca 2dcl šťávy.

Tahle čerstvá šťáva mi během procesu trochu zahnědla a jak se dalo očekávat proti volně vyteklé šťávě ze zmrzlé brambory, která měla čas oxiovat, byla o dost světlejší. Nebyla však světlejší než vymačkaná ze zmrzlé. Zatímo ze zmrzlé je "voda" čirá, tato samozřejmě obsahuje nějaký ten viditelný škrob a jemnou dřeň, ne moc. Asi je s tím strouháním míň patlání než mixovat a čistit mixér, nebo se čistit s odšťavovačem. Takže čert vzal odšťavovač. Kopl jsem do sebe celé 3 deci, samozřejmě na prázdný žaludek. Chuť je jak syrová brambora :), ale na ex není nic hrozného. Trochu se mi teď bouří bachorek. Teď abych jel pro brambory :laugh:

PS. :) Akorát mi není jasné, jaké procento léčivých účinků té šťávy zastupuje kůže a nehty.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Jsem to dnes trochu přepískl s odhadem brambor a spolkl jsem 4 deci. Včera mně odpoledne bolelo za očima, dost ostře, nejdřív za levým a pak to přešlo za pravé oko. Nakonec to vlezlo nějak doprostřed koncentrované na kořen nosu, ale roztažené přes sínusy. Taky poněkud celkový bolehlav, ale k večeru to skoro zmizelo. Šoufl mi po šťávě bylo včera jenom chvilku. Nohy celkem dost klidný. Dnes mi po šťávě šoufl není, ale mám hlad jak herec.
Ahoj, Slávek.

lena

Příspěvek od lena »

Slavek Krepelka píše:Jsem to dnes trochu přepískl s odhadem brambor a spolkl jsem 4 deci.
Ahoj, Slávek.

Tak nevim, ale co se zde nevyzkousi :shock: , stale nejake pokusy :D , stavu z cerstvych brambor jsem jeste nepila, ale vyzkousim. Vzdy se nekde psalo, ze syrova stava je jedovata. Kdovi jak to opravdu je. Na kazdy pad to vyzkousim a to jenom jednoduse nastrouham a vymackam, umyvat mixer se mi take nechce.

Bolest za ocima, to asi se cisti jatra.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

lena píše: ... Vzdy se nekde psalo, ze syrova stava je jedovata. ...
Nazdar Leno, Ve stopách farmácie. http://4umi.com/image/other/scarecrow.jpg Až se otrávím, dám vědět.

:) Ahoj, Slávek.

lena

Příspěvek od lena »

:) Ahoj, Slávek.[/quote]

No strasaci v polich, to si vzpominam na detsvi,

Jinak stavu z brambor pouziji na piti, ze zbytku brambor udelam bud bramborak, nebo halusky, takze se to da vyborne zuzitkovat.

Ahoj take

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Dneska jsem to odhadl a dal 3 deci. Jedu 3, protože podle popisů je nutně dost rozdíl v obsahu solaninu atd. mezi novými a skladovanými bramborami. Zatím to nevypadá, že bych byl otrávenej :)

Ahoj, Slávek.

P.S. Bradavice je stále na ústupu a nic kromě brambor co jsem s tím začal nedělám, tedy ani HCl ani nic jiného. Jenom mám enormní potíž se udržet, abych se necpal. Dokud se nenajím ničeho, tedy ani banán atp. nemám moc problém. Jak ale něco spolknu, tak nevím kdy přestat. Tedy vím, ale kdybych nevěděl, asi bych puknul :evil:

smajlicekk
Stálý člen
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od smajlicekk »

dobry den Slavku
to je parada ze tady pises o br. stave, moc se mi to libi a uz druhy den piju take. vcera asi 3 hodiny po vypiti me zacala brnet prava ruka od ramene az po prsty, byla to sila, ale jen asi na minutku, jinak nic. piju asi 1 decku z jedne velke brambory. moc diky za tvoji vynalezavost, vytrvalost v hledani a odvahu do vseho jit. diky. S.

lena

Příspěvek od lena »

Take jsem si dala vcera a dnes pulku likerove sklenicky, zatim mam jenom trochu bolest hlavy (opravdu mirna bolest, jako by zde bylo neco zablokovano) na urcitem miste, takze to asi neco dela. Ale znam tyto stavy z drivejska, ktere byly vzdy narocne.
Je to asi jeste porad nejaky zbytek neceho co musi ven nebo se zahojit.

Doufam, ze je to kratkodobe, nebot bolest hlavy je hnusna.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

smajlicekk píše:... uz druhy den piju take
Nazdar Smajlíčku :) Spíš než o vynalézavost jde o detektivku. Co se týče odvahy, jde spíš o zbabělost být už nafurt nemocnej. Mám toho plný zuby :evil:
Dnes jsem množství brambor podcenil, takže jenom 2.5 dcl. Ještě ho ale dám i večer. Taky byly včera na pořadě bramboráky a těsta jsem díky přesolení várky nadělal na asi 3 dny :dknow:

jani
Zasloužilý člen
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Příspěvek od jani »

lena píše:Take jsem si dala vcera a dnes pulku likerove sklenicky, zatim mam jenom trochu bolest hlavy (opravdu mirna bolest, jako by zde bylo neco zablokovano) na urcitem miste, takze to asi neco dela. Ale znam tyto stavy z drivejska, ktere byly vzdy narocne.
Je to asi jeste porad nejaky zbytek neceho co musi ven nebo se zahojit.

Doufam, ze je to kratkodobe, nebot bolest hlavy je hnusna.
Leni, na bolest hlavy zpravidla pomáhá klystýr.... klidně jich dej několik

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“