Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Proč magnetické motory nefungují

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
StepanPepan
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: Fungující...MM

Příspěvek od StepanPepan »

buky píše: Ak zvednu přes jednoduchou kladku 10l vody do 10m výšky já, tak jsem proměnil svoji energii na potenciálni energii.
Ano.
buky píše: Ale to je omyl, ak by to tak bylo , tak těch 10l vody by konalo práci i v stavu beztíže tzn. bez působení gravitace.
Tomu nerozumím. Vynesením 10 kg břemene na oběžnou dráhu zvýšíme jeho potencionální energii, kterou můžeme dostat zpátky, když to těleso necháme zase zpátky klesat na zem. Pokud budeme s vědrem obíhat po oběžné dráze, gravitační síla se vyruší silou odstředivou, a břemeno samo od sebe nezačne nic dělat. Prostě se v té stanici vznáší a nic s ním není. Pořád má ale dost velkou potencionální energii vzhledem k zemi, ale v té stanici jí z něj nikdo nedostane.

Ve stanici na oběžné dráze není žádné použitelně silné gravitační silové pole, takže i když budeme vědro se stanici přemisťovat, jeho potencionální energie vůči stanici se nezmění.
Jediným způsobem, jak do tělesa uložit nějakou energii, je dát ho na pružinu uchycenou na stěně stanice (náhrada silového pole), a natáhnout jí a těleso upevnit. Těleso je v klidu, ale je připravené energii v něm uloženou vydat.

buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od buky »

StepanPepan píše:
buky píše: Ak zvednu přes jednoduchou kladku 10l vody do 10m výšky já, tak jsem proměnil svoji energii na potenciálni energii.
Ano.
buky píše: Ale to je omyl, ak by to tak bylo , tak těch 10l vody by konalo práci i v stavu beztíže tzn. bez působení gravitace.
Tomu nerozumím. Vynesením 10 kg břemene na oběžnou dráhu zvýšíme jeho potencionální energii, kterou můžeme dostat zpátky, když to těleso necháme zase zpátky klesat na zem. Pokud budeme s vědrem obíhat po oběžné dráze, gravitační síla se vyruší silou odstředivou, a břemeno samo od sebe nezačne nic dělat. Prostě se v té stanici vznáší a nic s ním není. Pořád má ale dost velkou potencionální energii vzhledem k zemi, ale v té stanici jí z něj nikdo nedostane.

Ve stanici na oběžné dráze není žádné použitelně silné gravitační silové pole, takže i když budeme vědro se stanici přemisťovat, jeho potencionální energie vůči stanici se nezmění.
Jediným způsobem, jak do tělesa uložit nějakou energii, je dát ho na pružinu uchycenou na stěně stanice (náhrada silového pole), a natáhnout jí a těleso upevnit. Těleso je v klidu, ale je připravené energii v něm uloženou vydat.
Ono je to v celku jednoduché, ak nebude přítomna gravitace nebude přítomna ani potenciální a kinetická energie.
Jako kyvadlové hodiny. Píše se že ak natáhnu hodiny, tak uložím energii do závaží, ale oni budou jet jen když bude přítomna gravitace.
To znamená že hodiny pohání gravitace a taky nemáš jak dokázat přítomnost energie, protože nenaměříš nic jiného jako sílu působící po dráze, to jisté platí i u vody.
Pružinové hodiny pohání zas naakumulovaná síla pružiny, nic jiného jako sílu natažené pružiny ani nenameriaš.

Nemůžu si pomoct ale pro mne je zámena energii mezi sebou jen nepovedená teorie.

StepanPepan
Zasloužilý člen

buky píše:Ono je to v celku jednoduché, ak nebude přítomna gravitace nebude přítomna ani potenciální a kinetická energie.
Nepřítomnost gravitace znamená, že přicházíme o jeden způsob uložení potencionální energie. Nic víc a nic míň. S kinetickou energií to nemá co dělat.
buky píše:Jako kyvadlové hodiny. Píše se že ak natáhnu hodiny, tak uložím energii do závaží, ale oni budou jet jen když bude přítomna gravitace.
To je pravda, hodiny se závažím jsou na přítomnosti gravitace závislé. Mám dojem, že vynálezci před stovkami let nepočítali s tím, že by takové hodiny někdo chtěl provozovat ve stavu beztíže...
buky píše:To znamená že hodiny pohání gravitace a taky nemáš jak dokázat přítomnost energie, protože nenaměříš nic jiného jako sílu působící po dráze, to jisté platí i u vody.
Pružinové hodiny pohání zas naakumulovaná síla pružiny, nic jiného jako sílu natažené pružiny ani nenameriaš.
Jsem z toho trochu zmatený. Pokud je někde schovaná energie, a já znám nějaký způsob, jak jí využít, jak jí prostě využiju a tím prokážu, že tam nějaká byla.

Není potřeba sáhodlouze uvažovat a filozofovat, jak by to mohlo fungovat, jestli někde nějaká energie je nebo není, atd atd, ale prostě a jednoduše TO UDĚLAT. Uvažovat a filozofovat o něčem, co nejde jednoduše fyzicky OVĚŘIT A UDĚLAT, je podle mě ztráta času.

Máte alternativní fyzikální teorii? OK, to je skvělé, tak s ní lépe vysvětlete to, s čím má současná fyzika problém, navrhněte experiment, který vaší teorii podpoří (nikoli dokáže, to není možné) a nejlépe ještě vyvrátí tu předchozí, a je to, Nobelovka v kapse.

Máte nějaký nový způsob, jak účinně přeměňovat energii? OK, super, postavte si zařízení, napájejte si s ním dům, zbytek elektřiny prodávejte čezu, zbohatněte na tom, nechte si to patentovat, zbohatněte ještě mnohem víc, nechte se nosit na rukách, udělovat čestné doktoráty, medaile, nechte si po sobě pojmenovat ulice a náměstí, a stavět pomníky.

Ale pokud budete JENOM KECAT A KECAT A KECAT A HOVNO UDĚLÁTE, tak to raději nedělejte, protože jste směšní.

Tučné je adresované všeobecně, ne konkrétně Bukymu.
buky píše:Nemůžu si pomoct ale pro mne je zámena energii mezi sebou jen nepovedená teorie.
Mně docela vyhovuje... Ovšem já jsem přízemní primitiv bez fantazie, kterému stačí, že pochopí jenom to, co kolem sebe vidí. Chápu, že někteří můžou mít ambice vyšší.
Naposledy upravil(a) StepanPepan dne stř 14 dub 2010 21:52, celkem upraveno 1 x.

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Míchačka

Příspěvek od Jim68 »

Pepane, co Tě míchá? Buky je marťan a jen tak si teoretizuje, nikomu neškodí, ale jak jsi poznal, že tady nikdo nic nedělá? Je tak namátkou:
- martin dělá magnetický těžítko
- beldy dělá freonový motor
- já dělám na.... (promiň ;) )
- sedypeta jezdí(!!) na dřevoplyn...
- krakonoš mě úplně děsí
- sano je asi univerzální pokusník
- a nakonec, číst umíš
a všichni dohromady sem chodíme relaxovat. Nebo sis myslel, že je tu nějaká burza světovejch nápadů? Mimochodem, pár lidí tu má super ideu, ale to asi nepoznáš, když jsi na tom s tím akceptováním status quo tak dobře.

Myslím, že jsi to s tou tvrdostí trochu přehnal. A myslím, že já jsem s Tebou skončil.

Jim68
Be happy!
StepanPepan
Zasloužilý člen

kecy

Jim68 píše:Pepane, co Tě míchá? ... Myslím, že jsi to s tou tvrdostí trochu přehnal.
Vadí mi tady přesně to co jsem napsal. Jsou tu jen řeči a nic jiného. Zpochybňování a vysmívání se fyzice, vědě, zpochybňování přírodních zákonů, kecy o podivných záhadných volných energiích, pořád samé kecy a nic z toho. Pokud chcete něco zpochybňovat, tak nestačí o tom jenom mluvit! Musíte to co zpochybňujete VYVRÁTIT, a to ne dalšími kecy, ale fyzickým pokusem!

Jenom kecat můžou filozofové, pokud se ale jejich úvahy týkají našeho hmotného světa, musí mít jejich kecy nějaký zhmotnitelný a fyzicky ověřitelný obsah.

Waldes
Zasloužilý člen
Dal: 262 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Waldes »

buky píše: Ono je to v celku jednoduché, ak nebude přítomna gravitace nebude přítomna ani potenciální a kinetická energie...
S týmto nemožno súhlasiť, kinetícká energia bude ! Keby nebola, tak by na obežnej dráhe nemali také problémy s meteoritmi, no majú !
Waldes

Nieje nič nové, len zabudnuté ...
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: kecy

Příspěvek od A(&F) »

StepanPepan píše:
Jim68 píše:Pepane, co Tě míchá? ... Myslím, že jsi to s tou tvrdostí trochu přehnal.
Vadí mi tady přesně to co jsem napsal. Jsou tu jen řeči a nic jiného. Zpochybňování a vysmívání se fyzice, vědě, zpochybňování přírodních zákonů, kecy o podivných záhadných volných energiích, pořád samé kecy a nic z toho. Pokud chcete něco zpochybňovat, tak nestačí o tom jenom mluvit! Musíte to co zpochybňujete VYVRÁTIT, a to ne dalšími kecy, ale fyzickým pokusem!

Jenom kecat můžou filozofové, pokud se ale jejich úvahy týkají našeho hmotného světa, musí mít jejich kecy nějaký zhmotnitelný a fyzicky ověřitelný obsah.
... :D :D :D ... :evil: :evil: :evil: ... ;) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

[quote="StepanPepan"] Pokud je někde schovaná energie, a já znám nějaký způsob, jak jí využít, jak jí prostě využiju a tím prokážu, že tam nějaká byla.

Pepane, jak chceš prokázat že je energie někde schovaná.
Podávám tu jeden experiment za druhým a spochybňuju to co je ve fyzice všeobecne uznáno (ne všechno)
Ono všechno funguje anebo nefunguje jak má a jak nám to ukazuje pŕíroda, ale na začátku jsem spomněl že člověk to může vnímat jakkoliv. A proto si taky hraju z magnety.

Ja uznávám energii jako palivo, jediná výnimka je gravitace.
Slunce jako palivo tvoří Vodík - Helium, jadernou fuzí vznikne teplo, to zapřičiní zdvihnutí vody do výšky tam skondenzuje a o pohyb (práci) směrem k zemi se už postará gravitace.
Vím že je to triviální tvrzení, ale logiku to dává.

Waldes, při letícím šutru vesmírem je energie to co dalo šutr do pohybu a co to bylo není známo.
Letíci meteorit je schopen pouze konat práci W=Fs a taky se to dá změřit.

Waldes
Zasloužilý člen
Dal: 262 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Waldes »

buky píše: Waldes, při letícím šutru vesmírem je energie to co dalo šutr do pohybu a co to bylo není známo.
Sorry, ale nemáš pravdu, to nieje správny vzorec. Kinetická energia, čiže energia dopadu so rozhodne ráta inak, momentálne si nespomínam na presné znenie ale nieje problém si to dohladať.
Waldes.

Nieje nič nové, len zabudnuté ...
buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

Waldes píše:
buky píše: Waldes, při letícím šutru vesmírem je energie to co dalo šutr do pohybu a co to bylo není známo.
Sorry, ale nemáš pravdu, to nieje správny vzorec. Kinetická energia, čiže energia dopadu so rozhodne ráta inak, momentálne si nespomínam na presné znenie ale nieje problém si to dohladať.
Waldes.
Energia sa definuje ako pohyb čo je nezmysel a prináša do fyziky iba zmätok.

Ak bude nulová gravitácia a nebudem pôsobiť na teleso inou silou, tak nabude žiadne zrýchlenie telesa p=m.v, to znamená ani žiadny pohyb a ani žiadna práca.

Ak dá energia telesu hybnosť, tak potom je to už len o telese ktoré je schopné pôsobiť silou a to aj znamená napr. konať prácu.

"Kinetická energia": p=m.v alebo F= m.a môžeš si vybrať ;)

Nositeľ Nobelovej ceny fyzik Richard Feynman konštatoval, že dobrá definícia energie vlastne neexistuje.
No ja tvrdím že existuje, len treba urobiť v tom poriadok.

Denno denne máš pred sebou ako gravitácia koná prácu zadarmo napr. pršanie,tečúca rieka, roztočená vodná turbína,alternátor a následne výroba elektriny (fyzikálna veličina)
Ovšem, aby si tento proces zopakoval na to potrebuješ energiu (palivo) hélium, vodík =slnko.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

buky píše:... dobrá definícia energie vlastne neexistuje.
No ja tvrdím že existuje, len treba urobiť v tom poriadok...
Tak ten pořádek udělej a předlož lepší definici - pak už půjde jenom o to, jestli ji všichni jako lepší taky přijmou. Uvědom si, že bude muset být o hodně lepší, aby kvůli ní stálo za to, přepisovat všechny učebnice. Jestli bude lepší jenom "o chlup", tak to raději nechají při starém, ono jim to tak zatím docela vyhovuje.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
StepanPepan
Zasloužilý člen

buky píše:Energia sa definuje ako pohyb čo je nezmysel a prináša do fyziky iba zmätok.
Ach jo... Pohyb je docela důležitá a určující vlastnost našeho světa, nebo života, ne? Jak jinak definovat energii, než jako schopnost konat práci a práci definovat podle toho, o kolik se něco pohlo (neboli změnilo), a jaké usilí se vynaložilo na to, aby se to pohlo???

Opravdu bych rád věděl, jestli se dá vymyslet něco jednoduššího a přirozenějšího.
Naposledy upravil(a) StepanPepan dne pát 16 dub 2010 13:32, celkem upraveno 1 x.

buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

poota píše:
buky píše:... dobrá definícia energie vlastne neexistuje.
No ja tvrdím že existuje, len treba urobiť v tom poriadok...
Tak ten pořádek udělej a předlož lepší definici - pak už půjde jenom o to, jestli ji všichni jako lepší taky přijmou. Uvědom si, že bude muset být o hodně lepší, aby kvůli ní stálo za to, přepisovat všechny učebnice. Jestli bude lepší jenom "o chlup", tak to raději nechají při starém, ono jim to tak zatím docela vyhovuje.
Zdravím - poota
Otázka nezní, jestli nám to vyhovuje :enaughty: , ale jak to doopravdy je, pak se tvrdí takové hlouposti jako, že nacpu do zdvihnutého závaží energii, energie nevzniká ani nezaniká ona sa jen proměňuje na jinej druh energie a přitom neexistuje jedinej experiment který by to dokazoval.

StepanPepan
Zasloužilý člen

buky píše:Otázka nezní, jestli nám to vyhovuje :enaughty: , ale jak to doopravdy je...
Chápeš, že vůbec nikdy nemusíme poznat, jak to doopravdy je? Konstruujeme nedokonalé teorie a snažíme se, aby co nejlépe popisovaly a vysvětlovaly realitu.
buky píše:... takové hlouposti jako, že nacpu do zdvihnutého závaží energii, energie nevzniká ani nezaniká ona sa jen proměňuje na jinej druh energie a přitom neexistuje jedinej experiment který by to dokazoval.
Tahle věta ve mně posiluje podezření, že vůbec nechápeš ani základy fyziky. Měl jsi fyziku na střední škole? Co jsi z ní míval na vysvědčení? Jak ti šly ostatní přírodní vědy, hlavně matematika? Chodil jsi vůbec na střední školu?

Když už kladu takovéhle otázky, tak na ně musím odpovědět sám - chodil jsem na gymnázium, matematika a fyzika mě bavila, měl jsem z nich jedničky a dvojky, z obou jsem maturoval.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

lži nebo vzdušné zámky

Příspěvek od Akord »

Jim68 píše:a všichni dohromady sem chodíme relaxovat. Nebo sis myslel, že je tu nějaká burza světovejch nápadů? Mimochodem, pár lidí tu má super ideu, ale to asi nepoznáš, když jsi na tom s tím akceptováním status quo tak dobře.
.............Myslím, že jsi to s tou tvrdostí trochu přehnal. A myslím, že já jsem s Tebou skončil.
Podle mne jsi to trochu prehnal Ty. Protože ne všichni sem chodí jenom relaxovat, nekterí pri té relaxaci vedome lžou a matou ostatní.
buky píše:Podávám tu jeden experiment za druhým a spochybňuju to co je ve fyzice všeobecne uznáno (ne všechno) energie nevzniká ani nezaniká ona sa jen proměňuje na jinej druh energie a přitom neexistuje jedinej experiment který by to dokazoval.
Taky lež. Pouze dáváš návrhy na experimenty, navíc špatne nebo nedostatečne popsané. Kdybys je korektne provedl, tak bys je i korektne popsal. Naopak já jsem to jednou udelal, experiment tebou (i když nepresne) navržený provedl a popsal(test síly na záves pri libovolné konstantní rychlosti bremene výtahu poháneného elektromotorem). Ty jsi to označil za paškvil.

Oprava: V puvodním nezeditovaném príslevku jsem v 2. citaci místo bukyho napsal Jim68, omlouvám se, teď by to melo být ok.
Naposledy upravil(a) Akord dne sob 17 dub 2010 8:54, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“