buky píše:Ono je to v celku jednoduché, ak nebude přítomna gravitace nebude přítomna ani potenciální a kinetická energie.
Nepřítomnost gravitace znamená, že přicházíme o jeden způsob uložení potencionální energie. Nic víc a nic míň. S kinetickou energií to nemá co dělat.
buky píše:Jako kyvadlové hodiny. Píše se že ak natáhnu hodiny, tak uložím energii do závaží, ale oni budou jet jen když bude přítomna gravitace.
To je pravda, hodiny se závažím jsou na přítomnosti gravitace závislé. Mám dojem, že vynálezci před stovkami let nepočítali s tím, že by takové hodiny někdo chtěl provozovat ve stavu beztíže...
buky píše:To znamená že hodiny pohání gravitace a taky nemáš jak dokázat přítomnost energie, protože nenaměříš nic jiného jako sílu působící po dráze, to jisté platí i u vody.
Pružinové hodiny pohání zas naakumulovaná síla pružiny, nic jiného jako sílu natažené pružiny ani nenameriaš.
Jsem z toho trochu zmatený. Pokud je někde schovaná energie, a já znám nějaký způsob, jak jí využít, jak jí prostě využiju a tím prokážu, že tam nějaká byla.
Není potřeba sáhodlouze uvažovat a filozofovat, jak by to mohlo fungovat, jestli někde nějaká energie je nebo není, atd atd, ale prostě a jednoduše TO UDĚLAT. Uvažovat a filozofovat o něčem, co nejde jednoduše fyzicky OVĚŘIT A UDĚLAT, je podle mě ztráta času.
Máte alternativní fyzikální teorii? OK, to je skvělé, tak s ní lépe vysvětlete to, s čím má současná fyzika problém, navrhněte experiment, který vaší teorii podpoří (nikoli dokáže, to není možné) a nejlépe ještě vyvrátí tu předchozí, a je to, Nobelovka v kapse.
Máte nějaký nový způsob, jak účinně přeměňovat energii? OK, super, postavte si zařízení, napájejte si s ním dům, zbytek elektřiny prodávejte čezu, zbohatněte na tom, nechte si to patentovat, zbohatněte ještě mnohem víc, nechte se nosit na rukách, udělovat čestné doktoráty, medaile, nechte si po sobě pojmenovat ulice a náměstí, a stavět pomníky.
Ale pokud budete JENOM KECAT A KECAT A KECAT A HOVNO UDĚLÁTE, tak to raději nedělejte, protože jste směšní.
Tučné je adresované všeobecně, ne konkrétně Bukymu.
buky píše:Nemůžu si pomoct ale pro mne je zámena energii mezi sebou jen nepovedená teorie.
Mně docela vyhovuje... Ovšem já jsem přízemní primitiv bez fantazie, kterému stačí, že pochopí jenom to, co kolem sebe vidí. Chápu, že někteří můžou mít ambice vyšší.