Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Boží Mlýny

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
libcosenior
Zasloužilý člen
Dal: 165 poděkování
Dostal: 131 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Boží Mlýny

Příspěvek od libcosenior »

poota píše:(= do prostoru o rozměr vyššího :lol: ).
A to končí v nekonečnom rozmere, alebo je ešte rozmer vyšší? :shock:

Žiť, to je tá najvzácnejšia vec na svete, pretože väčšina ľudí len existuje.
Armstrong-Elixir_zivota.pdf
Partykova.pdf
Perfektné fórum pre každého kto sa chce naučiť programovať
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

libcosenior píše:A to končí v nekonečnom rozmere, alebo je ešte rozmer vyšší? :shock:
Krásná otázka :good:
Ale máš smůlu - když už jednou odmítnu "nekonečno" jako nesmysl a vymyšlenost lidskou, tak Ti přece nemůžu už z principu odkývat nekonečný počet rozměrů, to snad chápeš ;)
Takže těch rozměrů prostoru je jenom konečný počet (na mě už je moc i čtvrtý rozměr :D ) a zdánlivé nekonečno lze vytvořit nanejvýš v tom předposledním - a šmytec! :lol:

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
rambajs
Stálý člen
Dal: 22 poděkování
Dostal: 88 poděkování

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od rambajs »

Zdravim. Cela věc která se motá kolem toho, zda víra, nebo pomoz si sám, se dá v podstatě dost dobře zjednodušit: Záleži čistě na tom, v koho kdo věří, aniž by to myslel zle, či dobře. Přeberte si to jak chcete.

Co nám na to říká Bible: "Já jsem jediný Bůh živý". "Nebudeš mít jiného Boha". "Já jsem všude a ve všem".
Co nám tedy od pradávna, říkal tento jediný a živý Bůh? Adama a Evu stvořil k obrazu svému. Čili dokonale.
Tak jako Bůh, stáli na vrcholu potravního řetězce, jenž zdraví a sílu upevní a ducha posilní zcela přirozeně.
"Jablkem" jsme padli do potravního podřetězce. Ten, kdo v něm je, podléhá smrti (je sežrán). Smrt je ředitel.

I přezto, že byl člověk vyhnaný z ráje, byl poučen jak se má chovat tam venku, aby ubližoval své rovnováze co nejmíň, jak duševní, tak tělesné nedodržoval to. Bylo mu řečeno, a v celém jeho čase podle situace i doplněno, co má jíst a jak. Ten kdo toto porušuje, jde svobodně proti požehnání Konstruktéra, které je nedotknutelné. Těžko si tedy nad vepřovým jelitem vymodlíme pozitivní vibrace :mrgreen: Máme to zjednodušené o to, že se nemusíme pořád modlit, měřit, ale stačí jíst to, co máme, protože to, už požehnané máme. Děkovat se sluší.

"Mzda za hřích, je smrt". Ne další život a dále "Byla-li by vaše víra, alespoň jako zrnko máku, řekli byjste hoře-choď a chodila by". Ukázka jak maximálně silnou člověk dokáže mít víru. V podstatě vyšla 0. Víra je tedy usilovný, trvalý boj, alespoň o nulu i ta něco zvládne. 0 = Minimum harmonie. Tak hovoří Bible.

Držíme-li se Božích doporučení, automaticky tedy udržujeme maximální možnou symbiózu v danném čase. Pokud hledáme pouze vlastní cestičky rozumu, jsme na slepé, možná ale usilovné koleji. Parazité dokáží pěkně obsadit mysl i tělo, proto může být i dobré, tyto organismy vykosit chemicky, aby člověk rozjasnil svou mysl, nabral sílu a mohl jít dále zpět k symbióze. Nezbavíme-li se ale svých zlozvyků, nezměníme-li své životní přístupy, morální postoje a náhledy, vždy přijde recidiva. Parazit k parazitovi sedá, i na svévolníka.

Cesta není dech mrtvé sošky, tanec kolem misky rýže, hra ma mísy, stojkách na hlavě či skřítek, co plní přání na které se usilovně myslí. Je to o vědomí autority, které nesaháme ani po paty, a uznání vlastní retardace pýchou, ze které pramení první zdokumentovaná blbost. Nejdeme modelem vývinu, ale destrukce. Bohužel.
Čím více se krátí čas a slábne požehnání, tím usilovnější boj o nulu, a výsledky nejisté. Není, kdo by nabil.

Hodně zdraví přeju.
:bye:

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

rambajs píše: .... Co nám tedy od pradávna, říkal tento jediný a živý Bůh? Adama a Evu stvořil k obrazu svému. Čili dokonale.
Jenže toho boha stvořil lídr Mojžíš spolu s nejvytrvalejší nacistickou filosofií.

Tady udělal pěkný kus práce Gewo, jinak Jiří Wojnar, se svými průzkumy a knihou Hlubina Návratu. Bylo to poněkud velice jinak, ale s tou dokonalostí to přeci jen sedí. Jenže i dokonalost je podle někoho nedokonalá, anžto ti dokonalci Eva a Adam, anžto Eva byla první, se nechali svést na cestu střední, tedy i ďábelskou, a od té doby se v tom potácíme.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

rambajs píše:Co nám na to říká Bible: "Já jsem jediný Bůh živý". "Nebudeš mít jiného Boha". "Já jsem všude a ve všem".
Co nám tedy od pradávna, říkal tento jediný a živý Bůh? Adama a Evu stvořil k obrazu svému. Čili dokonale.
Použiji této citace k rozvinutí svých poněkud provokativních myšlének.
Ačkoli je to všechno "pravda" a nelze s tím nesouhlasit, k poznání Boha to zdaleka nepostačuje, protože to o něm vlastně nic neříká či lépe řečeno, říká to o něm tak málo, že je to vlastně ještě méně než nic.
Začnu tím, že "stvořil Bůh člověka k obrazu svému", což svádí k personifikaci Boha a k jeho představování si ho jako člověka. To ovšem nutně nastoluje problém - kterého člověka z těch miliard lidí?
Osobně to považuji za chybný překlad zřejmě víceznačného slova a správnější než "obraz" by snad bylo "představa" nebo "úmysl", "plán" či "záměr". Na čemž konečně vůbec nezáleží, jak ostatně z dalšího textu postupně vyplyne. Za důležitější považuji, že "Bůh stvořil", ať už k čemukoli, nejen člověka, tedy všechny lidi, ale taky všechna zvířata, rostliny, atomy, molekuly, hvězdy, planety, galaxie - prostě všechno. A to všechno "k obrazu svému", ať už si pod tím výrazem budeme představovat cokoli.
Tím se ovšem dostáváme k tomu, že není možné využít žádnou personifikaci a vlastně ani žádnou analogii, protože se jedná o něco nezobrazitelného a nevysvětlitelného. Na druhou stranu, cokoli se o Bohu řekne, je sice naprostá "pravda", protože Bůh je opravdu všechno a cokoli z toho, ale bude to vždycky jenom tak nepatrný zlomek "celé pravdy", že se z něj nedá nic poznat.
Z předchozího odstavce ovšem vyplývá poněkud překvapivá skutečnost, že každé náboženství a každá víra je z hlediska výkladu Boha naprosto stejný blud, jakým je pohanství, modlářství i ateizmus a materializmus.
U jakéhokoli lidského usilování o nějaké nové poznatky jde vždycky ve své podstatě jenom o hledání právě toho Boha, který zkoumanou entitu "stvořil k obrazu svému". Je jedno, jestli se jedná o filozofii, teologii, mystiku, chemii, alchymii, fyziku či jakoukoli jinou vědu, i když některé z nich se tváří tvrdě materialisticky a Boha odmítají a snaží se jeho neexistenci dokázat.
Jak to tak zatím vypadá, nelze Boha nijak zobrazit nebo popsat a skutečně ho "poznat" nelze jinak, než tzv. osvícením, ke kterému vedou různé duchovní cesty. Osvícení by se dalo definovat jako procítění přímého propojení s Bohem - takových lidí už bylo větší množství, ale nikdo z nich se o popis a nebo vysvětlení Boha ani nepokusil, protože právě při jeho poznání zjistil, že je to nemožné - a koneckonců i zbytečné.
Takže se dá říct, což je ovšem jenom další blud a pranepatrná částečka, že neexistuje nějaký samostatný Bůh a kolem něj všechno to co stvořil - ale všechno, co existuje je jakýmisi "paprsky" propojené do jediného bodu, který je pro to všechno společný a jediný. V tomto bodě všechny "paprsky" začínají a právě v něm jsou všechny stejné - jakmile se z tohoto bodu začínají vzdalovat každý tím "svým" směrem, začínají se i od sebe navzájem čím dál tím víc lišit a až na svém konci vytvářejí fyzickou podobu své individuality. Jakým konkrétním způsobem dochází k materializaci informace, nesené dotyčným "paprskem" sice není příliš jasné, ale lze ho mít se značnou mírou pravděpodobnosti za "objektivně" prokázaný.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

poota píše: .... Použiji této citace k rozvinutí svých poněkud provokativních myšlének. ...
http://vedy.sk/sk/hladanie_pravdy.php#svet_tmy
S laskavým pozdravem od Merlina, který je asi jasnovidec, Slávek.

lena

Re: Zdraví - třídírna

Příspěvek od lena »

Ahoj Slavku,

zde mam neco, ale nevim kam s tim: ty uz si poradis.....

http://www.dobresdeleni.estranky.cz/

Hela
Zasloužilý člen
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Příspěvek od Hela »

Nedávno jsem si koupila knihu od Kerstin Simoné: Thovt - projekt lidstva. Pořád jsem nevěděla, kam dát na ni upozornění, protože opravdu stojí za to si ji přečíst. Myslím, že tohle vlákno je to pravé.
Mám ráda knihy, které mi nějakým způsobem doplní moji představu o fungování světa, vesmíru atd. Tohle je jedna z nich, která mi moji skládačku doplnila opravdu velkou měrou.

roztomily.medvidek
Stálý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Re: Magie, kouzla a zdraví

Příspěvek od roztomily.medvidek »

Slavek Krepelka to nebylo z Bible a jen tak mimochodem i od tebe začínám cítit negativitu, vyplouvají na povrch tvoje karmické vzorce.
Máš v tom trochu chaos žádná minulost není ani budoucnost, je jen přítomnost a záleží jen na tobě jak to prožiješ,
žiješ TADY A TEĎ.
Já se o ničem nepřesvědčuju, dal jsem sem jen energetický štít a vy jste začali remcat, já vím jak to je, rozdíl je vědět a jen si myslet..
Jen tak mimochodem víš JAKÝ JE SMYSL ŽIVOTA?

mahatma tak piš pozitivně a ban ti nikdo nedá.

Jsem nekonečná energie zdroje, jsem nekonečné vědomí, jsem nekonečná láska a vše ostatní je pouze ILUZE.
Jsem tady a teď, jsem tu proto, abych žil a užil si to.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

roztomily.medvidek píše: Slavek Krepelka to nebylo z Bible
No dobře. Nejsem na to expert.
roztomily.medvidek píše: a jen tak mimochodem i od tebe začínám cítit negativitu, vyplouvají na povrch tvoje karmické vzorce.
:) Pokud člověk má jakýkoliv názor, je naprosto nezbytně zaručeno, že se střetne s názorem někoho jiného a vyzní pro něj negativně. Co se týče karmických vzorců, :ptrain: na ně. To jsou jen vejmluvy. Je pro mne daleko snadnější je změnit, než se v nich plácat. De facto je to totéž, jako s předurčeností fyzické formy, zdraví atd DNA. Vypadá to že anglíš, tož se podívej na Bruce Liptona.
roztomily.medvidek píše: Máš v tom trochu chaos žádná minulost není ani budoucnost, je jen přítomnost a záleží jen na tobě jak to prožiješ,
žiješ TADY A TEĎ.
Tak mi laskavě řekni, jak dlouho ta pitomost zvaná přítomnost trvá. Zkus třeba vteřiny :roll: .... zmatek.
roztomily.medvidek píše: Jen tak mimochodem víš JAKÝ JE SMYSL ŽIVOTA?
Takový, jaký mu dám.

S laskavým pozdravem, Slávek

mahatma

Příspěvek od mahatma »

roztomily.medvidek, prosím ťa, máš na niečo svoj názor? alebo iba cituješ z kníh? dokážeš v diskusii použiť argument, alebo dokážeš iba kydať nezmyselné, slaboduché, pseudoezoterické poučky?
kladieš otázky a sám ani na jednu neodpovieš... mám pocit hraničiaci s istotou, že tvoje príspevky sa viac hodia sem : http://www.plbohnice.cz/kontakty/cz::BLOCK:PODATELNA tam na teba nikto nebude vysielať negativitu

roztomily.medvidek
Stálý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Příspěvek od roztomily.medvidek »

Slavek Krepelka teď se prosím neuraz.
Karmické vzorce je karma, zákon příčiny a následku, všechny dluhy musí být splaceny, jednoduše řečeno je to TEST, jak se vypořádáš s určitýma situacema a jaké ponaučení si tvoje duše z toho vezme.

To okolo přítomnosti bohužel nechápeš, to nevadí, každý se neustále učí.
[youtube][/youtube]

No smysl života to je prekérní otázka, ale máme ji všichni stejnou:
Rozvíjet svoje srdce, spirituální vědomí a učit se (zdokonalovat).

mahatma na mě tvoje negativní útoky neplatí, štít to vrací k tobě a vůbec mě to nevadí, můžeš být i sprostý a urážet mě.

Jsem nekonečná energie zdroje, jsem nekonečné vědomí, jsem nekonečná láska a vše ostatní je pouze ILUZE.
Jsem tady a teď, jsem tu proto, abych žil a užil si to.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

roztomily.medvidek píše:Slavek Krepelka teď se prosím neuraz.
:D Já se mám rád celej. Zkus to taky.
roztomily.medvidek píše: karma, zákon příčiny a následku....
Jenom ten nejtěžší psychopat může do lidí místo boží lásky očkovat kosmickou vendetu. Zkus Ježíše Krista a návrat ztraceného syna.
roztomily.medvidek píše: ... Rozvíjet svoje srdce, spirituální vědomí a učit se (zdokonalovat).
Bohužel, to je jen polopravda. Jsme také tvůrčí bytosti. Popřemýšlej si o tom.

S laskavým pozdravem, Slávek.

ceskymo
Starší člen
Dal: 283 poděkování
Dostal: 155 poděkování

Příspěvek od ceskymo »

Ze by novej JVK? Taky cejti negativitu, jakmile s nim nekdo diskutuje, taky na nej porad jenom nekdo utoci a taky je kapku zmatenej... :epray:
Medvidku, jestli teda jsi medvidek, vsimni si, ze ani Mahatma, ani Slavek ti nepodsunujou zadnou negativitu nebo spatny umysly, tak se zkus zbavit vlastnich strachu a promitat je do konani druhych.... :pivko:

Kdo se chce zblaznit, musi mit nejdriv rozum
Každý den ráno sněz žábu a nic horšího už te nepotká
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

....nebo zkus, viz příspěvek výše...na chvilku odložit ten svůj štít :idea: m11 :D

... věřím, že se " TO " povede ......
Odpovědět

Zpět na „Universum“