Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Exekutoři - Ochrana, práva, povinnosti....

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

vážení přátelé...

Příspěvek od jarda ovčák »

Dnes stříháme a třídičce vlny před hodinkou volala maminka, že se jim do domu dobývá exekutor. Skočili jsme do auta a za 10 minut jsme se ptali exekutora, co že kurva chce.
Prý tam má sídlo naprosto neznámá firma, o které nikdy nikdo neslyšel, jenž patří naprosto cizímu člověku. A ten neplatí lízačku na audi a 8....
Kámoška vše točila na moji kameru a já svým břuchem zašprajcoval dveře. Když policajt vytáhl obušek, tak jsem se chechtal, aby si zavolal posilu, páč tím klockem nic nezmůže, že mi na nejaké ráně nesejde a večer si tu svoji šarádu pustí na nově.
Naštěstí se zadařilo oba kretény znechutit, ale,.......
Kdykoli se cokoli podobného může stát i vám. Sídlo firmy zřejmě uvádíte bez jakýchkoli dokladů či co a pak přijdou dvě perzony, jedna s brigadýrkou a budou si chtít vzít váš již desetkrát zdaněný majetek....
Kdyby mi to někdo vyprávěl, tak nevěřím. oni můžou všechno........

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: vážení přátelé...

Příspěvek od Jim68 »

jarda ovčák píše:Dnes stříháme a třídičce vlny před hodinkou volala maminka, že se jim do domu dobývá exekutor. Skočili jsme do auta a za 10 minut jsme se ptali exekutora, co že kurva chce.
Prý tam má sídlo naprosto neznámá firma, o které nikdy nikdo neslyšel, jenž patří naprosto cizímu člověku. A ten neplatí lízačku na audi a 8....
Kámoška vše točila na moji kameru a já svým břuchem zašprajcoval dveře. Když policajt vytáhl obušek, tak jsem se chechtal, aby si zavolal posilu, páč tím klockem nic nezmůže, že mi na nejaké ráně nesejde a večer si tu svoji šarádu pustí na nově.
Kdykoli se cokoli podobného může stát i vám. Sídlo firmy zřejmě uvádíte bez jakýchkoli dokladů či co a pak přijdou dvě perzony, jedna s brigadýrkou a budou si chtít vzít váš již desetkrát zdaněný majetek....
Mňo , když jsem byl ještě vatař a měl jsem různý luxusní káry a tak, domluvili se dva právníci a exekutor, že mě pumpnou. Vystavili několik fiktivních rok antedatovaných faktur od různých firem z čr, nechali to projít soudem a vystavili exekuce, se kterýma mi vybílili barák. A firmu. Mysleli, že když se jedná jen o pár set tisíc, že se na to vykašlu. Trvalo 5 (slovy pět!!!) let, než soud rozhodl, že to byl podvod, a další dva roky, než ty exekuce zrušili. Nedostal jsem ještě zpátky ani korunu, o to se dál soudím. . . Ovčáku - VĚŘ!!! :oops:

Jim68
Be happy!
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: vážení přátelé...

Příspěvek od NAVAR »

Jim68 píše:
jarda ovčák píše:Dnes stříháme a třídičce vlny před hodinkou volala maminka, že se jim do domu dobývá exekutor. Skočili jsme do auta a za 10 minut jsme se ptali exekutora, co že kurva chce.
Mňo , když jsem byl ještě vatař a měl jsem různý luxusní káry a tak, domluvili se dva právníci a exekutor, že mě pumpnou. Vystavili několik fiktivních rok antedatovaných faktur od různých firem z čr, nechali to projít soudem a vystavili exekuce, se kterýma mi vybílili barák. A firmu. Mysleli, že když se jedná jen o pár set tisíc, že se na to vykašlu. Trvalo 5 (slovy pět!!!) let, než soud rozhodl, že to byl podvod, a další dva roky, než ty exekuce zrušili. Nedostal jsem ještě zpátky ani korunu, o to se dál soudím. . . Ovčáku - VĚŘ!!! :oops:
Rozum mi zůstává stát. Jsem kliďas, většinou ale na bezpráví reaguji nekontrolovatelným vztekem. Dva právníci a jeden exekutor, tak to bych si asi potykal s Kájínkem.
Asi mám zatím štěstí a nebo nejsem lukrativní lovná že mne nechávají na pokoji. Štestí mají vlastně i oni protože díky tomu si prodlužují život.
A vůbec se divím ovčákovi že ty dva chlapy nechtytnul do tlapy, nedaj jim palicema o sebe aby se jim rozvítilo a pak nezahodil jak špinavou handru.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
jvj56
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Zvláštní exekuce

Příspěvek od jvj56 »

Můj znamý, který už dnes žije mimo republiku, měl takovou to zkušenost.
Zaměstnanec uzavřel na firmu s mobilním operátotorem smlouvu bez jeho vědomí.
Na upomínky nereagoval (házel do koše). CHYBA, dostal exekuci asi 12 tis. Kč a byl mu zastaven majetek ve výši cca 8 mil. Kč.
Nemovitosti byly prodány za asi 2 mil. Kč. Na vyrovnání čekal 6 měsíců.
Zbalil rodinu a hurá pryč. :D

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Je to sice víc do relaxu ... ale tematicky to patří sem ...

Příspěvek od A(&F) »

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
NAVAR
Zasloužilý člen

Re: Je to sice víc do relaxu ... ale tematicky to patří sem

Příspěvek od NAVAR »

Takových cavyků kvůli televizi, normální závisláci, já mít televizi tak jí vyškubnu i s kabelem a hodím jí exekutorům na palici :)
Jinak zabavení televize v první řadě je psychotaktika, exekutoři totiž vědí že pro většinu národa žít bez televize je velmi bolestivé.
Mne by zase vadilo kdyby mi hrábli na tu přímočarou pilu :)

To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
NAVAR
Zasloužilý člen

Z tisku

Příspěvek od NAVAR »

Bezmocní proti řadě právníků či státních úředníků, kteří si v tomto státě mohou dělat, co chtějí. Jelikož mám také, jako řada jiných občanů, neblahou zkušenost s exekutory, napadá mne, co takhle zveřejňovat jména těch, kteří se na těchto praktikách přiživují nebo tyto hanebné skutky přímo páchají. Samozřejmě nevím, jestli to pomůže, ale nic kloudnějšího mne nenapadá. Chtěl bych začít u sebe a možná se někdo přidá, jestli tento příspěvek zveřejníte.

V roce 2005 jsem bydlel ve Slaném v pronajatém panelovém bytě a řádně platil majiteli nájem. V nájemném byly zahrnuty všechny poplatky, takže jsem neměl ani tušení, že někomu něco dlužím. To podotýkám předem, jen na vysvětlenou.

V říjnu 2009 mi přišla sms zpráva, že mám zablokovaný účet v bance.

Volal jsem do banky a bylo mi řečeno, že mám exekuci. Požádal jsem o telefon na dotyčného exekutora. Pro upřesnění , soudní exekutor Mgr. Stanislav Molák, Havlíčkův Brod. Ten mi po telefonu sdělil, že dlužím nějaké peníze Městskému úřadu Slaný.

Ve Slaném mi na úřadě bylo sděleno, že dlužím za rok 2005 Městskému úřadu ve Slaném za odvoz komunálního odpadu 209 Kč a za svého nezletilého syna 167 Kč. Jelikož jsem se vše dověděl prakticky po telefonu, požadoval jsem písemné vyjádření úřadu. To mi bylo odmítnuto se slovy, že celá věc je postoupena do Prahy. Po mém dosti hlasitém vymáhání onoho písemného dokladu, paní úřednice znejistěla a po poradě se svojí nadřízenou, mně bylo vydáno písemné vyjádření Městského úřadu Slaný, že nevymožený dluh za komunální odpad, 209 Kč a 169 Kč byl předán k vymáhání Judr. Františku Hrudkovi, advokát, Vodičkova 30 11 000 Praha 1.

Po telefonickém rozhovoru se sekretářkou pana advokáta F. Hrudka, jsem se dověděl, že dlužím 1440 Kč městu Slaný a že jejich advokátní kancelář celou věc předala soudnímu exekutorovi panu Molákovi z Havlíčkova Brodu. Usnesení o exekuci na částku 1440 Kč mi bylo doručeno poštou z Havlíčkova Brodu, později. Na katastrálním úřadu jsem se dověděl, že na mém rodinném domku je zástava a příkaz k prodeji.

Když jsem advokátní kancelář pana F. Hrudka upozornil, že vlastním písemné potvrzení úřadu Slaný, kde se uvádí poněkud jiná dlužná částka, paní na druhé konci telefonu poněkud zaraženě konstatovala, že se asi někde stala chyba. Ovšem vymáhanou částku, i když evidentně nesmyslnou se všemi poplatky 13 459 Kč jsem ihned zaplatil, protože jsem dostal strach, aby mi neprodali dům nad hlavou. Po nějaké době mně exekutor sdělil, že se stala chyba, prý na Okresním soudu v Kladně. Celkové náklady exekuce činí tedy „jen“ 11 126,50 Kč. Rozdíl těchto částek mi pan exekutor vrátil asi po měsíci. Na katastrálním úřadu to trvalo asi 3 měsíce. Celou tu dobu jsem se děsil, aby dům přesto v nějaké aukci neprodali. A teď pozor třešnička na dortu. Můj syn v roce 2009 už zletilý, exekuci zaplatil také, ve stejné výši - 11 126,50 Kč.

Takže abych to shrnul.

Městský úřad ve Slaném aniž by mě kontaktoval, uvalil na mě exekuci za částku 209 Kč a 167 Kč, tedy 376 Kč.

Advokátní kancelář JUDr. Františka Hrudky v Praze částku 376 Kč, rozdělila, protože za dvě exekuce je více než za jednu. Částka 209 Kč byla změněna z neznámého důvodu na 1440 Kč.

Okresní soud v Kladně rozhodl o uvalení soudních exekucí na mne a na mého syna, opět aniž by nás kontaktoval.

Exekutor z Havlíčkova Brodu pan Molák mě také nekontaktoval a rovnou mi zablokoval konto v bance a chtěl prodat můj dům. Kdyby mi banka neposlala zprávu o zablokovaném kontu (ta jediná v tom asi nejela), tak jsem dnes už bezdomovec.

Samozřejmě jsem se snažil informovat, jak bych se mohl bránit. V podstatě mi bylo řečeno zaplatit a potom se soudit.

Myslím, že je to klasický případ mafiánského propojení státních úředníků a soukromých právníků. Jak snadno se dají vydělávat peníze. Na to, aby se člověk těmto praktikám postavil, nepotřebuje opět nic jiného než peníze.

Po takovém zážitku cítíte jen bezmoc a ponížení. Jak snadno vás tento stát, tento komunisticko-fašistický, pro mnohé lidi už opět totalitní (zejména pro chudší vrstvy obyvatelstva) stát, srazí nečekaně a z ničeho nic na kolena. No a o to naší současné vládě přeci jde.

Nic mě nenapadá, jak účinně bojovat proti takovým to praktikám, proti klausokapitalismu, snad aby se o těchto praktikách vědělo a psalo. Na revoluci už nevěřím. Až bude nějaká defenestrace, tak se s chutí přidám.

Na vše co jsem zde napsal, mám samozřejmě doklady.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Z tisku

Příspěvek od chiq »

Naposledy upravil(a) chiq dne sob 22 led 2011 9:11, celkem upraveno 1 x.

jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno...

Není to paradoxně chyba exekutorů, ale systému.
Byl už někdy exekutor u politika???
Při té neuvěřitelné špíně a nevinosti všech nahoře není, co řešit. ani lidi nechtějí změnu.
Změna může přijít pouze cestou občanské neposlušnosti. Před pár lety jsem byl členem proticentralistického hnutí, a..... nic. Vůbec nic. Většině lidí to vyhovuje.Takže se stane, co je vůlí většiny.většina NENÍ samostatně myslící, uvažující, zodpovědná za svůj vlastní osud. Jak poslal rival..... Přišli jsme o koule po bílé hoře a ještě nám nic nenarostlo. Můžem nadávat akurát na sebe.
Pokud se nic nestane do roku 2013, budu mít adresu na obecním úřadě a nazdar bazar..... Můžete čenichat, hovada exekutorský....

NAVAR
Zasloužilý člen

Re: mno...

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:Není to paradoxně chyba exekutorů, ale systému.
Byl už někdy exekutor u politika???
Při té neuvěřitelné špíně a nevinosti všech nahoře není, co řešit. ani lidi nechtějí změnu.
Změna může přijít pouze cestou občanské neposlušnosti. Před pár lety jsem byl členem proticentralistického hnutí, a..... nic. Vůbec nic. Většině lidí to vyhovuje.Takže se stane, co je vůlí většiny.většina NENÍ samostatně myslící, uvažující, zodpovědná za svůj vlastní osud. Jak poslal rival..... Přišli jsme o koule po bílé hoře a ještě nám nic nenarostlo. Můžem nadávat akurát na sebe.
Pokud se nic nestane do roku 2013, budu mít adresu na obecním úřadě a nazdar bazar..... Můžete čenichat, hovada exekutorský....
Mne ani tak nevadí že někdo někomu něco dluží a vymáhá to exekutor. Mne velmi vadí ta nepravedlnost, to jest neúměrné navýšení částky více jak 100x, dále porušení nedotknutelnosti majetku - když dlužím 1000kč ať si vezmo něco v této hodnotě a ne že si dovolí zastavit dům. Vadí mi že to probíhá s požehnáním státu jehož zatupitelé jsou banda zlodějů, vadí mi že neměří stejným metrem všem.
Osobně se ani exekuce neobávám tolik jako tomu že by mi při pri mém smyslu pro spravedlonost ruplo v bedně a mohly se stát nepředvídatelné věci.

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Co s tím ?

Příspěvek od rival »

http://www.novinky.cz/finance/222844-li ... dluzi.html
+ diskuze pod článkem

http://blisty.cz/art/56779.html - Kalifornie
http://blisty.cz/art/56704.html - Petice...

Celá problematika s exekutorama na BL
http://blisty.cz/list.rb?id=335

Nevíte někdo o nějaké celorepublikové aktivitě (petice, stížnost, žaloba na stát apod.), která je právě v chodu ? Nebo máte nápad jak podobnou aktivitu vyvolat ? Myslím, že bychom se měli semknout a začít jednat. Kde je tlak je zákonitě i protitlak... Mohl by to být první krok k nastartování občanské síly pomocí Internetu. Na politiky čekat nelze.

rival - živý člověk - suverén
jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno...

Potíž je v tom, že vše funguje podle předpisů, zákonů, nařízení vlády, nebo rozvahy nějakýho buzeranta zatracenýho s razítkem.
Systém funguje tak, že je předpoklad zákonného chování. V tom je vtip, že se zákonně nic nedá vyřídit, vyjednat, změnit.
Nějaké radnicí schválené hepeningy, nebo alegorické pochody, petice a protesty nemůžou zafungovat. je na ně systém připraven a není síly, která by cosi změnila.¨Pouze se zviditelní pár tlučhubů a média....
Dle mého pouze občanská neposlušnost, nehlášené blokády a lidskými lejny pomalované vozy politiků můžou něco přinést. jako byste šli na chlápka s násadou od krompáče s lipovou ratolestí.
Oni jsou prohnilí a páří se pouze s prohnilejma. Slušnosti se smějí a chovají nás jako mravenci bakterie.
Jejich arogance zřejmě brzy zapláče nad výdělkem. Honosej se kreténi, že ubylo smrtelných nehod, ale počet sebevrahů je neuvěřitelně vysoký a stále stoupá. Jeden si skrze bídu vezme život, ostudu s exekutorem letos nepřežilo více než 100 lidí. Těch, co se přiznali....Kolik lidí je zralejch na cvokhaus, že je systém pošrotoval.... mnoho tisíc obětí systému.
A budeme dál na ně hrozit zatnutejma pěstičkama, pod peřinou syčet nadávky a .....
Páč se nikdy nedomluvíme.... co však můžeme chtít....
Já požaduju odchod senátu do prdele, odchod vlády a poslanců na stejný místo, včetně všech podržbrašnů, podržtašek, podržkurev a podržgatí,
okamžité zrušení všech českých zákonů a okopírování bezezbytku jakýchkoli jiných zákonů jakékoli jiné země, vybrané ve všelidovém hlasování.
Třebas švajčarsko by se mi líbilo.
Mohli bychom být jejich gubernií a vzdát se jakýchkoli státních ambicí související se samostatností.
Okamžitě zrušit armádu... za těch sto let nám byla vždy úplně k ničemu. pouze jako trativod peněz.
Všichni úředníci, kteří budou v nějaké funkci můsí znát všechny zákony, jako by měl znát občan.Tzn policajt, soudce, advokát a jakýkoli ouřada....
nazpaměť. Pokud ne, okamžitě abtreten...Máme občanský zákoník, v kterým se nyvyzná už VŮBEC nikdo.
Funkci vlády nahradí týmy odborníků povstalé z všelidového hlasování.
Okamžitě zrušit zdravotní pojišťovny a nahradit jedinou, neziskovou, svěřenou ekumenické radě.
Všelidové online hlasování dovést k dokonalosti a uzákonit slevy na dph těm, kteří se budou účastnit.
Je vidět, že jsem pravičácký anarchistický sedlácký bohém, kterej nevěří na sametové cesty. Nechci nikoho mordovat, ale myslím si, že nám ti parchanti uštrykovali pěkně hrubej pytel.....Za to zaslouží pouze neúctu, opovržení a ODPOR.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: mno...

Příspěvek od Ilem »

jarda ovčák píše:....Za to zaslouží pouze neúctu, opovržení a ODPOR.
Souhlas do posledního puntíku, jen s dodatkem, že kdyby to opravdu nešlo po dobrém, nějaká moderní obdoba defenestrace by se asi použít musela.

"Dum spiro spero"
Ciceron
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

změna...převrat...

Příspěvek od laik »

Skvělé ....Jardo v novém systému tě asi navrhnem na nějakýho vedoucího...
nejvíc se mě líbí to okopírování všech zákonu...... :) to je dobrý.......
problém bude ale v lidech....myslím že Čech si i ve Švícarských paragrafech najde mezery....

A defenestrace bude snad už 21,3,2011.....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
felda
Zasloužilý člen
Dal: 94 poděkování
Dostal: 175 poděkování

co s tím?

Příspěvek od felda »

nevím , nevím, nedalo mi nereagovat - co si myslet o tomhle-? :Druhý krát som sa riadil pravidlom "Každému meraj jeho metrom" ......pán exekútor už nie je.... ...zopár dní mi potom bolo "šoufl", ale prežil som to . tos ho ChiQ zabil, zahrabal , nebo co je to za blitek? je tady s náma na foru vrah ?

Nerozumím tomu.

Všechno dělají lidé. Přijde mi to , že je vše o morální devastaci, o likvidaci slušnosti a základních pravidel jednání ,která se projevuje v našem případě ,že Judři, pudři a jiní tam nahoře si nalajnovali hřiště v rámci možností, které jim umožnil zlom systému v 90. letech

Najednou se nemusí dodržovat zákony, nemusí se přebírat pošta -vyhneme se tím potrestání(promlčí se to),nebudeme splácet půjčky ,které jsem si nabral, kdo si to pamatuje za komančů a nedejbože by to zkusil , se zlou by se potázal, že a rychle .

No a po dvaceti letech máme tohle . Padni komu padni, čisté ruce ,stando, že...no a pinká se to tak jak vidíte...

ono to má ,ale dvě strany ..dovolím si říci , že většina lidí je slušných,no a nějaký procento ne. ti nám otravují život, že

když chodíš do práce, nedostaneš výplatu a protože chytrolín má za bydliště ohlašovnu, není dohledatelný, trvá to třeba tři roky -než se vyšťourá - všechno to stojí prachy ..a ne náhodou ho exekuční najde , tak panáček nemá ani tvoji výplatu, ani jiný majetek, bydlí v haciendě vnučky atd...

makáš, zedničíš ,nedostaneš zaplacíno -objednatel ti s úsměvem řekne -nemám , přijď za měsíc...pak za další ... pak se drobátko rozčílíš a okamžitě máš na krku útisk a vyhrožování ...........chtěl si jen dostat zaplacíno za práci.....

Pak se myslím projevují zhůvěřilosti systému , tak jak ho zatím máme...

Nemusím nikde hlásit bydliště ... kdo mě pak někde najde .. - odpověď -pošta na posl. známou adresu; třetina republiky nebydlí na adrese v Centr. evidenci obyvatel vyhazují se stamiliony Kč. za pokusy o doručení , včetně fyzického šetření a zadáčo to rozhodně není
výsledek -nedoplatek 150,- soudní popl.,advokát věřitele a exekutor-vyjde po třech letech práce na 12000,-

No a že ti chce nějakej vychcan za 150,- nedoplatku sebrat barák? S dnešním morálním povědomím tak jak je ,no kdo by to nechtěl ?

Není to náhodou podobné - Jedeš natankovat , litr nafty za 33,- a vlastně se pak za dva roky dozvíš , když stát přestane vyčůránka u pumpy krýt , že si natankoval směsku leštidla na napouštění dřeva v hodnotě 12,- Kč ?

Vyhlaš v televizi , že v Letňanech v novém OD Český sen bude zítra k mání cukr za 1,- kilo, vepřový kotlety za 15,- , to bude nával, a těch nasranejch , že to nebylo , kdo a jak si to mohl dovolit

Koho z těch, co se tam dostavili napadlo, co v tom musí být , co je to za podfuk cukr za kačku a maso který stojí 120,-/kg za 15,-? ale ta vidina , ,že si namastím kapsu ,to rozčarování , že se to nekonalo, že jsem se toho podfuku nemohl účastnit...

To , že u vás na úřadě sedí kravajzna , která tě potkává a neřekne ti , že tam máš problém a hodí to rovnou advokátovi a ten to dá k soudu a za dva roky je z toho exekuce - někdo nedělal co měl- ty? úřednice? , šikovnej Judr. si namastil ostrou tužkou náklady svého zastoupení , podobně jako tvůj obvoďák, který si namastí do výkazů , že ti dělal úkony , který kdyby si mu musel tu práci podepsat a dostat na to od něj účet, tak by zřejmě značně ztenčil své příjmy...a že pár takových okolo sebe znám, co nevědí roupama co dělat a pořád mají málo... to je všechno špatně

a kámoš dva roky nezaplatil za psa, dvakrát dostal dopis od města...nevyzdvihl si ho , vo co gou, že - pejsek ho vyšel na 14000,- až když k němu přišel Chebskej ex. domů a bral mu televizi ..holt.každá sranda něco stojí...

Podobně u nás jezdí 4 miliony vzorných řidičů , všichni dokážou lkát , jací jsou ti druzí syčáci , a oni - já,jsou - jsem svatej , že viz osoba blízká

No a nedejbože , že de o mý prachy , který jsem ti půjčil... tři měsíce ti už o ně říkám , vyhýbáš se mi , nebereš telefon , odstěhuješ se , tři roky to trvalo , mám v ruce rozsudek , že mi dlužíš a co - bydlíš u mamky - nic tam nemáš... všechno je strejdy , syna, babičky... nemáš mi z čeho zaplatit,(prostě mi ty prachy vrátit nechceš) musíš přece zaplatit nájem , dětem kroužky , leasing na auto, dovolenou -tak si škubni... pošli na mně policajta - panděrem ho vystrkám ze vrat , či mu namerím stejným metrem -už ho niet- tak to už je na pistol jak na divokým západě...

co tím chtěl básník říci - asi nebudem všichni tak úplně vzorní, a nejsou šmejdi jen ti , co nám vykradou auto, když mě někdo ubližuje jsem dotčený budí to ve mě emoce , no a co když ubližuju někomu já ?

To . že ve státech je to s exekutory jinak, je nesouměřitelné , protože tak jak se snaží tady náš občánek se vším vyjebat , zneužít ve svůj prospěch, tak to by američana prostě vůbec nenapadlo . Představte si , že tam platí ústní dohoda

nezaplatit půjčku, poplatek , pokutu -to je rychlý proces, objednat si řemeslníky a nezaplatit jim práci - průser jak vrata - řemeslník, prostě má povinnost oznámit ,že nedostal zaplacíno - protože stát nedostane z té faktury daně a ten si to rozhodně nenechá líbit . Je rychlý a nekompromisní ... a až tohle bude u nás , bude to vše mnohem jednodušší. Spoustu lidí to asi bude bolet... a podvodníků s tituly , který se Vás tam budou snažit připravit o majetek , je tam asi taky dost - jak se to jen jmenoval- např., ten co šel nedávno na 120 let do lochu?

felda
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“