Stránka 2 z 3

Re: ZÁZRAČNÝ LEN

Napsal: čtv 10 lis 2011 19:03
od la
Ten šroub lisu vypadá podobně jako šroub lisu na ovoce,dík za obrázek.

Re: ZÁZRAČNÝ LEN

Napsal: čtv 10 lis 2011 20:11
od jarda ovčák
Pokud myslíš tutifruti, tak je to ungefér jedno, enem to sítko je třeba udělat z masívu, páč ty tlaky....sám si chci udělat pro sebe,motorovej, pomalej, enem se plácám v konstrukci.... nechci kovy.

Re: ZÁZRAČNÝ LEN

Napsal: pát 11 lis 2011 12:04
od NAVAR
jarda ovčák píše:Pokud myslíš tutifruti, tak je to ungefér jedno, enem to sítko je třeba udělat z masívu, páč ty tlaky....sám si chci udělat pro sebe,motorovej, pomalej, enem se plácám v konstrukci.... nechci kovy.

Kovy být mohou, avšak patřičně povrchově upraveny a nejlépe vlastními oxidy.
U hliníku anodizací vznikne velmi odolný korund Al2O3, u titanu Ti2O5. Případně by šlo povlakovat například zirkonoxidy atd. to je ale pálka

mno....

Napsal: pát 11 lis 2011 12:26
od jarda ovčák
Ano, mám možnosti nechat to potáhnout nitridem titanu i umělým diamantem, ovšem netuším, jak se tyhle prevíti tváří na potraviny.....Protože si myslím, že stykem se železem se ty nejskvělejší dobroty zkrentí a vyšumí. Když už to budu dělat, tak festovní. Nebo vezmu klikotoč a ten nechám upravit. Budu vrtět pro sebe a blízké.Nějakou řemeničku, motůrek a kadla kadla kadla.... Ten tykvový olejíček je hotová mana nebeská......Pokrutiny pro slepičky, aby se jim promázly volátka. Z bodlákových pokrutin čaj.

Re: ZÁZRAČNÝ LEN lis na oleje

Napsal: pát 11 lis 2011 12:28
od jani

Dají se dohledat i jiná videa ...
Nějak mě tam odrazuje to zahřívání :dknow:

Re: ZÁZRAČNÝ LEN

Napsal: pát 11 lis 2011 12:46
od jarda ovčák
Vůbec se zahříváním netrap. luxcusní olej je s teplotou lisování jako lidského těla. Tam pak zůstane naprosto všechno.
do 50grádů zůstává drtivá většina vč vitaminů, minerálů, enzymů a bůhví, co všechno činí bioaktivní složky tak vyjimečnými, avšak při ortodoxních 80 + tam zbyde houbeles. Stejně se to vlastním lisováním zahřeje mírně samo, záleží, jak se přivře výtok pokrutin. tím se reguluje lisovací tlak a tím i výtěžnost. A páč mi je tato docela ukradená, tak troška kvalitního oleje předčí galony nekvalitního. Já to zkoušel a kámoš vůbec netopil. Jo, a slunečnicové, sezamové i tykvové bezslupkové pokrutiny se dají použít při přípravě dobrůtek.... chalvy i slaného pečiva.....Takže to stejně co???? NO SEŽEREM....

Re: ZÁZRAČNÝ LEN

Napsal: sob 12 lis 2011 22:00
od milnem
Našla jsem na fóru p.Zajíčka jednoho uživatele,zkopíruji jeho příspěvek: :?

"Icho Předmět příspěvku: Re: Lněný olejNapsal: pát zář 16, 2011 7:52 pm



Registrován: pon říj 04, 2010 10:02 pm
Příspěvky: 8 Tak už mi ten lis PITEBA přišel domů. Nedalo mi to a okamžitě jsem ho podle návodu umyl od strojního oleje, přimáznul jedlým olejem a složil. Semena lnu z DM už jsem měl koupená předem, tak jsem hned potočil. Myslel jsem, že to půjde hodně ztuha, ale šlo to krásně, ona ta klika je hodně dlouhá a ten převod plus předehřev dělá své. Ale hlavně, ten čerstvě vylisovaný olej je naprosto lahůdkový. Už nechci vidět žádné prodávané lahvičky s nahořklým olejem, který jsem cítil na jazyku hoodně dlouho, fuj! Některé prodejce bych to jejich zboží nechal za trest přede mnou vypít.

http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic ... &start=150

Re: ZÁZRAČNÝ LEN

Napsal: stř 06 čer 2012 19:41
od dushan74
ahoj,

rad by som vas poziadal o informaciu, radu, typ,...ohladom lanoveho oleja.
mam 38 rokov a internista mi hrozi liekmi na tlak (t.c. 145/95 ) a cholesterol ( 6,5 ).
rad by som vyuzil alternativne a zdraviu prospesne veci a tym padom este oddialil uzivanie liekov.
momentalne som si nasadil denne uzivanie bylinkoveho odvaru z kotvicnika zemneho a k tomu chcem pridat uzivanie lanoveho oleja.
mozete mi prosim vas coto popisat . je pravda ze zrejme samotne uzivanie cca 2 PL/den lan.oleja - nestaci ?
a je naozaj efekt dosiahnuty az po naslednom zmiesani oleja s mliec. produktom ? ( cize ta s.patlanina ) ?
myslite ze by som mohol kotvicnikom a lan. olejom ten tlak a cholesterol upravit ????

dakujem, ostavam s pozdravom, dushan

Re: ZÁZRAČNÝ LEN

Napsal: čtv 07 čer 2012 4:09
od Slavek Krepelka
dushan74 píše: ... je pravda ze zrejme samotne uzivanie cca 2 PL/den lan.oleja - nestaci ? .... dushan
Dušane, ta zlatá ženská, která na to došla, jménem Johana Budwig, se s tím zabývala v rámci své lékařské praxe skoro celý život a zkoumala a zkoušela a konzultovala, až to všechno dala dohromady tak jak to dala, tedy vylezla jí z toho taky ta "patlanina". Ta patlanina zachránila a stále zachraňuje děsný spoustě rakovinářů spolu s další dietou od Budwigové, nejen život, ale i zdraví. Doufám, že tohle by jako odpověď mohlo stačit. Jak vůbec můžeš předpokládat, že nějaký laik tady bude vědět líp než ona, která si za to vytrpěla od farmácie, kolegů a potravinářského průmyslu své jenom pro to, že brala doktořinu jako své poslání a ne jako byznys? Samotná patlanina na to taky ještě sama moc nestačí, i když moc pomůže. Jde o celý režim.

Na snížení tlaku jak se zdá podle mnoha venkovních informací i několika informací daných zkušenostmi některých členů fóra pomáhá solit alespoň 60% KCl a 40% NaCl, tedy směs draselné a kuchyňské soli. Nicméně, už i silné omezení kuchyňské soli v dietě tlak sráží a to i podle MuDrců.

Nadměrný cholesterol v krvi je známkou chronické infekce a zánětu tepenních stěn a blán orgánů díky celoživotnímu pojídání blbejch tuků, specificky všech běžných komerčních rostlinejch olejů a margarínů, v tom množství, ve kterém nás to naučil potravinový průmysl spolu se zdravotnictvím, zatímco třeba sádlo je skrmováno v komerční potravě pro psy a kočky jakožto lidem neprodejné. Zase zde mluvíme o celoživotním výzkumu Johany Budwigové. Proto to ta její dieta napravuje. Dává tělu potřebnou výživu, která umožňuje postupnou změnu struktury tepenních stěn a tím znemožňuje infekcím se v nich a na nich držet, čímž odbourává potřebu těla stěny tepen flikovat cholesterolem. Snižovat cholesterol v krvi farmácií je v podstatě podvod. Jednak jsi na tom po zbytek života. protože jde o údržbu i s jejími dost závažnými postranními účinky a jednak omezuješ vlastní tělesný proces, který lepí problémy, které si sami pácháme, takže problémy spojené s omezením přirozené údržby těla, jsou součástí vedlejších účinků cholesterolové MuDrovací údržby.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Re: ZÁZRAČNÝ LEN

Napsal: čtv 07 čer 2012 4:54
od cimirek
dushan74 píše: ....tlak a cholesterol upravit ????
Koukna na toto
http://www.michalbylinar.estranky.cz/cl ... kosti.html

Re: ZÁZRAČNÝ LEN

Napsal: čtv 07 čer 2012 14:52
od dushan74
to : slavek a cimirek

dakujem vam za odpoved,
1,
z citania mi je jasne ze lan. olej s mliecnym produktom cize sir.patlanina je produkt ktorym la liecia dokonca tie najzavaznejsie ochorenia a verim ze by to bolo kladnym prinosom pre moj tlak a cholesterol. moj postoj a nazor voci Budwigovej je s plnym respektom, preto by som sa aj ja velmi rad pustil do vyroby a konzumacie sir.patlaniny.
zial ako tak citam, ziskat ozaj dobry (neskodny ) lan.olej nieje ziadna sranda. nehovoriac o mliecnych produktoch ( bryndza, tvaroh, kefir,...) . pre velky obsah soli a tuku su tieto pri mojej neslanej diete asi nevhodne na dlhodobe uzivanie . no a vramci mojich moznosti t.j. kupovat iba z LIDL, TESCO, COOP JEDNOTA,- asi nieje ziadna slava.

2,
mozno ten : Elixír mládí - tibetské ČESNEKOVÉ Kapky.
ktovie, ci by bol tento vhodnejsi ako dalsi doplnok k mojej uz spominanej liecbe KOTVICNIKA ZEMNEHO.

takze zostava nadalej mensia dilema, co by bolo vhodne ??????

prijmem akekolvek dalsie rady, typy, nazory,.... dakujem/dushan

Re: ZÁZRAČNÝ LEN

Napsal: ned 17 čer 2012 6:25
od Deane
Merlin píše: Praxe i výzkum ukazují, že efektivnější je základní poměr 1:3 (ne 1:4). Objem tuku v tvarohu má být nad 10%. Použití nízkotučných tvarohů léčivý efekt snižuje. Při léčení je vhodné začít první týden či 10 dnů s poměrem 1:1, a pak další týden nebo 10 dnů 1:2 a po stejné době dávku ustálit na 1:3.
Poměr 1:1, 1:2 a 1:3 se doporučuje proto, že za posledních 50 let se značně změnila strava.
Trochu nerozumiem týmto pomerom. Pomery čoho to sú? Nejak som sa doteraz tomu nevenoval, mám objednaných 5 litrov oleja tak by som rád vedel.
Dík.

Re: ZÁZRAČNÝ LEN

Napsal: ned 17 čer 2012 16:15
od Slavek Krepelka
Deane píše:
Merlin píše: Poměr 1:1, 1:2 a 1:3 se doporučuje proto, že za posledních 50 let se značně změnila strava.
Trochu nerozumiem týmto pomerom.
Z toho si nic nedělej, Merlin tak ne. Špatně si to vyložil, či přeložil, či napsal. Používat se má tvaroh s co nejnižším obsahem tuku právě pro to, aby se na jeho sirné bílkoviny navázalo co nejvíc lněného oleje. Poměry vyjadřují poměr mezi tvarohem a lněným olejem, ne tučnost tvarohu. Vyšší číslo je tvaroh, nižžší číslo je lněný olej kromě poměru 1.1.

Ahoj, Slávek.

Re: ZÁZRAČNÝ LEN

Napsal: pon 18 čer 2012 15:15
od Deane
Zatiaľ by som chcel začať s kefírom. Do neho olej, semeno, zmixovať ponorným mixérom.

Re: ZÁZRAČNÝ LEN

Napsal: pon 18 čer 2012 15:23
od Slavek Krepelka
Deane píše:Zatiaľ by som chcel začať s kefírom....
Jo, tak nějak. Ono by to mělo fachat i ve vaječným bílku. To je samá bílkovina, síry jak v Etně a skoro žádný tuk. S laskavým pozdravem, Slávek.