Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Magnetické Pístové Motory
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: NEVO a setrvačník
Hatlíku karbane....odpovídám proto. že tu jsou i jiní, které to zajímá a ne proto abych ti vysvětlil, že jsi mě nepochopil.../ tomu se ostatně nedivím, protože se o tom v učebnicích nepíše, na škole neučí a pokus jseš línej nebo neumíš udělat..../
...takže, kde že je "přebytek energie"...když jsou 2 magnety souhlasnými poly u sebe a mezi nimi je vybylancovaná Fe clona, tak i sebesilnější magnety na sebe nevidí....neovlivňují se....když tu clonku vytáhneš, tak se magnety dost rychle oddalují.../ rychlost, síla a vzdálenost ja daná typem magnetu/ a to je ten okamžik přebytku síly. kterou jsem potřeboval přesunout o několik stupňů na obvodu v rotačním cyklu funkce jinam.....tak jsem to akumuloval do pružiny....
hatlíku karbane a stepane prosím neplkejte tu žádný blbosti s problemem nesouvisejícími....něco jako rukou a tak..a zvedat něco nahoru.....
...je mi jasné, že to co tu píšu nemůžete strávit...a to jen proto, že ty magnety znáte jen z učebnice....nikdy jste si s magnety neudělali žádný pokus,měření sil, vztahy mezi magnety a závislost na Fe... max jste je vzali do ruky a zase jen 2 a to jsou ty vaše zkušenosti / a to nabývám pocitu, že máte obě ruce levý..../ .....tak...všem ostatním hezký den...martin11
...takže, kde že je "přebytek energie"...když jsou 2 magnety souhlasnými poly u sebe a mezi nimi je vybylancovaná Fe clona, tak i sebesilnější magnety na sebe nevidí....neovlivňují se....když tu clonku vytáhneš, tak se magnety dost rychle oddalují.../ rychlost, síla a vzdálenost ja daná typem magnetu/ a to je ten okamžik přebytku síly. kterou jsem potřeboval přesunout o několik stupňů na obvodu v rotačním cyklu funkce jinam.....tak jsem to akumuloval do pružiny....
hatlíku karbane a stepane prosím neplkejte tu žádný blbosti s problemem nesouvisejícími....něco jako rukou a tak..a zvedat něco nahoru.....
...je mi jasné, že to co tu píšu nemůžete strávit...a to jen proto, že ty magnety znáte jen z učebnice....nikdy jste si s magnety neudělali žádný pokus,měření sil, vztahy mezi magnety a závislost na Fe... max jste je vzali do ruky a zase jen 2 a to jsou ty vaše zkušenosti / a to nabývám pocitu, že máte obě ruce levý..../ .....tak...všem ostatním hezký den...martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
- Iv
- Zasloužilý člen
- Dostal: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hm
Mimo téma (offtopic)
Každý má právo vystavovat se nebezpečí nesprávného hodnocení skutečnosti; cožpak ale ona sama, objektivní věda, není množinou omylů v neustálém pohybu? Dneska je pravdou to, zítra ono...“
Pro StepanPepan dole: To jsem se nasmál když jste napsal:.... Pouze v totalitních a sektářských společnostech je to normální..... A dneska je co?????? Jste idealista v tomto směru, kéž by jste jím byl i zde.
Pro StepanPepan dole: To jsem se nasmál když jste napsal:.... Pouze v totalitních a sektářských společnostech je to normální..... A dneska je co?????? Jste idealista v tomto směru, kéž by jste jím byl i zde.
Naposledy upravil(a) Iv dne pon 20 pro 2010 19:27, celkem upraveno 1 x.
Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Mimo téma (offtopic)
Příspěvky by se měly mazat pouze pokud jsou v rozporu s jasně definovanými pravidly. Kde ta pravidla můžu najít?Vrchní Mazátor píše:Edit: ... nejsen povinen dokládat důvod smazání toho kterého příspěvku ... smiř se s tím ... navíc u příspěvků na hranici slušnosti, popř. od uživatelů, kteří porušují zákaz přispívat na forum, s tím rozhodně žádné problémy nemám ... A(&F) ...
PeS: ... máš-li jakékoliv pochybnosti o práci moderátora, pomocí SZ se obrať na něj nebo přímo na admina (Rival) ... podobně vedenou veřejnou diskuzí porušuješ pravidla fora ... se všemi možnými důsledky ...
Každé smazání příspěvku je v normální lidské interakci skoro to samé, jako kdybys někomu dal facku nebo mu do očí řekl, že co řekl je totální nesmysl a že je blbec.
Mazání příspěvků a neslušné a nedělá se to. Pouze v totalitních a sektářských společnostech je to normální.
Jediný můj příspěvek, který by mohl být považován za neslušný, bylo to moje emocionální pojmenování lháře lhářem. Jinak o ničem nevím.
Tady někdo má zákaz přispívat? Kdo to je?
Pokud je veřejná diskuze proti zdejším pravidlům, je to velký nedostatek, který by také mohl vést k dojmu o sektářském charakteru fóra.
-
- Zasloužilý člen
vyhlašuji sektu magnetářů...
Mimo téma (offtopic)
Tímto, já martin11 vyhlašuji toto vlákno za sektářské a přístupné jen cvokům, co věří v nesmírnou moc magnetů a jejich skrytou energii
Zdůvodnění.
..magnet, resp. směs Fe-ritů a příslušných prvků, vykazující jev , všeobecně zvaný "magnetismus" je fenomén ve své podstatě neznámý a hodný dalšího, / byť amaterského/ zkoumání. Jeho využití v podobě magnetických motorů, / vědci odsuzovaný jako nesmyslný/ je jedinou a nosnou myšlenkou tohoto vlákna zdejšího Fora.
Z tohoto důvodu dnešním dnem tj.20 prosince 2010 si vyhrazuji , jako autor tohoto vlákna,[/b] mazat všechny příspěvky, které nabourávají tvůrčí činnost v oboru Magnetických motorů.
notes. Doporučuji všem píšícím sem, řádně rozmyslet svoje příspěvky./ ano to se nazývá totalita/
nenechám si brát svoje hračky macechami jménem stepanpe hatlikarban a spol.
Vašeho vzdělání si jinak velmi vážím....ale tady vás nepotřebuju....
sečteno podtrženo.... stepanpe..a hatlík má vstup zakázán....
doporučení ...udělejte si svoje vlákno o magnetetch...a já vám tam se svým diletantskýmpřístupem nepolezu....ve vší úctě k vám martin
p.s. omlouvám se všem ostatním čtoucí....už to nemůžu dále snášet....stran hádek...díky rozkladným živlům, kteří neuznávají tmářský názor jiného
Zdůvodnění.
..magnet, resp. směs Fe-ritů a příslušných prvků, vykazující jev , všeobecně zvaný "magnetismus" je fenomén ve své podstatě neznámý a hodný dalšího, / byť amaterského/ zkoumání. Jeho využití v podobě magnetických motorů, / vědci odsuzovaný jako nesmyslný/ je jedinou a nosnou myšlenkou tohoto vlákna zdejšího Fora.
Z tohoto důvodu dnešním dnem tj.20 prosince 2010 si vyhrazuji , jako autor tohoto vlákna,[/b] mazat všechny příspěvky, které nabourávají tvůrčí činnost v oboru Magnetických motorů.
notes. Doporučuji všem píšícím sem, řádně rozmyslet svoje příspěvky./ ano to se nazývá totalita/
nenechám si brát svoje hračky macechami jménem stepanpe hatlikarban a spol.
Vašeho vzdělání si jinak velmi vážím....ale tady vás nepotřebuju....
sečteno podtrženo.... stepanpe..a hatlík má vstup zakázán....
doporučení ...udělejte si svoje vlákno o magnetetch...a já vám tam se svým diletantskýmpřístupem nepolezu....ve vší úctě k vám martin
p.s. omlouvám se všem ostatním čtoucí....už to nemůžu dále snášet....stran hádek...díky rozkladným živlům, kteří neuznávají tmářský názor jiného
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Mimo téma (offtopic)
Jsou to pravidla slušného chování.StepanPepan píše:Příspěvky by se měly mazat pouze pokud jsou v rozporu s jasně definovanými pravidly. Kde ta pravidla můžu najít?
Většina lidí je zná z domova už od dětství a nepřipadají jim nijak nepřirozená. Chválím Tvoji snahu doplnit si vzdělání a doporučuji Ti Guta Jarkovského - je to literatura sice již postarší, nicméně stále platná.
Formuloval jsi to velice pregnantně, jen bych k tomu ještě dodal : "nebo hulvát"StepanPepan píše:Každé smazání příspěvku je v normální lidské interakci skoro to samé, jako kdybys někomu dal facku nebo mu do očí řekl, že co řekl je totální nesmysl a že je blbec.
Ale bylo by dobré si také uvědomit, že každý příspěvek, který vzbudí dojem, že by měl být smazán, je právě tím, co si o tu facku a nebo podobnou reakci přímo žádá.
Narušitelem "pokojného stavu" je pisatel toho příspěvku - jeho smazání je pouze snahou o obnovení "pokojného stavu". I v našem právním řádu je zakotveno, i když pravda velice vágně, že následky má nést narušitel.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
tak Martine
Mimo téma (offtopic)
Poslední, co by mne mrzelo je mé vyloučení z nekterých vláken, nebo fóra. Martine, zdá se, že čisté víno je kousek vedle, nebo se zapomínají brát vážne zjevné a dobre overitelné technické argumenty:martin11 píše: ...takže, kde že je "přebytek energie"...když jsou 2 magnety souhlasnými poly u sebe a mezi nimi je vybylancovaná Fe clona, tak i sebesilnější magnety na sebe nevidí....neovlivňují se....když tu clonku vytáhneš, tak se magnety dost rychle oddalují.../ rychlost, síla a vzdálenost ja daná typem magnetu/ a to je ten okamžik přebytku síly. kterou jsem potřeboval přesunout o několik stupňů na obvodu v rotačním cyklu funkce jinam.....tak jsem to akumuloval do pružiny....
1. Povytažení clonky spotrebuje nejméne stejnou práci, jakou odevzdají magnety jinému objektu pri získané zmene energie magnetického pole(tedy napríklad zmene využitelné indukce), prípadne pri vzájemném posunutí obou magnetu. Nepredložil jsi v tomto smeru co vím dosud žádné merení, čekám na to snad rok.
2. Merení síly není dostatečný argument, protože jde vždy o práci. Jinak by obyčejná páka byla stejným zázračným strojem, protože na kratším její konci sídlí vždy vetší síla.
3. Z duvodu v bode 1. a 2. Ti to pak nedává právo kritizovat jiné, že nemerí síly, když jsi dosud sám nepredložil prubeh síly pri vytažení clonky s prubehem síly pri posunu magnetu, nebo vtažení jiného objektu do jejich pole (prubeh síly podle vzdálenosti, nebo posunu).
4. Takhle jsem argumentoval již pred rokem, jde o klíčové vecné argumenty, a divím se, že se jim nevenuje primerená pozornost, namísto zbytečného filosofování o ničem.
Re: tak Martine
1. Povytažení clonky spotrebuje nejméne stejnou práci, jakou odevzdají magnety jinému objektu pri získané zmene energie magnetického pole(tedy napríklad zmene využitelné indukce),
a co ked budem clonku vytahovat z medzery medzi dvoma magnetmy a za zaroven sa bude vsuvat do medzery medzi dva dalsie rovnako velke magnety ?
Sily sa tak "zrusia" a clonka sa bude pohybovat plynulo takmer bez odporu
a co ked budem clonku vytahovat z medzery medzi dvoma magnetmy a za zaroven sa bude vsuvat do medzery medzi dva dalsie rovnako velke magnety ?
Život je ťažký - jeden z najťažších...
-
- Zasloužilý člen
Ak by si pochopil podstatu výroku, tak prídeš na to, že to nie je o počte magnetov, ani nejde o počet magnetov. Prepáč, ale Tvoja odpoveď je zatiaľ úplne od veci, mal by si nechať sa vyjadriť tých, ktorí presnejšie chápu o čo ide.NEVO píše:1. Povytažení clonky spotrebuje nejméne stejnou práci, jakou odevzdají magnety jinému objektu pri získané zmene energie magnetického pole(tedy napríklad zmene využitelné indukce),
Stepane, vykašli se prosím Te na provokace, já ješte vecnou argumentaci úplne nevzdal, bylo by to pak už úplne o ničem.
pockaj a skusal si to niekedy? nam to v nasom motore takto funguje, viem nedal som tu ziaden obrazok nasho MM ale to len preto ze to tu nieje o MM ale skor o tom kto ma vacsie ego!
-
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
Ty čo si sem napísal v tých 19 príspevkoch, keď tu chceš poučovať o tom, kto má aké ego? Ale už pochybuješ o mne, či som držal v ruke magnet? Vieš koľkí boli u mňa aj z tohoto fóra, a videli hromadu magnetov a všelijakých podobných materiálov? Stačilo by, aby si mal iba ten najmenší prehľad o tom, čo je v týchto vláknach okolo. Prečo hovoríš v množnom čísle a nie za seba? Rozumieš významu slov, ktoré používaš, vieš, čo medzi technikmi znamená slovo funguje? Hrmoce? Hýbe sa? Kde si dal nejakú informáciu, o ktorej je možné viesť vecnú diskusiu? Čím sa odlišuje technik od astrológa? Má tu niekto záujem o veštiareň?NEVO píše:pockaj a skusal si to niekedy? nam to v nasom motore takto funguje, viem nedal som tu ziaden obrazok nasho MM ale to len preto ze to tu nieje o MM ale skor o tom kto ma vacsie ego!
Bude žiadať Martin v tomto smere tiež vecné argumenty?
Naposledy upravil(a) Akord dne úte 21 pro 2010 0:05, celkem upraveno 1 x.
-
- Zasloužilý člen
konstrukce motoru
Mimo téma (offtopic)
Zdravím Akorda a jsem rád, že připoměl několik základních faktů o konstrukci. To co Akord píše se opravdu v motoru musí respektovat, protože to tak je, Fyzika nefyzika, víra nevíra....
na tema clonky jsme se opravdu . a to dost bouřlivě..a konstruktivně před rokem bavili.V názorech panuje jednotnost a tak není co řešit.
Jenže. Přišel jsem s myšlenkou magnetického toroidu a kruhové clony, kde se clona z pozice mezi magnety nevytahuje a to ve smyslu 2 solo magnetů jen tak navolno....Gromit na toto tema provedl precizní animaci, / někde tu je ke zhlédnutí / já jsem provedl přímo mechanický pokus.....mě se clonka po povrchu toroidu "klouže", nebudu se opakovat, koho to zajímá ať si pročte těchto více než 100 stranek...
Motor NEVO....podle náčrtku, který nezveřejním / dostal jsem ho soukromě od NEVO../ jsem NEVOvi odpověděl, co si myslím....muj nazor je stejný jako Akordův.....síla potřebná k vytažení i k zasunutí je opačným - zrcadlovým systemem nevykompenzovatelná. tím jsem chtěl říci, že clonka pracující "cik.cak" je v jakémkoli systemu MM nepoužitelná.
Opět bych chtěl při této příležitosti upozornit, že vím o marnosti svého snažení o sestrojení FUNKČNÍHO MM, ale chci si ověřit některé magnetické "podivnosti" které se v mé konstrukci vyskytují a jejich projev si neumím jinak prověřit, než sestrojením modelu... " m11
na tema clonky jsme se opravdu . a to dost bouřlivě..a konstruktivně před rokem bavili.V názorech panuje jednotnost a tak není co řešit.
Jenže. Přišel jsem s myšlenkou magnetického toroidu a kruhové clony, kde se clona z pozice mezi magnety nevytahuje a to ve smyslu 2 solo magnetů jen tak navolno....Gromit na toto tema provedl precizní animaci, / někde tu je ke zhlédnutí / já jsem provedl přímo mechanický pokus.....mě se clonka po povrchu toroidu "klouže", nebudu se opakovat, koho to zajímá ať si pročte těchto více než 100 stranek...
Motor NEVO....podle náčrtku, který nezveřejním / dostal jsem ho soukromě od NEVO../ jsem NEVOvi odpověděl, co si myslím....muj nazor je stejný jako Akordův.....síla potřebná k vytažení i k zasunutí je opačným - zrcadlovým systemem nevykompenzovatelná. tím jsem chtěl říci, že clonka pracující "cik.cak" je v jakémkoli systemu MM nepoužitelná.
Opět bych chtěl při této příležitosti upozornit, že vím o marnosti svého snažení o sestrojení FUNKČNÍHO MM, ale chci si ověřit některé magnetické "podivnosti" které se v mé konstrukci vyskytují a jejich projev si neumím jinak prověřit, než sestrojením modelu... " m11
MM
Mimo téma (offtopic)
Akord, mam to chapat tak ze nemam pravo na vlastny nazor tu na fore ked som tu napisal len 19 prispevkov?
A neboj vsetky vlakna co sa tyka magnetismu som tu presiel sice nie celkom dopodrobna,
ale mam priblizny prehlad co sa tu preberalo.
A neboj vsetky vlakna co sa tyka magnetismu som tu presiel sice nie celkom dopodrobna,
ale mam priblizny prehlad co sa tu preberalo.
-
- Zasloužilý člen
Re: konstrukce motoru
Není podstatné, jak se clonka, nebo objekt hýbe. Podstatné je zmerit sílu, nebo práci podél toho pohybu. Je to také nejrychlejší zpusob, jak získat obraz o energetické bilanci procesu.martin11 píše:Jenže. Přišel jsem s myšlenkou magnetického toroidu a kruhové clony, kde se clona z pozice mezi magnety nevytahuje a to ve smyslu 2 solo magnetů jen tak navolno....Gromit na toto tema provedl precizní animaci, / někde tu je ke zhlédnutí / já jsem provedl přímo mechanický pokus.....mě se clonka po povrchu toroidu "klouže", nebudu se opakovat, koho to zajímá ať si pročte těchto více než 100 stranek...
Jiný zpusob je naaranžovat možný spor. Pokud bude na clonku pusobit konstantní, nebo žádná síla podél jejího pohybu, tak se energetické bilance nezúčastní, prípadne bude pouze generovat teplo pres vírivé proudy.
-
- Zasloužilý člen
Re: konstrukce motoru
Ano přesně jak píše Akord. U mé první verse, která byla ukončena ve stadiu provedení všech, pro mne dílčích pokusů se segment clony / cca 180°/pohyboval v konstantím magnetickém poli. Velikost vířivých proudů jsem nemohl nijak změřit, to by šlo snad jen pomocí animace , nebo "něco " vyčíst z animace, která je od Gromita na začátku vlákna.
mechanický model byl k vidění na setkání u Jeffa
Posléze jsem celou situaci přehodnotil, versi Fe clonky jsem opustil a provádím pokus..!!!....../test/ se současným modelem...../u Jeffa byl 2x a jeho fotky i video jsou někde v hloubi tohoto vlákna.../ zájemni nechť si nalistuj..../
.....m11
mechanický model byl k vidění na setkání u Jeffa
Posléze jsem celou situaci přehodnotil, versi Fe clonky jsem opustil a provádím pokus..!!!....../test/ se současným modelem...../u Jeffa byl 2x a jeho fotky i video jsou někde v hloubi tohoto vlákna.../ zájemni nechť si nalistuj..../
.....m11
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 10 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Re: Setrvačník
Setrvačník...
Není pravda, Martine, že MM vždy jen bez setrvačníku. On často setrvačník v konstrukci může poukazovat na to, že takový MM je schopen dodávat pouze minimální (jinak nevyužitelné) výkony, ale mohou nastat případy, kde je setrvačník naopak vhodný/nutný. Ve spalováku musí být taky u každého pístu setrvačník. Dává se zkrátka tam, kde jsou průběhy energií nesouvislé, pulzační, nerovnoměrné, kolísavé...[/quote]
Nemůžu si pomoct, ale pohled Bendu na konstrukci a funkci MM, je u mně na prvním místě + 1 bod.
Martine 11, já jsem se osobně zatím nesklamal, tak jak v setrvačníku, ani v cloně.
Líbí se mi Beduv názor, že jde o součet vektorových sil a že třeba magnetické pole permanetních magnetů nějak usměrnit (zmást) aby součet těchto vektorových sil byl kladný, pozitivní, pak bude MM funkční.
Setrvačník je u mne pouze jako "tlumivka" pulzačních, nerovnoměrních a kolísavých sil.
Není pravda, Martine, že MM vždy jen bez setrvačníku. On často setrvačník v konstrukci může poukazovat na to, že takový MM je schopen dodávat pouze minimální (jinak nevyužitelné) výkony, ale mohou nastat případy, kde je setrvačník naopak vhodný/nutný. Ve spalováku musí být taky u každého pístu setrvačník. Dává se zkrátka tam, kde jsou průběhy energií nesouvislé, pulzační, nerovnoměrné, kolísavé...[/quote]
Nemůžu si pomoct, ale pohled Bendu na konstrukci a funkci MM, je u mně na prvním místě + 1 bod.
Martine 11, já jsem se osobně zatím nesklamal, tak jak v setrvačníku, ani v cloně.
Líbí se mi Beduv názor, že jde o součet vektorových sil a že třeba magnetické pole permanetních magnetů nějak usměrnit (zmást) aby součet těchto vektorových sil byl kladný, pozitivní, pak bude MM funkční.
Setrvačník je u mne pouze jako "tlumivka" pulzačních, nerovnoměrních a kolísavých sil.