Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Rusko-Fackovací Panák Kowbojů

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Ukrajinská Revoluce 2013

Příspěvek od martin11 »

minsc píše:Špatná mapa :idea:
...prosím dotaz na moudré tohoto Fora....co říkáte tomuto příspěvku???
jsem z toho jaksi zmatený....m11 :D

p.s. nerad bych tu vyvolal jakékoliv politické spory, páč politika je mě absolutně cizí.... :shock:

... věřím, že se " TO " povede ......
minsc
Starší člen
Dal: 11 poděkování
Dostal: 55 poděkování

Příspěvek od minsc »

To s tou politikou dobře děláš... většinou se to zvrhne nesmyslné hádání, které nemá nic společného s racionalitou. To s mapou byl jenom vtípek (sám sis naběhl !), ale nevylučuju že třeba na budoucích mapách to tak bude. No a jsem zvědavej, kdo se tu dobrovolně sám přihlásí že je moudrý :lol:

Jsem hrozně chudej, a tak hraju automaty abych měl hodně peněz.
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Příspěvek od milda »

minsc píše: že třeba na budoucích mapách to tak bude. No a jsem zvědavej, kdo se tu dobrovolně sám přihlásí že je moudrý :lol:
Hlásím se dobrovolně za blba. A jako takový bych měl dotaz: :?: :idea:
když někdo v předvečer 2sv. války rozšiřoval mapy Německa i s plánovaným zabraným územím, byl to:

a) moudrý člověk ?
b) škarohlíd, pesimista ?
c) vůl ?
d) angažovaný provokatér ?

Mapy Ruska i s plánovanými zabranými územími se objevujou i na českých sevrech a v českých diskusích, tak by mě docela zajímala odpověď. :ethink: ;) :P :smoke:

minsc
Starší člen

Příspěvek od minsc »

No záleží na okolnostech, kdo, proč a kdy mapy rozšiřoval. Každá z odpovědí může být správná.
Jinak si myslím že na těch virtuálních čárách, kterým se říká hranice, nezáleží tolik jako na lidech co tam žijí. Člověk by měl být vždy na prvním místě. Všechno je to důsledek, který můžeme vidět na všech úrovních společnosti, důsledek toho že právo zdegenerovalo. Právo mělo za účel chránit lidi, nastolit určitá pravidla která dodržují všichni. No a víme jak to je...v této souvislosti se často vzpomíná výrok nějakého Rockefellera, určitě ho znáš. Když právo zdegenerovalo na úrovni národních států, a prosazuje zájmy bohatých a mocných, tak mezi státy zdegenerovalo na druhou. Z toho co jsem napsal doufám vyplývá, že spásu nevidím v jisté osobě z Ruska, respektive kdyby si někdo takový vytyčil za úkol chránit zájmy obyčejných lidí, byl by to malý zázrak. Je sice pravda, že i zázraky se někdy dějí, ale počítal bych radši s tím horším. Problém je v tom že si většina lidí pořád myslí, že je někdo jiný zachrání. Ale bez naší účasti a obětí to tak jako tak nepůjde.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

minsc píše:Už si někdo utrhl od huby a na něco přispěl, nebo se tady jen mlátí pantem ? Jinak teda předesílám že já ne :ewhistle:

http://czechia.mfa.gov.ua/cs/press-cent ... jini-razom
http://sos.svdu.cz/donate.php
Jinak si můžete udělat z těch dvou stránek srovnání při použití vlastního mozku, takže to konečně nebude přes žádného prostředníka, ale od zdroje. Takže žádné "naletěl si ...(té a té) propagandě !"
...vše vzniklo z tohoto příspěvku. Buď jsi to nečetl, ale jsou to dva úplně rodílné účty, nebo jsi to sem dal, to o té Doněcké republice úmyslně. Nevím. Že jsem si naběhl...určitě ne...jen jsem chtěl upozornit, že rozhodně nehodlám podporovat to, co ještě není...viz debata o mapách a uspořádání budoucím...takže milda :good: a hlásím se za blba, stejně jsem karkulka červená :oops:
p.s. ...minsc, četl jsi vůbec, co bylo jako dodatek u těch účtů napsáno??? ano nebo ne!!!
:idea: tímto příspěvkem končím svoji jakoukoliv další účast v debatě na tema "ukrajina" :devil:

minsc
Starší člen

Příspěvek od minsc »

Pro mě je podstata to, jestli se pomoc dostane tomu komu je potřeba.
Myslím, že se v rámci možností snažili poskytnout důkazy o tom, že ta pomoc skutečně někomu potřebnému jde. Když budu vycházet z nějakého srovnání, například bylo v televizi "pošlete SMS a přispějte obětem zemětřesení na Haiti", atd. Viděl někdo nějaké důkazy že pomoc někam šla ? Já jsem je teda neviděl. Ani jsem je nehledal. Ono je asi dost obtížné to nějak objektivně dokázat, takže se to v řadě případů nedokazuje vůbec.
Každopádně je rozdíl v tom, posílat vojenský materiál nebo dětské pleny ! Každý si může vybrat co pošle.
Ale holt, někdo asi udělal chybu když zvažoval jak moc jsou lidi ustrnulí pořád v jednom myšlenkovém schématu. To by třeba jinak nenapsal "Doněcká Lidová Republika", protože by mu došlo, že by mohl někomu narušit zažité hodiny zeměpisu, což se někomu nemusí líbit takže je lepší tam ty lidi nechat prostě vychcípat.
No jinak by mě zajímalo kdo podle tebe určuje který stát existuje a který ne, soudě podle tvého příspěvku, je to výrobce map.
Tak se měj hezky a užívej života :bye:

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

:esilenced:

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

minsc píše:.. z těch dvou stránek ..
Na té první chtějí materiál, ale hlavně vojenského charakteru, takže je možné, že "tam" toho část i dorazí - ovšem silně se mi to nelíbí.
Na té druhé chtějí jenom peníze, takže je jasné, že "tam" z toho nedorazí vůbec nic!

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

minsc píše:No jinak by mě zajímalo kdo podle tebe určuje který stát existuje a který ne, soudě podle tvého příspěvku, je to výrobce map........... :bye:
V civilizovaném světě se hranice určují podle mezistátních, většinou mnohostranných smluv. Také platí a jsou respektovány mnoho let, někdy i staletí.
Vyrábět mapy může dnes každý - viz výše a); b); c); d)

Čestnou výjimku mají v bývalém SSSR, dnes Rusku. Ti mají hranice kde chtějí a s kým chtějí. ;) :laugh:

Hlavní je mít hlavně.
Aneb, jak zpívá klasik "kdo nechceš být přivtělen, musiš vlastnit kvéry"

[youtube][/youtube]

I Ty se měj blaze a pomni, co říkal s.Julius Fučík (ale i třeba mnichové na dálném východě): LIDÉ, BDĚTE!

:ewhistle: :bye:

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

milda píše: ... Čestnou výjimku mají v bývalém SSSR, dnes Rusku. Ti mají hranice kde chtějí a s kým chtějí. ...
Snad abychom si připoměli, že živnou půdou a základním problémem Ukrajiny a této revoluce byla despotická oligarchie, prý ukrajinská, a její "nadvláda", která se velice neblaze týkala všech ukrajinských národnostních složek a kterou teprve následně přesunula "nová", ale také zahraniční oligarchie, do pozice národnostního boje Rusů versus Ukrajinců. Ono totiž tam dole je v podstatě jedno, zda Rus, či Ukrajinec, nebo Tatar, a konec konců i Čech. Jde jen o to, jak se despotové vyhýbají např. defenestracím. "Rozděl a panuj."

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
jandera
Zasloužilý člen
Dal: 92 poděkování
Dostal: 113 poděkování

Příspěvek od jandera »

O ukrajinu vlastně vůbec nejde, její osud je volný západu i východu.

"Co s tím má společného Ukrajina? Zdali zůstane na mapě světa jediná Ukrajina, nebo se rozpadne, to nemá pro řešení základního problému absolutně žádný význam. Hlavní úkol událostí na Ukrajině je rozdělit Evropu a Rusko natolik, aby se Evropané naplno zřekli spolupráce s Ruskem a přeorientovali svou ekonomiku na kompletní spolupráci s USA. Hlavním cílem je pevněji připoutat ekonomiku Evropy k ekonomice USA, a co se přitom bude dít na Ukrajině nikoho nezajímá. Ukrajina je jen prostředek, s jehož pomocí je možné řešit všechny problémy, aniž vtáhnout svět do další světové války. Ukrajině je určena role závalu, který přetrhne ekonomickou spolupráci Evropy a Ruska. A jaký tam bude systém, forma vlády – to jsou naprosto vedlejší otázky. Jen národ Ukrajiny může určit, nakolik tragický bude jeho osud při zavádění nového řádu do Evropy."

http://www.zvedavec.org/komentare/2014/ ... vrazdu.htm

milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

Slavek Krepelka píše:Snad abychom si připoměli, že živnou půdou a základním problémem Ukrajiny a této revoluce byla despotická oligarchie, prý ukrajinská, a její "nadvláda",.......................... jak se despotové vyhýbají např. defenestracím. "Rozděl a panuj."
S tím bych vpodstatě souhlasil, ale musím doplnit, že kdyby se Rusové do problému nes*ali, Ukrajinci by se nějak pofackovali mezi sebou a možná by tam za rok - dva udělali referendum, ale opravdové a dospěli k solidnímu řešení. Třeba i federalizaci.
Těch pár domorodých "separatistů by se do válčení nepouštělo, nebýt dvojnásobných posil z Ruska, ruských zbraní a ruské propagandy. Nebylo by ani 4 000 mrtvých. A bude hůř, podle toho, co tam za poslední dva dny Rusové stěhujou...
jandera píše:.....cílem je pevněji připoutat ekonomiku Evropy k ekonomice USA,....
ano, viz můj přízpěvek http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=390 čtv 06 lis 2014 12:25
ale Putin dělá taky co může, aby státy Evropy a USA rozeštval od sebe. Je to velmi silně v jeho zájmu...
jandera píše:... Ukrajině je určena role závalu, který přetrhne ekonomickou spolupráci Evropy a Ruska. ...
Kolem toho by se dalo ještě diskutovat, ale možná je v tom kus pravdy a nemám z toho radost...

sisa
Zasloužilý člen
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Příspěvek od sisa »

Mildo, divím se, že věříš tomu, co sem píšeš.

milda
Zasloužilý člen

Příspěvek od milda »

sisa píše:Mildo, divím se, že věříš tomu, co sem píšeš.
To máš jednoduchý. Sleduju dění a něco málo si i pamatuju. :D
Když se podíváš a poslechneš jenom na dění okolo Krymu, co Rusové říkali a co dělali -lžou, lžou a zase lžou. Nedodržujou mezinárodní smlouvy, které sami podepsali a EXPANDUJOU.
Zabrali Krym, teď podepsali mírovou smlouvu, ale potřebujou zabrat Mariupol a okolí, aby mohli po pevnině jezdit na Krym, tak tam cpou vojsko a budou válčit a zabírat cizí zemi, dokud toho nedosáhnou. A klidně dál lhát, protože se najde dost lidí, kteří jim to baštěj. Putin teď uvolnil další velký prostředky na ovlivňování lidí Evropy. Jestli ten článek najdu, tak ho sem dám.
Rozmíšky na Ukrajině jsou jen záminkou k okupaci a jsou dlouhodobě od rusáků podněcované.
Napřed se podporuje opozice v sousední zemi, pak partyzáni, nebo domobrana, nejen zbraněma, ale i penězma a hlavně slibama budoucích postů ....
Není to vůbec nic nového. Dělal to už Hitler u nás v pohraničí a Američané a Rusové snad tisíkrát v různých rozvojových zemích.
Já se zas divím, jak tohle někdo může nevidět. :?:

Jsou ovšem lidi, kteří se domnívají, že kdo má víc tanků, má pak automaticky právo diktovat sousedům. To já si nemyslím, a z toho může vzniknout nedorozumnění.

http://video.aktualne.cz/dvtv/pripojeni ... 590604f2e/
asi od 8. minuty je shrnuto to zajímavější

měj se, milda

PS: všímám si, že rozumnější členové fóra do politiky raději nezasahují. Já si to taky vždycky říkám, ale nakonec nevydržím. :) Nakonec jsme tady vesměs normální poměrně slušní a normální myslící lidi, tak proč na diskusním fóru nediskutovat?
Třeba je to k něčemu dobrý a je výhoda, že můžem. Za komančů bysme tady takle dlouho o politice nevykecávali.... :D :pivko:

vokoun
Zasloužilý člen
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Příspěvek od vokoun »

:? Podle toho co tady čtu tak peníze které Putin investoval do ovlivnování lidí investoval docela dobře :| lidi vzpamatujte se z Ruska nikdy nic nepřišlo :enaughty: tam kde rus vládne tam se nikomu dobře nežilo :enaughty: teda když nebyl jejich udavač :bhead: a podle toho co tady čtu tak se lidi klepou blahem až nad nima bude svištět ruský bič :evil:

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“