Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Naše vláda a co k tomu patří - nic nového pod sluncem

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pravý blok

Příspěvek od Jim68 »

Palo píše:No udělat krásné webky stojí někdy ranec, když to dáš nějaké renomované firmě. Já to beru aspoň jako důkaz, že nevyhazuje zbytečně peníze :lol:
Měl jsem na mysli obsah ;) . A něm je jádro pudla. Založíme raději svoji stranu....

Jim68
Be happy!
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

hurvínek a válka

Příspěvek od Akord »

Pri vší úcte taky mám pocit, jako bychom to videli jako hurvínek válku. Taky pripouštím, že sice se vo voleb muže dostat leckdo, teda i napríklad objektivne dobrý človek, pokud by však chtel v tom úmyslu nadále setrvat, tak systém muže být nastavený tak, aby na nej dolehlo sysifovské úsilí. Nevím, zda je možné setrvat v parlamentu a neco tam udelat sám za sebe. Jednou jsem si to odzkoušel ve vsi, a myslím, že to tak jednoduché není. Spolehlivá záchytka je byrokratická síť. Je požadována opravdu mocná podpora, nebo príprava, jinak nemá smysl snad ani neco zkoušet. Funguje to dvousečne, jednak se nedá udelat nic mimorádne lepší, a je to zároveň i určitá pojistka, aby nešlo udelat nic mimorádne špatné. Proste neco jako dokonalá šeď.

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: hurvínek a válka

Příspěvek od Jim68 »

Máš svatou pravdu. Kdysi jsme založili místní Občanské forum a vytáhli do prvních voleb.

Vyhráli jsme. To zděšení, když jsme zjistili, že se máme věnovat politice!! Sešli jsme se na schůzi: architekt, dirigent a já, na opušťáku + pár členů. A rozhodli jsme se, že za starostu dáme nepřítomného obecního ubožáka, protože by stejně nikdy nic nedokázal a ten čas tomu může věnovat, kdyby něco , tak mu pomůžeme.

Na pár let jsem se z tohodle vyzul, nebyl jsem v žádné straně atd, je mi bylo divné, že je J. pořád starosta.....městské části, 30 000 duší. Pak za mnou přišla jeho manželka, jestli bych nemohl přijít na schůze strany, že mě J. přihlásil a už devět let za mě platí příspěvky...a hlasuje za mě pro svoje znovuzvolení na čelo kandidátky za naši stranu...abych prý podpořil při hlasování jeho kandidaturu do sněmovny.... Obrátil se mi z toho kufr, šel jsem na radnici. Ten člověk byl úplný šílenec, nemluvil o svém korytě, které si podvodem třikrát získal (kolik takových dušiček asi měl...?), ale typickým hlasem milouše mi vysvětloval, co je to politika, zodpovědnost k lidu a státu, kontinuita státní správy a podobné nesmysly, a pánové: ON TOMU VĚŘIL!!!

A řekněme si na rovinu:KDO Z NÁS BY S NIMA VYDRŽEL JEDNAT? Demagogie, lhaní, korupce, vydírání, zesměšnění před celým národem?

Jak říká Akord. Chce to plány na deset let a držet. Jestli má někdo vizi, jsem schopen udělat všechno pro marketing a PR, ale chci vidět, že ten Vůdce vidí do budoucnosti. Cibulka to ale podle mě není.

Jim68
Be happy!
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: hurvínek a válka

Příspěvek od Palo »

Jim68 píše:Chce to plány na deset let a držet. Jestli má někdo vizi, jsem schopen udělat všechno pro marketing a PR, ale chci vidět, že ten Vůdce vidí do budoucnosti. Cibulka to ale podle mě není.
Za deset let na tom budem stejně, budem tady nadávat a dělat návrhy na dvacet let dopředu.

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Jans
Stálý člen

RE: Vůdce vidí do budoucnosti

Příspěvek od Jans »

Pokud se v první řadě neudělá asi toto,tak žádná vize budoucnosti nebude.
Změnit volební zákon (1-zrušit ve volebním zákoně § 85, příspěvek stranám na úhradu volebních nákladů,2-aby lidé mohli politiky nejen volit, ale i odvolat,3-zrušit cestovku senát,4-zavést referendum,5-umožnit dvoukolové volby,6-snížit počet poslanců-asi 4tinu,7-snížit 5% hranici na 2% pro vstup do sněmovny,8-politici musí mít jen průměrný plat a evidovaný majetek,9-možnost v kandidátkách škrtat,10-zrušit preferenční hlasy,11-omezit imunitu pouze na sněmovnu)
Upravit ústavu (1-kdo se jakýmkoliv způsobem podílel a podílí na řízení státu a rozdělování státních financí,dotací,je hmotně a trestně zodpovědný)
Opravit trestní zákon (zrušit hromadu hloupých § ,vrátit se do středověku a obnovit trest smrti,zabavení majetku,zavést 25 ran holí).
Myslím, že tohle neupraví nikdo,nikdy nebude vůle ani počet hlasů,toto můžeme změnit jedině my sami a to jedinou cestou.

jarda ovčák svitavy

no jasně že lepčí to nebude...

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Pochopitelně že lepší už to nebude. Lidi nemají žádný stimul být lepšími, snažit se, o nezištnosti a obětavosti ani památky
Tenhle moloch je dobře rozjetej a díky němu profituje velice mnoho lidí. Odhadem milion lidí.
Avšak tento morální útlum je celosvětový. Nejsme naprogramováni na nějakou mírotvornou dlouhotrvající budovatelskou éru. Nikdy nebyl mír tak dlouho a generace, jenž pamatovaly bídu a utrpení vymřely.
Neumíme si ničeho vážit a z obrazovky na nás promluvají nabubřelá hovada, které by můj děd bezeslova propíchl vidlema a zahrabal do hnoje. Naše generace jejich lži bere vážně a chce jim věřit, protože chce těšínská jablíčka bez práce a tu pohádku o lepších příštích zítřcích, tu chceme před spaním dvakrát.......
Je třeba si uvědomit, že dnes jsou ty lepší zítřky. Lépe už nebude. Nikdy. Užívejme života a pokud nám je lenošno vyjít s vidlema do ulic skrze příští zítřky, tak si ani nic lepšího nezasloužíme.
Jináč souhlasím s jansem. boží desatero fungovalo téměř dva tisíce let a nikdo nemohl říct, že se v tom nevyzná.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: no jasně že lepčí to nebude...

Příspěvek od Palo »

No... Máme tu čistě iluminátský systém, který se zakládá na zadlužení občanů státem. Pokud by se nám ho podařilo odstranit, což by bez pochyby každý z nás uvítal, pak by nás ilumináti prohlásili za teroristy a americká armáda by se natentovala do naší země, začali by dělat bordel - zejména opětovné dosazení horniny (opak spodiny) s tím, že opět se nastolí "pořádek". Jednoduše to vyřešili ve Venezuele (Chávez), nějaký dokument ohledně toho jsem jednou zahlédl zde:
http://dolezite.sk/Google_videa_CZSK.html

Je tam toho víc... Už nevím, které to byl.

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Jans
Stálý člen

Re: no jasně že lepčí to nebude...

Příspěvek od Jans »

jarda ovčák svitavy píše:Pochopitelně že lepší už to nebude. Lépe už nebude. Nikdy.
Ono to není tak jednoznačné, že nikdy nemusí být líp. Vždy záleží jen na vlastnostech lidí na vrcholu. Jakmile někdo začne zneužívat moc, je to špatně, začátek totality a jeho pomalý konec. Dějiny jsou svědkem.
Ideál Hitlera - jednotná evropa - ideál nebyl špatný, navíc všichni by mluvili jedním jazykem - což by bylo výborné, dnes je EU (sice počátek totality), takže ideál byl asi dobrý, jenomže - jen pro vyvolené a silou - což bylo špatně a byl konec.
Ideál komunismu - všichni se budou mít stejně dobře a budou si rovni - ideál to nebyl taky špatný, jenomže - někteří si byli rovnější a měli se lépe, taky bylo použito síly, totality, popravování (u nás nebylo tolik obětí jako v rusku) - což je špatně a taky byl konec.
Ideál demokracie - vláda lidu prostřednictvím volených - ideál to není taky špatný, jenomže - volení se pasují do role všemocných, nepotrestatelných a neodvolatelných bohů, používají sílu nedotknutelnosti, tvorbou zákonů na 2 věci, vykořisťování daněmi (za feudálu to byly desátky, dnes osmdesátky), neumí a hlavně nechtějí dobře hospodařit (bez odpovědnosti to asi nejde), do volených funkcí se cpou různá individua s nevalným charakterem, společnost se pomalu přeměňuje na otrokářskou - zadlužit a makat až do smrti - což je taky špatně a taky bude konec.

Ve všech případech vždy zklamali jenom lidé na vrcholu, zneužili ideály, ty byli v pořádku. Vždy se jednou šroub utrhne.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Tohle mi přišlo

Příspěvek od Ilem »

Možná na tom něco bude:

"Jak volit. Je to návod pro lidi, co chtějí změnu:
Místo pasívního - nejdu nikam - je třeba jít k volbám a odevzdat NEPLATNÝ hlas. Nejjednodušší-prázdnou obálku.
Tato varianta není nikde prezentována, protože pro strany to znamená nulovou platbu za daný voličův hlas.
Jinak strana, která dostane určité minimální procento hlasů, obdrží za každý hlas konkrétní finanční částku ze státního rozpočtu.
Hlasy voličů, kteří k volbám nešli, se rozpočítají, a i za tyto hlasy strany peníze dostanou!
Vyjímku tvoří pouze NEPLATNÉ HLASY. Za tyto hlasy nedostanou strany NIC.
Toto je jediné řešení, které partajníky OPRAVDU BOLÍ."

"Dum spiro spero"
Ciceron
Jans
Stálý člen

TAKHLE DNES VYPADÁ NAŠE DEMOKRACIE

Příspěvek od Jans »

Můj email na ČT
Dobrý den,
Mně a možná nejen mně,by zajímalo,které mafie a politické strany řídí tyhle veřejnoprávní média?Jak je možné,že dvacet let po pádu totality, nemají všechny politické strany stejná práva ve veřejnoprávní televizi? Jak je možné,že jen parlamentním stranám je poskytnut téměř každodenní prostor pro prezentaci jejich volební politiky ( brífinky,reklamní spoty,zpravodajské pořady a pořad Otázky Václava Moravce), a ostatním kandidujícím stranám není přidělen téměř žádný prostor,je to záměrná a mediální masáž obyvatelstva?,že jen tyto strany jsou těmi nejlepšími, a jen ony ví, jak se to má správně dělat, a ví to hlavně před volbama?Nevím kolik % lidí ještě zajímají tyhle zkorumpované a neschopné parlamentní strany,které již během 20-ti let ukázaly,jak dovedou efektivně řídit tuhle zemi.Jen ony dovedly tuhle republiku na okraj propasti otrockého zadlužení,zavedly diktaturu moci,obavy z budoucnosti a strachu ze ztráty zaměstnání.Děkuji za odpověď.
Zatím žádná odpověď,snad mi chtějí odpovědět osobně s nějakým komandem?

Něco od Cibulky
TAKHLE DNES VYPADÁ "NAŠE" RUSKO-ČESKÁ TŘESKUTÁ DEMOKRACIE: Petr Cibulka před volbami konečně v televizi, dokonce té "veřejnoprávní", navíc v ten vůbec nejsledovanější čas na tom vůbec nejsledovanějším kanále ČT24: Politické spektrum, 30-ti minutový diskusní pořad pro neparlamentní politické strany, kde o parlamentní strany nezavadíte, abyste jim nemohli říct, co si o nich myslíte! Premiéra v sobotu 10.4.2010 v 18,30, plus další reprízy v tradičním televizním prime time - neděle 3:37, (čtete správně: v neděli v nejsledovanější čas ve 3,37 ráno) a pak v neděli 8:05 ráno a ve 21:30, to vše na nejsledovanějším televizním kanále ČT24. Repríza - na ČT1 v noci z pondělí na úterý ve 00:40!!! Víc pro maximální předvolební informovanost českých občanů-daňových poplatníků a televizních koncesionářů z donucení už "naše" rusko-česká "veřejnoprávní" Česká televize soudruha Jiřího Janečka (GRU?) už udělat opravdu nemohla!!!

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zajímavé

Příspěvek od Iv »

Došel mně meil se zajímavým článkem, zajímavé čtení.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

politici

Příspěvek od NAVAR »

Zaujal mne jeden článek.
http://ona.idnes.cz/penize-jsou-jedinym ... na_ony_ves
O tu ženu nejde, té možná chybí k většímu štěstí jen kožich ze 101 dalmatinů.
Jde o toto co řekla:

Jaký je tedy ten jejich svět?
Po dvou, třech letech naprosto zapomněli umět žít. V tomhle mají filmoví scénáristé pravdu. Morálně i psychicky začala celá rodina ujíždět. Byly to ale zase jen peníze, které jim pomohly se zbavit návyků a zlozvyků. Asi po pěti letech pochopili, že život je křehký a že do hrobu si nikdo sebou nic nevezme. Podle toho se začali řídit. Jednoduše vyspěli ve světovou honoraci.
Mají takoví lidé z něčeho strach?
Ze smrti. Tím jediným si jsou se všemi lidmi rovni. Mají fóbii z hloupé náhody. Ta se nedá nikdy zcela vyloučit ani zaplatit.
A z čeho mají respekt?
Z ničeho a z nikoho. Sami ovládají a řídí.

Je pro vás něco svaté? Myslím tím, že si toho opravdu vážíte?
Vážím si sama sebe. Do vyšších sfér jsem se zatím nedostala. Možná, že jsem na ně už zapomněla. Člověk potřebuje ideologie a naděje, jen aby přežil. Ne aby mu komplikovaly štěstí.

Tak a teď to vztáhnu na naše politiky, kteří jsou taktéž milionáři.
- Nic jim není svaté krom sebe sama.
- Jsou odtrženi od reality – neumí žít a vnímat život ostatních.
- Nemají z ničeho respekt, krom smrti.
Takže politika nepředěláš do té doby, dokud nebude cítit mejdlo, konopné lano a kandelábr.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Defenestrace 2010

Příspěvek od rival »

Alarmující stav české politiky rozhořčil krajana Járu Cimrmana natolik, že vynalezl jednoduchý způsob, jak zbavit poslaneckou sněmovnu nevyhovujících politiků a nahradit je novými lidmi.

Cimrman vychází ze znalosti českého volebního zákona a jeho základní myšlenka spočívá v systematickém využití preferenčních hlasů.

OBČANÉ, DOSTAVTE SE K VOLBÁM A ZAKROUŽKUJTE POSLEDNÍ 4 KANDIDÁTY (ZÁKONEM DANÉ MAXIMUM) NA VOLEBNÍM LÍSTKU STRANY, KTEROU JSTE SI VYBRALI.
U těchto kadidátů je v průměru nejnižší pravděpodobnost, že už jsou zapojeni do korupční mašinerie.

Volební zákon praví, že každý kandidát, kterého zakroužkuje nejméně 5% voličů, postupuje ze spodního místa skokem na přední místo v krajské kandidátce a získává mandát v poslanecké sněmovně.

Čím více "dolňáků" dostaneme tímto systémem do sněmovny, tím více politických "štamgastů" vytlačíme z předních míst kandidátek a v důsledku tedy i z jejich vysezených parlamentních křesel.

A to není vše! Volební dny jsou dva. Radíme tedy voličům, kteří půjdou volit v pátek, ať zakroužkují poslední čtyři kandidáty. Voliči, kteří půjdou volit v sobotu, zakroužkují pátého, šestého, sedmého a osmého kandidáta od konce. Tím vznikne možnost vyřadit až osm předních politiků z jakékoliv strany!
Moderní defenestrace zcela v rámci platných zákonů.
[youtube][/youtube]
1) Proč prezentujete systém kroužkování jako geniální Cimrmanův vynález, když je tento systém známý už delší dobu?
Ano, Cimrman, již tradičně, přichází se svým geniálním vynálezem kroužkování spodních kandidátů pozdě – tuto myšlenku už navrhovali před ním mnozí jiní občané a v podstatě to ani není žádný geniální vynález, protože preferenční hlasování je vlastně princip samotných voleb. Nicméně i tak jsme Járovi nesmírně vděčni, že v pravý čas tuto myšlenku oživil.

2) Jak to pomůže vyřešit problémy této země (krize, nezaměstnanost)?
Cimrmanův systém řeší současný problém, kdy občan v podstatě nemá možnost svobodně ovlivnit skladbu parlamentu. Krizi a nezaměstnanost budou řešit poslanci. Jací lidé to ale budou, to je, o co nám jde. Zajímavý aspekt kroužkování odspodu je ten, že umožňuje vyměnit celou politickou garnituru. Je to zpětná vazba pro naše politiky. Demokracie totiž neznamená jen to, že parlament reprezentuje vůli lidu, ale i to, že je na rozdíl od diktatury poměrně snadno odvolatelný - z vůle lidu.

3) Proč kroužkovat ty úplně dole? Nestačilo by zakroužkovat prostě kohokoliv jiného, než jsou osoby, které si nepřejeme mít v parlamentu?
Nezapomeňte, že „horňáky“ vytlačí jen takový kandidát, který obdrží více než 5% preferenčních hlasů. Je tedy potřeba hromadně podpořit stejné kandidáty. Systematické kroužkování „dolňáků“ je reálný způsob, jak toho docílit.

4) Chci podpořit dolňáky, ale současně mám v oblibě nějakého konkrétního horňáka, který si dle mého názoru zaslouží ve sněmovně zůstat. Co mám dělat?
Zakroužkujte tedy tři poslední dolňáky (nebo druhý den voleb pátého, šestého a sedmého dolňáka) plus vašeho oblíbeného horňáka. Pamatujte však, že tím se šance na úspěch Cimrmanova systému o jeden hlas snižuje.

5) Co když jsou ale dolní kandidáti také už „zkažení“?
Musíme pracovat s tím, co je k dispozici. Volit lidi, kteří nekandidují, jaksi nelze. Je nám jasné, že i lidé na nevolitelných místech nejsou všichni svatí, ale účelem je zpřetrhat systém korupčních vztahů a vlivů, který panuje mezi současnými vrcholnými politiky. Vyměnit staré za nové. Tak jako stroj nemůže pracovat navěky bez výměny některých součástek, tak ani parlament nemůže kvalitně fungovat se stále stejnými lidmi. Lidé se stejně jako součástky brzy opotřebují. My ale máme možnost ty opotřebované jednou za 4 roky vyměnit.

6) Pomůže výměna několika profláklých poslanců? Těch pár "nových" se přece brzo přizpůsobí a budou stejní. Budou si chtít nahrabat stejně jako ti staří.
V tomto ohledu jsou lidé všichni stejní a to se nikdy nezmění. Moc korumpuje. Na to je i Cimrman krátký. Jeho nápad ale dává lidem do rukou nástroj, jak sdělit těm, co mají nutkání se obohacovat, že jejich posty nejsou navždy a že jich mohou být zbaveni. Je to taková zpětná vazba pro neukázněné poslance.

7) Jisté poučení pro stávající poslance by byla také výměna většiny z nich - tedy volba neparlamentních stran. Co vy na to?
Volte, jakou stranu chcete. Ale pamatujte, že i v neparlamentních stranách jsou bývalí členové parlamentních stran nebo jiné již profláknuté osobnosti – jak by řekl Cimrman. A na ně lze Cimrmanův vynález defenestrace také aplikovat. Kroužkujte tedy klidně v neparlamentních stranách, ale nezapomeňte, že můžete kroužkovat odspodu.

8 ) Proč to dělat tak složitě? Většinový volební systém je přece jednodušší.
Ano, většinový volební systém je také geniální vynález. Má jen jedinou nevýhodu – a to tu, že většinový volební systém u nás není. Jak chcete volit většinově, když nemáme většinový volební systém? Preferenční hlasování ale máme. A nebojíme se ho použít!

9) Nelze vyloučit možnost, že se zvolení kandidáti vzdají svých mandátů ve prospěch mocných. Není to chyba celého nápadu?
Toto není chyba Cimrmanova nápadu. Chybu udělají kandidáti, kteří z loajality k vlastní straně, ze strachu nebo z jiných pohnutek odstoupí. Pokud se tak v některých stranách stane, odhalí se tím faleš v těchto stranách. Kroužkování odspodu je takový lakmusový papírek pro naši politiku.

10) Lidé na posledních místech kandidátek ale s mandátem nepočítají a nejsou na něj připraveni. Co když do parlamentu ani nechtějí?
Tito lidé se rozhodli – ať už z jakýchkoli důvodů – kandidovat. My je bereme za slovo a volíme je! Cimrmanův systém kroužkování je zpětnou vazbou nejen pro současné vrcholné politiky, ale také pro kandidáty, kteří se nechali zapsat na kandidátky, aniž by chtěli skutečně do parlamentu. Porušili tak de facto smlouvu mezi voličem a kandidátem. Hodláme je oficiálně vyzývat, aby v případě svého zvolení do sněmovny převzali zodpovědnost a začali hájit zájmy "všeho lidu", jak jim káže ústava a jejich ústavní poslanecký slib.

11) Praxí ale bohužel je, že poslanci, stojící si za svým slibem, jsou následně vyloučeni ze své strany jen proto, že se snaží se hlasovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
Toto je důsledek oněch nezdravých vztahů a vlivů uvnitř stran, které se právě snažíme systémem kroužkování odspodu zpřetrhat. Využíváme k tomu zákonem dané právo preferenčního hlasování. Zvýší se tím mimo jiné šance, že v příštích volbách budou kandidovat i na nevolitelná místa odhodlaní lidé se skutečnými ideály, kteří se nyní do politiky „necpou“, protože vědí, že by mezi současnými politiky se svými ideály neuspěli, a současně vědí, že na nevolitelných místech ani nemají reálnou šanci na zvolení.

12) Jsou nyní na volebních lístcích vůbec lidé, které by tato země potřebovala? Jsou to lidé skutečně schopní?
Musíme pracovat s tím, co je. Nemůžeme bohužel volit lidi, kteří nekandidují. Pokud vzpomeneme základní princip demokracie, kdy zdrojem moci je lid, pak by nikomu nemělo vadit, že ho ve sněmovně zastupují průměrní občané vykonávající doposud například nějaké poměrně nenáročné povolání. Pokud se někdo pohybuje roky v pohodlném vakuu života vysokého politika, pak ztrácí pojem o tom, co je vně jeho skleníku, a měl by být vystřídán někým, kdo tento pojem má.

13) Lidé „zdola“ ale nebudou mít potřebné zkušenosti s výkonem povolání poslance a ve sněmovně nastane chaos. V parlamentu by měli být lidi s intelektuální úrovní.
Jste-li spokojeni s intelektuální úrovní současných politiků, pak je samozřejmě i nadále volte. Proceduru se noví poslanci brzy naučí. Staré politické psy už ale novým kouskům nenaučíme. Možná je ale trochu poučíme tím, když je pomocí Cimrmanovy defenestrace vyměníme.

14) Jsem z ústeckého kraje, kde za ČSSD kandiduje na prvním místě Jiří Paroubek. Já však chci volit jinou stranu. Současně bych ale rád, aby tato osoba odešla z politiky. Jak mám volit?
Cimrmanův systém nediktuje, kterou stranu volit. Volte tedy vaši oblíbenou stranu. O osudu Jiřího Paroubka rozhodnou voliči ČSSD. Vy však můžete ovlivnit, kdo bude ve sněmovně zastupovat vaši stranu.

15) Jak se mohu stát členem občanské iniciativy Defenestrace 2010?
Vzhledem k tomu, že se nejedná o občanské sdružení, členství není organizované. Lze říci, že členem je každý, kdo u voleb podpoří Cimrmanovu myšlenku.

Převzato z http://defenestrace2010.cz

rival - živý člověk - suverén
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

KOHO BUDU VOLIT...

Příspěvek od martin11 »

...ve školách proběhl test....koho by volili středoškoláci....jisté vlivné straně se to nelíbí.....a ani se nedivím....prosím hlasujte....je to zadarmo...jsem zvědav na výsledky.....zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Ambler
Stálý člen

Koho?

Příspěvek od Ambler »

Ak ide o naše voľby, ktoré sú už čoskoro, tak ja by som určite nevolil nikoho. Ale to by mi prepadol hlas( vraj) v prospech víťaznej strany. Tak teda takých, u ktorých som si na 100% istý, že nevyhrá. Nikdy som od nikoho nečakal zázraky, ale táto posledná vláda ma utvrdila v tom, že nech je tam ktokoľvek, vždy je to také isté-tragédne.

Pre Vás, bude niekto voliť Komunistov?

P.S.: Nie je táto téma nejako divne umiestnená?

Edisone, všude jsi podváděl, kradl a lhal.
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“