Nemáš nějaký odkaz, kde by bylo něco bližšího ( cena, technické parametry - co to všechno umí,...)? Například jak se s tím vyrobí akvárko (jestli se 4x ohne obdélník a pak se k tomu přilepí dno, nebo se hrany od dna ohnou nahoru a slepí se, případně nějak úplně jinak). Jak velké akvárko se s tím dá vyrobit,...pista píše:je to na ohybanie hran / akvarko a pod/
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re:bedna vyvijaca
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: ohýbačka
Myslel jsem, že to nějak nahřeje a pak ohne, Vím, ža se takhle dělají kabiny ultralightů - normálně se tabule plexiskla horkovzdušnou pistolí připlácne na kopyto, nechá vystydnout a kabina je hotová. (jen nevím, jestli na to mají nějaké specielní plexisklo)lajos píše:Myslím že v tom ohnete jen příslušné plexi (má tři vrstvy) obyčejné asi těžko, praskne.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Pro Ilema....
Fakt to radši nařež a slep...V akváriu voda stojí....Taky se sakra mele všemi směry ...ohnuté je vždy rizikové...zvlášť do pravého úhlu....
Radím lepit, né ohýbat....Mim
Však ono to půjde!!!
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pro Ilema....
Zatím mám baterku. Přijde mi to jednodušší. Za půl hodiny z ní byla krásná krabice.Mim píše:Fakt to radši nařež a slep...V akváriu voda stojí....Taky se sakra mele všemi směry ...ohnuté je vždy rizikové...zvlášť do pravého úhlu....
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Stálý člen
- Dostal: 10 poděkování
Re:bedna vyvijece
je to jednoducha vec.drevenna doska cca 10x5 cm,po celej dlzke drazka cca sirka 10mm,hlbka cca 12-15mm.v drazke je natiahnuty drot 0.5mm
cca 2-3 mm pod urovnou hrany dosky.drot je upnuty medzi pruzinami
ja mam dosku dlhu asi meter.na to staci reg. do 30V /10A
do hrubky 5mm plexi a pod.staci ohrev z jednej strany,pri vacsich hrubkach obojstranne,vzdy odskusam....mozem aj obrazok,ale len
z webkamery
pista
do hrubky 5mm plexi a pod.staci ohrev z jednej strany,pri vacsich hrubkach obojstranne,vzdy odskusam....mozem aj obrazok,ale len
z webkamery
pista
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
raz vidiet je ako 10x pocut :-)))pista píše:je to jednoducha vec.drevenna doska cca 10x5 cm,po celej dlzke drazka cca sirka 10mm,hlbka cca 12-15mm.v drazke je natiahnuty drot 0.5mm
z webkamery
pista
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... mám odzkoušený jeden materiál, který lze v pohodě ohýbat za studena (je to polykarbonát = je pevnější a pružnější než klasický akrylát)
... zachází se s ním "jako s plechem" (jenom pomaleji) ... běžně tak vyrábíme různé držáčky, stojánky a 3D modely ... ohyb je nádherný a neláme se ani po vícenásobném narovnání (nejčastěji pracuji s tl. 3mm) ... http://www.arlaplast.com/main.php?page= ... &lang_id=0 ... vpravo je odkaz na stránku s pdfkem ... A.
... zachází se s ním "jako s plechem" (jenom pomaleji) ... běžně tak vyrábíme různé držáčky, stojánky a 3D modely ... ohyb je nádherný a neláme se ani po vícenásobném narovnání (nejčastěji pracuji s tl. 3mm) ... http://www.arlaplast.com/main.php?page= ... &lang_id=0 ... vpravo je odkaz na stránku s pdfkem ... A.
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Objednávka materiálu
Přátelé do konce příštího týdne bych rád měl již hotový návrh celkové objednávky. Takže pouvažujte co a jak...
Dle Mima by mělo bohatě stačit plexisklo o tl. 5mm.
NN elektrody objednáme perforované.
VN elektrody dořešíme během příštího týdne.
Individuální objednávka je také možná (jiná tl. plexi, jiné rozměry elektrod, atd.) Bude připojena do hromadné objednávky...
Před uskutečněním objednávky vše finančně propočítáme a rozdělíme náklady na jednotlivé zájemce o stavbu Mimova vyvíječe. Potom každému sdělím kam má poslat peníze. Až peníze dorazí, tak se objednávka zrealizuje.
Sem s připomínkama a návrhama...
Dle Mima by mělo bohatě stačit plexisklo o tl. 5mm.
NN elektrody objednáme perforované.
VN elektrody dořešíme během příštího týdne.
Individuální objednávka je také možná (jiná tl. plexi, jiné rozměry elektrod, atd.) Bude připojena do hromadné objednávky...
Před uskutečněním objednávky vše finančně propočítáme a rozdělíme náklady na jednotlivé zájemce o stavbu Mimova vyvíječe. Potom každému sdělím kam má poslat peníze. Až peníze dorazí, tak se objednávka zrealizuje.
Sem s připomínkama a návrhama...
rival - živý člověk - suverén
-
- Zasloužilý člen
objednávka
Beru jednu sadu v provedení na kterém se dohodnem, neboli bude nejblíž popisům zatím známým, nádobu ještě nevím, neznám návrh.
- Mim
- Zasloužilý člen
Re: objednávka
Když něco nevím, tak se zeptám... Mimlajos píše:Beru jednu sadu v provedení na kterém se dohodnem, neboli bude nejblíž popisům zatím známým, nádobu ještě nevím, neznám návrh.
Však ono to půjde!!!
-
- Zasloužilý člen
nevím
To nevím, jsem myslel tak, jsme se vlastně ještě nikdo na ničem nedohodli, jasné by měli být jen desky, nádoba bude otázka jestli plexi průhledná nebo nádoba od baterky, nebo s čím by kdo přišel. Ty desky asi něco budou něco stát, tak že mně se zdá nejbližší ta nádoba od baterky, je to bytelná konstrukce. Otázky ještě určitě příjdou!
- Mim
- Zasloužilý člen
Re: nevím
Jó, to jó....nebo proč to ? Hele, neberte mě doslova...jen mi vadí to vakuum....lajos píše:To nevím, jsem myslel tak, jsme se vlastně ještě nikdo na ničem nedohodli, jasné by měli být jen desky, nádoba bude otázka jestli plexi průhledná nebo nádoba od baterky, nebo s čím by kdo přišel. Ty desky asi něco budou něco stát, tak že mně se zdá nejbližší ta nádoba od baterky, je to bytelná konstrukce. Otázky ještě určitě příjdou!
Však ono to půjde!!!
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
matroš na nádobu
Taky nevím, taková ptákovina, ostatně jako vždycky. Nádoba se má slepit z plexiskla 5mm silného. Takový vyvíječ se ale dá použít jedině v mírně podtlakovém režimu. Na režim přetlakový, např. na napájení hořáků je třeba tlaku minimálně 0,4 atp, takže raději mít 1atp, což představuje sílu 1kg na 1cm2. Jakže je vyvíječ velký? 20 x 30cm? Tak na takovouto stěnu bude působit síla 600kg. Vydrží to?
Jeff
Jeff
- Mim
- Zasloužilý člen
Re: matroš na nádobu
O tom jsme se bavili ve čtvrtek na chatu.....jeff píše:Taky nevím, taková ptákovina, ostatně jako vždycky. Nádoba se má slepit z plexiskla 5mm silného. Takový vyvíječ se ale dá použít jedině v mírně podtlakovém režimu. Na režim přetlakový, např. na napájení hořáků je třeba tlaku minimálně 0,4 atp, takže raději mít 1atp, což představuje sílu 1kg na 1cm2. Jakže je vyvíječ velký? 20 x 30cm? Tak na takovouto stěnu bude působit síla 600kg. Vydrží to?
Jeff
Však ono to půjde!!!