Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Neověřené Projekty

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: mno....

Příspěvek od Palo »

Taktéž je mým snem si udělat několik, třebas i propojených skleníků... Na to je potřeba energie, o tom žádná... Nejvíce mě ale vytáčí zákony ohledně směnného obchodu, ála bártr, jak ho nazýváme...
Co bys udělal sousedovi, který by Ti řekl, že mu odevzdáš třetinu "zboží" navíc, co jsi s někým vyměnil co něco, co jsi potřeboval... Já bych ho hnal bičem na konec světa... Enemže tady to tak funguje a všichni mají pocit, že je to v pořádku... Tomu se dle mého názoru říká parazitizmus. Nemluvě o té době, co se odevzdávaly domácí drahé kovy, aby se mohla udělat republika. Těžko bys se domáhal tohoto svého majetku zpět, natož ho alespoň vidět, páč je jaksi už prodaný někomu dalšímu... Takhle funguje naše "vláda", tedy vlastně mafie. Bere, bere a bere... A výsledek? Prodá Tě nějaký další pos®aný mafii, která Tě zatkne, aniž by musela mít nějaký důvod - prostě stačí důvod, že se někomu nelíbíš a hotovo. Máš neoddiskutovanou pravdu v tom, že kdo nebude vytvářet skutečné hodnoty, tak nepřežije. Peněz je na světě jen určité množství a přelívají se pouze jedním směrem. Ve výsledku lidé budou dřít víc a víc a budou mít míň a míň. Jediné řešení je se vyhnout potřebě peněz. A to bez nějakého kreativního plánu nebude... Holt ten, kdo chce přežít, bude muset mít něco, s čím bude muset být schopen provést směnný obchod. Jinak jednoduše řečeno chcípne. Čím dříve se každý posune tímto směrem, tím blíže bude mít ke svobodě. Jídlo bude mít možná každý, kdo bude mít zahrádku, ale bude určité nedostatkové zboží a je jen otázkou, kdo se trefí přesně do toho, čeho bude nedostatek, ten bude zřejmě king ;) Jde samozřejmě o přežití, tady už nebude řeč o luxusu či nějaký ájpodu. Jó, takhle fotovoltaika nebo CB radiostanice...

Na těch knihách zapracuju. Měl jsi tam ale někde jen LNK soubory, které neměly pochopitelně žádný obsah, tak jsem je byl nucen pomazat. Jak budu mít odkazy ke stažení, dám vědět. Pracuju na tom.

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

skleník

Příspěvek od laik »

Zdravím
taky se léta zaobírám touto myšlenkou...
a letos sem došel na nejlepší místo na skleník....kterej je vyhřívanej odpadním teplem odspodu po celou dobu topné sezony....a to na půdě....stal sem se sběratelem střešních oken už jich mám 9 a něco doladím z polykarbonátu.....
zároven tím vyřeším i světlo do severní strany domu kde je málo světla a to světlíkem o velikosti aspon 1*1m co jednoduše v trámovým stropu vytvořím......teplo a vlhko bude řešit třeba mimo jiné i vývod ze šušičky co mám na pudu.....komín z kamen něco vyhřeje či přímo teplovdušný rozvod od nich.....část pudy se aspon využije a teoreticky muže sloužit i jako teplovzdušný kolektor......no a je to nejbezpečnější místo před nenechavci....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
pokr
Starší člen
Dostal: 5 poděkování

Jardo ovčáku,

Příspěvek od pokr »

já lidi od hospodářských zvířat i ty z polí miluju, fakt, už za komára jsem v malém farmařil, ke konci už to šlo, po 90.r. pak v mnohem větším, mlíko, pak pesce, ale mlíkárny byly samá levárna, pesců mi bylo moc líto - tak jsem to zabalil. Ale je fakt, že tihle lidi se nadřou. Mám je rád, pač bez nich bychom chcípli hlady. Jsou pro společnost nepostradatelní.

Pro laik: takový skleník jsem viděl při projíždění jedný dědiny u Domažlic, celou střechu (valbu) měl skleněnou. Paráda. Držím palce.

co nevíme, neznamená, že neexistuje
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Slávku Krepelko,

Příspěvek od Slavek Krepelka »

NAVAR píše: Přesně tak..... :) Mám vše mám k dispozici (až na ten hřebík) :) Ale musím se překecat, se sírovkou nerad dělám pak ještě s fluorovodíkovou. Jsem "prase chemický" a vždycky to něco odnese. :)
Možná ten hřebík bude i těžší, sejrovka by ho měla v koncentraci 98% pasivovat.
Až ho schrastíš, vraž ho do tý kyseliny a uzemni přes odpor. :lol:

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

jarda ovčák píše: K uhlíku v oceli....od 2,1 uhlíku v železe se zove tuhý roztok uhlíku v železe litinou....Vstahy obsahu uhlíku v železe k rozvoji koroze je na delší lokte. Ovšem ke kyselinám mám takovej odtažitej vstah a vím o nich prd.
Máš recht Jardo, buďto jsem ujel o desetinou čárku, nebo jsem to dostal do hlavy v objemovém poměru, ne váhovém, o kterém se podle literatury jasně zmiňuješ Ty. Děkuju. :D Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Mrtine11 - prrrr!

Příspěvek od martin11 »

pokr píše:Co to sem pleteš, genetik a nádrž! Pane Bože, ty to vidíš, co se dá s takovým nepochopením situací dělat????
...co ti je...jaký prrrr....hledáš genetika ??? nebo ne ?? slyšel jsi někdy o kohoutkovi a slepičce..??....výměnný obchod..... on to pro mě udělá, protože já zase "něco" udělám pro něj. jenže , na rozdíl od nás tady , energetickejch snílků on nemá potřebu stavět bazének..
takže neber Boží jméno nadarmo...
...a ptej se co tě z genetiky zajímá....a proč... / neodkládej dotazy ...v sobotu s ním budu mluvit :idea: / zdraví m11 :lol:
p.s. a dotaz ať je smysluplný ne nějaký blábol ať nejsem za blbce :oops: s kým že se to kamarádím..... 8)

... věřím, že se " TO " povede ......
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

Palo píše: Jediné řešení je se vyhnout potřebě peněz. .
Všimli jste si , že nemáme ani právo na půdu ?
Koupil jsi si pozemek ? Ne. Pouze právo užívání. Protože tím že ho " vlastníš " ses uvázal k placení daně z nemovitosti. A když ji platit nebudeš, poroste dluh a na jeho umoření ti nařídí prodej.
leda bydlet v lese a jíst kořínky - lov je pytláctví

homo vazalus
strojky na peníze, ne suverénní bytosti

pokr
Starší člen

Aktivita zaniká, co takhle sluneční laser?

Příspěvek od pokr »

Ne, to už by huhu a Martin11 nepřežili :roll:

A s velkou pravděpodobností ani její konstruktér, nehledě na okolí.

Napadlo mě ale pustit sem úplně něco jiného, takový ten klasický "panelákový" výzkum, bez nápovědy důsledku, sedět doma v teple a pohodí, žádný mix s betonem.

Osobně mi první varianta docela imponuje, je až neskutečně jednoduchá, o to víc ale životu nebezpečná. Výkon má fakt velký, nahradí svým způsobem autogen, na vzdálenost cca 5m si můžete rozpůlit klidně i auto :shock:

Ne, nebudu vás raději dráždit, ještě mi zas někdo nadá do blbců.

Zdravím, hezký den.

pokr
Starší člen

Martine11

Příspěvek od pokr »

Nehoří. Ta genetika s "hopsíkem" nijak nesouvisí, jde přece o DNA rostl. mitochondrií, dědičnost, léky - prostě je to záležitost z a do výzkumu. Na mou kedlubnu příliš složité, ale nějak čistě lidsky primitivně už bych mu to podal.

Zeptat se ho můžeš, proč ne, ale stím bártrem - já nic nemám :|

(první reakce mi utekla, tak doufám, že se nakonec neobjeví na placu obě naráz).

pokr
Starší člen

Martin11

Příspěvek od pokr »

Dobře, abys nebyl případně za blbce ty, zeptej se ho jednoduše na mail, jakýkoli, třeba dočasný pro tuhle konkrétní záležitost, jak chce, a já už to vezmu na sebe a ty budeš čistej. Hrdino 8)

martin11
Zasloužilý člen

Re: Martin11

Příspěvek od martin11 »

Hele pokr-e co si myslíš :shock: ...že má na tebe někdo jen tak čas odepisovat na maily...nechtěl by jsi náhodou přímou linku do pentagonu...
...asi takhle....já nejsem nejmladší a kamarád ...genetik ...je ještě o něco starší....myslíš si, že při tom co dělá má na tebe čas..??...
takže ...jedinej postup jak kontaktovat seriozního vědce je skrze mě....pokud nechceš dotaz ventilovat veřejně, / jako tvuj pohled na svět :idea: / napiš mě na SZ a dotaz bude předán. Pokud bude dotaz zajímavý, odpoví ti sám opět na SZ nebo mail, který mě zase pošleš na SZ....takže to je jediná možná komunikace. tak, jestli chceš, tak se ptej....
jo a jak to souvisí s tím bazénkem.....ten zase zajímá mě, takže to je to něco za něco....a když už jsem na drátě....máš ještě něco v rukávu....mimo sluneční laser a ten bazének...přiznej brvu, nebuď troškař...hoříme nedočkavostí...ať tu je o čem mluvit...tvoj diskusní temata budou pravděpodobně nevyčerpatelná :idea: s ohledem na tvoje vize do budoucna :shock: zdraví m11 :lol:

martin11
Zasloužilý člen

for pokr...pro pokra

Příspěvek od martin11 »

special pro pokra...zatím zadarmo...

Pár mitochondrií z plicní tkáně savců; na průřezu je patrná vnější membrána i kristy vnitřní membrány, jež vybíhají do matrix
(transmisní elektronový mikroskop)Mitochondrie je membránově obalená organela, kterou lze nalézt ve většině[pozn. 1] eukaryotických (např. lidských) buněk. Dosahuje obvykle rozměrů v řádu několika mikrometrů a v buňce se jich může vyskytovat několik stovek, ale i sto tisíc. Obvykle se považují za struktury klobásovitého tvaru, nicméně v řadě případů vytváří spíše bohatě se větvící síť vláken po celé buňce. Funkce mitochondrií se do jisté míry dá přirovnat k buněčné elektrárně, jelikož v nich díky procesům buněčného dýchání vzniká energeticky bohatý adenosintrifosfát (ATP) používaný jako „palivo“ pro průběh jiných reakcí v celé buňce. Mitochondrie je uzavřena dvěma membránami. Vnější membrána je značně pórovitá a skutečnou bariéru pro malé molekuly představuje spíše vnitřní membrána. Na vnitřní membráně a uvnitř ní se také odehrávají ty nejdůležitější metabolické pochody. Konkrétně v mitochondriích probíhá Krebsův cyklus, dýchací řetězec, ale také beta-oxidace mastných kyselin. Navíc se mitochondrie podílejí na dalších procesech, jako je buněčná diferenciace, buněčná smrt i kontrola buněčného cyklu a růstu.[2] Na druhou stranu mohou mít poruchy jejich funkce za následek různá mitochondriální onemocnění, která obvykle souvisí s neschopností správně provádět metabolické mitochondriální pochody.

Některé vlastnosti mitochondrií je činí unikátními z evolučního hlediska. V mnohých ohledech totiž připomínají bakterie; dnes je známo, že se ve skutečnosti opravdu před asi dvěma miliardami let vyvinuly z bakteriálních předků. Přesný scénář však není s určitostí znám. Uvnitř mitochondrie se nachází stále zachovalá mitochondriální DNA, která se v mnohém podobá té bakteriální. Spolu s plastidy, jež mají podobný původ, se řadí mezi semiautonomní buněčné organely. V některých případech dochází ke značné redukci mitochondrií, tak u některých jednobuněčných organismů vznikly hydrogenozomy a mitozomy :idea:

tak hochu, která část problémů tě tíží....svěř se....mitochondrie jsou více nežli zajímavé....jo pracuje se na tom, že by mohly / mitochondrie/ vyrábět elektřinu/ ale to jen mezi náma....jinak se o tom moc nemluví.... zdraví tě karkulka :oops:

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktivita zaniká, co takhle sluneční laser?

Příspěvek od huhu »

pokr píše:Ne, to už by huhu nepřežil :roll:
.
No tak dej tu o perníkové chaloupce. Ta je tež pěkná.

martin11
Zasloužilý člen

Re: Aktivita zaniká, co takhle sluneční laser?

Příspěvek od martin11 »

pokr píše:Ne, to už by huhu a Martin11 nepřežili :roll:

A s velkou pravděpodobností ani její konstruktér, nehledě na okolí.

Napadlo mě ale pustit sem úplně něco jiného, takový ten klasický "panelákový" výzkum, bez nápovědy důsledku, sedět doma v teple a pohodí, žádný mix s betonem.

Osobně mi první varianta docela imponuje, je až neskutečně jednoduchá, o to víc ale životu nebezpečná. Výkon má fakt velký, nahradí svým způsobem autogen, na vzdálenost cca 5m si můžete rozpůlit klidně i auto :shock:

Ne, nebudu vás raději dráždit, ještě mi zas někdo nadá do blbců.

Zdravím, hezký den.
...sluneční laser už máme....máš ještě něco..??....např. změny krystalické mřížky uhlíku pomocí 3d /D/ ultrafinu :shock: nebo magnetickou isolaci gravitačního pole lentikulárních setrvačníků...
dále použiju tvoje slova....Ne, nebudu vás / Tě /raději dráždit, ještě mi zas někdo nadá do blbců.
upozorňuji pokra, že že zejména práce magnetu v součinnosti s gravitací vede k rozkladu hmoty / pokr může hádat, na co se může rozložit hmota/ a pokusy jso více nežli nebezpečné....takovej bazének je proti tomu procházka růžovou zahradou....zdraví KČ :oops:

doplněno...
protože po zveřejnění této zprávy jsem zavalen dotazy na SZ, na co že se může rozložit hmota...tak uvádím věc na pravou míru...../ z historie kausa Philadelphia...Tesla - USA ta lodička , jak se v mag. poli vypařila....a pak nějak oscilovala.../...takže ....hmota se změní v čas....
jak už tady delší dobu veřejně deklaruju :evil: ...../ hmota je anomálie času....ale jde to i obráceně....jen se musí vědět jak na to... :idea: /

pokr
Starší člen

Martine11

Příspěvek od pokr »

Pochopte všichni konečně, že si musím jistou úroveň bezpečnostní hygieny zachovat, nemohu sem jen tak plácnout bez rozmyslu, jen škoda, že vám to musím já sám zdůrazňovat. Totéž platí v soukromých zprávách i případných ústních mezi čtyřma očima, lidi jsou prostě stále nepoučitelní a protože se cítím být relativně zdráv, nemohu riskovat opak. Víte kolik podivných individuí pobíhá po světě s nevyzpytatelným chováním? Ne ne, chlapci, máte jen dvě možnosti - buďto ignorovat co píši, nebo si to pokud možno kdykoli ověřit praxí. Koneckonců už brzy tu druhou možnost dostanete na stříbrném podnose :D

Hele m11, jak už jsem sdělil nesčetněkrát, ta nádrž sloužila jako experiment na ověření hypotézy z oblasti západního záření a já jsem vám pouze poskytl data vedlejšího efektu v hodně syrovém a docela primitivním stavu, uznávám, což ale neznamená, že jde o blud. Naopak byste si toho měli vážit. Víte lépe než já, že siť nezaručuje nikomu žádnou anonymitu! Tak se prosím vás probuďte.

S tou genetikou to tedy vidím černě. Kdy měl naposledy přístup k nejnovějším info v laboratořích a jak vybavených, jak daleko je výzkum kruhové mtch DNA rostlin co do identifikace a působení všech jeho částí, myslím tím nejen obecně procesy od výroby až po ukládání energie, ale hlavně jejich ztráty a důvody, zda je mu známo, že z historického vývoje samotné mtch, to jest období jejího vzniku přeměnou (sloučením) v jednotlivých časových fázích vyplývá závažný fakt, že v jejich DNA - a tady se to samé týká i lidských - existuje a po matce se dědí pro akceschopnost imunitního systému smrtelně nebezpečný triplet (teď nechci popisovat bílkoviny, musel bych se na názvosloví podívat na stránky wiki a momentálně jsem líný jako vandrácká veš) který lze odstranit z kruhové DNA relativně mnohem jednodušeji než z té naší lidské. Jenom se zeptej, co je všechno o této info známo na jaké úrovni je už dnes v čr v tpmto smyslu technické vybavení výzkumu. To zatím postačí, já už si jeho odpověď vyhodnotím sám.
Dík za zpostř. dotazu

To je myslím v této záležitosti zatím asi tak všechno.

Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“